Kiraya yüzde 350 zam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ev sahibiniz evini kiraya veriyor ama vergi ödemiyor. bu zaten suç. kendisini şikayet edeceğinizi söyleyin. güzel bir vergi borcu yesin kendine gelsin. evini kiraya vermek bir yatırımdır ve risktir. o zaman her sene kafasına göre arttırsın. dolar aldım dolar düştü farkı verin diyemiyorsa, evimi kiraladım kira arttı da diyemez. siz yeterince iyi niyetli olmuşsunuz zaten.
bugün 10 bin ister seneye 20 bin ister. taviz vermeyin.

hukuk her zaman kiracıdan yana, ben sizin yerinizde olsam asla çıkmam. açsın tahliye davasını uğraşsın dursun, sizde bu sürede uygun gördüğünüz kirayı ödersiniz, tabii avukat daha iyi bilir.

bu arada avukatla görüştük demişsiniz, ne dedi?

valla işini düzgün yapan emlakçılar o istenen kiraların o evlerin ederi olmadığını söylüyorlar
işi gerçekten bilenler özellikle müteahhitler
annemin işi gereği her meslekten tanıdıkları var
emlakçı ve müteahhit de var yani
onlar bile abartı buluyorlar ve hatta sarı sitedeki rakamların gerçek olmadığını bile söyleyenler var içlerinde

zaten bu piyasayı bu hale getirenler sadece emlakçılar ve ev sahipleri değil
saçma sapan kiraları kabul edip susup oturan insanlarda da suç var
evet %25 gerçekten saçma bi oran şu ekonomide. susup oturmanın mantıklı olabileceği bazı oranlar var
ama bu oranlar asla o telaffuz edilen fahiş kira bedellerine denk gelmiyor emin ol
ben hiçbir ürüne %200 zam geldiğini hatırlamıyorum
ama bi ev sahibi çıkıp %200 zam yapabiliyor

Avukat da tüm dellilerin bizden yana olduğunu söyledi. İlk önceliğiniz uzlaşma olsun kabul olmazsa yasal haklarımızı kullanin dedi. Bu arada elinde ihtar taahhütnamesi olanlar iş mahkemeye gitmeden oturdugunuz yeri aile konutu olarak gösterip eşimin imzası yoktur bu taahhütname de diye önden tedbir alabilir.

Hala il söylemediğiniz için bir şey diyemiyorum. Gizlilik endişeniz varsa da muadil bir il söyleyin mesela.

bu durumların zerresini bile bilmeden dün burada 10 bin normal yeaa diye yırtınan arkadaşları pistten alalım ...
birilerinin cehaleti birilerinin yaşamını etkiliyor çünkü .
Hala ilden haberimiz yok, sırf haklı çıkmak için terbiyesizleşiyorsunuz. Yırtınmak ne demek? Bu üslupla mı konuşayım ben de? 10 bin normal, masaya çıkıp tepinsen de normal. İli bilmedikçe. İli öğrenirsem zaten kiracının tarafına dahi geçebileceğimi söylemiştim önceki yorumlarımda.

Konu hakkında fikrim yok.allah kiracılar yardımcısı olsun aylık 10,15,20 bin akıl işi deği. Asgari ücretle çalışan maaşını kiraya veriyor çok zor

Yazın açılan bir market olmasından bakarak sahil kesimi olduğunu düşündüm. Profilinde aydın yazıyor. Hangi mahallesi olduğuna göre fiyatlar tabi de değişir ama ilk geldiği zaman da çevrede hiçbir şey olmadığından yeni bir yerleşim birimi olduğunu düşünüyorum.

Laf anlatamazsın boşver. Söyledikleri gibi Bodrum kat, sobalı bir daire falan değil yani. Ama ordan cımbızla işine gelecekleri çekip yazıyorlar. Metro yokmuş. Metro büyük şehir dışında zaten bir yerde yok. Bunu mu tartışacağız şimdi?

Son düzenleme:
Evet takdir edersiniz ki. Muadil il olarak Kütahya diyeyim size.
Über bir gelişme olmadıysa oturduğunuz yerde, mesela yakınınıza şehir hastanesi açılması gibi falan, kiranız için normal olan 6000-7500 bandı bu durumda bana göre.
Benim iki önceki evim aşırı eski, küçük bir evdi. Balkonun altı döküldüğü için yıkılacak diye çıkmıyorduk mesela. Kiram çok uygunken 3 dk yürüme mesafesine şehir hastanesi açıldı. Ee tabi ev sahibi palazlandı, beni çıkarıp doktora hemşireye verse kaç katını alacak. O durumda ben de ciddi bir zamma razı gelmiştim. Sonra taşındık tabi çocuk olacak diye.
Bu detayı başta verseydiniz “10 bin normal” düşüncesinde diretmezdim açıkçası.
Benim tahminim Edirne falandı, orada da kiralar çok yüksek mesela eşim oralı olduğu için biliyorum.
Bahsettiğiniz gibi sapa bir yerdeyse ve dediğim gibi ekstrem bir olay olmadıysa, bu kiracılık işleriyle avukat görüşmeleri de dahil olmak üzere çok uğraşmış biri olarak 7500’e kadar kabul edin derim.
Taşınmak çok zor uğraşamam derseniz küçük bir tık daha arttırın.
Ben bu adamlara hakkımı yedirmem derseniz (ben bir öncekilere böyle dedim çünkü makul zamları da beğenmediler) diretip yüzde 25’ten yatırın, çıkarmak istiyorsa taşınma masrafınızı karşılasın. Ben aynen böyle yapmıştım.

Kütahya’ya göre düşündüğümde 10 bin bi tık fazla geldi şimdi. Sapa da bir yerdeymiş ev. Ben orda kiracı olsam 8’e el sıkışmaya gayret ederdim.

Hanimefendi 8 sayfalık yorumlarımız var hangi bir cumlem de acindirma alçaltma evimi kotuleme vs vs gördünüz lütfen rica ediyorum alintilayin lütfen yaa. 8 sayfa boyunca ne ev sahibimin ne kendimin yaşam standardindan sizin gibilere laf vermemek için tek kelime dahi etmedim. Tüm kullandığım cumleler hukuk ve asgari ücret bazında karşılaştırmalar. Ne evimin sobalı nede kötü oldugunu söyledim. Onca sayfa yorumlarımız var 1 kere bile acindirmanin yanından gecmemisken şimdi mi metro yok vs diye cımbızla işime geleni söylediğimi iddia ediyorsunuz ? Gerçekleri duymak mi istemiyorsunuz yoksa gerçekten böyle birşeyin var olduğunu mu kabul etmek istemiyorsunuz inanın anlamıyorum. Bu kadar mı kara kalbiniz bu kadar mı empatiden uzaksiniz. Ki 8 sayfa boyunca "kiramı ödeyemiyorum şu kadar cocugun var bu kadar maaşım var " diye tek kelime izahim yok. Şimdi mi kotuleyesim geldi metro yok market yok diye.

ben senin yorumlarını okumuyorum ki
çelişkili konuşanlarla işim olmaz .

Yok ben sizin için demedim onu. Siz demediniz eviniz kötü diye. Diğer cevap verenler için söyledim. Hatta bir yerde ev iyi demiştiniz zaten

Dün okumadan alıntıladın demek ki. Güzel
bu yorumun için söyledim
İli öğrenirsem zaten kiracının tarafına dahi geçebileceğimi söylemiştim önceki yorumlarımda.
en son 15-20 muhabbeti yapıyordun alıntıladığımda . genel konuşuyorum bilmem ne diye cevap verdin orada bıraktım zaten mantıksız geldiği için
cevap da vermedim . cevap vermeyişimden anlaman gerekirdi, anlamamışsın
sen başkalarıyla kavga et, iyi forumlar

Bakın ben yorum yapan herkese vakit ayırdığı için teşekkür ederim. Beni savunmaniz inanmaniz gerçek dünyada bir işe yaramiyor biliyorsunuz. Burda egom oksansin aslansin kaplansin denmesini de beklemedim. Ben en baştan beri hakkım hukukum.nedir dedim. Naçizane sorulan sorulara bildigimce cevap verdim. Ama dün akşam üstü ev sahibimin kira uzlasmasina asla yanasmamasi ve üstüne kız cocuguma varan tehdit zaten işin rengini değiştirdi. Şu saatten sonra ben guvenligimi düşünmek zorundayım. Avukat görüşmenin yaptım ne aleyhime ne lehime öğrendim. Herkese teşekkür ediyorum gerçekten. Her bir yorum benim için kıymetli. Ama ben şizofreni hastası değilsem kafamdan senaryo uydurmuyorsam eğer bunlar benim yaşadıklarım. İnanıp inanmamak hak verip vermemek herkesin kendi takdiri. Sizlerden ricam sadece , bu ülke de bu tarz insanların bu tarz olayların hayal ürünü olmadığını, bir yerlerde bu gerçeklerin yaşandığını bilin. Kendim için demiyorum ama tek başına çalışmak zorunda olan bir çok babanın asgari ücret ile ev gecindirmeye çalıştığını 10 bin kiranin yazarken kolay ama yaşarken insanları nasıl zorlayabilecegini, kiraya markete benzine gelen enflasyonlara bu kadar kolay adepte olmamayı, eğer elinizde hak hukuk anlamında birşey varsa her zaman onu kullanmaktan cekinmemeyi, şuan başkasına lazım olan adeletin ilerde size tecelli edebilme ihtimalini lütfen insan olarak unutmayalım. Herkese yaşanılabilir bir dünya temenni ediyorum iyi günler

Ben kimseyle kavga etmem, bunca yıldır buradayım etmedim de. Yeni kiracı olarak 15-20 ödüyoruz birçok şehirde, bu mantıksız değil, bir gerçek.
Cevap verdin mi diye senin mesajlarını kontrol etmediğimden fark etmemişim cevap vermediğini. Çok üzüldüm inan ki. Bir başka kira tartışmasında görüşmek dileğiyle…

Ben hiçbir zaman yaşadıklarınıza inanmadığımı söylemedim, belki de karıştırdınız.
Ne gibi tehdit ediyor ev sahibi? Polislik bir durum mu oluştu? Geçmiş olsun öncelikle.

Diğer bir konu, 10 bin kira ödemenin pek çok insan için zor olduğunu, yaşam şartlarının korkunç halde olduğunu zaten biliyoruz. Ama adamlar böyle veriyorlar evleri, biz ne yapabiliriz ki? Sokakta kalacak değiliz ya da pahalı diye sebze meyve almayacak değiliz. Değiştirmek gerek bu düzeni, onun için de bir adım atıldı bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…