4 bin lira krediyle ev yok yengeç
çünkü peşinatları yok 150-200 bin peşinat olacak ki 230 filan da kredi çekecekler o zaman kredi taksiti 4bin olur.
o da ancak 400 bin civarında evin olduğu anadolu kentlerinde olur...
250 bin krediye 10 yıllık taksiti 4500 filan oluyor. 4 bin ödemek için 220-230 filan çekebilirsin ancak.
Yani madem yok, o zaman yapacak şey yok:)
Herkes ayağını yorganına göre uzatacak, eğer açıkta kalıyorsa da başkasınin parasıyla plan yapmayacak.
Bence en mantiklisi o evi kiraya versinler, ekonomik bir eve çıksınlar.
O evden gelen parayı bir kuruşa dokunmadan gram altın hesabına atsınlar, her ay 1 gram altın konu sahibi,bir gram altın babası,bir gram altın annesi o hesaba atsın.
Kalaniyla da gecinsinler.
Bir gram altın parası ayirdi diye kimse zarara girmez.
Birkaç sene sonra altın da artar, iki üç seneye kalmaz içeride yüz,yuzelli bin lira para olur.
Eski evi de satıp,altın hesabindakileri üstüne katıp kalan para için kredi çekip bir şekilde kira öder gibi öderler.
Kenarda köşede üç kuruş peşinat yapmadan , elindeki evi satmadan ev almak yatırım değil aptallık. Sadece bankayı zengin etmeye yarar.
Babanın bu paniği tam 'domuzdan kıl koparmak kârdir' mantigi bence. Ki ben çok rahatsız olurdum. Bir ara evdekiler de benden durup durup ihtiyaç için maaşımın yarısını istiyorlardı , o dönem bile çok rahatsız olup konu açmıştım. Şükür ki bitti o dönem.
Düşünemiyorum bile yani her ay maaşımın yarısından çoğunu ailemin yaşayacağı eve vermeyi... İnsan çalıştığından da keyif almaz her ay maaşını krediye sayarken