Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

muhteşemmmmm işte düşünce günü işte tevekkülll okurken gözyalşarımı tutamadımmm:2::2::2:Allah sağlıkla kucagınıza almanızı nasip etsin aminnnnnn

mini tüp bebek yönteminde tedavi nasıl?

MİNİ-İVF kimlere uygulanabilir?

MİNİ-İVF te amaç çok sayı da yumurta elde etmek değil, kaliteli yumurtalar elde etmektir. Bu nedenle vücüdunuz bir yumurta üretse dahi tedavinin iptali yada yaşınızdan dolayı tedaviye alınmama gibi bir durum söz konusu değildir.Bir bebek dünyaya getirmek için sağlıklı bir yumurtanın olması yeterlidir.

Yaşı ileri olan ya da yumurtalık rezervi azalan kadınlarda;
Yumurtalık rezervi azalan hastalarda fazla miktarda ilaç kullanılmasına rağmen az yumurta gelişmektedir. Bu hastalarda yumurta kalitesi de düşmektedir. Bu kalite bozulması fazla miktarda ilaç kullanımına bağlı olabilir. Bu hastalarda daha az ilaç verilmesi hastanın kendi hormonları ile yumurtaların gelişmesini ve daha kaliteli olmasını sağlar .
FSH hormonunuz yükselmiş olsa da hala adet görüyorsanız MİNİ-İVF ile hala gebe kalmak için bir şansınız olabilir.

Yaşı genç olan ve çok sayıda yumurta üretimi olan kadınlarda;
Özellikle polikistik over hastası olan kadınlarda, hem daha kaliteli yumurta gelişimini sağlamak hemde hastayı hiperstimülasyon riskinden korumak için uygulanır. Fazla yumurta gelişimi de fazla miktarda östrojen hormonu üretimine ve buna bağlı olarak yumurta kalitesinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle çok az ilaç kullanılarak yumurtaların aşırı uyarılması engellenmiş olur.

Tüpbebek tedavilerinde sağlıklı yumurta ve embriyo gelişimi olmayan hastalarda;
Bu tedavi ile yumurtaların kadının kendi ürettiği hormonlar tarafından büyütülmesi sağlanarak daha kaliteli yumurta elde etmek amaçlanır.

MİNİ-IVF protokolü nedir?

MİNİ-İVF Japonya’daki Kato Klinik tarafından geliştirilmiş çok özel bir protokoldür. Bu protokolde günlük iğneler ve yüksek dozda ilaç kullanımı yoktur . Hatta sonrasında 10. Haftaya kadar uzanan progesterone iğnelerinin kullanımını da gerektirmeyen basitleştirilmiş tüp bebek tedavisidir. Özellikle yaşı ilerlemiş hastalarda başarı oranları diğer klasik tedavilerden daha yüksektir.

MİNİ-İVF daha az sayıda ancak daha kaliteli yumurta geliştirilmesi esasına dayanır. Geliştirilen bu yumurtalar toplandıktan sonra klasik tüp bebek ve ICSI teknikleri uygulanır. Sonrasında oluşan kaliteli embriyolar hastaya transfer edilir. Bu tedavide farklı olan yumurta geliştirme yöntemidir.

MİNİ-İVF tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir?

Tedavi adetin 3. Günü başlar ve ilaç olarak Clomiphene Citrate kullanılır. Clomiphene Citrate ağızdan alınan bir haptır. Yumurtalar belli bir ölçüye ulaştığında tedaviye düşük miktarda gonadotropin iğne eklenerek yumurta gelişiminin tamamlanması sağlanır. Clomiphnene Citrate sizin hipofiz bezinizden FSH hormonunun doğal olarak salınımını sağlarken aynı zamanda LH salınımını engelleyerek erken yumurtlamanın olmasına karşı koruyucudur. İlaç kullanımındaki bu küçük değişiklikle eski moda ve ucuz bir ilaç olan Clomiphene Citrate, tüp bebek için az sayıda fakat daha kaliteli yumurtaların gelişimini uyarıcı etki gösterir.

Bu protokolün diğer bir avantajı hergün iğne kullanmayı gerektirmemesidir. Ancak GnRH agonistinin küçük bir enjeksiyonu ile LH salınımı ve ovulasyonu sağlanır. Bu daha doğal bir LH artışı sağlar. Aynı zamanda HCG’nin neden olduğu luteal faz defektlerini ekarte ederek aylar süren progesterone kullanımından hastaları korur.

Elde edilen yumurta kalitesi sağlıklı embriyo gelişimini garantiler mi?

Sizden aldığımız az sayıda yumurta elde edilen çok sayıda yumurtaya göre daha fazla özen ister. Bu yumurtalara zarar vermemek için artık embriyoloji laboratuvarında da farklı yöntemler uyguluyoruz. Doğala en yakın tedavi için farklı bir takım gelişmeleri laboratuvar yöntemlerimize dahil ettik.

Mini IVF

Türkiye’de 20 senedir tüp bebek konusunda çalışan bir ekip olarak başarı oranlarının %10’lardan, %50’lerin üzerini çıkışını gördük. Standart tüp bebek tedavilerinde yoğun ilaç kullanımı ile çok sayıda yumurta ve embriyo elde etmek ve sonrasında 3 embriyo vererek, gebelik oranlarını arttırmak standart uygulanan işlemdi.

Son yıllarda bu teknikle elde edilen yumurtaların kalitesinin düşük, embriyolarda kromozom bozukluğu riskinin (anöploidi ve mozaizm)%65’lere kadar yükseldiğini ve sonuçta embiryo başına düşen gebelik oranının çok da yüksek olmadığı fark edildi. Yoğun ilaç kullanımının bazen hiperstimülasyon sendromuna (yumurtalıkların şişip, karında su toplanması ve hastaların yoğun bakıma ihtiyaç gösterecek kadar rahatsızlanması) yol açabilme tehlikesinin de olduğu anlaşıldı.

Bu yüzden az ilaç, az fakat kaliteli yumurta elde ederek, az sayıda kaliteli embriyo oluşturma ve az sayıda embriyo transferi ile hem oluşabilecek rahatsızlıkları engelleme, hem de çoğul gebelik sorunlarını önleme düşüncesi arttı.

Bu yeni teknolojiye MİNİ-İVF diyoruz. Ülkemizde yeni çıkan yönetmelik ile 35 yaş altı tek embriyo verilmesi kuralı MİNİ-İVF tekniğine ihtiyacı arttırmıştır.

Biz de Jinemed olarak MİNİ-İVF tekniğini başarı ile uygulamaya başladık. Bu konuda dünyanın en büyük kliniği olan Kato Klinik ile işbirliğine girdik. MİNİ-İVF Kato Klinik tarafından geliştirilmiştir. Kato Klinik yıllardır MİNİ-İVF tekniğini uygulamakta ve tek embriyo transferi yapmaktadır.

Yine Kato Klinikte uygulanan ve laboratuvarda mümkün olduğu kadar az kimyasal madde kullanımı ile ICSI yapılması tekniği uygulanmaktadır. Bu teknik dünya da ‘fizyolojik ICSI’ olarak isimlendirilmektedir. Bu tekniğin kullanımı ile sadece kaliteli yumurta gelişimi sonrası kaliteli embriyo elde etmek amaçlanırken, aynı zamanda mümkün olduğunca doğala en yakın gelişim ortamı sağlanır.

alıntı....

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için.daha önce duymamıştım.

muhteşemmmmm işte düşünce günü işte tevekkülll okurken gözyalşarımı tutamadımmm:2::2::2:Allah sağlıkla kucagınıza almanızı nasip etsin aminnnnnn

Aminnn diyorum ve çok çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için,Allah'tan dileyen herkese en kısa zamanda bu güzelliği tattırması için dua ediyorum.Çok sık giremiyorum foruma bu nedenle hepinize dualarımı ve en güzel dileklerimi gönderiyorum.

Bütün dualarım sana ve dileyen her anne adayına,bir de Hazreti meryem duası var,tavsiye ederim.Ben çok hayır gördüğüme inanıyorum bu dualardan,zaten hazreti meryem duasının açıklamalarında sen de görürsün bebek ile ilgili açıklamaları ama kendini dünyadan kopartmak yok,duanı et Allaha havale et,tedavini gör fakat nezle,grip gibi düşün,rahat ve güler yüzlü ol,stres asla yok,umutsuzluk sakınnnn.Allah gönderecek inşallah tatlı yavrunu.Deneme sonucunu yazarsan çok sevinirim.İnşallah hayırlı haberlerini alacağız.

umudunu kesme canim su mubarek gunlerde dua etcem sana.benim annem suan 47 yasinda gecen sene istemeyerek hamile kaldi simdi bir yasinda dunyalar guzeli bi kardesim var.Annam hep agladi hamilelik surecinde derdiki hep Allahim okadar cocuk hasretiyle yanan insanlar var Allahim bana vermeseydin de yarabbim onlara verseydin derdi Allahim olmayanlara bu duyguyu tatmayanlara nasip etsin.ben senin yasini sorun etmiyorm olur bence inaniyorumki anne olcaksin insallah.

annem 40dan sonra kçk kardeşim oldu. toplam 6 kardeşiz:)

yengemde 40dan sonra ikiz getirdi

kaybetmeyin ümidiniz..

selam hiç bir zaman umutsuzluğa kapılma allah çok büyük sana ve bütün istiyenlere hayırlı evlat nasibetsin rabbimiz yengem yeni doğum yaptı 41 yaşında yani üzülme sakın........... inşallah olur

Sizler en büyük moral kaynagımsınız.. Allah hepinizden razı olsun..

Tedavı surecımdekı gelısmelerı paylasırım. Umarım ıyı seyler yazarım sızlere..
Kendınıze ıyı bakın
sevgiler..

Selam kizlarr benim hersey gun gecdikce berbat ouyorr ben gecen ay yani transferden sonraki ikinci adetim gecikmesinivyasadim yklasil 2 hafta sanirim hormonlardan arkadan hemen ignelere basladik yuksek dozda ilk haftada ultrasonda sadece 1 yumurta olduuuuuu ve tedavi ptal neden boyle oldu ya acaba cok acelemi yapdik yada hormonlar ters cevap mi verdi yada yoksa menapozami giriyorum ya stresdenn ayaklarim Yaniyo bu ignelerin etkilerimi acabaaaaa cok berbatim 17 sinde randevum var ne yapicam bilmem heray yumurtlama degisiyormu?bana akil verinn mayisda transferde 4 yumurtam vardi hemen 2 ayda bittimi yaaa cok korkuyorumm

Benim bir tanıdığım depremde 3 çocuğunu kaybetti. Yeniden hayata tutunabilmek için çocuk yapmaya karar verdi ve hamile kaldı. Yanlış hatırlamıyorsam normal yollardan sağlıklı bir bebeği oldu. Allah tan ümit kesilmez tabi ki. Neden olmasın?

mini tüp bebek yöntemini deneseniz..benim de zorla anca 4 yumurtam olmuştu...sadece 3 döllendi..2 si kaliteliydi....

Herkese merhaba,şu an tatildeyim bi ara fırsat buldum,hemen size koştum,hepinizi çok özledim.Cevap yazan bizim derdimizle ilgilenen,moral vermeye çalışan herkese çok teşekkür ederim.Rabbim isteyen herkese nasip eder anneliği inşallah.
Benim durumum belli,bir regl dönemi geçirdim,bundan sonraki reglimin birinci günü çağırmıştı doktor ama bu sene benim tatilim biraz uzun,herhalde eylül döneminde giderim,bayram sonu,tabi bu arada kendiliğinden birşeyler olmazsa.Neden bilmem içimde bu sefer olacak diye bir his var,belki de yaşadıklarım beni bu kadar etkiledi,bir de doktorum çok umut verici konuştu,hayırlısı bakalım.Gerçekten kafamızdan bu düşünceyi attığımız zaman birşeyler oluyor,işte benim durumum,ya birşeyler olacaksa oluyor,keşke bunu hep idrak edip rahat olabilsek.Çok zor biliyorum ama bende yapmaya çalışıyorum,hep birlikte deneyelim,birbirimize moral verip negatif düşünceye engel olalım,ne dersiniz?Zaten bunu yapıyoruz ama birbirimize bunu hatırlatalım.Haydiiiiiiiiiiiii kızlar,bu topikten negatifliği atıyoruz hep beraber,hepinizi seviyor ve dua ediyorum iyi ki varsınız.Şu aralar nete giremesem de gelişmeleri paylaşın lütfen,ara ara girip bakarım,sevgiler

Canım merhaba,inan ben de seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum,ağustos ve eylül ayları bize uğur getirecek,topik hamilelerle dolacak.Artık pozitif düşünüyoruz değil mi?Hazreti Zekeriya'nın bir duası var,onu okuyorum sürekli,şu mübarek günler yüzü suyu hürmetine inşallah rabbim hayırlısıyla muradımızı verir.Onun hikayesini duymuşsunuzdur,çok geç yaşta çocuğu olmuş,Kur'an'da bahsi geçerken ikisinin de yaşlarının geçkin olduğu,hatta eşinin çocuk doğuramayacak durumda olduğundan bahsediliyor,nette bir bak istersen,belki de biliyorsundur.Ben duanın ve pozitif düşünmenin gücüne inanıyorum,inşallah biz de o güzel duyguyu en kısa sürede yaşarız.Tedavin çok güzel geçecek arkadaşım ben hep söyledim sana bu sefer bebişin gelecek sana,tabi bizlere de.Bol bol dua edip sabredelim,tabi hayırlı ve sağlıklı evlatlar isteyerek.Kendine iyi bak,sevgiler

canımmm bende ınanıyorum agustos ve eylull guzel gececek,mübarek günlerde Kurban oldugm Alllah kucaklarımızı bos bırakmayacak. Bu sefer senınde benımd ısteyen herkes hamıle kalıp yavrularına kavusacak. Tüm dualarım sizlerle ...Sevgıler

özel hastane raporu tüp bebek ilaçlarını karşılarmı ssk olarak yanı..çalıştıgım şirketin eczanesine sordum. rapor ve recetenızı fakslayın özel hastane olsa bıle karsılar dedı. Amaa SKK ıle anlasması yok hastanenın dedım olsun farketmezdedı rapor ve recete olsun yeter dedı.

bılgısı olan varmı?kestane kebap acele cevap

sitelerden birinde bir kadın doğum doktoruna mail ile durumumu anlattım. cevapta bana yumurta kalitenizi düzeltmek ve FSH degerinizi yukseltmemeniz icin
L arginin , taurin ve E vit ve C vit ve Folik asidi denemenizi oneririm. yaninda omegA 3 ve bitkisel bir urunle birlikte Formul 1 yasam sekli olarak kabul edip deneyin demiş .Valla dedıklerını anlamadım larginin ve taurin nedir e ve c vıtamını omega 3 hepsı hap heralde folık asıt zaten basladım. bırde bıtkısel urunle demıs ama o bıtkısel urun nedır dememıs ( kısacası bu vıtamınlerı daha once alan varmı bılgısı olan var mı

kestane kebap acele cevap:)))
sevgıler..

Eczacı eczane kalfası falan mı ?? Bu konuda bilgisi yok ve seni yanlış yönlendirmeye kalkmış...

Özel hastanenin eğer SSK anlaşması yoksa raporlarını karşılamaz canım.....SSK anlaşması varsa karşılanır..Ben daha ucuza gelmesi açısından ilaçları ecza depolarından edinmenizi öneririm..

Son düzenleme:

L arginin bir amino asit.eşim kullanıyor çok faydasını gördük.bir ara bende kullandım.internetten yurt dışından getirttik. ama şimdi biraz zorlaştı.Türkiyede yurt dışına göre pahalı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…