kimse beni anlamıyor

Konu sahibi başlığımız da tam olmuş,burada da kimse anlayamamış sizi benzer süreçlerden geçiyorum sizi de anlıyorum ama önerilere kulak tikamayin lutfen

Ben de gaçıyom, Cuma son iş günüm İstanbul'da.

Köylerde emekli maaşı olmayan çok insan var KudrAlobar . Tarım bağkurlarını günü gününe ödeyemiyorlar. Mazot her gün artıyor ; tarlanın gübresi , sürülmesi , ekilmesi hep masraf. Bir de mahsülü yağmur vurur , güneş yakarsa gitti o senenin emeği. Toprağı ekmek için de cebinde para olması lazım. Hayvan yemleri de her gün zamlanıyor. Hayvan hastalanmasın diye insanlar gözünün içine bakıyor.

Çocukların çoğu servis varsa köyde yaşayıp , fabrikalarda çalışıyor ; izin günlerinde de babalarıyla tarla sürüyor. Köye servis yoksa çoğu şehir merkezlerine , fabrika yakınlarına taşınıyor.

Ekmeği satın alma sebepleri tembellikten değil ; hazır da ağacı olup budadığı odunu yoksa , odun fırınını korumadıysa ekmeği nerede pişirecek ? Normal fırında pişirse maliyet yüksek.

Bence çoğunluğu benden zengin de ispatlayamam

Yani imam tanıdığım yok ama köyde her gun biri ölmez iki buçuk değil beş saat çalışsın yani diğer meslekler kadar yorucu bir işi yok eve gelince yardımcı olabilir esine

Şehirde vefat eden, o köyün insanı da kendi köyüne defnedilmek istiyor. Sadece köyde aktif yaşayan hane halkı olarak düşünmeyin.

Tek köye bakmıyorsa , sırayla diğer köylere de gidiyor gün gün.

Seni çok iyi anladım konu sahibi atandığım ilk yer sınırda bir ilçeydi eşimin tayin yeri farklı bir ildi 1 yıl yalnız kaldım o ilçede. Çok sıkıcı bir yerdi hiçbir şey yoktu market bile ilçenin öbür ucundaydı ama noldu geçti gitti. Şimdi terör bölgesindeyiz 2 yıl geçti gitti. Memuriyet böyle herzaman imkanı olan yerlerde olamıyoruz. Beben küçükmüş onunla ilgilen boş zamanın pek olmaz zaten. köylülere takıl emin ol onlardan çok şey öğrenirsin zaman geçer gider sabırlı ol şikayet ettikçe daha zorlaşır herşey

Konudan bağımsız olarak ben imamların özel hayatında nasıl insanlar olduğunu çok merak ederim çok saçma ama konu sahibi gelip anlatsa keşke

İmam değil ama bir din kültürü öğretmeninin eşinden baya çılgın şeyler dinlemiştim. Çok eğleniyorlardı

Köyle kaliyorsaniz ve bos zamaniniz coksa bahcede domates salatalik gibi seyler ekin, tavuk alin yumurtaniz olur bir iki koyun kuzu alin yetistirin sütünüz olur onunla yogurt yapin kendi yogurdumu ben evde yapiyorum köy gibi bir yerde yogurda para bile verilmez.
Öyle güzel bir alaniniz bos zamaniniz varken organik domates salatalik yiyebilecekken neden nasil yetistigi belli olmamis domatese 13 lira vereyim?
Inanin o tavuklarin sesleri bile insani neselendiriyor tatilde köye gittigimde en sevdigim seylerdendi o taze yumurtalari yemek.
Bakmasida zor degil yemini verip kümese koyuyorsunuz.
Sobadan gelen sesler bile güzel o bile insana huzur veriyor ama siz o huzuru aramiyorsunuz herseye kapatmissiniz kendinizi.
Hem hareket edip hem saglikli seylerle beslenirseniz hasta olma ihtimaliniz bile azaliyor ne diye takmissiniz ya hastaneye nasil yetisirsek diye.. Koskoca yasli kadinlar korkmuyorken..
Caniniz sikilinca arayin esi dostu konusun sohbet edin..
Ne güzel kafaniz rahat iste, ne su gelcek yemek temizlik telasi yok.
Bu negatif enerjiniz esinizede geciyor malesef, ikinizde birbirinize soguk oluyorsunuz .
Güzel seyleride görün siz sadece olumsuzluga odaklanmissiniz.
Madem el bebek gül bebek büyüdünüz imam olan biriyle evlenmiyecektiniz bunlari düsünmeniz lazimdi..
Hemde okadar lüks yasadiniz diye ömür boyu öyle yasiyacaksiniz diye bir kaidede yok esiniz icin biraz fedakarlik yapin.
Esinizin tedavisi olmasida sart.

Ben iyimserlik kasamayacağım topuğa vura vura kaçardım köylerde 40 hatta 50 yaş altının kalıcı şekilde ikamet etmesi zor pek görmedim de zaten. 1 haftalık tatil için gidip organik domates yiyip “köy havası” story’si atıp dönüyorlar. Küçük bebekli biri için en yakın hastanenin üç saat uzakta olması da büyük sıkıntı bence. Eşiniz bir şekilde ilçeye geçemez mi? Bunun yollarını araştırın prosedürleri ve imamlığı bilmiyorum pek ama mutlaka vardır bir yolu. İlçede yaşasanız parasal anlamda da daha rahat edecek gibisiniz. Köyde para cebinize kalsa durun yani en azından birikim yaparsınız diyeceğim ama o da yok. Eğer hiçbir şekilde ilçeye geçemiyorsanız üstte bir yazar instagram sayfası açmayı önermiş. Olabilir bence köy hayatını anlatırsınız ekip biçme vs böyle şeyler ilgi görüyor.

Konu sahibi başlığımız da tam olmuş,burada da kimse anlayamamış sizi benzer süreçlerden geçiyorum sizi de anlıyorum ama önerilere kulak tikamayin lutfen
Evet ama gözüktüğü gibi olmuyo mesela dünden bir parça anlatıyım sabahtan beri sular yok elektirik gidip geliyo çocuğum hasta neyi var bilmiyorum doktora gidemiyorum her yer her yerde ne yemek yiyesim var ne yapasım devamlı ağlıyo diş çıkarıyo olabilir diyolar bekliyoruz bulaşıklar oldu dağ , napacağımı şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…