-
- Konu Sahibi marivenya04
Kendinize ait başka bir eviniz yoksa eğer, barınma ihtiyacı olarak evden çıkartabilirsiniz. Yani şöyle eğer ikinci eviniz yok ise o evde oturma hakkı ilk olarak ev sahibine ait. Bir avukat ile görüşün eğer durum buysa 3 yıl süreceğini sanmıyorum. Ha eğer başka bir ev varsa üzerinize maalesef çıkartamazsınız. Sözleşmesi 5 yılını doldurmuşsa kirasını piyasa fiyatına yükseltebilirsiniz. 10 yılı doldurmuşsa sorgusuz sualsiz çıkartabilirsiniz.LÜTFEN TAM OKUYUN, ÇOK BUNALDIM
Merhaba hanımlar. Biz eşimle 6 ay önce ev satın aldık. Ev sahibi olduk. Kirada oturuyorduk. Başka evimiz yok. Evin içerisinde zaten oturan bir kiracı vardı. Aile büyüklerimiz bize dediler içinde kiracı var bu evin, çıkmazlar, işiniz zor diye. Bizde olumlu tarafından baktık ve emlakçımızın da güvence vermesiyle evi aldık. Emlakçımız bize dedi ki, 1 aya kalkmadan evi boşaltacaklar merak etmeyin, tamam dedik. 1 ay geçti hiç ses seda yok, kiracı eşimi aradı, çocuğu için yaz tatiline kadar birkaç ay mühlet istedi, tatil olur olmaz evden çıkacağız dedi. Garipsedik başta, emlakçımızla konuştuk, bize sakın ses etmeyin, suyuna gidin yoksa evden çıkmaz, bir dava açsa 3 yıl oturur evinizde dedi. Sustuk tamam dedik. Okullar tatil oldu, sonra dediler ki, bayram sebepli 1 ay kadar daha izin verin, tamam dedik, sonra dediler ev bulamadık, tamam dedik, en sonda dediler ki, ev bulduk ama içinde kiracı var, birkaç aya anca çıkacak, müsade edin. Ve dediği zamana da 2 hafta falan kaldı, ses yok seda yok. Ayrıca kiracımız çok cüzi bir miktara kalıyor. 2000 3000₺ gibi komik bir fiyat. Bizim kiramızın yarısından az.
Anlayacağınız bizim iş arap saçına döndü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Malımızla rezil oluyoruz. Nolur ne yapmamız lazım, yardım edin, daha önce böyle bir durum yaşayanlardan tavsiyeler istiyorum.
Evi alir almaz ihtar cekecektiniz..
Siz avukata danisin. Sozlesmeye gerek yok. Kendim oturacagim diye dava acabilirsinix. Ama davalar uzun duruyor iste.
Siz konusun, kisa sure icinde cikmazsa mahkemeye vereceginizi soyleyin. Mahkemede hakli durumda oldugunuz icin, her turlu kazanirsiniz ve onlar zararda olur.
Ama keinlikle avukatla konusun.
Üstümüze başka bir ev yokKendinize ait başka bir eviniz yoksa eğer, barınma ihtiyacı olarak evden çıkartabilirsiniz. Yani şöyle eğer ikinci eviniz yok ise o evde oturma hakkı ilk olarak ev sahibine ait. Bir avukat ile görüşün eğer durum buysa 3 yıl süreceğini sanmıyorum. Ha eğer başka bir ev varsa üzerinize maalesef çıkartamazsınız. Sözleşmesi 5 yılını doldurmuşsa kirasını piyasa fiyatına yükseltebilirsiniz. 10 yılı doldurmuşsa sorgusuz sualsiz çıkartabilirsiniz.
Avukat veya emlakci misiniz? Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla ev alındığından itibaren 1 ay içinde ihtar gerekiyor, sonra malesef sözleşme geçerli oluyor. Yani şimdi ihtar yerine dava açması gerekmiyor mu?Siz emlakçı nın gazabına uğramışsınız. İhtarnameyi şimdi çekseniz 6 ay daha bekleyeceksiniz. Evi yeni almış gibisinden. Yolunuz açık olsun
Aynen dediğiniz gibi. Yön gösteren emlakçı çıkacak bu usulsüzlüğün içinden.Avukat veya emlakci misiniz? Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla ev alındığından itibaren 1 ay içinde ihtar gerekiyor, sonra malesef sözleşme geçerli oluyor. Yani şimdi ihtar yerine dava açması gerekmiyor mu?
Hepsi öyle yapıyor. Güya satan adamdan komisyon almıyorlar. Ama adam 900 e satıyorlar müşteriye 950 bin diyorlar. Satıcıdan da almış oluyorlar.Kiracılı ev aldım ben de
piyasaya göre 100 bin daha uygundu geçen sene.
Şimdiki aklım olsa asla almam.
Çok strese girdim.
4 ay sonra çıktılar ama kadın sürekli orada oturmam, burada oturmam deyip durdu.
Ondan oncesi emlakçı hem evin satışından 50 bin cebine koydu hem de komisyondan 33 bin cebine koydu.
Farkındaydık ama ev sahibiyle de irtibata gecemedik, geçsek de emlakçı paşa keyfim bilir diyecekti:)
Lakin ben helal etmiyorum.
Sahibi olmadığı bir malın hem üzerine para koyup, hem de komisyonunu aldı.
Neyse konuya gelecek olursak tez elden ihtar çekin.
Dostluğunuzu gozden gecirin derim.Emlakçıya güvenme sebebimiz, aile dostu olmamız
Resmi boyutta devlet ne yazık ki kiracının yanında oluyormuş. 3 yıla kadar uzama süresi varmış
Arkadaşlar kisinin üzerine başka ev yoksa ve kendisi kirada olduğunu kanıtlarsa ev aldım kiracıyim kendi evimde oturmak istiyorum diyerek kiraciyi 6 ay içinde çıkartabilir diye biliyorum yanlış mıyım?
Ya kusura bakmayın ama emlakçı kim oluyorda siz ona güveniyorsunuz ben anlamadım . Evden çıkması için noterden evrak göndermiş olmanız gerekHayır. Emlakçımız gerek olmadığını söyledi. Emlakçıya güvendik.
Burada yazilan ile kastedilen ne bilmiyorum. Avukat degilim. Kiracimiz oldugu icin , oyle denk geldikce yazilari okuyorum sadece.Eki Görüntüle 3461355
Şurası sözleşmeden bahsetmiyor mu
Avukata sorun yine de tabi .Beb de kiracılı almayı düşünüyorum vaz mı gecsem
Evet neredeyse bir milyon daha az ama bir de avukata dunya para verecegimAvukata sorun yine de tabi .
tahliye taahhütnamesi imzalatirsaniz, cikmasa bile davasi kisa suruyor .
Aceleniz yoksa kiracili alin. Pazarlikla evi daha uyguna alirsiniz.
Avukata sorma vs islemleri icin 15.000 civari veriliyor sanirim.noter falan toplam 20 olsun.Evet neredeyse bir milyon daha az ama bir de avukata dunya para verecegim