Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Merhaba , iyi hafta sonları

Aliklar Birliği bitti .
Kitabı çok sevdim. Kitabın arka kapağında yer alan yazı ilk başta merak uyandırıyor zaten. Yazar genç yaşında intihar ediyor.kitap intiharından 11 sene sonra yayımlanıyor. Ve ödül alıyor . bu kalemi okumak isterdim daha da...

Kitap kara mizah tarzını sevenlere daha çok hitap edecek bir eser.
Her karakter ve analizleri çok iyi yansıtılmış .. Aynı anda igrenme ve gülme eylemini gerceklestirdigim yerler oldu.
Ana karakter İgnatius çok çarpıcı obur,aksi, tembel, herşeyden hoşnutsuz ve girdiği her yeri toz duman eden biri. Bir karakteri hem sevip hem nefret edebiliyorsunuz..
Kitap adını tamamen yansıtıyor. Toplumsal vurgular ve göndermeler çok yerinde olmuş.
Bu tarzı sevenlere şiddetle öneririm.

Oyunbaz / Wulf Dorn - Bitti

Kitabı bitirdim. Başımda bir ağrı ve hızlı atan bir kalbim var şuan.

Hayal kırıklığı yaşıyorum, evet kitap çok ama çok iyi. Ters köşeyi çokda güzel yaptı ama benim kafamdaki soru işaretleri kaldı. Halen Jana´nın neden bunu yapmak istediğini anlayamadım. Özellikle Carla için bunu neden yaptı?

Kafamda deli sorular. İnsanlar yapmak istediklerini neden doğrudan yapmazlar? Korktukları için mi? Peki hiç korkmadan işlenen cinayetler ne demek oluyor?

Bu katilin kafasını ve ruh halini anlayamadım. Sarsıldım. Pis bir cinayet. Yada bir kaç cinayet.

Bir süre romatik kitap türleri okusam iyi olur, çünkü kitap midemi ve zihnimi çok bulandırdı.

İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası kitabını okuyorum . İlk sayfalar biraz yavaş ilerliyor en azından benim için . Çoğu sayfa klasikler gibi sık yazıyla hiç paragraf olmadan yazılmış ve çok fazla Osmanlıca kelime var. Fakat kitap ilerleyince hem dile alıştığınız için hem de bilinmeyen kelime sayısı azaldığından daha iyi akmaya başlıyor kitap . Enteresan bir konusu var ve okudukça yazarın farklı yazım yeteneği daha net farkediliyor .

Son düzenleme:
Merhaba,

Germinal bitti. Bu kitabi buradaki baykuslardan duymus ve onlardan övgü alan bu kitabi okuma listeme almistim. Gercekten de Germinal okuyan kiside etkisini uzun süre hissettirecek bir kitap.

19.yüzyilda, zor sartlar altinda calisan maden iscileri ile sermaye sahipleri arasindaki hak arama mücadelesi konu edinilmis. Yazarin muhtesem betimlemeleriyle siz de isciler ile birlikte yerin kac kat altina giriyor, el arabalariyla iki büklüm kömür tasiyor, o fakirligi, acligi , caresizligi iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
Okuyan ve tavsiye eden arkadaslara tesekkür ediyorum. Sizin vesilenizle bu harika eseri okumus oldum, acizane ben de okumayan arkadaslarin siddetle okumasini tavsiye ediyorum.

Yeni Kitabim:
Dan Brown - Cehennem

Herkese mutlu ve hayirli haftasonlari diliyorum. Sevgiler

Dr. David Burns, İyi Hissetmek kitabı bitti. Dr. Burns bilişsel terapi üzerine yapmış olduğu çalışmaları kaleme almış. Akademik bir dil yerine tüm okuyucu kitlesine hitap edecek bir dil kullanılmış. Genel olarak doktorun depresyon ile mücadele eden hastaları üzerindeki bilişsel terapi uygulamalarından yola çıkarak okuyucunun da içerisinde bulunduğu olumsuz durumu ortadan kaldırmayı amaçladığı açık.Duygu durumu konusunda endişeli olan ya da depresyonda olan kişiler için kesinlikle tavsiye ederim.

Ömer Hayyam, Rubailer, s. 25

Butun kitap severlere Merhaba
Ayda en az 4 kitap okuma hedefim var kitaba göre bu hedefim artıp azalabilir son 2 günde otomatik portakali bitirdim. Şimdi george orwell'in hayvanat bahçesi kitabini okuyorum sayfa 30dayim.. aynı zamanda adler'in psikolojik aktivite ve covey'in etkili insanların 7 alışkanlığı kitaplarına basladim umarım yarım bırakmam

Kum Saati Suikast Öncesi Son Günler bitti.
Çok teşekkür ediyorum daha önce burda bu kitabı okuyup yorumlayan arkadaşlara. Her bölümden sonra oturup o kişiler hakkında araştırmalar yaptım. Bazı isimleri ilk defa kitapta gördüğüm için kendimi çok kötü hissettim. Meğer ne kadar da yabancıymışım yakın geçmişimize.
Kitapta Abdi İpekçi, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Eşref Bitlis, Onat Kutlar, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu'nun suikastlerinden önceki son günleri yakınlarıyla yapılan röportajlardan elde edilen bilgilerle anlatılıyor.

Yeni kitabımı henüz seçmedim.

Okul Evde Başlar ; 86..
Daha önce bu tarz kitap çok okudugun için biraz basit geldi bana anlatımı . fakat tekrar etmiş oluyorum. Kitap bitince detaylı yorumlarım.

Ayrıca Kayıp Zaman İzinde serisi 2. Kitabı çiçek açmış genç kızların gölgesinde kitabına başladım. Edebi eser okumayı özlemişim. Sayfa ;145

Normalde kişisel gelişim kitaplarından hiç hoşlanmıyorum ama bu kitabı okuyup da faydasını gören çok kişi duydum.

Belki yakınlarda listeme ekleyebilirim.

Emine Çaykara__Türk Aynştaynı:Oktay Sinanoğlu bitti.

Oktay Sinanoğlu’nun çocukluğundan ailesine, okul yıllarından yurt dışı serüvenine, bilim adamlarıyla olan ilişkilerinden bilim dünyasına kazandırdığı teorilerine, Türkçe ve Türkiye üzerine düşüncelerine ve bunun gibi birçok konuya dair anılarından süzülen olumlu-olumsuz her cümlesine sanki karşılıklı sohbet eder gibi samimi ve doğal bir anlatımla – soru-cevap eşliğinde- tanıklık ediyorsunuz. Bunu kronolojik bir sıralama eşliğinde yapması da o dönemdeki olaylarla bağlantı kurmanızı ve yaptığı çalışmalar arasındaki ilişkiyi anlamlandırmanızda kolaylık sağlıyor.

Yaptığı çalışmalar üzerine sohbetlerde kuramlardan bahsederken en basit şekliyle ifade etmesi, önceki çalışmalara atıf yaptığında tekrardan kısa bilgiler vermesi ve eğer ortak çalışma yaptıysa da kimle çalışıyorsa onun hayatına dair kısa bilgi vererek nerede ne konumda olduğunu belirtmesi araştırma yapmak isterseniz kolaylık sağlaması açısından iyiydi. Ayrıca yazdığı kitap, makale vb yayınlarının hepsi kitaba liste şeklinde eklenmiş.

Bir ara bir sürü çalışma yapıp da hiçbirini yayınlamayınca rüyasına bir nine giriyor ve yaptığı çalışmaları kendisine saklamamasını ve en kısa zamanda yayınlamasını söylüyor, bu satırları okuyunca bilim aşkıyla yatıp kalkıyor cümlesinin tam karşılığını verdiğini düşündüm.

Yurt dışında gittiği konferansları, yaptığı çalışmalar için araştırmalarını, mahalle arasında seyahat ediyormuş gibi ülkeler arası yaptığı seyahatleri okurken başınız da dönmüyor değil. :) Beni en çok etkileyen bir yönü de bu kadar sayısız makale, konferansa rağmen sosyal hayatının da bir o kadar kaliteli olmasıydı: tekne kiralayıp okyanusları mı aşmadı ya da pilotluk eğitimi alarak yurt dışında tek başına uçak kiralayıp yolculuk mu etmedi?

Kitabın son bölümünde; bebekliğinden itibaren annesinin tuttuğu günlükten birkaç sayfayı da kapsayan hayatının birçok dönemine ait fotoğraflara ulaşabiliyor ve ayrıca Sinanoğlu hakkında yerli ve yabancı basında çıkmış gazete küpürlerine göz atmış oluyorsunuz.

Yurt dışında bir o kadar takdir edilip üniversitelerinde kalmaları için çaba harcayan ülkeleri okuyup ardından ülkesi için birçok yeni fikirle gelip eli boş dönmesini okurken üzülmeden edemiyor insan.

Benim burada ifade ettiğim yaşamının sadece kısa bir özüydü, daha fazlası için mutlaka okumanızı tavsiye ederim, keşke daha uzun yaşasaydı da yaptıklarını ve yapmak istediklerini uzun uzun anlatmaya devam etseydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…