• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kredi meselesi

iş yerinizden güvenlik için nişanlınızın TC sinin de istendiğini söyleyip öğrenin TC sini, bizim güvenlik soruşturmasında ablamın TC sine kadar istediler de kız şok olmuştu. neyse TC olduktan sonra bankacı bir yakın arkadaş bu işi öğrenir (sadece o bankada değil diğer bütün bankalara toplamda ne kadar borç var sistem gösteriyor. eşim bankacı olduğu için biliyorum). Tabi bu bilgilerin bankadan verilmesi suç (kişisel verileri koruma kanunu gereği), yine de bu borç meselesini netleştirmeden evlenmeyin. Çünkü aile çok uyanık yeni memur çocuğa işe girer girmez kredi çektirtip ev aldırmışlar, sizinki de enayi gibi almış.
Olaya böyle bakınca evlenince de para göndermeye devam edebilir diye düşünüyorum.bilemedim.

merhaba hanimlar 1 ay once nişanlandim. insallah agustos ayinda da evlenecegiz. nişanlimin hicbir maddi birikimi yok. (2012 de atanmis olmasina ve ailesiyle birlikte yasamasina ragmen) babasi da emekli ogretmen ve ayrica ozel bir okulda calisiyor ayni zamanda.yani evini rahat bir sekilde gecindirecek maasa sahip. (nisanlim da kadrolu ogretmen) kendisi bana nisanlanmadan once maddi birikiminin hic olmadigini soyledi,bu durumu hic kafama takmadim. sormaya gerek de duymadim neden birikim yapmadin diye. sonucta ben bekarken harcadigim paranin hesabini karsi tarafa vermeyecegim gibi karsi taraftan da sormak sacmalik olur diye dusunurum hep. bi gun krediden laf acildi. kendisinin 2013' te kredi cektigini, 2021 eylul ayinda bitecegini soyledi. şok oldum cunku esyalari birlikte ikimiz odeyecegiz diye anlasmistik. simdi bir de aylik 2.250 kredi borcu epey zorlardi." bir de cocuktan falan konu acilinca borclar bitene kadar cocuk dusunmeyiz deyince ayri bir şok gecirdim. (bu arada 33 yasimdayim) nicin kredi cektin?"diye sordugumda ev satip ev almislar o zaman ki masraflara gitti (tapu masraflari) dedi fakat ben pek tatmin olmadim cunku 2. tasindiklari evle ilk ev arasinda fiyat acisindan fark yok. 2013 yilinda evli olan abisi ev almis ne hikmetse tam da nisanlimin kredi cektigi ayda ev almis. ben nisanlanmadan once kesinlikle kredi borcu odemek istemedigimi, bu kredi borcunu ailesinin odemedikce nisan olmayacagini soyledim.tamam deyip ailesiyle konusacagini soyledi. aileler tanisti, ciddi konulara onlar girince babam "oglunuzun kredi borcu varmis, bu durumda isteme de olmaz nişan da olmaz, siz borclari odeyin ondan sonra isteme olur dedi. o an biraz gerginlik olsa da 1 gun icinde hemen bankaya gidip nisanlimin kalan 40 bin kadar borcunu abileri kapatti. kesin ve net soz verdigi gibi borcun kapandigini soylediler. neyse sonra nişanlandik. fakat bugünlerde yine içime bir kurt düştü. acaba kredinin hepsini odediler mi yoksa bir kismini mi odediler diye. bu kredi meselesi acildiginda da aramizda biraz gerginlik oluyor. sormak istiyorum ama yine ayni cevabi verecek;odendi diyecek biliyorum. evlenince bir borc surpriziyle karsilasirsam diye korkuyorum. (bu arada esyalari aldik,taksitin yarisini gonderiyorum ona) nasil ogrenebilirim kredi borcunun kalmadigini. kadinlar kulubunun zeki kadinlari sizden fikir istiyorum
İyi tartıp ölçup biçin.Hayatta herşey insan için borç da olabilir ama bunun nedeni önemli.makul açıklaması yoksa asla evlenmeyin.borcun bireyselligi mevzuu da bir yere kadar.evlenince o borcu beraber ödeyeceksiniz dolaylı olarak.
7 senelik çalışma hayatından sonra evlendim .maaşım kirama temel ihtiyaclarima anca yetiyordu.her ay üç beş anca biriktirebiliyordum zaman ilerledikçe maaşım birşeye benzemisti.ogrenim kredimi odeyememistim.evlenecegim zaman annem bana "borcuyla kizini gönderdi" dedirtmem kimseye dedi😬7 sene maaşımdan azar azar kesilen bireysel emekliligimi bozdurttu borcumu odetti.oyle evlendim ben.Kadin erkek farketmez .bir insan onurlu olacak arkadaşım .biriktirdiğim 3 5 kuruşla da çeyizini aldım.

Ben de buna benzer bir şey yaşadım. Kurcalama. Güven sarsılmış. Ve o para nereye gitmiş muamma. Başından dön
8 sene ayda 2.250 lira taksit oduyorsa cektigi krediyi ve 40 binle kapanip kapanmayacagini hesaplayabilirsiniz
Yardim isterseniz ben hesaplarim sizin icin

Hesapladim , nisanliniz konut kredisi kullanmis bu arada , ihtiyac kredisi 8 sene verilmez yani size söylenen bir yalan var ortada ve evet 40 bin ile kapanir
Buyuk ihtimalle abisine ev aldi , siz ariza çıkarınca abisi kapatti krediyi
Evet 8 yıllık tüketici kredisi olmaz.

Ben buna benzer bir şey yaşadım. İnsan ailesine tabiiki gerektiğinde yardım eder maddi olarak da ama kocaman kardeşe kredi çekmek veya onun için bir şeyler yapmak bana ilginç geliyor. Benim birebir aynı durum değildi ama benzeriydi, onca sene ailesiyle bütçesini bile ayıramamış biriyle ben yapamayacağımı anladım, bitirdim. Krediyi telefonunda varsa banka uygulaması oradan açtırıp bakabilirsiniz , bundan sonrasında bütçesinin ayrı olacağından da emin olun bence

S Shalini nutkum tutuldu. 2013 le 2021 arasinda kac yil var bir an hesaplayamadim 4 yil mi dedim?

basbayagi ev almis adam tek basina. alsaydi da evim var deseydi keske sizde oturacak olsaydiniz.

ya bir araba lafim var aslinda ben de evlendim evleneli borc oduyorum ve bu aileye para gonderme isi o kadar bunaltici bir durum ki buradan yazmayacagim nelere sebep oldugunu. oyle sadece cebinden para cikiyor gibi olmuyor.

isterseniz ozelden konusuruz sizinle ama sakin yanasmayin. geriye donuk zaten hak iddia edemeyeceksiniz. o yasa kadar calisip da elde var sifir. asiri sinir bozucu bir durum.

eltiniz sizin esinizin odedigi evde otururken siz kiralarda borc odeyeceksiniz. cocuk fikrini erteleyeceksiniz..

ya sabir.. basimda oldugu icin sinirim tepeme cikiyor.

Ben buna benzer bir şey yaşadım. İnsan ailesine tabiiki gerektiğinde yardım eder maddi olarak da ama kocaman kardeşe kredi çekmek veya onun için bir şeyler yapmak bana ilginç geliyor. Benim birebir aynı durum değildi ama benzeriydi, onca sene ailesiyle bütçesini bile ayıramamış biriyle ben yapamayacağımı anladım, bitirdim. Krediyi telefonunda varsa banka uygulaması oradan açtırıp bakabilirsiniz , bundan sonrasında bütçesinin ayrı olacağından da emin olun bence
alkis emojisi nasil yapiliyor bilen var mi sizi alkislamak istiyorum suan.

Keşke bende senin gibi yapsaydım.Ama bana döylemediler .Meger borc batagındalarmış kefil olmadım banasına diye boşandık.Sizi ve ailenızı tebrık edıorum.Siz suphelenıosanız haklısınız

Eğer bulmak istediğiniz kişi, çalıştığınız bankanın eski veya aktif müşterisi ise TC kimlik bilmek şart değil ki? Yani KKB sorgulaması yapacak tanıdığınızın bankasından müşteri nosu varsa her türlü bulunur.

Bir süre bankacılık yaptım. Kişinin adını girerseniz binlerce adaşı çıkar, sonra doğum yeri, doğum tarihi, baba adı gibi detayları ekleyerek aradığınızı şıp diye bulursunuz.

Bulursunuz da, bulmalı mısınız veya buna değer mi emin değilim.

Bunu yaparak/yaptırarak o yakınınıza da suç işletmiş olursunuz. Sizin durum patlayıp da adam bu bilgileri nereden edindiğizi sorguladığında o yakınınız aklına gelir. Şikayet ederse iş akdi feshine kadar yolu var.

Ben de eşimin borcunu ödedim, yaklaşık bir ev bedelidir ama ilk günden biliyordum yüklü borcu olduğunu. Sizdeki gibi karışık ve kandırıldığım durumlar olsaydı asla bulaşmazdım.

Nişanlınıza güvenmiyorsunuz. Kredi konusunda size yalan söyleyebileceğini düşünüyorsunuz. O zaman neden evlilik denen sonsuz sadakat ve sevgi gerektiren yola giriyorsunuz? Yol yakınken dönsenize.

Nişanlınıza güvenmiyorsunuz. Kredi konusunda size yalan söyleyebileceğini düşünüyorsunuz. O zaman neden evlilik denen sonsuz sadakat ve sevgi gerektiren yola giriyorsunuz? Yol yakınken dönsenize.

İyi de kredi çekme nedeni konusunda zaten yalan söylenmiş, nasıl güvensin?
“Yalan söylendiği halde güven” demek makul değil.
Şu anda kredi gerçekten kapatıldıysa oturup ayrılmasına gerek yok, o konuda da yalan söylediyse ayrılmayı cidden düşünsün.

İyi de kredi çekme nedeni konusunda zaten yalan söylenmiş, nasıl güvensin?
“Yalan söylendiği halde güven” demek makul değil.
Şu anda kredi gerçekten kapatıldıysa oturup ayrılmasına gerek yok, o konuda da yalan söylediyse ayrılmayı cidden düşünsün.
Güvensin demiyorum güvenmediği biriyle evlilik yoluna girmesin diyorum. Hayatı boyunca adam yalan mı söylüyor diye arkasını mı arayacak? Mesele adamın krediyi kapatıp kapatmaması değil bence. Gerekli güvenin karşı tarafın yalanı yüzünden oluşturulamaması.

yazdiklarimi iyi okuyun! geri kalan borctan bahsediyorum, anlamadiniz anlasilan tekrar izah edeyim. bu zamana kadar odedi geri kalan aylarin borcunu kapattiklarini soylediler

Diğer hanımefendi size yardımcı olmaya çalışıyor siz sinirden okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Konu açıyorsunuz herkes olayı sizin açınızdan aydınlatmaya çalışıyor yol yordam gösteriyor. Sizin derdinizi sahiplenip sizi mantıklı şekilde yönlendirmeye çalışıyor. Ev kredisi bende çektim 10 yıllık aylık ödemem 1940, uzun vadeli ihtiyaç kredisi verilmiyor ayrıca ev alınmışsa krediyi çekenin üzerine ev ipotekli oluyor.

yazınızdan alıntı : kendisinin 2013' te kredi cektigini, 2021 eylul ayinda bitecegini soyledi. şok oldum cunku esyalari birlikte ikimiz odeyecegiz diye anlasmistik. simdi bir de aylik 2.250 kredi borcu epey zorlardi." 2013 -2021 arası 8 yıllık ihtiyaç kredisi olmaz ev kredisi olur. İhtiyaç kredisi eskiden 5 yıllığına çekilebilirdi şimdi 3 yıllık. yukarıda 2013- 2015 yıllarında iki kez kredi çekildiğini belirtmişsiniz. Yazınızda net şekilde belirtseydiniz o zaman, kafa karıştıran sizsiniz ayrıca abisine ev mi aldı diye ortaya şüphe atan yine sizsiniz. Sonuç gelirsek : Krediler çekilmiş ama ne için çekildiği belli değil onun bileceği iş sadece sizin istediğiniz borçsuz biri ile yuva kurmak burada haklısınız. Bunu da araştırıp öğreneceksiniz ona göre yolunuzu çizeceksiniz. Hayırlısı olsun

Bence bu sekilde

Notere 100.000TL mi vermis yani, bence bu krediyi yillardir oduyor. Aylik 2.250TL az rakam degil.
Net bilenler vardır elbet ama 2013 te bir öğretmen maaşıyla aylık ödemesi 2250 liralık kredi çekebilmesi pek mümkün görünmüyor, o dönemlerde maaşım ne kadardı hatırlayamıyorum ama 5 sene önce ev kredisi çektim, oldukça zor aldık krediyi. Bir şeyler döndürmüş bu nişanlı belli iyice emin olmak gerek.

Guven duymamaniz cok daha buyuk sorun degil mi? Cidden oturup bi bunu dusunseniz. Evlenince isler boyle gitmiyor cunku simdi aileniz rest cekmis sizde oyle ama bu yola cikacaginiz kisi burcu harci kafasina gore planliyor size sonradan cocuk icin bile bildirimde bulunuyor. Yasiniz 33 nisanlinizda yakindir diye dusunuyorum hic birikmemislik sacma degil mi ?

Evlenecek oğlanlarını boyle borca sokmasi ailenin dusuncesizligi hadi buzamanda kadar bekardı diye düşündüler ozaman simdi butun borcu knedi üstlerine alacaklar cocugu sifira cikaracaklar.aile borcunu eve gelen yenigelin niye odesin bu evlilikte huzursuzluğun baslangici.

1 sene 2 sene değil tam 8 yıl kredi ödemiş,hiç parası olmadığına göre direk tüm maaşını ailesine yedirmiş. Ben inanılmaz hayret ettim!Bu nasıl bir düşüncesizlik bencillik açgözlülük.Sorun bakalım siz ev alınca kredi çekince ailesi destek olacak mı para yardımında bulunacaklar mı çoook merak ediyorum?Ki anladığım kadarıyla aile mağdur değil baba çalısıyo ve aynı zamanda emekli.Evlenmeden önce her şeyi netleştirin bu konular zor ve araştırılması gereken konular.

Bende kardeşim üniversitedeyken borcunu ödesin diye kredi çektim. Ailemin haberi bile yok fazla bir tutarda değildi geri almadım. Bende para konusunda sıkışsam kardeşime koşarım. Kardeş ya bu ne bileyim bu kadar para hesabı yapılmasını anlayamadım ben. Bu zamanda borcu olmayan, kredisi olmayan insan çok çok azdır. Borç varsa evlenmem, borcu yoktur yazısı getirsin falan denmesi, babanızın damat adayının borcuyla bu kadar yüzgöz olması bana doğru gelmedi. Borcu olduğu için evlenmenize razı değillerse hiç eve de davet etmeselerdi. Ayıp olmuş nişanlınızın ailesine.

Back