- Konu Sahibi Solukiklimler
bundan 2-3 sene önce hiçbir ev sahibi, ya ben 1-2 seneye çıkıcam zaten kendime ev yaptırıyorum diyen kiracıya ev vermezdi. söz gelimi, bunu diyeni dövüyorlardı yani kendi ev sahibiminden bile, biz uzun süreli kiracı istiyoruz cümlesini işitmiş insanım.Siz niye adamın 2 yıllığına oturucam lafına güvendiniz ki. 2 yılda bir sürü şey değişebilir. O zaman kendi evine geçmeyi düşünmüş şimdi vazgeçmiş gayet normal. Sizin derdiniz adamı çıkarıp yüksek fiyattan kiraya vermek. Ekonomik durum böyle olmasaydı kiracınızı evin yapılmış çık diye çıkarmak isteyeceğinizi hiç sanmıyorum açıkcası. Öyle ev sahibine böyle kiracı, umarım adam yasal hakkını sonuna kadar kullanır da istediği kadar oturur. Bi kurnaz siz misiniz?
hem etrafımda hem de kk'da şu dikkatimi çeker oldu son dönemde; kurnazlık yapma niyetindeki ev sahiplerine genelde böyle yasal hakları sonuna kadar kullanan, rahat (dava, mahkeme stresini çekerim diyen manasında) , ev sahibi uğraşsın dursun elinden geleni ardına koymasın düşüncesinde olan kiracılar denk geliyor. çekim yasasıyla alakalı galiba, kendin nasılsan hayatına da öyle insanları çekiyorsun.
ben bu ev sahibinin yerinde olsam, bana kendi ağzıyla şu tarihte çıkarım diyen insana tahliye taahhütnamesi imzalatırdım. madem 2 seneye çıkarım diyorsun ben de yolumu çizeyim, planımı yapayım ikimiz de mağdur olmayalım derdim.
çok net bir biçimde haklarını bilmiyorlar. eskiden ev sahibi çık evimden dediği an bi soğuma gelirdi kiracıya, istenmediğim yerde durmam diye düşünüp duygusal davranırdı. şimdi şartlar öyle bir değişti ki duygusallığa asla yer yok. çık mı dedin, al sana sürün mahkemelerde şeklinde karşılık veriyor valla kiracılar patır patır. 3 sene önce kiracı haklarından bihaber olan insanlar şimdi kanununu ezberledi. sokağımda 2 tane satılık daire var, 2-3 aydır hala satılmadı bak abartmıyorum. içinde oturan var, millet almaya yanaşmıyor uğraşmak istemediği için. müteahhit tanıdık var, koca bina dikti ama boş tutuyor, hala kiralamadı daireleri. acelesi yok boş dursun şimdilik diyor mesela. işler iyice karışmış durumda bu piyasada.