eşimin ailemden surekli para beklentisi

Resmi dilenci
Damatlığını kullanıp para isteyip dua ediyor
Sanki çocuğuna beşik alacak da destek ol diyor adama bak
Tatile gidicez destek ol demek ne kadar yüzsüzce ya
Sende bunu hala koca diye dolaştırıyorsun yanında
Gerçi senin de ondan kalır yanın yok
Ailen borç içindeyken ay bi tatil yapasım geldi demek şımarıklık
Annesinden aldığı borcu ödemek isteyen gel anne bendeki karttan alalım nakit yok der gider öder
Ay kocam parayı vermek istemiyor üstüne yatıyor demek çok kolay
Şurda üyelere çığırdığın kadar eşine çığırsaydın annenin borcu ödenmişti çoktan :işsiz:
kredi karti bende değil olsa ödedim zaten ayrıca kimseye çağırdığım yok

merhabalar kardesimin düğünü var biriktirdigim 140 tl vardi esim den onu bana ver ben sana veririm dedi bende kabul ettim sonra internette bi elbise gordum 120 tl dedim esime kredi kartindan alalim dedi kargo adresini annemlere verdim kargo geldi ama post cihazı getirmemisler annemden istedim ben 5 gun sonra maas yatinca veririm diye annemde bende dugun icin elbise alacagim geciktirme dedi esimde tamam dedi . uzun zamandir tatile gitmek istiyorum fakat maddi durum el vermiyor annem istiyosan ben yol ve otel parasini vereyim gidin tatile dedi fakat orda ekstra harcamalar icin esime söyledim 200 300 de biz harcariz dedim kabul etti plan yaptik yer ayirttirdik vs biraz once otururken annemden aldığım elbise parasini verelim maasini alinca dedim oda neyle vereceğiz tatile gidiyoruz para yok dedi sanki tatil parasını kendi veriyor beyefendi amaci annemden aldigi elbise parasını geri vermeyip paranin üstüne yatmak babamdan para iştemis tatile gidecegiz biraz yardim et diye babam dugun yapıyor 100 kusur kredi borcuna girdi ayip ya sen keyif icin para istiyosan . dugun icin ne ustume ne basima hic birsey almadi babam onlarida alacak çocuğumun ustunede bu kadar yiyici olunmazki ayip ya . ailesinin memleketine ailesini ziyarete gidiyor babamdan para almis param yok diye ee yoksa gitme o zman be adam millet senin anana babana ziyarete gittigin parayi vermek zorundami bu arada ailemden aldigi paralar borc vs degil geri odemesiz . kendi aileside kırsal kesimde terayagi peyniri bize parayla satiyorlar onlardan neden istemyorsun kıyamıyor cunku babamin parasi yok elinde yok diyor ama evlerinde herseyleri var fazla fazla benim yetmediğimi yeyip giymedigimi giyiyorlar biktim ya tiksindim resmen ac gozlu uyanik sinir etti beni
Canım sen adamı bu şekilde alıştırmısssın onun ailesinden parayla alınıyorken seninkinden para isteniyor... Ya hiç istemeyeceksin kendi yagında kavrulacaksın ya da ses etmeyeceksin.. Cünkü bu düzeni sen kurmuşsun

merhabalar kardesimin düğünü var biriktirdigim 140 tl vardi esim den onu bana ver ben sana veririm dedi bende kabul ettim sonra internette bi elbise gordum 120 tl dedim esime kredi kartindan alalim dedi kargo adresini annemlere verdim kargo geldi ama post cihazı getirmemisler annemden istedim ben 5 gun sonra maas yatinca veririm diye annemde bende dugun icin elbise alacagim geciktirme dedi esimde tamam dedi . uzun zamandir tatile gitmek istiyorum fakat maddi durum el vermiyor annem istiyosan ben yol ve otel parasini vereyim gidin tatile dedi fakat orda ekstra harcamalar icin esime söyledim 200 300 de biz harcariz dedim kabul etti plan yaptik yer ayirttirdik vs biraz once otururken annemden aldığım elbise parasini verelim maasini alinca dedim oda neyle vereceğiz tatile gidiyoruz para yok dedi sanki tatil parasını kendi veriyor beyefendi amaci annemden aldigi elbise parasını geri vermeyip paranin üstüne yatmak babamdan para iştemis tatile gidecegiz biraz yardim et diye babam dugun yapıyor 100 kusur kredi borcuna girdi ayip ya sen keyif icin para istiyosan . dugun icin ne ustume ne basima hic birsey almadi babam onlarida alacak çocuğumun ustunede bu kadar yiyici olunmazki ayip ya . ailesinin memleketine ailesini ziyarete gidiyor babamdan para almis param yok diye ee yoksa gitme o zman be adam millet senin anana babana ziyarete gittigin parayi vermek zorundami bu arada ailemden aldigi paralar borc vs degil geri odemesiz . kendi aileside kırsal kesimde terayagi peyniri bize parayla satiyorlar onlardan neden istemyorsun kıyamıyor cunku babamin parasi yok elinde yok diyor ama evlerinde herseyleri var fazla fazla benim yetmediğimi yeyip giymedigimi giyiyorlar biktim ya tiksindim resmen ac gozlu uyanik sinir etti beni
Tatile gidecek param yoksa eğer ailemden kendisi bile teklif etse asla tatil için para kabul etmem.Hee hastalık acil durum veya ekstra bir borç çıkar ödenmesi gereken öyle durumlarda tabiki ailenizden yardım alabilirsiniz.Ama tatil için ne kendi,nede eşimin ailesinden para kabul etmek çok uç birşey bana göre.

bu bahsettikleriniz çok küçük paralar farkında mısınız? üç kuruş için bile böyle dileniyor resmen kabahat sizde ailenizin kanını emdiriyorsunuz.girin ikinizde bir işe çalışın.utanmıyor musunuz 140 liranın bile üzerine yatmayı kar görmeye? evlenmişseniz bir şeye güvenmişsiniz.ayağınızı yorganınıza göre uzatın.paranız yoksa tatile gitmeyin.tatile gidecek 200 lirası gidecek diye korkuyor.

Neden kendi ailesinden istesin ki? Kişiler evlenince aile oluyorlar kök aileden bağımsız oluyorlar. Evlendikten sonra ne erkek ailesi ne de kadının ailesi para vermek zorunda değil. Evlenen kişiler ev geçindirebilecekse evlenmeli yada ikisi de çalışmalı.
aynen öyle.evlenmeyi biliyorsan o evi geçindirmeyi de bileceksin.yok öyle anam babam baksın bize demek.çalışmayana ekmek yok.

Yav eşinız istiyor da siz neden istiyorsunuz ailenizden. Kullandirtmayin insanlari

Eşiniz 120 tl elbise parasını bile vermek istemiyorken siz düğünde ne takacaksınız ve tatil meselesine hiç girmiyorum

Sizinde eşinizden farkınız yok gibi geldi bana.Sonuçta ailenizinde şuan durumları müsait değil amatatile gitmek için ailenizden beklenti içindesiniz
Bana da değişik geldi tatil için para istenmez yani..Cok cok zaruri bişey olur neyse... Sinemaya gidecez para ver demek gibi bişey... Duruma bian önce müdahaleniz şart... Mazallah rezil de olursunuz hoş bi şey degil... Paranız kadar harcayın... İste iste nereye kadar...

Bizim bir akraba da aynı sizin gibiydi hatta onların faturasını bile kızailesi öderdi yeter ki geçinsinler diye sonra hiç beklemediğimiz o adamın yıllardır başka kadına ev açtığı ortaya çıktı. Şok olduk kimseye ederinden fazlasını verip bitini kanlandırmamak lazım. Siz de aileniz de yanlış yolda. Böyleleri hatır, kıymet, minnet bilmez.
Dogru söylüyon

Back