- 21 Eylül 2022
- 628
- 54
- 18
- Konu Sahibi Solukiklimler
Kardeşlerim var kirada. Ama kardeş geçerli mi bilmiyorumTadilat yapacağım diye ihtar çekip çıkarabilir misin acaba ?
Ya da var mi birinci dereceden oturacak yakınınız ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kardeşlerim var kirada. Ama kardeş geçerli mi bilmiyorumTadilat yapacağım diye ihtar çekip çıkarabilir misin acaba ?
Ya da var mi birinci dereceden oturacak yakınınız ?
Bir avukata danışın bence.Kardeşlerim var kirada. Ama kardeş geçerli mi bilmiyorum
Bunu zaten biliyorum da siz depozitodan ilk bahsedişinizde bu şekilde bahsetmediniz. Her neyse. Sonuç olarak kolay kolay çıkaramazsınız kiracıyı.Eğer kiracı erken çıkarsa ev sahibine kiracı buluncaya kadarki ayları ödemek zorunda. Yani depozitoyu mahsup edebilirdim. Çünkü bir ay sonra hemen hemen tekrar kiralandı
Sözleşmeye yazmadık. Ben evi kiraya verirken kiracı ne zaman isterse o zaman çıkar. Ama kurnazligina uyuz oldum. Üç ay sonra giden kiracim da oldu. Depozitosunu vermemeye hakkım olmasına rağmen mağdur etmedim.
Kardeş geçerliyse onu gösterip çıkartmayı düşünüyorum. Keşke bilgisi olan yazsa .sonuçta kiracıya tazminat ödesem bile sonraki yıl yine kâra geçerim. Ondan temelli kurtulmuş olurum. Yeni kiracidan yüksek kira alınca aradaki fark tazminatı hemen öder zaten.Hiçbir şey yapamazsınız. 5 yıl belirtilen yasal oranda zam yapar oturmaya devam eder. 5 yılın sonunda istediğiniz şekilde fiyatı düzenlersiniz. Kendiniz oturacaksanız ihtarname yollayıp 6 ay içinde çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bunun sonucunda da başka birine kiraya verme şansınız yok yni gerçekten oturmak zorundasınız
Kardeş geçerliyse onu gösterip çıkartmayı düşünüyorum. Keşke bilgisi olan yazsa .sonuçta kiracıya tazminat ödesem bile sonraki yıl yine kâra geçerim. Ondan temelli kurtulmuş olurum. Yeni kiracidan yüksek kira alınca aradaki fark tazminatı hemen öder zaten.
Kiracı hazımsızlığı ederim.insallah senin de evin olurHiçbir şey yapamazsın. Evi kiraya vermek bir yatırımdır ve her yatırım getirileri, götürüleri vardır.
Bu arada kardeş birinci derece yakın olmuyor. Birinci derece yakınlar anne, baba, çocuk, eş.
Kendim oturacağım diyerek çıkarabilirsin ama gerçekten sen oturmak zorundasın 3 sene içinde başkasına kiraya verdiğini eski kiracı tespit edip sana dava açabilir.
İşine gelmiyorsa satacaksın çünkü bu işler böyle.
Kardeşime satış gösterebilirim.Kardeşinizin ev üzerinde herhangi bir yasal hakkı bulunmuyorsa sadece kendim/çocuğum şeklinde ihtarname yollayabilirsiniz. Başka birine kiraya vermeniz durumunda bir yıllık kira ve taşınma bedelini tazminat olarak ödersiniz.
Evi satış gösterebilirsiniz. Ancak güvenilir birini bulmak (hemen geri alamazsınız) ve 6 aylık ihtarname süresi sebebiyle yine kolay bir süreç değil
Anlamadım? Ne hazımsızlığı?Kiracı hazımsızlığı ederim.insallah senin de evin olur
Kira sözleşmesi yaparken tahliye tahattutnamesi imzalatmadiysaniz çıkaramazsınız. Evi satış gösterirseniz alan kişi 1 ay içinde ihtar çekmek durumunda çekerse 6 ay süresi oluyor evden çıkmak için.iki yıl önce evimizi kiraya verdik. Kiracı evinin kentsel dönüşüme girdiğini bu nedenle bir buçuk iki yıllığına oturmak istediğini söyledi. Biz de tamam dedik. O zaman erken çıkan kiracı makbul da değildi.
Şimdi duyduk ki evi bitmiş. 1600 tl ye oturuyor ama binada daireler 5 bin 6 bin oldu. Bir ay sonra kontrat yenileniyor. Eviniz bitmiş hayırlı olsun çıkmaya yakın haber verirseniz sevinirim ilana çıkarız dedim. Ben evimi kiraya verdim dedi. Adam bedava oturduğu için kendi evini yüksek fiyattan kiraya verip bizi enayi yerine koyuyor.aradaki farkla geçiniyor. Çıkıp gitseydi en az 5 bine kiraya gidecekti. Böyle yapmaya hakkı var mı? Evini gösterip evden çıkarabilir miyiz ? Doğru düzgün zam da yaptırmıyor.
Kardeş geçerliyse onu gösterip çıkartmayı düşünüyorum. Keşke bilgisi olan yazsa .sonuçta kiracıya tazminat ödesem bile sonraki yıl yine kâra geçerim. Ondan temelli kurtulmuş olurum. Yeni kiracidan yüksek kira alınca aradaki fark tazminatı hemen öder zaten.
Yanlış anlamadıysam sana” kiracısın ondan bu hazımsızlığın, ev sahibi olursun sen de umarım” diye laf attı… hiç hoş değil eğer böyleyse. Sonuçta sen geçerli prosedürden bahsediyorsun, kişisel duyguların ne alakası var.Anlamadım? Ne hazımsızlığı?
Kardeşime satış gösterebilirim.
bilemiyorum, kendisi açıklasın bakalım S Solukiklimler böyle mi demek istediniz bana konu sahibi?Yanlış anlamadıysam sana” kiracısın ondan bu hazımsızlığın, ev sahibi olursun sen de umarım” diye laf attı… hiç hoş değil eğer böyleyse. Sonuçta sen geçerli prosedürden bahsediyorsun, kişisel duyguların ne alakası var.
Eğer yanlış anladıysam da özür dilerim konu sahibi.
tahliye taahhütnamesi imzalatmak da pek kolay bişey değil ya. kira sözleşmesi yapılırken imzalatmak zaten baskı altında imzalatmak gibi oluyor ve geçerli sayılmıyor. o taahhütnamenin, normal kira sözleşmesinden daha sonraki bir tarihte imzalatılması lazım ve tarihler de net olmalı. e hangi insan eve yerleştikten 1-2 hafta sonra kendisine sunulan bu taahhütnameyi imzalar ki, karşılıklı olarak "evet ben bu evi şu sürede boşaltmayı düşünüyorum sahiden" diye anlaşmadıysa? bunu bu şekilde imzalaması için iyi niyet ve gerçekten o evi 1-2 seneliğine tutmuş olması gerekir.Tahliye taahütnamesi imzalatmadınız mı?
İki tane evim var kirada ikisine de imzalatmıştık babamın fikri ve yönlendirmesiyle. Çakallıktan değil de gerçekten o kadar zor ediniyoruz ki süistimal edilmesin bu şekilde diye. Bildiğim kadarıyla kiracıya nüsha verilmiyor. Hatta şimdiki kiracımız avukat bu şart biliyorum dedi imzaladı. Ama her şey karşılıklı.istanbuldaki evimde kiracı 1700 liraya oturuyor şuan çıksa 5 bine veirirm ama asla çıkarmam. Ülkenin halinin suçlusu o mu onu cezalandırayım. Bu dönemi sırt sırta vererek aşmak gerek kiracısı ev sahibi.tahliye taahhütnamesi imzalatmak da pek kolay bişey değil ya. kira sözleşmesi yapılırken imzalatmak zaten baskı altında imzalatmak gibi oluyor ve geçerli sayılmıyor. o taahhütnamenin, normal kira sözleşmesinden daha sonraki bir tarihte imzalatılması lazım ve tarihler de net olmalı. e hangi insan eve yerleştikten 1-2 hafta sonra kendisine sunulan bu taahhütnameyi imzalar ki, karşılıklı olarak "evet ben bu evi şu sürede boşaltmayı düşünüyorum sahiden" diye anlaşmadıysa? bunu bu şekilde imzalaması için iyi niyet ve gerçekten o evi 1-2 seneliğine tutmuş olması gerekir.
bazı çakal ev sahipleri tarihleri boş bırakıp imzalatıyor sonra tarihleri kafasına göre doldurup kiracıyı oyuna getirme derdine düşüyor. kiracının elinde boş tarihli nüsha varsa bunu kanıt olarak gösterip hakkını arayabilir.
siz iyi niyetli davranmışsınız, asla çıkarmam demenizden belli ama gerçekten bunu kötüye kullanan çok fazla insan var. mesela kiracıya nüsha verilmemesi saçmalık. bu çok büyük bir açık doğuruyor. nüsha yoksa, kiracının imzasını da taklit eder o zaman dilediği gibi? saçmalık. kiracı böyle bir şeyle karşılaşsa yanına bırakır mı o insanın? bırakmaz, misal yani.İki tane evim var kirada ikisine de imzalatmıştık babamın fikri ve yönlendirmesiyle. Çakallıktan değil de gerçekten o kadar zor ediniyoruz ki süistimal edilmesin bu şekilde diye. Bildiğim kadarıyla kiracıya nüsha verilmiyor. Hatta şimdiki kiracımız avukat bu şart biliyorum dedi imzaladı. Ama her şey karşılıklı.istanbuldaki evimde kiracı 1700 liraya oturuyor şuan çıksa 5 bine veirirm ama asla çıkarmam. Ülkenin halinin suçlusu o mu onu cezalandırayım. Bu dönemi sırt sırta vererek aşmak gerek kiracısı ev sahibi.