Kiraciya ihtar gondermek icin hukuki uygun zaman

Ama eğer kendi oturacaksa ihtar çekip tahliye isteniyor filmdelisi. Kendim oturucam diyip çıkartıp kendisi oturmazsa başı ağrır ama o ayrı.
İşte tek sıkıntı kendi oturacaksa.
Velev ki oturmadı ya da kısa süre kalıp, geri taşınıp kiraya verdi, vah ki ne vah.
Yeni kazanç kapısıymış bu, avukat arkadaşlar çok daha iyi bilirler ama bana söyleyenler de onlar maalesef.
Sessizce çıkıp, bir köşede bekleyip, tazminat hakları için dava açıyor kiracılar.

İşte tek sıkıntı kendi oturacaksa.
Velev ki oturmadı ya da kısa süre kalıp, geri taşınıp kiraya verdi, vah ki ne vah.
Yeni kazanç kapısıymış bu, avukat arkadaşlar çok daha iyi bilirler ama bana söyleyenler de onlar maalesef.
Sessizce çıkıp, bir köşede bekleyip, tazminat hakları için dava açıyor kiracılar.
Doğrudur bu şekilde mağdur edenlerde vardır kesin ama konu sahibi eşinden ayrilmis ve oturduğu evin kirasını karşılamakta güçlük çekiyormuş. Bu nedenle kendi evime geçmek istiyorum diyor. Cidden böyleyse çıkarma hakkı var. Diğer türlü tabi kiracı dava etmeye hak kazanır ama anladığım kadarıyla burda konu sahibi kendisi oturmakta samimi.

Doğrudur bu şekilde mağdur edenlerde vardır kesin ama konu sahibi eşinden ayrilmis ve oturduğu evin kirasını karşılamakta güçlük çekiyormuş. Bu nedenle kendi evime geçmek istiyorum diyor. Cidden böyleyse çıkarma hakkı var. Diğer türlü tabi kiracı dava etmeye hak kazanır ama anladığım kadarıyla burda konu sahibi kendisi oturmakta samimi.
Umarım öyledir, aksi halinde başına büyük işler alacak çünkü.
Bu yalanları kullanan ev sahiplerinin de kulağına küpe olsun.

Umarım öyledir, aksi halinde başına büyük işler alacak çünkü.
Bu yalanları kullanan ev sahiplerinin de kulağına küpe olsun.
Ben evde kendim oturacağım.Velev ki kötü niyetli bir ev sahibi olup kiraya versem ne olurdu. Bir yıl tazminat bedeli ve mahkeme masrafı öderdim. Evimin ederi yaklaşık 25 bin hadi kötü ihtimal 20 bin olsun. Yılda 240 bin para eder.
Eski kiracı ne veriyor? 5 bin. 60 bin Kiraciya 20 bin mahkeme masrafına versem 160 bin lira yine kara geçerim.
Bu da art niyetli ucuzcu kiracilarin kulağına küpe olsun. Bedavaya oturuyorsaniz ev sahibi size tazminat bile verse yine de zarar etmiyor.
Bu yüzden insan olsunlar. Hak yemesinler

Ben evde kendim oturacağım.Velev ki kötü niyetli bir ev sahibi olup kiraya versem ne olurdu. Bir yıl tazminat bedeli ve mahkeme masrafı öderdim. Evimin ederi yaklaşık 25 bin hadi kötü ihtimal 20 bin olsun. Yılda 240 bin para eder.
Eski kiracı ne veriyor? 5 bin. 60 bin Kiraciya 20 bin mahkeme masrafına versem 160 bin lira yine kara geçerim.
Bu da art niyetli ucuzcu kiracilarin kulağına küpe olsun. Bedavaya oturuyorsaniz ev sahibi size tazminat bile verse yine de zarar etmiyor.
Tazminatı unutuyor sadece masraftan bahsediyorsunuz:)
Onun oturduğu yıl kira bedeli en az ‘tazminat’ hakkı.
Bu 60 bin de olabilir 200 bin de, siz karar veremezsiniz bu sebeple mahkemeler ve hakimler var.
Yalnız kimse kimsenin hakkını yemiyor.
Yasal bir uygulama var ise böyle yargılarda bulunamazsınız.
Hukuk devletinde kanun gereği ne ise o yapılır, bunu yapmıyor üstüne çıkmıyor diye insan olmamakla suçlamak, sizin ne olduğunuzu gösterir ancak.

Ha bu arada ne kiracım var ne de kiracıyım, ben yasal düzenleme ne ise onu söylüyorum, herkes kendi lehine bakacaksa ohoo…

Yalniz böyle yapan bir ev sahibi karda değil,evi 3 yıl kiraya verememe durumu var.

Siz yinede bir avukatla işlerinizi yürütün derim kendiniz oturacaginiz için hakliyken haksız konumuna düşmeyin.

Böyle bir davayı mahkeme masrafları ve iki tarafın avukatlık ücretleri dahil 20 bin liraya halledeceğini düşünmek iyimser bir yaklaşım.

Bu enflasyonda devletin %25 sınırı koyması neye sebep oluyor biliyor musunuz? Yaşadığım yerde insanlar artık evini boş tutuyor Yazın günlük haftalık kiraya veriyor Köylerde bile durum bu Çünkü bu sene 10 bin tl ye evini kiralarsa seneye 12.500 olacak kira, ama o para bu seneki 10 binden bile değersiz olacak. Bu da kiralık ev sıkıntısı yaratıyor. Bu da yine kiraların artmasına sebep oluyor. Bir döngüye girdik bakalım ne olacak?

X