Kiraciya ihtar gondermek icin hukuki uygun zaman

O kısmı özellikle belirttiğiniz için söyledim. Tabii ki kimseye ucuz barınma imkanı sağlamak zorunda değilsiniz. Ama kiracınız da sizin kiranıza denk kira ödemek zorunda değil. Bu durumda sizin kendi evinize geçme gibi bir hakkınız var ama kiramı karşılayacak kadar kira öde deme hakkınız yok. Maalesef piyasa berbat, ailem de ev sahibi İstanbul’da ama kiraları 3 bin lira. Aynı binada 17 bine oturan da var. Babam çıkıp benim şöyle şöyle bir masrafım var, verdiğin kira onu karşılamıyor diyemiyor. Bahsettiğim şey buydu.

Aynı muhitte başka bir eviniz yoksa kendiniz barınacağınız için ihtar hakkınız var. Ben bu şekilde geçebilmiştim evime, kiracı çıkmamak için bir süre diretmişti, ben de kiracıydım, yeni ev almıştım oturmak için, üstelik içindeki kiracı da benim kiramdan az ödüyordu, zam da yapmıyordu. Kendim oturacağım şeklinde avukattan ihtarname hazırlattım. Belli bir süre verdim. Çıktılar o süre içinde. Çıkmasaydı da dava açacaktım mecburen.
Süre meselesi içinse; bizim evdeki kiracının kontratı bile yokmuş. Önceki ev sahibiyle sözlü anlaşmışlar, o yüzden belli bir zaman takip etmeden yollamıştık. Süre açısından bana söylenen şey ihtarnamede taşınma için makul bir süre verilmesiydi. 10-20 gün gibi süre verilirse bu dava açılırsa zaten direk haksızlık sebebi oluyormuş.

Maalesef bir şey yapamazsınız. Siz yine 3 ay kala ihtarname çekin ama %25 zam yapıp oturur; yani onun insafına kalmış bir durum. 5yıl dolunca kira tespit davası açabilirsiniz. 10yıldan önce de sebepsiz olarak çıkaramazsınız. Ancak şunu yapabilirsiniz: Eğer gerçekten kendiniz oturacaksanız; o zaman kirada oturduğunuzu belgeleyip kendi evime geçeceğim diye dava açabilirsiniz. O durumda 2 yıl başkasına kiralayamazsınız kendiniz oturacaksınız.

Kendim geçeceğim

Kendi eviniz olduğu için geçme hakkınız var tabi ki. Avukatla birlikte ihtarname hazırlayıp noterden gönderin. 6 ay içinde çıkmazsa dava açar sonunda siz haklı bulunursaniz (bulunduğunuz yerde sadece bir daireniz varsa haklı olursunuz) Mahkeme sonucunda kiracı çıkmak ve mahkeme masraflarını ödemek zorunda kalır.

Ne sitesi ? Açılan konulara bak bakalım ne sitesiymis belli bir konsepti var mıymış?
Kendiniz dediniz. İşte bu nedenle istediğim soruyu sorarım. Beğenmezseniz cevap vermezsiniz olur biter...

Yok direk konuyla ilgili soru almak isterseniz evet hukuk sitesi değil..

Bi adaçayı melisa felan için sinirleriniz yatissin. Keskin sirke küpüne zarar...

Kirasi düşük ama kendim geçeceğim.

Buradaki ölsen cikarmazsin laflarını bırakın bal gibide çıkacak evin ihtiyacı sozkonusu sözleşme bitiminden en az altı ay öncesi diye biliyorum yalnız konuyla ilgili avukata danismalisin birde avukat masrafı ödesin karşı taraf dava vs görsün babadan kalma bir evimiz vardı abim borcu. İçinde kirada oturuyordu biz çıkardık sözleşme bitimi altı ay muhleti geçirmeyin yani şuan tam zamanı ihtarin birde bu çıktı kişinin evine oturacak çıkmam nadil cikmazsin

Son düzenleme:
5 yıldan önce kira tespit davası acamazsiniz kira için ihtar çekmezsiniz.

Siz orturmak için ihtar çekebilirsiniz oda sözleşmede yazar genellikle 2 ay önce filan diye(6 ay mühlet veriliyor) ama gerçekte oturacaksaniz yok oturmayip başkasına kiraya verirseniz tazminat ödersiniz tespit halinde ve şikayet halinde hatta 3 yıl kiraya verememe durumu var.

Siz istediginiz soruyu sorarsiniz ama ben istedigim cevabi veremem. Güzel kafaymis. Melisa çayı değil ama kafanıza erismemi sağlayacak maddeyi soyleyebilirsiniz

Buradaki ölsen cikarmazsin laflarını bırakın bal gibide çıkacak evin ihtiyacı sozkonusu en az altı ay öncesi diye biliyorum yalnız konuyla ilgili avukata danismalisin birde avukat masrafı ödesin görsün
iş mahkemeye gittiğinde birkaç sene bile sürebildiğini, hatta 5 yıllık kiracı olmadığı için belki kolaylıkla çıkaramayacağı gibi bir durum söz konusu.. :d öyle canım istedi çıksın ben oturcam hadi defolsun tarzı bişey yok. Devlet artık kiracıları koruyor. Biz ev sahipleri her durumda maalesef ki suçlu ve haksız konumdayız. İhtar çektim 6 ay içinde çık diye bişey yok. Özellikle de sözleşmesi bitmeden zaten çıkaramazda.
burda senelerdir kiracısını çıkarmak için ne paralar teklif eden insanlar var öyle çık deyince çıkan kiracı mı kalmışş

Gereksinim sebebiyle tahliye için ihtarname zorunluluğu yok. Kiracının da ihtarname ile tahliye etme zorunluluğu yok. İhtarname sadece dava süresini etkiler.

Yasal süre içinde dava açmanız lazım. Süreyi kaçırmamaya dikkat edin.

Siz istediginiz soruyu sorarsiniz ama ben istedigim cevabi veremem. Güzel kafaymis. Melisa çayı değil ama kafanıza erismemi sağlayacak maddeyi soyleyebilirsiniz
Sabahları bir porsiyon beyin, öğlen ve akşam yarım porsiyon yürek.
Ama beyini unutmayalım. Bu ters huyunuzla avukat bürosundan bile kovulursunuz siz

bildiklerimi söyleyecektim taa ki insanlara tavrınızı görene kadar. Siz bi gidip ücretli danışmanlık alın iyisi
Allah aşkına söyleyin.Son çarem sizsiniz. İHTAR ne zaman çekilecek diyorum kaosa niyetli alakasız sorular ve yorumlar geliyor. Belli ki kiracilar. Ama alinganlik yapacaklari kişi ben değilim.Ağzımdan munakasaya davet ifadesi alacaklar. Canları sıkılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…