emsal kiralarla ne kadar fark varİşte eşim de sizinle aynı düşünüyor. küçükken kiracılardan çok çekmişler davalık olmuşlar. O yüzden dizin gibi düşünüyor. Ama ben de o kirayı alıp evde bebeğime bakmayı düşünüyorum. İlk bebeğimde çalışmak zorunda kaldım. Bunda ahdım var kirayı ben alıp evde oturacağım çalışmayacağımbebeğimi 2-3 yaşına kadar getireceğim diye
5.000-2000 gibi..emsal kiralarla ne kadar fark var
3000-e 1500 gibi mi ?
fark çok çokmuş sizde haklısınız o zaman fikrinizi belirtiniz kiracınıza şimdiden5.000-2000 gibi..
fark çok çokmuş sizde haklısınız o zaman fikrinizi belirtiniz kiracınıza şimdiden
onun adımını öğrenin ona göre hareket edersiniz
ve şimdiden söylemek mantıklı belki o da 5 demez 4 der sizde razı olursunuz onunda işine gelir iyi birisiysr
Yani arttırmak lazım bu sene böyle geçti ama... Mart ta yaptığım zam idare eder gibi falan diyordum ama iki ayda eridi gitti. Seneye zaten çerez parası olacak aldığım kira. Bende bebeğim olunca işi bıraktım çalışmıyorum da, kiracimiz çok iyi durumda değil zor geçiyor da değil orta halli. Ama aldığım kiraya benim ihtiyacım var.5 yıl dolunca ne yapmayı düşünüyorsunuz. 2020 aralıkta zam yapsaydık belki bu kadar düşük kalmazdı kira o zman hiç zam kalmadık geçen yıl da tefe TÜFE yapıldı
tabiki haklısınız mülk sizin sonuçta inşallah ortaklaşa bir yol bulunurHayır şu an çalışıyor olsam ek gelir olsa kira bu kadar önemsemem belki. Ama şu an onla bebeğimin ve kendimin ihtiyaçlarını karşıladığım için benim için önemli. Vicdan muhasebesi de yapıyorum kendimi de sorguluyorum ama değil yani. Konu açmam iyi oldu. Yaz aylarında konuşacağım kiracıyla
Siz kendiniz zam yapmamissiniz. Adam kendi daha fazla para ödedigi icin li "lütfetmis oluyor". Idareyi ele almiyorsunuz, ama kavga gürültü esinizi aratmaya biliyorsunuz. Dedigim gibi ya dogru dürüst oturup planlayacaksiniz zamlari da yada böyle durumlar kacinilmaz
2000 den bir anda 3500 e çıkarmak çok değil mi?ben şöyle yapardım , bir anda 2 bin liradan 5 bine çıkartmak yerine , önce 3500 , seneye 5000 , bir sonraki sene de zaten emsallerine yaklaşmış olurdu .
Ne güzel ev sahibinizin ihtiyacı yokmuş da hiç artırmamış. Umarım günün birinde benim de ihtiyacım olmaz ben de artırmak zorunda kalmam..Ben tek başıma bekâr olarak 5 yıl aynı evde oturdum. Ev sahibim üst katımdaydı ve beni çok seviyordu. Sağ olsunlar 5 yıl hiç zam yapmadılar. Bu 5 yılda civardaki evler kat kat arttı tabii ki... Asgari ücretle tek başıma geçinmeye çalışıyordum, evlerini çiçek gibi kullandım. Eşyalı evdi ve eşyalara hiç zarar vermedim. Geçen yıl evlenip evden taşınacağımı da aylar öncesinden bildirdim. Hatta bana yaptıkları jest karşısında, ben de 2.el aldığım mis gibi eşyaları o evde bıraktım (çamaşır makinesi, masa, kanepe gibi) ve böylece evleri daha da değerlenmiş oldu. Taşındığımız evi bu fiyata bulduğumuza dua ediyoruz ve şimdi kara kara düşünüyoruz, ya ev sahibimiz sizin gibi düşünürse, civardaki evlere göre fiyat artışı yaparsa diye... Eşim ve ben fakülte mezunuyuz fakat asgari ücret alıyoruz. Ay sonunda cebimizde hiç para kalmıyor, kredi kartından harcıyoruz. Bu ülke adam olmaz çünkü ev sahipleri kafasına göre fiyat artırdı. Allah sonumuzu hayır etsin... Bence siz de insaflı artırın fiyatı. Hiç bilemezsiniz, belki yerine gelecek kiracı evinize daha fazla zarar verir, belki düzenli ödeme yapmaz.
kaç paradan 4000'e zıplattı?Geçen ay annemlerin evine tefe Tüfe oranının üzerinde zam yapıldı . Ev sahibi çıkmayın,ben sizden çok memnunum ama zammı kabul edin diye diretti . 5 yıl olmamasına rağmen emsalleri ile kıyasladı . Ev sahibinin bir çok binası var bu açıdan bakınca acımasızlik gibi duruyor fakat aynı sokakta evler bu yıl 5000 6000 lira annemler de orta yolu bulup 4000 e anlaştılar . Bir yıl sonra zaten cikicaz kendi evimize gecicez diye düşündüler . Yani sizde zam yapın ama ortalama olsun yine de .
Ev sahininin ihtiyacı yokmuş aslında 5 yıl da dolmamış kötü olmuş adamın yaptığı .. anneniziçin mantıklı olmuş ama anlaşmaları bir yıl sonra anneniz kendi evine taşınıyormuş nakliyeydi depozitoydu uğraşmaya değmez bir yıl içinGeçen ay annemlerin evine tefe Tüfe oranının üzerinde zam yapıldı . Ev sahibi çıkmayın,ben sizden çok memnunum ama zammı kabul edin diye diretti . 5 yıl olmamasına rağmen emsalleri ile kıyasladı . Ev sahibinin bir çok binası var bu açıdan bakınca acımasızlik gibi duruyor fakat aynı sokakta evler bu yıl 5000 6000 lira annemler de orta yolu bulup 4000 e anlaştılar . Bir yıl sonra zaten cikicaz kendi evimize gecicez diye düşündüler . Yani sizde zam yapın ama ortalama olsun yine de .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?