kimse beni anlamıyor

detay bilmiyorum doğrudur en kötu 3 yıl dayanacak sonra tayin istenir

Hanımefendi yiyip içip gezmek tek derdimdi falan yazmışsınız, çok rahat yaşadığınızdan bahsetmişsiniz. O zaman hiç evlenmeyecektiniz madem o kadar rahat bir hayatınız vardı. Ha böyle de yapamıyorum büyükşehire gitmek istiyorum diyorsanız eşinize söyleyin ben de çalışayım büyükşehire geçelim diye öyle gidin. Bir asgari ücretle İstanbul'da bırakın yaşamayı barınamazsınız bile.

Ay valla kabus gibi içim karardı… Kafamda korku filmlerindeki terk edilmiş kasabalar canlandı. Bir köyde siz hariç nası 3 kişi yaşayabilir hadi 3 kişi var onlar için niye imam atanır Anneniz kardeşiniz gelse yanınıza birkaç ay? Bir de tayin isteyebiliyorsunuz değil mi bikaç seneye? Yoksa çocuğun da psikolojisi bozulacak

yönetmeliği bilmiyorum ama bizim köye gelenler 3 senede filan gittiler, ki bu kadar az nüfuslu bir yer değil (gerçi diyanetin bölgesi, puantajı vs. var mı bilmiyorum)
zaten 1.5 senesi geçmiş

ben zaten hiç anlamadım bu konuyu... madem hastane işini o kadar takıntı yapmış, nasıl hemen hamile kalmış..nasıl doğurmuş orada?

Şu an canım resmen köyde yaşamak istedi.
Niye bu kadar şikayet ediyorsunuz? Güzel bir bahçe yapın kendinize, bir masa sandalye atın. Ev işiniz bile olmaz kirlenmez eviniz. Şu sıcak günlerin keyfini çıkarın evde nefes alamıyoruz biz. Kimse de yokmuş ne güzel karışan görüşen laf eden olmaz. İçim huzur doldu yemin ederim. Çocuğunuz da küçükmüş okul yaşı gelene kadar görev süreniz dolar zaten, onunla ilgilenin.
Kışlık yapın, turşu kurun vs vs. Biber kurutmak istiyorum yerim yok en basiti. Birkaç senelik işin tadını çıkarmaya bakın.
Ayrıca tek maaşla metropolde de yaşayamazsınız şu an. Yaşadığınız yerden keyif alın.

Büyük şehirde doğup büyüdüm, 16 yaşında zorunlu olduğum için tavuk nüfusu insan nüfusundan fazla olan, ilçeye gitmek için hızırın gelmesini beklediğimiz bir köyde yaşadım. Hayatımın en güzel yılıydı; çiçek yetişirmeyi meyve sebze bakmayı kışlık hazırlığını öğrendim. Yapacak hiçbi şey bulamazsam sobada bi çay demler kitap okurdum.
ki dikkat çekerim ergen yaşımdaydım, ama orada mutlu olmayı tercih ettim. Sadece bir sene kaldım hala da gözüm var. Orada yapılacak iş hiç bitmez. Atın iki kütüğün üstüne büyük bi tencere yakın altını domates falan yapın. Mutsuzluk sizin tercihiniz

Ay yok o dediğiniz gibi olmuyor. Bir yerden sonra köy çekilmiyor. Yazı ayrı dert kışı ayrı dert

Ay yok o dediğiniz gibi olmuyor. Bir yerden sonra köy çekilmiyor. Yazı ayrı dert kışı ayrı dert

Şimdi belki köy var köy vaaar durumu olacak ama arkadaşım en nezih semtlerinden birinde yaşadığı İstanbul’dan Balıkesirin bir köyüne gitti ve çok mutlu. Ama dediğim gibi köy var köy var. Hatta bana sen gelirsen beğenmezsin bayağı köy burası da diyor ama dediğim gibi o çok mutlu.

Şehirden bukan köy hayatına imreniyor belki biz de köyde olsak biz de şikayet edeceğiz. Bu kadar şehrin kalabalık ve insan çeşitliliğinden bunalmasak belki imrenmeyiz kimbilir?

Ablam da köyde ama merkeze yürüyerek 10dk. Evine kargo geliyor ve kalabalık. Evinin karşısında üniversite var. Tam yaşanacak yer.

Annemlerin köyüne merkeze araba ile yarım saat, bakkal yok ve kargolar merkeze geliyor. Genç nüfus yok hepsi 50 yaş üzeri. Onlar da sürekli tarlada bağda bahçede oluyor.

Köy var köy var.

Bir Kocaeli'nin köyü vardır bir de atıyorum Bingöl'ü köyü vardır. Soba önü kestane romantizmi güzel de bu işin hastalığı var karı kışı var. Zaten köyler artık eskisi gibi bağ bahçe, Anadolu insanı elibolluğu falan da değil. Müge Anlı'da gördük kaç kere, köyde var 10 kişi kimin eli kimin neresinde belli değil. Çoğu hayvanlara bir lokma ekmek vermez.

Ben de böyle tatlış insanların olduğu bağlı bahçeli köyler hayal ediyorum ama şurda elektrik gitse bir gece o ıssız köyde kalsak, çoğumuzun psikolojisi bozulur.

Tek derdin gezip tozmak eğlenmekti madem niye imamla evlendin köye tayini çıkacağı belli yani
İmam eşi biraz sakin evcimen olmaz mı

Ya ben de bunu anlamadım. İmamla evlendiysen hayatın da ona göredir. Ben imamla evlenir miyim? Ya da imam benle evlenmez ki zaten adkskskd olay baştan sona manasız.

Ya ben de bunu anlamadım. İmamla evlendiysen hayatın da ona göredir. Ben imamla evlenir miyim? Ya da imam benle evlenmez ki zaten adkskskd olay baştan sona manasız.
Gören de konu sahibi gece hayatının aranan isimlerinden, çılgınlar gibi eğleniyordu da bir anda imam hanımı oluverdi sanacak.

Az maaş alsam da kendimi nerde mutlu hissediyorsam orda yaşardım.

Köy guzellemeleri çok komigime gidiyor. Köy var köy var. Benim mesela kendi köyüm cennet gibi bir yer. Karadeniz'de. Şehre mi gitmek istedin? Arabana bin 15 dakka sonra sehirdesin. Araban mi yok? Günde 6 minibüs seferi var (pazarları yok), onu kaçırdın mi? İki km yürü,saat başı minibüsün geçtiği yere git.
Meyceci sebzeci arabaları geçiyor, dondurmacı arabası geçiyor,ekmekçi arabası geçiyor. Gün içinde canın bisküvi çekerse onu bile satan araba var köyüm yeşillik içinde ,şehrin simgesi olan harika tepeye arabayla onbeş dakkada gidiyorsun, denize mi girmek istedin? Şehir merkezinde bile kumsal var,girebiliyorsun. iş imkanı var, fabrikada falansan servis bırakıyor seni,yol sorunu düşünmüyorsun.
Şimdi ben kendi köyümü düşünüp 'ayy keşke ben köyde yaşasam, ne güzel iste' yazmam saçma olmaz mı?
Eski sevgilimin atandığı mezraya gitmiştim . Mezradan köye herhangi bir araba yok. kendi araban yoksa tek seçenek mezrada arabası olan birinden rica etmek seni indirmesi için. Ya da köyde bir abi ayarlamak, onu korsan taksi olarak kullanmak. Mezradaki birleştirilmiş sınıftaki çocuk sayısı bile 7 falan, bir de onların anneleri babalari var o kadar. Mezra burada bitiyor:) kadınlar erkek hocayı görünce kafasını çeviriyor, kimse insan yerine koyup sohbet etmiyor.. Mezra zaten teeee dağ mezrası. Road Runner çizgi filmindeki gibi arabayla zigzag çize çize bir saatte dağın tepesine çıkıyorsun..öyle verimli bir toprak da değil, bir şey eksen büyümez. Ben gittiğimde Alaturka tuvalet buz olmuştu, terligim kaymisti, son anda tutunmasam bir yerimi kiracaktim...
Yani empati yapıyorum , mesela bu bebeyle evlenip bu dağ mezrasina gitseydim insansizliktan ve imkansizliktan kafayı yerdim heralde. İnternet ve telefon bile bazen çeker,bazen çekmez...öyle bir yerdi.
O yüzden konu sahibi anlıyorum.

Ama şunu anlamiyorum, cemaatsiz köyde haftaici boş boş yatarak, sadece cumaları on kişiye vaaz vererek 9bin lira alinmasi..sizin gibi kaç bin minik köy vardır Allah bilir bu şekilde. Helal mi vergilerden alınan paraların tam olarak hiç bir şey yapmayan imamlara gitmesi? Belki bu huzursuzluğunuzun sebebi vicdan rahatsizliginizdir.
Benim önerim, madem eşiniz de boş , çalışmıyor bari tarım yapın. Oyalanacak bir şeyler olur sizin için. Ateş çukuru hazırlayın mesela bahçenize, hiç zor bir şey değil. Benim erkek arkadaşım geçen ay bir buçuk günde yaptı . Etrafına da ahşap sandalye atarsınız, sonbaharın ortasına kadar kullanırsınız. Madem bebeğiniz var, bahçeye onun için top havuzu alabilirsiniz. Bimde bile satiliyor,öyle çok para değil. Kendinizi oyalayacak şeyler bulabilirsiniz..mesela civciv yetiştirmek..hem eve bir ses gelir, hem de oyalanacak bir şey bulursunuz.
Üretmeyen insan böyle bunalir,bir şeyler üretebilirsiniz. Ayrıca 'prensesler gibiydim ben baba evinde' fikri sizi bir yere götürmez. Artık masal bitti, külkedisi eve döndü. Yani ne güzel, en azından gençliğinizi rahatça yaşamissiniz:) artık yeni bir hayat sizi bekliyor. Kendiniz için değilse de çocuğunuz için güzel bir yer haline getirmeye çalışın köyü. Kimse her gün her gün ağlayan,depresif bir anneyle yaşamak istemez

Sürekli yaşamak için köyü asla tercih etmem ben de. Ama konu sahibi sınırlı bir süre için orda, öyle sürekli ağlayacak eşten boşanmayı düşünecek kadar dramatik bir durum yok ki. Olsa olsa 5 senedir görevi, bir kısmı bitmiş bile. Biraz dayanabilir bence

Aynen öyle. Konu sahibi bu konuda drama Queen lik yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…