- 23 Ekim 2020
- 686
- 793
-
- Konu Sahibi Matmazel661
Konu sahibi başlığımız da tam olmuş,burada da kimse anlayamamış siziMerhaba hanımlar eşimin işimden dolayı bir köye yerleştik güya parası çok diye kadroya geçsin diye ama aylığı aldığı gün bitiiryoruz parayı herşey okadar pahalıki ayrılsa burdan istanbula gitsek istanbulda asgari ücretle kirada nasıl yaparız herkes çok laf eder bu kadar maaş bırakılırmı aileler hiç anlamıyo ,burda hiç insan yok bakkal yok arkadaşım yok kimsem yok okadar bunalıyorum ki sitersetn devamlı kaşınıyorum miğdem ağrıyo başım ağrıyo , devamlı ağlıyorum eşim yinemi ağlıyosun uf diyo ağlamaya bile çekinir hale geldim ,üstüne bide çocuğum oldu elhamdülillah ama bazen çok zorlanıyorum geceleri uyumuyo gündüzleri durmuyo ne konuşcak birim var nede yardım isteyebilceğim biri ,eşim ayda 3 kere bulaşık yıkıyo yardım amaçlı zannediyoki bütün işim okadar çok bunalıyorum ayrılmam mı lazım, burdan kurtulmak istiyorum çocuğum var ne yaparım bilmiyorum ,sanki tek çarem ölmek gibi hissediyorum burda okadar sıkılıyorumki yapacak hiç bişey yok aylarca evden dışarı çıkmıyorum her günüm aynı geçiyo uyan çocuğa bak yemek yap akşam olsun bi aktivite bi faaliyet bi öneri bi konuşma yok manevi herşeye ihtiyacım var siz olsanız napardınız kimse beni anlamıyor
Ben de gaçıyom, Cuma son iş günüm İstanbul'da.Tersine göçe başlayacaz yakında sanırım. Biz köylere kaçacaz köylüler şehirlere yerleşecekler bizim yerimize
Son 3-5 senede bir sürü arkadaşım köye yerleşti. İşini gücünü ayarlayan kaçıyor valla. Darısı başımıza.
Eneee nereye?Ben de gaçıyom, Cuma son iş günüm .
Nereye ula katip?Ben de gaçıyom, Cuma son iş günüm İstanbul'da.
Eşimin memleketine. Batı Karadeniz bir harika dostum.Eneee nereye?
Ohhh yarasın valla. Tayin mi istifa mı?Eşimin memleketine. Batı Karadeniz bir harika dostum.
Dandirik ankastre fırında ekmek yapıyoruz be biz. Balkonlarımıza sebze ekiyoruz. Parası olan tarla falan alıyor ev yapıyor ekiyor biçiyor. Köylülerle şehirliler yer değiştirdi sanırım artık. Biz doğal olsun aman kendimiz yapalım, sağlıklı beslenelim diyoruz. Onlar her şeyin hazırı var hazır alalım, hazır daha güzel diyolla.
Tayin. Niye istifa ediyim deli miyim ki?Ohhh yarasın valla. Tayin mi istifa mı?
Ne bilim az deli değilsin benceTayin. Niye istifa ediyim deli miyim ki?
Bence çoğunluğu benden zengin de ispatlayamamKöylerde emekli maaşı olmayan çok insan varKudrAlobar . Tarım bağkurlarını günü gününe ödeyemiyorlar. Mazot her gün artıyor ; tarlanın gübresi , sürülmesi , ekilmesi hep masraf. Bir de mahsülü yağmur vurur , güneş yakarsa gitti o senenin emeği. Toprağı ekmek için de cebinde para olması lazım. Hayvan yemleri de her gün zamlanıyor. Hayvan hastalanmasın diye insanlar gözünün içine bakıyor.
Çocukların çoğu servis varsa köyde yaşayıp , fabrikalarda çalışıyor ; izin günlerinde de babalarıyla tarla sürüyor. Köye servis yoksa çoğu şehir merkezlerine , fabrika yakınlarına taşınıyor.
Ekmeği satın alma sebepleri tembellikten değil ; hazır da ağacı olup budadığı odunu yoksa , odun fırınını korumadıysa ekmeği nerede pişirecek ? Normal fırında pişirse maliyet yüksek.
Yani imam tanıdığım yok ama köyde her gun biri ölmeziki buçuk değil beş saat çalışsın yani diğer meslekler kadar yorucu bir işi yok eve gelince yardımcı olabilir esine
Konudan bağımsız olarak ben imamların özel hayatında nasıl insanlar olduğunu çok merak ederimçok saçma ama konu sahibi gelip anlatsa keşke
Detayları özelden yazıp gönder lütfenİmam değil ama bir din kültürü öğretmeninin eşinden baya çılgın şeyler dinlemiştim. Çok eğleniyorlardı
Evet ama gözüktüğü gibi olmuyo mesela dünden bir parça anlatıyım sabahtan beri sular yok elektirik gidip geliyo çocuğum hasta neyi var bilmiyorum doktora gidemiyorum her yer her yerde ne yemek yiyesim var ne yapasım devamlı ağlıyo diş çıkarıyo olabilir diyolar bekliyoruz bulaşıklar oldu dağ , napacağımı şaşırdımKonu sahibi başlığımız da tam olmuş,burada da kimse anlayamamış sizibenzer süreçlerden geçiyorum sizi de anlıyorum ama önerilere kulak tikamayin lutfen