• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir iki ev olayını yazan W Wurstria 'ydi . Ben o şekilde düşünmüyorum. İnsanlar bir ev almışken onun kirasını kredi ödemesi sayıp yeni evler alıyor, ister istemez birkaç evi oluyor. Güzel bir gelecek planı bence:)
Ben kira oranı belirlemede etkileyici oldukları için yazdım.
Kişinin kendisi için güzel bir gelecek planı olabilir ama ülke ekonomisine katkı sıfır oluyor maalesef

İki ayrı düşünceyi savunmuş gibi oldum. Ama birilerinin çalışmadan zenginleşme yolu olarak istedikleri gibi kira oranı belirlemelerinin önüne geçilmeli
Ama diğer yandan konu sahibi gibi geçim için kira alanlara, yada kirada evi olup kendide kiracı olana sadece şu fiyattan çok aşağı ver demekte olmuyor.
Çünkü 5 yıllık süre geçmiş, 5 yıl önceki 100 lira ile şimdiki 100 lra bir değil
Ev sahiplerininde alım gücü düşmüş
Bu yüzden ortayı bulmak gerekli bence

Bir iki ev olayını yazan W Wurstria 'ydi . Ben o şekilde düşünmüyorum. İnsanlar bir ev almışken onun kirasını kredi ödemesi sayıp yeni evler alıyor, ister istemez birkaç evi oluyor. Güzel bir gelecek planı bence:)
birden fazla ev almak alan için hoş tabii ama ekonomideki dengeyi alt üst eden bir durum. servet aktarımına neden oluyor ve insanlar hiçbir şey yapmadan zenginleşmiş oluyor. haklı bir zenginleşme değil. sen ne dedin mesela, 5 senede evin içine bişey yapmadınız mı dedin. işte bu durduk yere, hiçbir şey vermeden, hiçbir katkı sunmadan zenginleşmektir. konu sahibini baz almıyorum çünkü onun 5 sene içinde eve ne gibi tadilat yaptığını bilmiyoruz ama öyle çok örnek var. senelerce evin hiçbir yerini iyileştirmeyip ama emsalleri şu kadar oldu şimdi deyip ederinden fazla kira almak tam da bu. benim ev sahibim mesela, geçen sene kombi bozuldu, aradım masrafını karşılasın diye. demirbaş ya hani... benim değil o ya hani :) eve ait :) ev sahibinin malı ya hani :) adam ne dese beğenirsin, ben karışmam siz halledin dedi. düşün bak demirbaşına yatırım yapmaktan aciz adam ama daha bugün kirasını ödedim. eve katkı sıfır ama benzer evler 3000'den başlıyor. ev 3000 eder mi asla etmez.

türkiyede ev sahibi olmaya sınır getirse devlet, bizim vatandaş 1 yaşındaki çocuğunun üzerine ev alır yine elli tane ev sahibi olur. neden çünkü bizim toplum katma değer üreterek para kazanma kafasında değil. benim bir tanıdığım var, 40 yaşında bile değil ev kiralarıyla geçiniyor. 3 tane evi var ailesinden kalmış onlar da, bak yine kendi emeği değil. onlarla geçiniyor, afedersin çalışma g.tü yok. zamanında işe girmiş üzmüşler, arkadaşlıklar kötüymüş falan çalışmaktan soğumuş :D kira geliyor iyi böyle diyor. genellemiyorum, üzerine alınan olmasın şimdi ama bizim millet betona para gömmekten zaten vazgeçmez. geleceği garantiye almaksa mesele 2 ev neyimize yetmiyor? üst komşum habire ev alıyor, habire ev alıyor. adamın ağzında diş yok, 10 tane evi var. senelerdir aynı montu giyiyor, kokuyor herif ama habire ev alıyor, hasta gibi.

Son düzenleme:
Ben kira oranı belirlemede etkileyici oldukları için yazdım.
Kişinin kendisi için güzel bir gelecek planı olabilir ama ülke ekonomisine katkı sıfır oluyor maalesef

İki ayrı düşünceyi savunmuş gibi oldum. Ama birilerinin çalışmadan zenginleşme yolu olarak istedikleri gibi kira oranı belirlemelerinin önüne geçilmeli
Ama diğer yandan konu sahibi gibi geçim için kira alanlara, yada kirada evi olup kendide kiracı olana sadece şu fiyattan çok aşağı ver demekte olmuyor.
Çünkü 5 yıllık süre geçmiş, 5 yıl önceki 100 lira ile şimdiki 100 lra bir değil
Ev sahiplerininde alım gücü düşmüş
Bu yüzden ortayı bulmak gerekli bence
direkt servet aktarımı ya bu. 3 sene önce 100 birim olan ev şu an 500 birim mesela. durduğu yerde sebepsiz fırlamış fiyatı. hiçbir şey üretme, ülke için hiçbir şey yapma, ben bir yazılım geliştireyim, toplumun bi derdine deva olacak bir iş yapayım, bilmem neredeki sorunu düzeltmek için kendimi geliştirip şu alanda çalışayım demek yok. 2 ev alayım köşeyi döneyim kafası var insanımızda. geleceğini garantiye almak için 5 tane ev almaya gerek yok, 2 neyine yetmiyor ki insanın? ev sahipleri o kadar cahil ki sahip oldukları evlerle alakalı hukuki bilgileri sıfır. kafalarına göre kiracı çıkarmaya çalışıyorlar, ülkede kiracının haklarından bihaber çoğu. halbuki en iyi onların bilmesi lazım. misal yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back