- 4 Nisan 2024
- 53
- 13
-
- Konu Sahibi senelifsen
Bana dediniz sandım gercekten üzüldüm. Kusura bakmayın artık sinir bosalmasi yaşıyorumYok ben sizin için demedim onu. Siz demediniz eviniz kötü diye. Diğer cevap verenler için söyledim. Hatta bir yerde ev iyi demiştiniz zaten
Biliyorum ben son kez genel bir msj yazmak istedim sizin alintiniza denk geldi odaBen hiçbir zaman yaşadıklarınıza inanmadığımı söylemedim, belki de karıştırdınız.
Ne gibi tehdit ediyor ev sahibi? Polislik bir durum mu oluştu? Geçmiş olsun öncelikle.
Diğer bir konu, 10 bin kira ödemenin pek çok insan için zor olduğunu, yaşam şartlarının korkunç halde olduğunu zaten biliyoruz. Ama adamlar böyle veriyorlar evleri, biz ne yapabiliriz ki? Sokakta kalacak değiliz ya da pahalı diye sebze meyve almayacak değiliz. Değiştirmek gerek bu düzeni, onun için de bir adım atıldı bence.
Louder Kütahya deyip geçme ucuz bir şehir değil.Kütahya’ya göre düşündüğümde 10 bin bi tık fazla geldi şimdi. Sapa da bir yerdeymiş ev. Ben orda kiracı olsam 8’e el sıkışmaya gayret ederdim.
şehri bilmediğin halde 10 bin normal diye tutturman mantıksızBen kimseyle kavga etmem, bunca yıldır buradayım etmedim de. Yeni kiracı olarak 15-20 ödüyoruz birçok şehirde, bu mantıksız değil, bir gerçek.
Cevap verdin mi diye senin mesajlarını kontrol etmediğimden fark etmemişim cevap vermediğini. Çok üzüldüm inan ki. Bir başka kira tartışmasında görüşmek dileğiyle…
Olur öyle şeyler. Aynı tehditi ben de yaşayarak evden çıkmak zorunda kalmıştım. Yaşadığınız tedirginliği anlıyorum o yüzden. Umarım olay büyümez. Hakkınzda hayırlısı olsunBana dediniz sandım gercekten üzüldüm. Kusura bakmayın artık sinir bosalmasi yaşıyorum
Anlayış ve desteğiniz için size de teşekkür ederim. Ben kendimce bir savaş vermeye çalıştım dün, konu başlığında da 10 binden dert yanmadim fahiş zam oranına bir dur demek istedim. Ama orman kanunlarının hak hukukun önüne geçebileceğini anladım. Eşim dün bana " ben ise gittigimde seni ve kızımı nasıl nasıl içim rahat evde koyucam " dediğinde bitmişti zaten adelet arayışı. Ben dün olur ya ev sahibim karsimda oturuyor gelir kapıya dayanır çocuğum kapıyı acmasin diye kilitledigimde kaybettim bu savaşı. Bu yüzden herkes için yaşanılabilir bir dünya temenni ediyorumşehri bilmediğin halde 10 bin normal diye tutturman mantıksız
şimdi kütahya muhabbetindeki yorumunu okudum. o tarz bi yere göre fazla bulmuşsun mesela
her ne kadar yaşanabilir büyük şehirlerimizde kiralar 15-20leri görmüş olsa da
bu ülkede kütahya gibi ve konu sahibinin evi gibi birçok ev var
kira konuları ezbere yorum yapılacak konular değil
ben dedim ki dün, 10 bin lira istanbulun güzel bi yeri için bedava sayılır
anadoluda ücra bi yer için yüksek kalır dedim
dün kalktın bana yozgattan mozgattan örnek verdin
yozgat örneğini yozgat benzeri şehirde yaşayan biri kira konusu açarsa verirsin
şu an bu kadının şehri kütahya tarzı bi yer ve lokasyon özelliklerini de vermiş
senin yada bi başkasının kalkıp en iyi imkanları sunan büyükşehirlerde 15-20 isteniyor 10 bin normal demesinin bu kadına ne faydası var ?
valla açık konuşayım ev sahibi ile aynı binada oturmak sıkıntılıAnlayış ve desteğiniz için size de teşekkür ederim. Ben kendimce bir savaş vermeye çalıştım dün, konu başlığında da 10 binden dert yanmadim fahiş zam oranına bir dur demek istedim. Ama orman kanunlarının hak hukukun önüne geçebileceğini anladım. Eşim dün bana " ben ise gittigimde seni ve kızımı nasıl nasıl içim rahat evde koyucam " dediğinde bitmişti zaten adelet arayışı. Ben dün olur ya ev sahibim karsimda oturuyor gelir kapıya dayanır çocuğum kapıyı acmasin diye kilitledigimde kaybettim bu savaşı. Bu yüzden herkes için yaşanılabilir bir dünya temenni ediyorum
Hayır, zam dediğin yılda bir kere yapılır.Teşekkür ederim
Evet iki taraf da mağdur olmasın diye hem geçen sene ki artışa itiraz dahi etmedim. Hem de bu sene %25 hakkimdir demedim. Orta yolu bulmak amacım. Fakat sizin dusuncenize göre şöyle bir sonuç çıkıyor. Ben diyelim ki 10 bini kabul ettim, ülkemizde enflasyon bu kadar hızlı artış gösterirken 5 ay sonra o 10 binde çöp oldugunda sadece market parası haline geldiginde tekrar zam yapma hakki olmalı mı sizce ?
Merkeze uzak semt, eski kiracı yaklaşımıyla sarı sitede gezindim 10 bin çok geldi ama tabi oralılar daha iyi bilirLouder Kütahya deyip geçme ucuz bir şehir değil.
Sevgili Sino,şehri bilmediğin halde 10 bin normal diye tutturman mantıksız
şimdi kütahya muhabbetindeki yorumunu okudum. o tarz bi yere göre fazla bulmuşsun mesela
her ne kadar yaşanabilir büyük şehirlerimizde kiralar 15-20leri görmüş olsa da
bu ülkede kütahya gibi ve konu sahibinin evi gibi birçok ev var
kira konuları ezbere yorum yapılacak konular değil
ben dedim ki dün, 10 bin lira istanbulun güzel bi yeri için bedava sayılır
anadoluda ücra bi yer için yüksek kalır dedim
dün kalktın bana yozgattan mozgattan örnek verdin
yozgat örneğini yozgat benzeri şehirde yaşayan biri kira konusu açarsa verirsin
şu an bu kadının şehri kütahya tarzı bi yer ve lokasyon özelliklerini de vermiş
senin yada bi başkasının kalkıp en iyi imkanları sunan büyükşehirlerde 15-20 isteniyor 10 bin normal demesinin bu kadına ne faydası var ?
aynı fikirde değilimSevgili Sino,
Tutturmak böyle olmaz. Tutturmuş olsaydım defalarca ili sorup sonra da “haa o zaman şöyle” diye farklı bir açıdan bakmazdım. Bak şimdi de Kütahya’yı bilen bir arkadaşımız geldi “burası da pahalı” dedi mesela. İl belirtilmediğinde genel olarak konuşuyoruz haliyle.
Oldu,iki sene önce el sıkışırken problem değil ama işine gelmeyince çık git.Konu sahibi için demiyorum,genel anlamda konuşuyorum.İnsanlar işine gücüne,çocuğunun okul durumuna göre ev tutuyor ve iki senede bir ev değiştirmek zorunda kalıyorlar.Peki taşınma masrafı,eşyaların yıpranma payı ne olacak?Kolaydı değil mi?Çok değil,üç dört sene önce yoktu bu sorunlar.Ne oldu da kiracılar ve ev sahipleri bu hale geldi?Benim haramdır yorumuma da gülmüşler , birinden izinsiz para almakla aynı şey ,gonlu yoksa ev sahıbının ,mecbur kalıyosa, o kiracıdan bi şekilde cıkacak, bu dunyada olmasa obur dunyada ,cunku o ev sahıbu o kiracı yuzunden çocuguna et alma hakkını kaybedıyor , çocukları için yıllarca tutmul etmiş ,kiracı nasiplemıyor , büyük vebal .. begenmıyorsa cıkıp ucuz ev arayacak
önceden enflasyon kadar artırıp geçiyorduk ama ama enflasyon rakamları böyle değildi, şimdi %64 ten aşağı gelmediği için ve kira artışına %25 lik sınır geldiği için ortalık çifit çarşısına döndü. kiracılarla ev sahipleri birbirine düştü resmen, hem ev sahipleri hem kiracılar nasıl korunacak bilmiyorum, %25 lik sınır ev sahibine düşük geliyor enflasyon karşısında, fazlası da düşük maaşlar karşısında kiracıyı zora sokuyor.Oldu,iki sene önce el sıkışırken problem değil ama işine gelmeyince çık git.Konu sahibi için demiyorum,genel anlamda konuşuyorum.İnsanlar işine gücüne,çocuğunun okul durumuna göre ev tutuyor ve iki senede bir ev değiştirmek zorunda kalıyorlar.Peki taşınma masrafı,eşyaların yıpranma payı ne olacak?Kolaydı değil mi?Çok değil,üç dört sene önce yoktu bu sorunlar.Ne oldu da kiracılar ve ev sahipleri bu hale geldi?
%25'e ben de karşıyım zaten ama bu kiralar bir dur durak bilmeli.Bu gidişle çoğu insan evsiz kalacak ki barınma hakkı temel ihtiyaçtır.Kimse evini bedava kiralasın da demiyorum ama ev sahiplerinin kiracıların tepesine bu şekilde çökmesi de çok yanlış.Zamamın şartlarına göre el sıkışıp anlaşıyorsun,ev sahibi tepene binip sürekli zam yapmak istiyor.Aslında burada ne kiracı,ne de ev sahibi suçlu.Suçlu olan,önlem alamayan devlet.önceden enflasyon kadar artırıp geçiyorduk ama ama enflasyon rakamları böyle değildi, şimdi %64 ten aşağı gelmediği için ve kira artışına %25 lik sınır geldiği için ortalık çifit çarşısına döndü. kiracılarla ev sahipleri birbirine düştü resmen, hem ev sahipleri hem kiracılar nasıl korunacak bilmiyorum, %25 lik sınır ev sahibine düşük geliyor enflasyon karşısında, fazlası da düşük maaşlar karşısında kiracıyı zora sokuyor.
çok haklısın. kk dan bile belli kiracı-ev sahibi kaosları.%25'e ben de karşıyım zaten ama bu kiralar bir dur durak bilmeli.Bu gidişle çoğu insan evsiz kalacak ki barınma hakkı temel ihtiyaçtır.Kimse evini bedava kiralasın da demiyorum ama ev sahiplerinin kiracıların tepesine bu şekilde çökmesi de çok yanlış.Zamamın şartlarına göre el sıkışıp anlaşıyorsun,ev sahibi tepene binip sürekli zam yapmak istiyor.Aslında burada ne kiracı,ne de ev sahibi suçlu.Suçlu olan,önlem alamayan devlet.
++Oldu,iki sene önce el sıkışırken problem değil ama işine gelmeyince çık git.Konu sahibi için demiyorum,genel anlamda konuşuyorum.İnsanlar işine gücüne,çocuğunun okul durumuna göre ev tutuyor ve iki senede bir ev değiştirmek zorunda kalıyorlar.Peki taşınma masrafı,eşyaların yıpranma payı ne olacak?Kolaydı değil mi?Çok değil,üç dört sene önce yoktu bu sorunlar.Ne oldu da kiracılar ve ev sahipleri bu hale geldi?
Devlet gerekli ağırlığı koymayınca herkes istediği gibi at koşturuyor işte.Her şeyin bir usulü,adabı ve standartı olmalı.Hepsini geçtim,insani bir durum değil bu.++
ya şu haram helal muhabbetlerini hep işlerine geldiği gibi kullanıyorlar
nerde bu tarz kelimeleri kullanan varsa ben kaçarım çünkü bilirim ki en çok onlarda bi sıkıntı vardır
kiracı her sene taşınma masrafı + emlakçı komisyonu + depozito bedeli ödediğinde yeni ev için
ek olarak taşınma durumunun psikolojik boyutuyla da uğraştığı için (çevre değişimi, yeni eve alışma iç dış etkenler)
her taşınmada eşyaları yıprandığı, zarar gördüğü için o ev sahipleri kul hakkına girmiş olmuyor mu ?
yoksa kul hakkı denen şey sadece birilerinin işine geldiği gibi algıladığı bişey mi ?
kimse bu insanların haramını helalini düşünmüyor ama varsa yoksa kendilerine
devlet kira artışları saçmalamaya başladığı an önlem amaçlı çıkardı bu %25 olayınıDevlet gerekli ağırlığı koymayınca herkes istediği gibi at koşturuyor işte.Her şeyin bir usulü,adabı ve standartı olmalı.Hepsini geçtim,insani bir durum değil bu.