- 21 Kasım 2017
- 27.569
- 120.555
-
- Konu Sahibi muallimekiz
O kısmı özellikle belirttiğiniz için söyledim. Tabii ki kimseye ucuz barınma imkanı sağlamak zorunda değilsiniz. Ama kiracınız da sizin kiranıza denk kira ödemek zorunda değil. Bu durumda sizin kendi evinize geçme gibi bir hakkınız var ama kiramı karşılayacak kadar kira öde deme hakkınız yok. Maalesef piyasa berbat, ailem de ev sahibi İstanbul’da ama kiraları 3 bin lira. Aynı binada 17 bine oturan da var. Babam çıkıp benim şöyle şöyle bir masrafım var, verdiğin kira onu karşılamıyor diyemiyor. Bahsettiğim şey buydu.Normal şartlarda benim evim ,oturduğum evin iki katı değerinde. Piyasa o kadar garabet oldu ki o benim yarı fiyatima oturuyor. Olması gereken o zaten. Tabi ki Tabi ki karsilamiyorsa cikmasini istemek hakkım.karsilasa bile yine de yari fiyatina oturacak ki derdim bu değil.kirami karsilamasi böylece onun da düzeni bozulmaz
Evet kendim geçeceğim. Kiradayim ben deBelli geçerli nedenler lazım 3 yıllık kiraciyi çıkartmanız için. Kendiniz mi yerleseceksiniz? Eğer cidden kendiniz yerleseceksiniz cikartirsiniz.
3 yıllık kiracınızı kiran düşük diye çıkartamazsınız.3 yıl olacak
3 yıl olacak
10 yıl nasıl çıkaramıyorum arkadaşım 10 ayda çıkardı. KomikKiracınıza bu şekilde tavırla yaklaşırsanız 10 yıl çıkaramazsınız istediğiniz yerden istediğiniz zaman ihtar çekseniz dahi….
Kendim geçeceğimMaalesef bir şey yapamazsınız. Siz yine 3 ay kala ihtarname çekin ama %25 zam yapıp oturur; yani onun insafına kalmış bir durum. 5yıl dolunca kira tespit davası açabilirsiniz. 10yıldan önce de sebepsiz olarak çıkaramazsınız. Ancak şunu yapabilirsiniz: Eğer gerçekten kendiniz oturacaksanız; o zaman kirada oturduğunuzu belgeleyip kendi evime geçeceğim diye dava açabilirsiniz. O durumda 2 yıl başkasına kiralayamazsınız kendiniz oturacaksınız.
Kendiniz dediniz. İşte bu nedenle istediğim soruyu sorarım. Beğenmezseniz cevap vermezsiniz olur biter...Ne sitesi ? Açılan konulara bak bakalım ne sitesiymis belli bir konsepti var mıymış?
Kirasi düşük ama kendim geçeceğim.3 yıllık kiracınızı kiran düşük diye çıkartamazsınız.
mahkemeye giderse perişan olursunuz.
ha yok ben illa yollayacagim diyorsaniz kira kontratı suresi dolmadan tam bir ay once ne eksik ne fazla olacak gun sayisi o tarihte yollamaniz lazim
5 yıldan önce kira tespit davası acamazsiniz kira için ihtar çekmezsiniz.3 yıl olacak
Siz istediginiz soruyu sorarsiniz ama ben istedigim cevabi veremem. Güzel kafaymis. Melisa çayı değil ama kafanıza erismemi sağlayacak maddeyi soyleyebilirsinizKendiniz dediniz. İşte bu nedenle istediğim soruyu sorarım. Beğenmezseniz cevap vermezsiniz olur biter...
Yok direk konuyla ilgili soru almak isterseniz evet hukuk sitesi değil..
Bi adaçayı melisa felan için sinirleriniz yatissin. Keskin sirke küpüne zarar...
iş mahkemeye gittiğinde birkaç sene bile sürebildiğini, hatta 5 yıllık kiracı olmadığı için belki kolaylıkla çıkaramayacağı gibi bir durum söz konusu.. :d öyle canım istedi çıksın ben oturcam hadi defolsun tarzı bişey yok. Devlet artık kiracıları koruyor. Biz ev sahipleri her durumda maalesef ki suçlu ve haksız konumdayız. İhtar çektim 6 ay içinde çık diye bişey yok. Özellikle de sözleşmesi bitmeden zaten çıkaramazda.Buradaki ölsen cikarmazsin laflarını bırakın bal gibide çıkacak evin ihtiyacı sozkonusu en az altı ay öncesi diye biliyorum yalnız konuyla ilgili avukata danismalisin birde avukat masrafı ödesin görsün
Sabahları bir porsiyon beyin, öğlen ve akşam yarım porsiyon yürek.Siz istediginiz soruyu sorarsiniz ama ben istedigim cevabi veremem. Güzel kafaymis. Melisa çayı değil ama kafanıza erismemi sağlayacak maddeyi soyleyebilirsiniz
Allah aşkına söyleyin.Son çarem sizsiniz. İHTAR ne zaman çekilecek diyorum kaosa niyetli alakasız sorular ve yorumlar geliyor. Belli ki kiracilar. Ama alinganlik yapacaklari kişi ben değilim.Ağzımdan munakasaya davet ifadesi alacaklar. Canları sıkılıyor.bildiklerimi söyleyecektim taa ki insanlara tavrınızı görene kadar. Siz bi gidip ücretli danışmanlık alın iyisi