- 28 Ocak 2009
- 33.629
- 54.429
-
- Konu Sahibi muallimekiz
Kendi oturacaksa evet çıkar ama cikmazsa 10 yıl oturur,5 .yılda kira tespit davası açar karşı taraf kabul ederse 5 yıl daha oturur(ev sahibi dava acmazsa eski anlaştıkları oran geçerli) süre 10 yıl olur,10.yilda şartsız çıkarma hakki var. .Kendi oturacaksa cikariyor, ihtiyac nedeniyle ihtar ceker 6 ay surec baslar. Kiraci cikmazsa tahliye davası acar. 10 yil 10 mil kalamaz yani yok oyle utopya
yakin zamanda 8 ay icinde ev sahibi kendi oturmak icin kiraciya evini bosalttirdi ki kendi oturacakti gercekten yasal olarak hakliydi dava masraflarini da kiraci odediiş mahkemeye gittiğinde birkaç sene bile sürebildiğini, hatta 5 yıllık kiracı olmadığı için belki kolaylıkla çıkaramayacağı gibi bir durum söz konusu.. :d öyle canım istedi çıksın ben oturcam hadi defolsun tarzı bişey yok. Devlet artık kiracıları koruyor. Biz ev sahipleri her durumda maalesef ki suçlu ve haksız konumdayız. İhtar çektim 6 ay içinde çık diye bişey yok. Özellikle de sözleşmesi bitmeden zaten çıkaramazda.
burda senelerdir kiracısını çıkarmak için ne paralar teklif eden insanlar var öyle çık deyince çıkan kiracı mı kalmışş
Dava süresi ilden ile yoğunluğa göre değişir, bazı illerde ilk celse 9 ay sonraya oluyor :)Eninde sonunda Maks bir sene sürer dediler öyle sürdü bosaltti dava masraflarınıda odedi
Önemli ayrıntılar var, ne kadar süredir kiracı, mahkeme kararıyla mı boşalttırdı ne olarak anlaştılar. Bunlar kanun önünde önemli noktalar işteyakin zamanda 8 ay icinde ev sahibi kendi oturmak icin kiraciya evini bosalttirdi ki kendi oturacakti gercekten yasal olarak hakliydi dava masraflarini da kiraci odedi
Takışırsa karşı tarafla kiracı zora sokar davalar uzun sürebiliyor hukuken çıkaramazsın demedim uğraşır durur davalarlaKendi oturacaksa cikariyor, ihtiyac nedeniyle ihtar ceker 6 ay surec baslar. Kiraci cikmazsa tahliye davası acar. 10 yil 10 mil kalamaz yani yok oyle utopya
kendi oturacaksa ne kadar suredir kiraci oldugunun bir onemi yok ki .davayla bosalttirdi cok fazla dava oldugu icin hizli sonuclandirmaya calisiliyormus artik bosuna kiraci dava masrafi odedi ben anlamadim kendi oturacam dedikten sonra davayla tahliye edilip niye fazla masraf oder ki insan hadi ihtarname istersin baska kiraciya vermesin diye deÖnemli ayrıntılar var, ne kadar süredir kiracı, mahkeme kararıyla mı boşalttırdı ne olarak anlaştılar. Bunlar kanun önünde önemli noktalar işte
Bildigim kadarıyla şuan sözleşmesi devam ettiği için cekemezsiniz. Ama acil kendi evinize geçmek gibi bir durumunuz olustuysa devlet böyle durumlarda nasıl bir hak tanıyor bilmem. İhtarname cekseniz bile 6 ayı var.. bence her halükarda sözleşme vaktini bekleyin. Kirayı vaktinde oduyorsa durduk yere cikartamiyorsunuz.Arkadaşlar kendim de kiraciyim. Kiracim piyasanin dörtte birine oturduğu için ben kendi kirami ödeyemiyorum.Ya hakkaniyetli Zam yap yada nakliye paranı vereyim evden çık kendi evime geçeyim dedim kabul etmedi. Mahkeme yolu göründü bana.
Sözleşme 7 ay sonra yenileniyor.ihtar çekmek için uygun bir zaman mı var yoksa istediğim an çekebilir miyim?
Sözleşme yenilenmesine şu kadar zaman kala diye bir şart mı var?
kiraci zora sokamaz arkadaslar max davayla cikacak .adamin kendi evi kendi oturacaksa sadece davayla cikar onda,da bi guzel mahkeme masrafi oderTakışırsa karşı tarafla kiracı zora sokar davalar uzun sürebiliyor hukuken çıkaramazsın demedim uğraşır durur davalarla
Durduk yere diye bir şey yok ki . Kendim de kiraciyim.Bildigim kadarıyla şuan sözleşmesi devam ettiği için cekemezsiniz. Ama acil kendi evinize geçmek gibi bir durumunuz olustuysa devlet böyle durumlarda nasıl bir hak tanıyor bilmem. İhtarname cekseniz bile 6 ayı var.. bence her halükarda sözleşme vaktini bekleyin. Kirayı vaktinde oduyorsa durduk yere cikartamiyorsunuz.
ihtar zamanını sordum sağolsun arkadaşlar bilgilendirdi.şöyle gelişti olay. Ben eşimden ayrıldım kiraya çıktım.ama benim boyumu aşıyor kira. 800 metre arayla kendi evim var. Benim kira 10 bin. Kendi evimin ederi ise 20 hatta 25 bine bile gider çünkü hem 3+1 hem onu cadde arkası orman mis gibi muhit. Kiraciya çık ben geçeceğim dedim. O da üzüldü 3 sene oldu daha çocuklar siteye alıştı dedi.cocuklara oda yapmış şimdi çıkarıp mağdur etmek istemiyorum heves edip masraf etmişler o kadar. Ama ben de mağdurum. Ederi belki 25 bin eden evde 5 bine oturuyorlar. o zaman da teklifte bulundum ki yine karlı olacaklardı.simdi komple kaybedecekler dava ne kadar sürerse sürsün çıkacaklar.öbür türlü istedikleri kadar oturacaklardi. Ben kirami odeyebildigim müddetçe herkes mutlu olacaktı.ama ucuza değil bedavaya oturma peşinde insanlar.istesem ben de ev sahibime cüzi bir zam yaparim ama haram yemeye hak yemeye vicdanım elvermez.Kontratın bitmesine 7 ay daha var demişsiniz.Simdiden 7 ay sonraki zam için mi konuştunuz kiracıyla. Çünkü henüz 5 ay önce zam yapılmıştır kiraya.Ooo 7 ay sonraya kim öle kim kala.7 ay önceden mi 10 bin verin dediniz.
Acelem yok. Ben kiracima derdimi anlattım. Ben de kiraciyim ödeyemiyorum ya nakliyenizi ödeyeyim kendinize ev bakın yada evin bak hakkını da değil sadece ederinin yarısını verin uzlaşalim dedim. Çıksalar aynı ev 20 binden fazla. Ama 5 bine oturma derdindeler. Ben muhit olarak daha kötü küçücük eve 10 bin ödüyorum.bu işin artık cılkı çıktı.Takışırsa karşı tarafla kiracı zora sokar davalar uzun sürebiliyor hukuken çıkaramazsın demedim uğraşır durur davalarla
Size göre durduk bir şey yok. Hukuki açıdan bakmanız lazım. Kendiniz gecicekseniz de yine ihtarname geçerli bir neden ve belli bir süre vermeniz gerekir. Zaten davadan önce arabulucuya gitmeniz gerekiyor.Durduk yere diye bir şey yok ki . Kendim de kiraciyim.
Kendi istemediği sürece çıkaramazsınız, üzgünüm:)3 yıl olacak
2 ay önceden diye biliyorum ama yinede bı araştırınArkadaşlar kendim de kiraciyim. Kiracim piyasanin dörtte birine oturduğu için ben kendi kirami ödeyemiyorum.Ya hakkaniyetli Zam yap yada nakliye paranı vereyim evden çık kendi evime geçeyim dedim kabul etmedi. Mahkeme yolu göründü bana.
Sözleşme 7 ay sonra yenileniyor.ihtar çekmek için uygun bir zaman mı var yoksa istediğim an çekebilir miyim?
Sözleşme yenilenmesine şu kadar zaman kala diye bir şart mı var?
O halde istediğiniz zaman ihtar çekip çıkartabilirsiniz. Sonuçta sizin eve ihtiyacınız varken oturup evi işgal edemez.Evet kendim geçeceğim. Kiradayim ben de
Ama eğer kendi oturacaksa ihtar çekip tahliye isteniyor filmdelisi. Kendim oturucam diyip çıkartıp kendisi oturmazsa başı ağrır ama o ayrı.Kendi istemediği sürece çıkaramazsınız, üzgünüm:)