• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracı sorunu

İnsanlar beğenmedime basmış. O sana söylerken iyi sen söyleyince mi ayıp oluyormuş.
bu yüzden ban yedim, sırf bu cümle yüzünden. ki bir soru soruyorum ben orada. bunu bana söyleyenin banı 24 saat bile kalmadı. bana günlerce ceza verdiler. site yönetimi bu konularda çok taraflı. ben en ufak bişey söylesem günlerce ceza yiyorum, millet ne hakaretler ediyor, ne kavgalara giriyor asla ceza almıyor. şikayet ediyprum mesela, şikayetimi geri çeviriyor site yönetimi. üyeler sayesinde yayında kalabilen bir sitede bu yapılan çok haksızca! o banlanmayanların, bağış mağış adı altında siteyi beslediği ihtimali geliyor aklıma. benim gibi birkaç üye daha var ne deseler batıyor, anında ban.

Hiçbir şey yapamazsın. Evi kiraya vermek bir yatırımdır ve her yatırım getirileri, götürüleri vardır.

Bu arada kardeş birinci derece yakın olmuyor. Birinci derece yakınlar anne, baba, çocuk, eş.

Kendim oturacağım diyerek çıkarabilirsin ama gerçekten sen oturmak zorundasın 3 sene içinde başkasına kiraya verdiğini eski kiracı tespit edip sana dava açabilir.

İşine gelmiyorsa satacaksın çünkü bu işler böyle.
bizde de aynı sorun var. evi satlığa çıkardık ama evi göstermek istemiyor kiracı. biz oturucaz dedik noterden ihtarname gönder dedi. bu süreç nasıl işliyor bilginiz var mı

bizde de aynı sorun var. evi satlığa çıkardık ama evi göstermek istemiyor kiracı. biz oturucaz dedik noterden ihtarname gönder dedi. bu süreç nasıl işliyor bilginiz var mı
bu konuda bilgim yok ama göstermek zorunda olduğunu biliyorum. bizim sokakta da 2 aydır falan satılık bir daire var, içinde oturan var. muhtemelen onda da bu tip bir sorun var hala satılmadı. eğer siz oturacaksanız, başka da eviniz yoksa o ilçe sınırları içinde (mahalle, semt de olabilir bu kısmı iyice öğrenin lütfen) çıkmak zorunda. yani eninde sonunda çıkar ama uğraştıracak belli ki. siz taşınırsanız da 3 sene boyunca başka birine kiralayamazsınız, kiraladığınız tespit edilirse tazminat davası açar. noterden resmi belge yollamak zorundasınız evet. bu konular hassas konular, yanlış bilgi ile sahip olduğunuz haklarınızı kaybedebilir ve mağdur olabilirsiniz o yüzden mutlaka bir avukata danışın, avukatsız hareket etmeyin. avukata danışmanlık ücreti ödemeyip kendimiz halledelim yoluna giderseniz yapacağınız en ufak hata sizi haksız duruma düşürebilir, maliyetiniz daha yüksek olur.

Size tavsiyem bir avukatla gorusun. Evinin oldugunu ispat ederseniz cikartmaniz zor olmayabilir. Ya da saticam diyin cikartin, bir iki ay bos bekletin sonra da satamadim der baska kiraci bulursunuz. Ben hep sunu soylerim " "insanlarla" anlayacaklari dilden konusun sizin dilinizden degil". O uyaniklik yapiyorsa siz de uyaniklik yapin.
çok iyi fikir bu.ama yine de kiracı çıkmıyorki. eve bakmaya gelenlere bile müsait değilievde değilim diye yalan söyleyip satılmasına engel oluyor. ayrıca satsanız dahi beni 6 ay çıkartamaz kimse .benim böyle hakkım var diye hem evin satışına da engel oluyor

dedigim gibi avukatla gorusun onlar daha iyi bilirler. Mahkemeye verirsiniz evi gostermiyor satmak istiyorum vs diye. Avukatlar daha iyi bilir. Benim de kiracim var bilmiyorum ne diyicek ben cikin dedigimde ama artik o haddeye gelince ona gore davranicaz baska yolu yok. Dedigim gibi insanlarla onlarind ilinden konusun.

Avukatım. Müvekkilim evini satmak istediğinde kiracısı müsade etmedi. Kiralanani göstermeye izin davası açtım. 8 aydır devam ediyor. Daha da keşif vs yapılacak. Bu davayı actigima çok pişman oldum,zira evi görmeye gelenlere de çıkmam vs dicektir. Aklınız varsa tahliye için uğraşın hiç kiralanani göstermeye izne gitmeyin

1500 tl ye oturuyor bide, bugün çıksa oranın ederi 10 bin TL. Vicdanlı olsa der ki ben memurum benim maaşıma bu kadar zam yapıldı, bende yüzde 25 diye diretmeyip makul bir zam yapmalıyım.
Tabiki güncel ederini ver demiyorum. Ama 1500 ne Allah aşkına. Milletimiz her konuda kanunlara uyan nizami vatandaşmis gibi yüzde 25 konusunda çok hassastir.

Ne kadar sinir bozucu bir durum.
Ev sahibi - kiracı konularına hukukçu olduğunu belirterek yazanlardan aklımda kalanlar bunlar bu kişiler sanal ortamda hukukçuyum diye sallamışta olabilir hukukçu olmadığımdan doğruluklarından emin değilim.
*Kiraya zam en fazlar
%25 yapılabiliyor.
*Tahliye taahhütnamesi sözleşme ile aynı gün yapıldıysa geçersiz.
* Sözleşmenin üzerinde yazan yıldan bağımsız evi tutan kişi on yıl oturma hakkına sahip.
*on yıl oturan sebep göstermeden çıkarılabiliyor.
* beş yılda emsal kira davası açılabiliyor.
*tahliye ihtarı sözleşme yenilenme tarihinden bir ay öncesinde gönderilmiş olmalı.
* ihtiyaç sebebiyle tahliye birde tadilat sebebiyle kiracı tahliye edilebiliyor.
*ihtiyaç sebebi kendi ve 1. dereceden akraba olmalı.
*aynı semtte başka evin varsa ihtiyaç tahliyesinin koşulları var.
* tadilat sonrasında çıkartılan kiracıya bilgi verilmeli.
*evi satarsanız alan kişi bir ay içinde ihtar çekmeli.
*tüm ihtarlar noterden önce direk sonra mavi zarfla çekilmeli.
*satışa çıkardığınız evi kiracı belli günler gösterme mecburiyetinde.
* site huzuru , evi kötüye kullanım gibi başka çıkarma şartları var.
*kiraları ödemiyorsa icra ile çıkarılıyor.

Konu sahibi bayağı uzun süredir banlı. Diğer konularıyla ilgili gelişmeler var mı merak ettim. Banı ne zaman biter acaba 🤔 9 Kasımdan hesaplarsak kaç gün kaldı acaba gelmesine ? Muneye sorsam şimdi sanane der ama merak ettim işte.

Back