- 3 Mayıs 2017
- 6.315
- 28.058
- 548
- Konu Sahibi _asmunikal_
- #26.041
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri sayfa 39.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
listeye eklendi :)Merhaba , iyi hafta sonları
Aliklar Birliği bitti .
Kitabı çok sevdim. Kitabın arka kapağında yer alan yazı ilk başta merak uyandırıyor zaten. Yazar genç yaşında intihar ediyor.kitap intiharından 11 sene sonra yayımlanıyor. Ve ödül alıyor . bu kalemi okumak isterdim daha da...
Kitap kara mizah tarzını sevenlere daha çok hitap edecek bir eser.
Her karakter ve analizleri çok iyi yansıtılmış .. Aynı anda igrenme ve gülme eylemini gerceklestirdigim yerler oldu.
Ana karakter İgnatius çok çarpıcı obur,aksi, tembel, herşeyden hoşnutsuz ve girdiği her yeri toz duman eden biri. Bir karakteri hem sevip hem nefret edebiliyorsunuz..
Kitap adını tamamen yansıtıyor. Toplumsal vurgular ve göndermeler çok yerinde olmuş.
Bu tarzı sevenlere şiddetle öneririm.
yorumunuz için teşekkür ederim. Aklımda bulunsun bu da. Depresyonla, anksiyete ve panikle mücadele etmiş ve ilaç kullanımını (tabi çok şiddetli vakalar harici) onaylamayan birisiyim. Günlük hayatı etkilemiyorsa; sırf üzgün, mutsuz hissetmek ilaç tedavisi endikasyonu olmamalı ama malesef yüzbinler kullanıyor bu ilaçları. Zihinsel yeteneklerinizi kısıtlıyor bu tür ilaçlar emin olun. Ben de yıllarca kullandım ve kullandıgım dönemde kendimi çok iyi hissediyordum bu iyilik hissiyatı, ilacı bırakmadaki zorlukların başında geliyor malesef. O kadar çok hasta var ki, ilacı bırakınca kötü olmaktan korkan.Benliğimizi güçlendirmek, travmalarımızla yüzleşmek ve daha zararsız tedavi yöntemlerini kullanmak en güzeli. Gene uzattım gereksiz olduysa affola.Dr. David Burns, İyi Hissetmek kitabı bitti. Dr. Burns bilişsel terapi üzerine yapmış olduğu çalışmaları kaleme almış. Akademik bir dil yerine tüm okuyucu kitlesine hitap edecek bir dil kullanılmış. Genel olarak doktorun depresyon ile mücadele eden hastaları üzerindeki bilişsel terapi uygulamalarından yola çıkarak okuyucunun da içerisinde bulunduğu olumsuz durumu ortadan kaldırmayı amaçladığı açık.Duygu durumu konusunda endişeli olan ya da depresyonda olan kişiler için kesinlikle tavsiye ederim.
Ömer Hayyam, Rubailer, s. 25
Ben teşekkür ederim. İlaç kullanımı konusunda bir yakınım depresyonun ötesinde ilacı bırakmak için mücadele eder hale geldi. Bu kitabı okumamın temel sebebi bu konu. Duygu durumunda ani değişiklikler olması nedeniyle onu olumsuz etkileyebilecek bir öge bulunup bulunmadığını kontrol ederek öyle tavsiye etmek istedim. En çokta sizin de belirttiğiniz gibi bu ilaçların kişilerin yeteneklerini kısıtlamasına üzülüyorum.Günaydın Herkese olabildigince güzel bir hafta diliyorum,
Ekonomik durumdan ötürü çok kaygılıyım, diken üstünde oturur gibi hissediyorum kendimi. Sınav da bitti artık hunharca kitap okumak istiyorum. Sevgili minerva1988 cıgımın hediyesi ortak okuma kitabımız Kafka Oteli' ne başlayacagım.
listeye eklendi :)
yorumunuz için teşekkür ederim. Aklımda bulunsun bu da. Depresyonla, anksiyete ve panikle mücadele etmiş ve ilaç kullanımını (tabi çok şiddetli vakalar harici) onaylamayan birisiyim. Günlük hayatı etkilemiyorsa; sırf üzgün, mutsuz hissetmek ilaç tedavisi endikasyonu olmamalı ama malesef yüzbinler kullanıyor bu ilaçları. Zihinsel yeteneklerinizi kısıtlıyor bu tür ilaçlar emin olun. Ben de yıllarca kullandım ve kullandıgım dönemde kendimi çok iyi hissediyordum bu iyilik hissiyatı, ilacı bırakmadaki zorlukların başında geliyor malesef. O kadar çok hasta var ki, ilacı bırakınca kötü olmaktan korkan.Benliğimizi güçlendirmek, travmalarımızla yüzleşmek ve daha zararsız tedavi yöntemlerini kullanmak en güzeli. Gene uzattım gereksiz olduysa affola.
Cicoretti merhaba,yorumun dikkatimi çekti sormak istedim,İstanbul'da tavsiye edebileceğin bir psikiyatrist var mı?Günaydın Herkese olabildigince güzel bir hafta diliyorum,
Ekonomik durumdan ötürü çok kaygılıyım, diken üstünde oturur gibi hissediyorum kendimi. Sınav da bitti artık hunharca kitap okumak istiyorum. Sevgili minerva1988 cıgımın hediyesi ortak okuma kitabımız Kafka Oteli' ne başlayacagım.
yorumunuz için teşekkür ederim. Aklımda bulunsun bu da. Depresyonla, anksiyete ve panikle mücadele etmiş ve ilaç kullanımını (tabi çok şiddetli vakalar harici) onaylamayan birisiyim. Günlük hayatı etkilemiyorsa; sırf üzgün, mutsuz hissetmek ilaç tedavisi endikasyonu olmamalı ama malesef yüzbinler kullanıyor bu ilaçları. Zihinsel yeteneklerinizi kısıtlıyor bu tür ilaçlar emin olun. Ben de yıllarca kullandım ve kullandıgım dönemde kendimi çok iyi hissediyordum bu iyilik hissiyatı, ilacı bırakmadaki zorlukların başında geliyor malesef. O kadar çok hasta var ki, ilacı bırakınca kötü olmaktan korkan.Benliğimizi güçlendirmek, travmalarımızla yüzleşmek ve daha zararsız tedavi yöntemlerini kullanmak en güzeli. Gene uzattım gereksiz olduysa affola.
Geçmiş olsun canımGeçmişe ara ara göz attım ama kim ne yazmış hatırlamıyorum şu an, umarım herşey yolundadır.
Cuma gününden beri yüksek ateş ve sebebi bilinmeyen bir enfeksiyonla hastanede yatıyorum. Hamile olduğum için kafalarına göre ilaç da kullanamıyorlar. Neyse ki solunum yolu enfeksiyonuymuş. Yek bir antibiyotik ve bol ateş düşürücü serum ile baya toparladım kendimi. Bir aksilik olmazsa bugün taburcu olacağız inşallah.
Tabi bu arada kitap okuyamadım. Halen daha aşırı halsizliğim var ama hastaneden çıkınca birkaç gün daha annemlerde kalacağım için yine yatış modunda olacağım. En azından ortak okumamız Kafka Oteli’ne başlarım diye umuyorum.
Umarım ateş yüzünden fazla beyin hücrem ölmemiştir de okuduğumu anlayabilirim :)
Bilakis çok gerekli oldu. Teşekkür ederim....
Hayır bilakis çok da güzel oldu.Günaydın Herkese olabildigince güzel bir hafta diliyorum,
Geçmiş olsun canım
Şimdi nasılsın?
Mumine Yıldız'ın bu kitabını bende çok merak ediyordum. Yorumun için teşekkürlerHerkese Merhaba
Mutlu Haftalar dilerim.
hayatin_anlami Mumine YILDIZ - İnce Hayat isimli kitabı sormuştun. Bence Tasavuufa , insanin kendi yolculuğuna vs vb gibi şeylere ilgi duyan insanlar okumalı. O kadar nahif anlatıyor , o kadar sohbet eder gibi anlatıyor ki ruhunu sarıyor. Gayet akıcı , gayet anlaşılır şekilde kendi hayat deneyimlerinden yola çıkarak anlam arayışından içsel yolculuğundan örnekler veriyor.
Ben kitap okurum ama iyi yorum yapamam yukarıda yazdıklarımdan anladığın gibi.
Kısacası kitabı beğendim. Okumak isteyenlere tavsiye ederim. Hatta birkaç tanıdığa hediye etmeyi düşünüyorum.
Bilakis çok gerekli oldu. Teşekkür ederim.
Siz beğendiyseniz kitabı mutlaka okusun ben de faydalı olacagına inanıyorum.Ben teşekkür ederim. İlaç kullanımı konusunda bir yakınım depresyonun ötesinde ilacı bırakmak için mücadele eder hale geldi. Bu kitabı okumamın temel sebebi bu konu. Duygu durumunda ani değişiklikler olması nedeniyle onu olumsuz etkileyebilecek bir öge bulunup bulunmadığını kontrol ederek öyle tavsiye etmek istedim. En çokta sizin de belirttiğiniz gibi bu ilaçların kişilerin yeteneklerini kısıtlamasına üzülüyorum.
Malesef yok ama Madalyon Psikiyatri Merkezi alanında gayet basarılıdır. Dilerseniz oradan tavsiye edilen bir hekim olabilir.Herkese iyi haftalar ,
Hamlet'e devam ediyorum sayfa 70 lerdeyim.
Cicoretti merhaba,yorumun dikkatimi çekti sormak istedim,İstanbul'da tavsiye edebileceğin bir psikiyatrist var mı?
var tabi :) uçucu yağlardan oluşan bir formul var. Diffuser denilen alete belli miktarlarda damlatıp evde, ofisteki havaya salınımı ve teneffüsü ile ya da yakaya minik sürülerek koklanabilir. Koku ne alaka ya diyecek olursanız şöyle açıklayayım koku duyusu ile etkilenen limbik sistem bölgeleri var amigdala, hipokampus, hipotalamus vs bunlar üzerinden etki gösteriyor.Kullanacak olursan özelden yazarım. Bunun harici mutlaka meditasyon. Hatta meditasyon esnasında koku duyusu uyarılırsa enfes olur :)Hayır bilakis çok da güzel oldu.
Oldukça kaygılı ve yersiz hüzünlere kapılan,geçmişinde çeşitli zorluklar atlatmış biri olarak o ilaçlardan ben de kullanmayı düşündüm. Hatta psikiyatri doktorum verdi ama bahsettiğin nedenler ağır bastı kullanmadım.
Peki bunlarla baş edebilmek için önerebileceğin doğal yöntemler,bitkiler vs var mı?