- 18 Ağustos 2022
- 3.034
- 9.963
- 88
- Konu Sahibi Solukiklimler
Gerçekten su yurt dışında yaşayıp Tr de ki insanları eleştirenleri seviniyorum hiç. Burada yaşıyor musunuz bizimle? Zaten istenilen de tıpkı sizin yazdığınız gibi ev sahibini fırsatçı göstermek ya da kiracıyı beleşci ya da marketleri stokçu. Bunları geçin bir zahmet aklımız var burada suçu vatandaşta aramamak gerek. Gerçek enflasyon açıklansa maaşa buna göre bir zam yapılsa ev kiraları da tefe tüfe oranından zamlansa ortada hiç bir sorun olmayacak. Sorun rakamları aşağıya çekip halka bunu yasatanlarda!
Bir de burada biz 3 eurodan benzin almıyoruz ya da 50centten ekmek o yüzden insanlar karnını doyuramayınca doğal olarak ellerindeki para getirisi olan şeylerin fiyatını piyasa fiyatına çekmeye çalışıyor.
Tebrik ederim ev sahibinizi ama bir de maaşını yetiremediğinde, devletten yardım alamadığında görmek gerek gerçek karakterini malum burada kreş fiyatları 4.000 den başlarken evimi ucuza veretim de çocuk evde tek takılsın diyemezsin mesela en basitinden.
İnsanları anlamak yerine türlü türlü yakıştırmalar la yaftalamak ne kötü.
Elbette bazı fırsatçılar vardır ama ortada bir sorun var hem ev sahipleri hem kiracılar için devlet ise çözmek yerine yeyin birbirinizi deyip gizliden herkesin omuzuna dokunup ben seni tutuyorum diyor.
Yine bağlanacağız artık napalım
Türk vatandaşıyım hanımefendi istediğim gibi yorum yaparım, Trde yaşamıyorum diye bütün haklarımdan feragat mı ettim? Size cevabım yurtdışında sanki enflasyon yokmuş gibi lanse ettiğiniz için, burda benzin 3 euro diyorsunuz ya asgari ücret ne kadar haberiniz var mı ? 780 küsür euro. Sanki burda da asgari ücret 5000 euro da 3 euro benzin parasına ağlanıyor. Şu an savaştan ve pandemi yüzünden dünyanın her yerinde sıkıntı yaşanıyor. Ama herkes bu durumu lehine çevirmeye çalışmıyor işte.Zihniyet farkı. Diğer yazdıklarınıza yorum yapmıyorum, siyaset konuşmak için burda değilim
Son düzenleme: