kimse beni anlamıyor

İç çamaşırlarını çıkarmadan sevişiyorlarmış

Çok doğru köy var köy var. Eşimle aramızda çok güldünüz bir anımız var. evlendiğimiz sene eşimle bayramda mezarlık ziyareti yapmıştık. Eşimin ailesinin köyüne gittik. Allahım dağ başına mezarlık yapmışlar. Bir tane ağaç yok. Su taaa girişte üstünde arılar yuva yapmış. Allahım dedim bu ne? Dedim gel de bizim köyün mezarlığını gör yağmur ormanları gibi. Tertemiz pırıl pırıl her yer. Sanki ormanın içinde, ufak ufak güneş ışığı giriyor. Çeşme yeterli sayıda hortumla her yere uzanıyor. Aileler düzenlenmiş. Eşim dedi bizi buraya gömsünler:) Eşimin ailesinin mezarlarının çevresine ağaç diktik sonra:)

Bahçelerdeki eski odun fırınlarını korumadılarsa ,eskisi gibi ekmek yapan da kalmadı köylerde. Çoğu köyde insanlar: un pahalı , odunu da yoksa odun pahalı diye ekmek mayalamıyor , satın alıyor artık. Ekmek satın alınınca da hayvanlara da vermek için fazladan ekmek almıyorlar. Yemek artığı , düğün /mevlit/cenaze yemeklerinin artıklarıyla karın doyurmaya çalışıyor hayvanlar.

Yani şimdi bir iki hafta kalmak başka zorunlu belki bir iki sene başka .
Bende dayanamazdim
Bir hafta yıllık iznimde kaldım. Evlendiğimden beridir de sürekli gidip geliyorum izinlerimde vs. Şimdi ev arıyorum kiralık veya satılık. 2 senedir muhtarlıkta sıra bekliyorum,kiralık ev için. Bulduğumda temelli kalacağım inşallah,oradan işe git gel yapacağım. Bir iki hafta kalınca insan bayılıyor,temiz dağ havası, tenha ortamlar,ormanda gezinti Bence çok güzel. Aslında insanlar içinde bulundukları ortamı kendileri güzelleştirir veya kötüleştirir.

Lisede din kultur ogretmenimiz intihar etmistiİnsan din hocasi bile ettiyse biz faniler napalim diyor

Ay ben de bizim köyün mezarligini çok seviyorum. Gecen ay başka kıtadan birini misafir etmiştim köyde. Mezarlığın oradan geçerken 'baaak bu da bizim köy mezarligi. Gelmiş geçmiş tüm akrabalar burada yatıyor. Ben de buraya gomulmeyi düşünüyorum' dedim, sonra aynı kişiyle İstanbul'da buluştuk, Pierre loti'ye çıktık. Şey diyor 'buranin da mezarlıkları güzel ama sizin köyünkü daha şirin,di mi?'

Dandirik ankastre fırında ekmek yapıyoruz be biz. Balkonlarımıza sebze ekiyoruz. Parası olan tarla falan alıyor ev yapıyor ekiyor biçiyor. Köylülerle şehirliler yer değiştirdi sanırım artık. Biz doğal olsun aman kendimiz yapalım, sağlıklı beslenelim diyoruz. Onlar her şeyin hazırı var hazır alalım, hazır daha güzel diyolla.

Bizde de var bir mezarlık muhabbeti. Eşimin annesi tarafı ovadan bir köyden,babası dağ köyünden. Ova tarafı sıcak oluyor diye ben dedim ki beni dağ köyüne gömsünler. Serin serin yatarım diyorum eşim de ova tarafını istiyor. Aman ben sıcağa gelemem diyorum gülüyor bana

Bizim köydeki imam geldi aklıma. Dag başı yazin binlerce kişi olur ama kışın muhtar hariç kimse olmaz muhtarda istanbula gelmişti bir kış, yeni mezun gencecik imam tek başına köyde imamlık yapmıştı şimdi üç kisinin olduğunu sanmiyorm konu sahibi mart-kasim ayları arası köyler kalabalık olur. Bahsettiğiniz üç yaşlı teyze sadece kış aylarinda kalıyordur abartmayın. Bahçe ekin tavuk alın hatta koyun keçi vs. Üretmek dinginlik verir insana hem oyalanirsiniz. Tüm gün boş boş oturursaniz kafayı yersiniz

Aman sorma, her şeyin hazırını seviyorlar gerçekten. Petibör bisküvi arasına lokum koymuş ,yanında fanta açmış yiyordu bizim komşular. Dedim daha zararlı ve pis bir şey bulamadınız mı yiyecek? Ben şehirde doğdum büyüdüm bir kere ağzıma sürmedim o zırvaları. Bir karışlık saksıda domates ekmek için uğraşıyorum. Köyde tarlam bahçem olsa sevinçten göklere uçarım ama yok.

Tersine göçe başlayacaz yakında sanırım. Biz köylere kaçacaz köylüler şehirlere yerleşecekler bizim yerimize

Son 3-5 senede bir sürü arkadaşım köye yerleşti. İşini gücünü ayarlayan kaçıyor valla. Darısı başımıza.

İmamlar da devlet memuru. 2,5 saat çalışanı en başta vatandaş şikayet ediyor. Yakın birkaç köye bakıyor da olabilir. Cenaze ve defin işlemleri , tabutların muhafazası , köylerden camide mevlit okutacakların mevlitini okumak , müftülükten gelen cuma hutbelerini almak gibi görevleri var.

Ezanı okudum , eve gidip yatayım derse ; o sözleşme yanar.

Yani imam tanıdığım yok ama köyde her gun biri ölmez iki buçuk değil beş saat çalışsın yani diğer meslekler kadar yorucu bir işi yok eve gelince yardımcı olabilir esine

Amin amin inşallah valla benim de hayalim.

Bizim caminin imamı telefon numarasını yazmış girişe, kapıyı çekip gidiyor valla lojmana. İzmirin göbeğinde hem de köydekiler ohoooo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…