• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Evet canim atesboceklerinin mezari ( grave of fireflies) adi. Cok fena bir filmdir, belki beni en etkileyen filmlerden ama huzunlu baya bastan uyariyim de.. Bu da kahramani setsuko adindaki kiz cocugu.
Ben de izlemiştim. O kadar etkileyici ve duygusaldı ki anlatamam. Savaşın gerçek yüzünü anlatıyor.
Çocuğun savaşın ortasında kız kardeşini mutlu etmek için o büyük çabalayışları o kadar güzeldi ki...
Çocuk, yönetmenmiş. Kız kardeşini anlatmış yönetmen.
Herkes mutlaka izlemeli. Tüm işinizi bırakın, hatta kitap okumayı da bırakın da izleyin mutlaka.
Çoooooook iyi. Hiçbir bir filmi bu kadar övmemiş, tavsiye etmemiştim.
Geç kalmadan izleyin.

Ben de izlemiştim. O kadar etkileyici ve duygusaldı ki anlatamam. Savaşın gerçek yüzünü anlatıyor.
Çocuğun savaşın ortasında kız kardeşini mutlu etmek için o büyük çabalayışları o kadar güzeldi ki...
Çocuk, yönetmenmiş. Kız kardeşini anlatmış yönetmen.
Herkes mutlaka izlemeli. Tüm işinizi bırakın, hatta kitap okumayı da bırakın da izleyin mutlaka.
Çoooooook iyi. Hiçbir bir filmi bu kadar övmemiş, tavsiye etmemiştim.
Geç kalmadan izleyin.
Kesinlikle katiliyorum ama izledikten sonra akliniza gelen anlar oluyor ki bogazinizda gecmeyen bir dugum gibi. O yuzden tavsiye ederken cekiniyorum diger yandan da herkes izlese dunyanin daha guzel bir yer olacagina inaniyorum. Yani bir cok film var savas ve cocuklar temali ama bunu bu kadar etkileyeci yapan ne gercekten bilmiyorum. Ufacik bir duzeltme, hikayesi yonetmenin degil senaristin hikayesi. Ayrica ayni seylerin
suan dunyanin baska bir yerinde yasaniyor olusu ve elimiz kolumuz bagli izliyoor olusumuz da cok canimi yakiyor

peki okuduğunuz kadarıyla konusunu nasıl buldunuz?

açıkçası çok birşey kalmamış aklımda. kahramanın mutsuz olduğunu hatırlıyorum. sıkılmıştım sanırım. belki ileride okumak için tekrar şans veririm. bazı kitaplar sonradan açılır. üniversitedeyken -25 yıl önce :)- travenian ın şibumi adlı kitabını okumuştum. ilk 30-40 sayfası sıkıcıydı. öneren arkadaşım mutlaka okumalısın dediği için inat etmiştim. ve ertesi gün final sınavım olmasına rağmen bitirmeden bırakamamıştım. en az 10 kişiye okuttum o kitabı ve hepsi de ilk 50 sayfanın çok sıkıcı olduğunu ama sonrasında bırakamadıklarını söylemişlerdi. daralma yı okur da beğenirseniz haberim olsun. gerçi yazarı orwel. iyidir yaaa...

Miyazakinin ogrencisi diye biliyorum yine studyo ghibli' nin kurucularindan. Ben bunun disinda filmini izlemedim. The tale of princess kaguya var bir de. O da basarili sanirim, imdb puani baya yuksek cunku. Zaten miyazakinin tarziyla benzerlikler bulacaksin. Miyazakide sanat yonu, hayal dunyasi daha agir basiyor. Bu film gercek bir hikayedenmis, yazarin kendi kizkardesiyle hikayesi. Bu da daha huzunlu yapiyor malesef.
Etkileyici bir film mi oldu sizin için peki?

Back