- 4 Ağustos 2024
- 15
- 20
-
- Konu Sahibi marivenya04
Çok doğru. Devlet mülk sahibinin yanında değil de kiracının yanında duruyor.Bu arada ev alıp aldığı gibi ihtar çekinve kiracısı delirip boşaltmıyorum lan moduna sokanlar da çok olayı… bahane lazım zaten. İyi niyetine sığınmak daha iyi bir karar sanırım… bir şey değiştirmiyor ihtar o bu şu. Devletle el ele bermiş insanların evlerini gasp ediyor evlatlarının rızkını yiyor sonra da allah allah diyorlar…
E yanlış yapmışsınız. Niye söze güvenip hareket ediyorsunuz. Evi alır almaz ihbarname gönderecektiniz 6 ayda boşaltması gerektiğine dair. Sonra gerekirse mahkeme ile uğraşacaktınız ama öyle böyle çıkmak zorundaLÜTFEN TAM OKUYUN, ÇOK BUNALDIM
Merhaba hanımlar. Biz eşimle 6 ay önce ev satın aldık. Ev sahibi olduk. Kirada oturuyorduk. Başka evimiz yok. Evin içerisinde zaten oturan bir kiracı vardı. Aile büyüklerimiz bize dediler içinde kiracı var bu evin, çıkmazlar, işiniz zor diye. Bizde olumlu tarafından baktık ve emlakçımızın da güvence vermesiyle evi aldık. Emlakçımız bize dedi ki, 1 aya kalkmadan evi boşaltacaklar merak etmeyin, tamam dedik. 1 ay geçti hiç ses seda yok, kiracı eşimi aradı, çocuğu için yaz tatiline kadar birkaç ay mühlet istedi, tatil olur olmaz evden çıkacağız dedi. Garipsedik başta, emlakçımızla konuştuk, bize sakın ses etmeyin, suyuna gidin yoksa evden çıkmaz, bir dava açsa 3 yıl oturur evinizde dedi. Sustuk tamam dedik. Okullar tatil oldu, sonra dediler ki, bayram sebepli 1 ay kadar daha izin verin, tamam dedik, sonra dediler ev bulamadık, tamam dedik, en sonda dediler ki, ev bulduk ama içinde kiracı var, birkaç aya anca çıkacak, müsade edin. Ve dediği zamana da 2 hafta falan kaldı, ses yok seda yok. Ayrıca kiracımız çok cüzi bir miktara kalıyor. 2000 3000₺ gibi komik bir fiyat. Bizim kiramızın yarısından az.
Anlayacağınız bizim iş arap saçına döndü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Malımızla rezil oluyoruz. Nolur ne yapmamız lazım, yardım edin, daha önce böyle bir durum yaşayanlardan tavsiyeler istiyorum.
Başka bir eviniz olmadığını ve o eve kendinizin oturacağını ispat ettikten sonra kimse 3 yıl oturmaya izin vermezResmi boyutta devlet ne yazık ki kiracının yanında oluyormuş. 3 yıla kadar uzama süresi varmış
Bildiğim kadarıyla evi satın aldığınız için kira rakamını yeniden belirleme hakkınız var. Kendi evinizin kirası ile eşitleyin kirayı. Şuan sizinle yapılan bir sözleşmeleri yok o yüzden yeni sözleşmeyi yapmak zorundalar. Bu yönde konuşun belki acele ederler kira artınca.En son ihtimal satmak zorunda kalacağız. Hiç mahkeme dava işleriyle uğraşmak istemiyoruz. Ama çok üzülüyorum. Ev içime o kadar sinmişti ki, çok uyguna da almıştık
maalesef öyle olmuyor, kira sözleşmesi sona erene kadar aynı kirada devam etmek zorundasınız.Bildiğim kadarıyla evi satın aldığınız için kira rakamını yeniden belirleme hakkınız var. Kendi evinizin kirası ile eşitleyin kirayı. Şuan sizinle yapılan bir sözleşmeleri yok o yüzden yeni sözleşmeyi yapmak zorundalar. Bu yönde konuşun belki acele ederler kira artınca.
ya eski ev sahibinden isteyeceksiniz ya da kiracıdan. ben eski ev sahibinden istemiştim, o kaybettiği için kiracıdan aldım.Sözleşmenin ne zaman biteceğini nerden öğrenebiliriz
Ah arkadaşım, evi alır almaz 1 ay içerisinde, noter kanalıyla evi boşaltmaları için ihtar verme hakkın vardı. Epey zaman geçmiş. Bu devirde babanın oğluna güvenilmez tabiri caizse. İşiniz çok zor görünüyor, mahkemelerde de hemen çözülmüyor bu süreçler ne yazık ki. İyi bir avukat işinizi çözer mi bilemiyorum.LÜTFEN TAM OKUYUN, ÇOK BUNALDIM
Merhaba hanımlar. Biz eşimle 6 ay önce ev satın aldık. Ev sahibi olduk. Kirada oturuyorduk. Başka evimiz yok. Evin içerisinde zaten oturan bir kiracı vardı. Aile büyüklerimiz bize dediler içinde kiracı var bu evin, çıkmazlar, işiniz zor diye. Bizde olumlu tarafından baktık ve emlakçımızın da güvence vermesiyle evi aldık. Emlakçımız bize dedi ki, 1 aya kalkmadan evi boşaltacaklar merak etmeyin, tamam dedik. 1 ay geçti hiç ses seda yok, kiracı eşimi aradı, çocuğu için yaz tatiline kadar birkaç ay mühlet istedi, tatil olur olmaz evden çıkacağız dedi. Garipsedik başta, emlakçımızla konuştuk, bize sakın ses etmeyin, suyuna gidin yoksa evden çıkmaz, bir dava açsa 3 yıl oturur evinizde dedi. Sustuk tamam dedik. Okullar tatil oldu, sonra dediler ki, bayram sebepli 1 ay kadar daha izin verin, tamam dedik, sonra dediler ev bulamadık, tamam dedik, en sonda dediler ki, ev bulduk ama içinde kiracı var, birkaç aya anca çıkacak, müsade edin. Ve dediği zamana da 2 hafta falan kaldı, ses yok seda yok. Ayrıca kiracımız çok cüzi bir miktara kalıyor. 2000 3000₺ gibi komik bir fiyat. Bizim kiramızın yarısından az.
Anlayacağınız bizim iş arap saçına döndü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Malımızla rezil oluyoruz. Nolur ne yapmamız lazım, yardım edin, daha önce böyle bir durum yaşayanlardan tavsiyeler istiyorum.
O kadar sa iyimis cunku ciddi farklar var kiracılı evlerinAvukata sorma vs islemleri icin 15.000 civari veriliyor sanirim.noter falan toplam 20 olsun.
Suan zaman yakin vadede ev alimi icin firsat benim fikrim.
Siz bilirsiniz baska evlere bakmaya devam o zaman
Evi almadan once avukata danisin. Ona gore alirsinizO kadar sa iyimis cunku ciddi farklar var kiracılı evlerin
Geçmiş olsun o kiracı çıkmaz 3000 e kira mı kaldıLÜTFEN TAM OKUYUN, ÇOK BUNALDIM
Teşekkür ederimEvi almadan once avukata danisin. Ona gore alirsiniz
Gerçekten öyle. İnsanları kandırarak kazandıkları para haram zıkkım olsunTürkiyede belgesiz is yapmayacaktiniz. Sahsen emlakcinin lafina bakmaz ona da birseyler imzalattirirdim kendimi garanti altina almak icin. O Sektor de bos konusan o kadar cok var ki. O ve insaat ayni sekilde
Emlakçı babam olsa güvenmem sjsjsjEmlakçıya güvenme sebebimiz, aile dostu olmamız
Bir önceki mesajımı okumadınız sanırım. Mahkemeye bunu ispat etmen en az 1 buçyk 2 sene sürüyor. Sonrası da temyiz var 2 sene kadar da o. Olamaz diyprsunuz değil mi? Mantığa aykırı? Evet öyle… ama oluyor.Başka bir eviniz olmadığını ve o eve kendinizin oturacağını ispat ettikten sonra kimse 3 yıl oturmaya izin vermez