Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Günaydın Herkese olabildigince güzel bir hafta diliyorum,
Ekonomik durumdan ötürü çok kaygılıyım, diken üstünde oturur gibi hissediyorum kendimi. Sınav da bitti artık hunharca kitap okumak istiyorum. Sevgili minerva1988 cıgımın hediyesi ortak okuma kitabımız Kafka Oteli' ne başlayacagım.

listeye eklendi :)

yorumunuz için teşekkür ederim. Aklımda bulunsun bu da. Depresyonla, anksiyete ve panikle mücadele etmiş ve ilaç kullanımını (tabi çok şiddetli vakalar harici) onaylamayan birisiyim. Günlük hayatı etkilemiyorsa; sırf üzgün, mutsuz hissetmek ilaç tedavisi endikasyonu olmamalı ama malesef yüzbinler kullanıyor bu ilaçları. Zihinsel yeteneklerinizi kısıtlıyor bu tür ilaçlar emin olun. Ben de yıllarca kullandım ve kullandıgım dönemde kendimi çok iyi hissediyordum bu iyilik hissiyatı, ilacı bırakmadaki zorlukların başında geliyor malesef. O kadar çok hasta var ki, ilacı bırakınca kötü olmaktan korkan.Benliğimizi güçlendirmek, travmalarımızla yüzleşmek ve daha zararsız tedavi yöntemlerini kullanmak en güzeli. Gene uzattım gereksiz olduysa affola.

Ben teşekkür ederim. İlaç kullanımı konusunda bir yakınım depresyonun ötesinde ilacı bırakmak için mücadele eder hale geldi. Bu kitabı okumamın temel sebebi bu konu. Duygu durumunda ani değişiklikler olması nedeniyle onu olumsuz etkileyebilecek bir öge bulunup bulunmadığını kontrol ederek öyle tavsiye etmek istedim. En çokta sizin de belirttiğiniz gibi bu ilaçların kişilerin yeteneklerini kısıtlamasına üzülüyorum.

Herkese iyi haftalar ,

Hamlet'e devam ediyorum sayfa 70 lerdeyim.

Cicoretti merhaba,yorumun dikkatimi çekti sormak istedim,İstanbul'da tavsiye edebileceğin bir psikiyatrist var mı?

Geçmiş olsun canım
Şimdi nasılsın?

Herkese Merhaba
Mutlu Haftalar dilerim.

hayatin_anlami Mumine YILDIZ - İnce Hayat isimli kitabı sormuştun. Bence Tasavuufa , insanin kendi yolculuğuna vs vb gibi şeylere ilgi duyan insanlar okumalı. O kadar nahif anlatıyor , o kadar sohbet eder gibi anlatıyor ki ruhunu sarıyor. Gayet akıcı , gayet anlaşılır şekilde kendi hayat deneyimlerinden yola çıkarak anlam arayışından içsel yolculuğundan örnekler veriyor.
Ben kitap okurum ama iyi yorum yapamam yukarıda yazdıklarımdan anladığın gibi.

Kısacası kitabı beğendim. Okumak isteyenlere tavsiye ederim. Hatta birkaç tanıdığa hediye etmeyi düşünüyorum.

Bilakis çok gerekli oldu. Teşekkür ederim.

Hayır bilakis çok da güzel oldu.
Oldukça kaygılı ve yersiz hüzünlere kapılan,geçmişinde çeşitli zorluklar atlatmış biri olarak o ilaçlardan ben de kullanmayı düşündüm. Hatta psikiyatri doktorum verdi ama bahsettiğin nedenler ağır bastı kullanmadım.
Peki bunlarla baş edebilmek için önerebileceğin doğal yöntemler,bitkiler vs var mı?

Geçmiş olsun canım
Şimdi nasılsın?

Şimdi çok daha iyiyim canım.
Annelerde kalıyorum hastaneden çıktığımdan beri, eşim gündüzleri evde olmadığı için yalnız kalmak istemedim. Anne yoğun bakımıyla birlikte baya toparladım şükür :)
Çarşamba günü kontrol var, inşallah tamamen enfeksiyondan arındıysam çok mutlu olacam.

Mumine Yıldız'ın bu kitabını bende çok merak ediyordum. Yorumun için teşekkürler

Günaydın arkadaşlarım,dün hiç okuyamadım hesapta olmayan şeyler çıktı Kafka oteli sayfa 30dayım.

Siz beğendiyseniz kitabı mutlaka okusun ben de faydalı olacagına inanıyorum.
Herkese iyi haftalar ,

Hamlet'e devam ediyorum sayfa 70 lerdeyim.

Cicoretti merhaba,yorumun dikkatimi çekti sormak istedim,İstanbul'da tavsiye edebileceğin bir psikiyatrist var mı?
Malesef yok ama Madalyon Psikiyatri Merkezi alanında gayet basarılıdır. Dilerseniz oradan tavsiye edilen bir hekim olabilir.

var tabi :) uçucu yağlardan oluşan bir formul var. Diffuser denilen alete belli miktarlarda damlatıp evde, ofisteki havaya salınımı ve teneffüsü ile ya da yakaya minik sürülerek koklanabilir. Koku ne alaka ya diyecek olursanız şöyle açıklayayım koku duyusu ile etkilenen limbik sistem bölgeleri var amigdala, hipokampus, hipotalamus vs bunlar üzerinden etki gösteriyor.Kullanacak olursan özelden yazarım. Bunun harici mutlaka meditasyon. Hatta meditasyon esnasında koku duyusu uyarılırsa enfes olur :)
Depresyon geçmişle , anksiyete ve panik ise gelecekle fazlasıyla mesgul olma sonucu ortaya çıkıyor. Şimdide kalmayı ögrenmeliyiz bunun için idman yapmalıyız. Meditasyon esnasında bunu yapmayı ögreniyoruz ,simdide kalarak hayatın güzelliğini, yaşam enerjisini, içimizdeki güç ve enerjiyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz . Nasıl ki spor icin düzenli antrenman gerekir meditasyon da öyle birsey, pek tembelliğe gelmiyor. :)
Hayata daha olumlu bakmaya baslamak icinde bir günlüge her gün hayatınızdaki 3 iyi şeyi yazmalısınız. Bu illa o gün yasadıgınız olumlu bir olay olmayabilir. Ben hicbir şey bulamazsam Nefes alıp verebiliyor oluşumu yazarım mesela. Bir süre sonra daha olumlu düsünmeye baslıyor insan.
Şimdilik aklıma gelen zararsız yöntemler bunlar.

merhaba baykuşlar
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri bitti. Aslında kitabı alırken biraz önyargım vardı, bilmediğim kelimeler, terimler vs zorlayabilir diye, fakat öyle olmadı açık, anlaşılır bir tarzı var yazarın. Bu çok hoşuma gitti, kitaba gelirsek; bilinen hikaye insanların psikiyatriste gidip sorunlarından bahsetmesidir ya, burada tam tersi psikiyatrist size otuz yıllık kariyeri boyunca karşılaştığı ilginç vakaları anlatıyor. En ilginç bulduğum vaka “Elimi tut lütfen” okuyan arkadaşlar belki hatırlar :)
Alper Canıgüz Tatlı Rüyalar da bitti. İki kitabı aynı anda okuyordum :) Daha önce okuduğum kitapları kadar güldürmedi beni, yine de çok çok başarılı buldum. Ne yazsa okunur dediğim yazarlardan Alper Canıgüz :)

Merhaba Baykuşlar,
Zürafa Tozu bitti. Kitabın konusuna gelirsek Sevgilisiniz kendini Aldattığını düşünerek ilk cinayetini işleyen ve Sevdiği kadını turşu kavanozunda saklayan bir karakter etrafında ilerliyor. Her öldürdüğü kişiyi çeşitli şekillere sokan kimi zaman mide bulandırıcı, kimi zaman hayret edici durumlarla karşılaşacaksınız. Tavsiye eder miyim. evet ederim ama sağlam bir psikolojide okunması lazım. Yeni kitabım Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…