• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiraciya ihtar gondermek icin hukuki uygun zaman

Allah aşkına söyleyin.Son çarem sizsiniz. İHTAR ne zaman çekilecek diyorum kaosa niyetli alakasız sorular ve yorumlar geliyor. Belli ki kiracilar. Ama alinganlik yapacaklari kişi ben değilim.Ağzımdan munakasaya davet ifadesi alacaklar. Canları sıkılıyor.
az önce buraya ne yapacağını yazmıştım az önceki yorumun yüzünden sildim bol şans

iş mahkemeye gittiğinde birkaç sene bile sürebildiğini, hatta 5 yıllık kiracı olmadığı için belki kolaylıkla çıkaramayacağı gibi bir durum söz konusu.. :d öyle canım istedi çıksın ben oturcam hadi defolsun tarzı bişey yok. Devlet artık kiracıları koruyor. Biz ev sahipleri her durumda maalesef ki suçlu ve haksız konumdayız. İhtar çektim 6 ay içinde çık diye bişey yok. Özellikle de sözleşmesi bitmeden zaten çıkaramazda.
burda senelerdir kiracısını çıkarmak için ne paralar teklif eden insanlar var öyle çık deyince çıkan kiracı mı kalmışş
Biz yaptik bir sene sürdü ama paşa paşa çıktı Türkiye'de kimse kimsenin evinde zorla oturamaz.

Ben de aldıgım eve ihtar çektim.
Eylül'de doluyor kontrat süresi.
Bu ay da kira göndermeyin dedik göndermediler, ev bakıyorlar bayrama kadar inşallah bulup çıkarlar da ben de evime geçebilirim.
Size gelince de ihtar çekebilirsiniz.
6 aylık bir süre tanınacak.
Çıkmazsa ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açacaksınız.
Kiracıymışsınız zaten zaman alsa da dava yaşadıgınız ildeki yogunluga göre süreç uzayabilir de kısalabilir de.
Eşimin arkadaşı İstanbul'daki kiracısına 2. duruşmada tahliye kararı çıktı ve 10 gün içinde ev tuttu çıktı

Size gelince de ihtar çekebilirsiniz.
6 aylık bir süre tanınacak.
Çıkmazsa ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açacaksınız.
Siz yeni malik olduğunuz için 6 aylık süre vardı. Konu sahibi yeni malik değil. Onun yasal süresi ile sizinki farklı. Hak kaybı yaşasın istemem.

O isler öyle olmuyor biz yaptık diyorum şuan abim evinde oturuyor kimse kimsenin evini gasp edemez hele ihtiyacı varsa
İhtiyacı varsa evet dava sonuca bağlanıyor 1 sene de sürse tahliye kararı çıkıyor.
Kiradaymış ev sahibi ve başka da evi yoksa aynı bölgede her şekilde ihtiyacı samimi oldugu için davayı kazanır

İhtiyacı varsa evet dava sonuca bağlanıyor 1 sene de sürse tahliye kararı çıkıyor.
Kiradaymış ev sahibi ve başka da evi yoksa aynı bölgede her şekilde ihtiyacı samimi oldugu için davayı kazanır
İhtar çekildikten sonra yeni malikte olsan eski malikte olsan 6 ay süre tanınmıyor mu ?

İşin kötü tarafı karşı taraf dava masrafı ödemek zorunda kalıyor bu inatlasmadan

İşin kötü tarafı karşı taraf dava masrafı ödemek zorunda kalıyor bu inatlasmadan
Valla çıkmam da çıkmam diyeni de anlamıyorum ben
Eğer ev sahibi başka bir yerde kirasını ödemekte zorlanıyorsa çıkmasını talep etmek gayet normal, bazı kiracıların sanki anasına avradına sövüyorsun, evi üzerine tapulamışsın gibi bir çıkmaaaaaammm çıkmam algısı mevcut.
Hayır kardeşim kadın eve ihtiyacım var deniyor ve çıkmanı talep ediyor ha eğer çıkmam diye de diretiyorsan mahkemelik olman da gayet normal.
Hele bazıları ver mahkemeye nasılsa uzun sürüyor çıkarana kadar otururum kafasında
Eee zorla çıkarılınca ne olacak ? Ucuza ev mi bulacaksın.
Bu duruma gelene kadar ciddi bir el atılmalıydı olaya
Her şey bilmem yüzde kaç artarken kiraya %25 kimse kabul etmez ki ?
Ev sahibim 9 bin yaptı kiramı bu ay ne diyebilirim ki adama ben şimdi ?
Ben de evimin boşalmasını bekliyorum

Biliyorum sanırım sözleşme devam ederken 6 aylık dönemlerde çekebiliyor ihtarı.
Yeni malik değilse, gereksinim sebebiyle tahliye davalarında ihtarname zorunluluğu yok.
Sadece yasada belirtilen şekilde 1 ay içinde dava açılması lazım.
Biz genelde ihtarname göndeririz ama 1 aylık dava süremizi uzatmak adına. Yoksa zorunluluktan değil.
Konu sahibinin kira sözleşmesini de yanında götürerek danışmanlık alması lazım. Süreyi kaçırırsa bir kira dönemi daha beklemek zorunda kalır.

Yeni malik değilse, gereksinim sebebiyle tahliye davalarında ihtarname zorunluluğu yok.
Biz genelde ihtarname göndeririz ama 1 aylık dava süremizi uzatmak adına. Yoksa zorunluluktan değil.
Konu sahibinin kira sözleşmesini de yanında götürerek danışmanlık alması lazım. Süreyi kaçırırsa bir kira dönemi daha beklemek zorunda kalır.
Anladım şimdi teşekküt ederim.
o halde süreyi kaçırmadan ihtar çekecek

Bence ihtarname çeksin çünkü en azından belki davaya gerek kalmadan bosaltir

Sözleşme bitim tarihinden 3 ay önce ihtarname göndermelisiniz karşı tarafa, ihtiyaç sebebi ile tahliyesi için. Eğer çıkmazsa tahliye davası açacaksınız o süre bitiminde.

Anladım şimdi teşekküt ederim.
o halde süreyi kaçırmadan ihtar çekecek
İsterse önce ihtarname gönderir sonra dava açar, isterse yasal süre içinde direkt dava da açabilir. Mutlaka danışmanlık almalı.
Bence ihtarname çeksin çünkü en azından belki davaya gerek kalmadan bosaltir
Bence boşaltmaz. Kiracılar ev sahiplerinden daha fazla danışmanlık alıyor. Tecrübe ile sabit.

İsterse önce ihtarname gönderir sonra dava açar, isterse yasal süre içinde direkt dava da açabilir. Mutlaka danışmanlık almalı.

Bence boşaltmaz. Kiracılar ev sahiplerinden daha fazla danışmanlık alıyor. Tecrübe ile sabit.
Eninde sonunda Maks bir sene sürer dediler öyle sürdü bosaltti dava masraflarınıda odedi

Back