- 13 Ekim 2018
- 63
- 27
- 38
-
- Konu Sahibi Matmazel661
Evet görmesin istedim ama dün biraz yoğun geçti sular kesildi bütün bulaşıklar kirli elektirik gidip geliyo , artı bide en önemlisi kızım hasta diş çıkarıyo olabilir demişti doktor 1 ay önce ateşleniyo korkuyorum üzülüyorum bunalıyorum birbirine girdi duygularMatmazel sırra kadem bastı.
Tabbii imam kocası evde o yüzden yazamıyor.
Ya daaa imam kardeş gelmiş burda bizi deniyor upps
Yani herşey maaş değil gibi hissediyorum şuanBence çoğunluğu benden zengin de ispatlayamam
Evet alışmaktan zorluk çekiyorum alışsaydım kuzu kuzu geçerdi bide onu düşünüyorum başka biyer dahamı iyi olucak bitmiyor yani ilk buraya gelirken 6 ay sonra başka köye gidicez diye geldik oldu 1 sene 1 5 sene sonra dediler oldu 2 sene onun içinde alışaamadım eşimin sorunları olduğu için güya yer değiştirebilcektik ama olmadıSeni çok iyi anladım konu sahibi atandığım ilk yer sınırda bir ilçeydi eşimin tayin yeri farklı bir ildi 1 yıl yalnız kaldım o ilçede. Çok sıkıcı bir yerdi hiçbir şey yoktu market bile ilçenin öbür ucundaydı ama noldu geçti gitti. Şimdi terör bölgesindeyiz 2 yıl geçti gitti. Memuriyet böyle herzaman imkanı olan yerlerde olamıyoruz. Beben küçükmüş onunla ilgilen boş zamanın pek olmaz zaten. köylülere takıl emin ol onlardan çok şey öğrenirsin zaman geçer gider sabırlı ol şikayet ettikçe daha zorlaşır herşey
1 kaç kere gitmedi çocuk hastaydı hemen herkes müftüye şikayet etti camiye gelmiyorlar ama camiyi bekliyorlarBizim caminin imamı telefon numarasını yazmış girişe, kapıyı çekip gidiyor valla lojmana. İzmirin göbeğinde hem deköydekiler ohoooo...
Cumayada başka köye gidiyo zatenŞehirde vefat eden, o köyün insanı da kendi köyüne defnedilmek istiyor. Sadece köyde aktif yaşayan hane halkı olarak düşünmeyin.
Tek köye bakmıyorsa , sırayla diğer köylere de gidiyor gün gün.
İşi rahat evet bizde biliyoruzİmamlar da devlet memuru. 2,5 saat çalışanı en başta vatandaş şikayet ediyor. Yakın birkaç köye bakıyor da olabilir. Cenaze ve defin işlemleri , tabutların muhafazası , köylerden camide mevlit okutacakların mevlitini okumak , müftülükten gelen cuma hutbelerini almak gibi görevleri var.
Ezanı okudum , eve gidip yatayım derse ; o sözleşme yanar.
Köyün adını demiyim ama ili söyliyim kastamonuKaldiginiz köyün adi ne acaba?
Ben lise eşim imamhatip , ailemin durumu iyi yaş23 9 milyar kira yokEşiniz şu anda ne kazanıyor? Kira ne kadar ödüyorsunuz? Sizin yaşınız eğitiminiz ne? Kendi ailenizin durumu nedir? Bunlar da önemli cevap için?
Maaşı iyi ama burası pahalı yinede rahat rahat yaşıyoruz paraya ihtiyacım var demedim yani gelen gidiyo , inşallah geri dönüp bakacağım zamanlar olur bide inşallah güzel hatırlarımHem maddi olarak daha rahat yaşayacağınız için köyde olmayı tercih ettiğinizi yazdınız.Hem de ilerleyen mesajlarda bir ilaç almak için 300 TL masraf yapıp, maaşın aynı gün bittiğini.Burası bana tutarsız geldi.
Benim tavsiyem özellik bu son dönemler maddi olarak herkes zorlanıyor.Bu dönemi geçiş süreci olarak düşünün ve çok şanslısınız çocuğunuzu bir süre köy gibi doğal tertemiz bir ortamda büyüteceksiniz.İnsanlar büyük şehirlerde 1 metre kare yeşillik bulsa hemen üzerine bir örtü serip piknik yapıyor.Ufacık yer bulsa hobi bahçesi yapıyor.
Bulunduğu yeri güzelleştirmek insanın biraz da kendi elinde.Biraz sabredip bu köy yaşantınızı sağlıklı yaşam için artıya çevirip, ileride geriye dönüp baktığınızda güzel bir dönem olarak hatırlaya bilirsiniz
Evet görüyo çok sitres yapmayınca daha iyi oluyoDoktor mu verdi bu teşhisi. Tedavi görüyor mu ilaç filan.
Hayat kısa burda bunları çekeceğime istanbulda mutlumu olsam diye düşünmüyor değilim yorumlar için teşekkürler çok güzel yazmışsınızsen çok güçlüsün becerebilirsin tabiki
kendine uğraşlar bul kitaplar al oku
yap bir kahve mis gibi hava
al çocuğunu yürüyüşe çık
yeni tarifler dene
ne bileyim hayat kısa bunlar için üzülmeye değmez
3 yıl artı 1 yıl daha 4 sene mecbur , ekstra olarak suyumuz elektirikle çalışıyo , arıtma var bide kışın elektirik gitmeyince ufo yakıyoruzÖnce eşiniz gece terörü için bi psikiyatriste gidecek. Önceliğiniz bu bence.
Eşiniz imammış ayrıca müezzin yok anladığım kadarıyla küçük yer olduğu için. Merkezde yada ilçede otursanız eşiniz sabah ezanından önce çıkıp yatsıdan sonra gelecek nasıl olacak orayı anlayamadım.
İnstagramda bi sayfa açın günlük paylaşım yapın, o üç teyzeyle arkadaş olun köylü yaşlılardan öğrenecek çok şey vardır. Ufaktan ekin biçin çiçek böcek tarla bahçe fotoğraflayın paylaşın. İlla binlerce takipçi gerekmez oyalanırsınız.
Bebeğin ağlaması uyumaması çok normal hepimiz öyle büyüttük geçecek eninde sonunda.
Elektiriğin neden 700 800 geldiğini anlamadım herşeyimiz elektrikli demişsiniz bizlerin de öyle. Klima falan mı var. Tayin durumunuz nedir kaç yıl ordasınız
Biliyodum çocuk ilerde belki bu kadar hemen beklemiyorduk köye gideceğini biliyodum ama yaylaya değil bizimde köyümüz var ulaşım var ilçeye köyde bakkal var insanlar varEvlenirken imam olduğunu ve gece terörü hastalığı olduğunu bilmiyormuydun
Şuan sözleşmeli kadroya geçince tayin durumu oluyoBelli bir süreden sonra tayin isteme durumu olmuyor mu, çakılı kadro mu?
Yanlış anladınız sanırım bir hastalığı var dedim durup duruken birine vurmuyo bağırmıyo gayette iyi güler yüzlü eşimden şikayet etmedim , geceleri yaptığını hatırlamıyo doktor kontrolünde hastalık yani elden ne gelirBu adam imam ve insanları iyiye güzele yönlendirmesi gerekirken bağırıp çağırıp eşya fırlatmak neyin manyaklıği.Şimdi biri gitse sorsa " imam efendi aile yaşantısı nasıl olmalı ' diye ne güzel anlatır şöyledir böyledir falandır filandır.Bu cahil adamı alın karşınıza konuşun çocuğu var adam gibi davransın . Öğrendiklerini pratiğe döksün.Siz de bunu kabul etmeyin.Çocuk travma yaşayabilir.Şiddetin her çeşidini okuduk bu platformda.Yani hakkaten imam aksırırsa cemaat öksürük krizine giriyor
Milyar değil ablacım bin bin. Milyarı kim kaybetmiş siz bulacaksınız. Neredeyse 20 sene oldu sıfırlar atılalı.
Dediklerinizi denemeye çalışıcam yazınız için teşekkürlerMerhaba, zaten zamanınızın çoğunu çocuğunuza ayırıyorsunuzdur.
Çocuğunuzla sık sık dışarı çıkın, uzun yürüyüşler yapın.
Küçük bir bahçe varsa ekebileceğiniz bahçe işi yapın çok iyi gelecektir.
Bahçe yoksa boğ yoğurt/deterjan gibi şeylerin kutuları içinde bile yapabilirsiniz bunu.
Kendinize günün bir saatini dizi/film/kitap saati olarak belirleyin çocuğunuz uyuduğunda alın kahvenizi/çayınızı izleyin/okuyun.
Eşiniz ile sık sık yürüyüşler yapın.
Ebru, resim, boyama vs. gibi el işleri yapmaya çalışın.
Kendinize bir yabancı dil seçin ve onu öğrenmeye çalışın.
İnternetten çocuğunuzun ayına göre aktiviteler araştırın ve birlikte onları yapın.
Kısacası boş kalıp sıkılacağınız zamanı bir şekilde doldurun ki canınız sıkılmasın ve bunalıma girmeyin.
Ayrıca çocuğunuzun odasını mümkünse ayırın en azından geceleri eşinizden etkilenmesin.
İstanbul'un en ücra semtlerinde bile artık kiralar neredeyse asgari ücret kadar, geçinmeniz çok zor.
Şuan ki durumunuzun geçici olduğunu bilerek hareket edin hep aynı yerde kalmayacaksınız ve orası da sizin için bir tecrübe farklı bir hayat bunu değerlendirmeye oradan bir şeyler kapmaya bakın.
Eşiniz mecburi görevini yaptıktan sonra farklı ve daha merkezi yerlere atanacaktır sabredin.
Nasıl bir lüks yaşan
Yani kendime göre şuana göre lüks diyebilirim rahattım kreşe gidip geliyodum çok seviyodum işimi boş vakitlerimde geziyodum hazır yemekler herşey hazır her istediğimi alıyorum herşey elimin altındaydıNasıl bir lüks yaşantınız vardı
Siz gece terörünün ne olduğunu bir öğrenin önceBu adam imam ve insanları iyiye güzele yönlendirmesi gerekirken bağırıp çağırıp eşya fırlatmak neyin manyaklıği.Şimdi biri gitse sorsa " imam efendi aile yaşantısı nasıl olmalı ' diye ne güzel anlatır şöyledir böyledir falandır filandır.Bu cahil adamı alın karşınıza konuşun çocuğu var adam gibi davransın . Öğrendiklerini pratiğe döksün.Siz de bunu kabul etmeyin.Çocuk travma yaşayabilir.Şiddetin her çeşidini okuduk bu platformda.Yani hakkaten imam aksırırsa cemaat öksürük krizine giriyor
Ben kadar olmasada oda bunalıyo iş buldum istifa edicem diyip duruyo ama kolay değil bırakmakArada ailenin yanına git, bi hava değişimi yap. Sen orayı sevmedin, yapamıyorsun diye eşinin işini bırakacağını sanmıyorum. En azından öyle bir hata yapacağını düşünmüyorum.