Kim haklı Elti mi siz olsanız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O da Emel'in herkesin arkasından konuştuğunu zaten bilerek baştan almayacaktı. Bile bile yapmış, şimdi burada sırf Emel kıskanç, tü kaka densin diye Emel'le ilgili sayfa sayfa dedikodu anlatıyor.
Evet konu sahibi istediğini alamadı bir türlü ama dur bakalım, uğraşıyor baya

O da Emel'in herkesin arkasından konuştuğunu zaten bilerek baştan almayacaktı. Bile bile yapmış, şimdi burada sırf Emel kıskanç, tü kaka densin diye Emel'le ilgili sayfa sayfa dedikodu anlatıyor.
öyle densin diye değil mesela ilerde aile içinde bu konu gündem olursa laf sokmalı yada savunma yapmalı mı veya bundan sonra emel ondan bişey isterse aynısını mı yapmalı

benim anlamadığım doktor mühendis insanlar neden gidip kendine araba almıyor da milletin ağız kokusunu çekiyor

öyle densin diye değil mesela ilerde aile içinde bu konu gündem olursa laf sokmalı yada savunma yapmalı mı veya bundan sonra emel ondan bişey isterse aynısını mı yapmalı
Bir şey söyleyeyim mi, gerçekten öyle. Konu sahibi kuzeniniz olduğu için objektif bakamıyorsunuz.

kuzenim yanımda o ne sorsa aynısını yazıyorum aslında kendisini savunuyor şuan inşallah bi dahaki konusunu kendi hesabından açacak ben aracıyım maalesef

Kuzeniniz 5 dakikası yok muydu yeni hesap almak için? Hem size hem bize zor böyle. Kendini boş yere savunuyor çünkü verdiği tüm o bunu dedi şunu dedi tapuda şöyle oldu böyle oldu ayrıntıları o kadar gereksiz ki. Sonucu değiştirmiyor. Araba artık bir başkasına ait. İhtiyaç olursa kullanırsınız denilmiş alın keyif çatın denilmemiş. Kuzeniniz arabanın artık onun olmadığını kabullensin

Tek bir sorum var :
Ev hanımı olan eltinin, mühendis ve doktor olan eltiyi kıskandığı kanısına nerden vardınız?
onlar çalışıp para kazandığı için kv ve kp in onlara daha farklı davrandığını düşünüyor ve sürekli aileyi ilgilendiren konularda atıyorum Merve gelemeyecek yada yapamayacaksa tabi o çalışıyor ya falan gibisine laf söylüyor, birazda kocası sanırım ona bütün gün evde hiç bişey yapmıyorsun diye sitem ediyor çalış diyor hatta kendi şirketinde çalışsın diye işler öneriyor ama o yapmıyor. kendi iç problemleri ama bu çalışma çalışmama mevzunu hep dillendiriyormuş

durumları alacak kadar iyi ama senelerdir almadılar muhtemelende almayacakları, emel genel olarak evliliğinde mutsuz biri herseyde şikayet eden eşinin memleketine bayramlarda gitmek istemeyen geçen bayramda kediyi bahane etmiş evde, ama Merve ve yaşa eşlerini yalnız bırakmayan idare eden birileri. emel istemediğini sevmediğini her fırsatta dile getiren biri. birde Ayşenin yaşı 28 emel olmuş kırk, emel sıfır sayılabilecek bir arabaya 40 şında biniyor Ayşe henüz 28 yaşında bindi, emel sürekli evlendiklerinde çok sıkıntı çektiklerini anlatıyor son 1-2 senedir eşinin borsada tutturmasıyla durumları düzelmiş ama ayşeye hep diyormuşki boşanıcam boşanıcam Ayşe bir gün demiş e yenge neden boşanmıyorsun o zaman, emel demişki bu adam benim sayemde bu kadar mal mülk yaptı şimdi kendisi mi yesin. halbuki sadece 3-4 sene asgari ücret çalışmış sonra işi bırakmış. çalışmayada pek hevesli biri değil. ama ona şuan sorsanız aslında eşi hiç bişey yapmamış ilk evi aldıkları zaman evi bu geçindirmiş ilk arabalarıda bu işten çıkınca bunun tazminatıyla alınmış. diğer Merve olan eltileride evlendiğinde düğün araçlarını sıfır almışlar önce onu kıskanıp aynı lafları etmiş 4 sene önce falan bi sıfır aracada biz binelim diye. şimdide ayşeler alınca aynısı. yani bencede ayşelerin arsa almak için aracı satma durumları çıkmasaydı emel daha çok beklerdi gibi geliyor
Emel isterse çalışır, isterse evde oturur. İster eşiyle anlaşır isterse anlaşmaz. Kayın aileye isterse bakar, isterse bakmaz. Canı isterse de kardeşinin verdiği altınların da içinde olduğu araba hakkında söz sahibi olur. Bunların hepsi konu dışı ve sadece emel i ilgilendiren şeyler. Asıl mesele ihtiyaç diye alıp gezmeye gidilmesi. Ben olsam bir daha istemem. Aile içinde merhaba merhaba o kadar.

Konuyu bize emelden nefret ettirmek için mi açtın ? Ayşe haksız bu kadar basit diğer konular bizi ilgilendirmiyor ama bu konuda bariz haksız emelin ev hanımı olması vs bunlar sizi ilgilendirmez. Arabayı ayşelerden ucuzamı almışlar ayşeler zarara mı girmiş ? Emelin kardeşi altın verdi üst model araba alındı diye diğer eltiler ortasından çatlamışlar bence. Çok istemiyorsa ona satmasaydı dillendirmeseydi. O zaman ayşeler arsanın yarısını emelin üstüne yapsın arabada ortak kullanılsın. Ben olsam arkadamdan kuzenlerime kadar dedikodu yapan birine araba falan vermezdim.

ben objektif bakmaya çalışıyorum onun karakterşnş bildiğim için birazda.
Asla objektif değilsiniz, Emel haksiz kötü densiz diye yazmışsınız da yazmışsınız.
Hadsiz Emel arabayı üzerine almış, almış Emel üzerine arabayı, ezberledik artık mesela.

Tek bir sorum var :
Ev hanımı olan eltinin, mühendis ve doktor olan eltiyi kıskandığı kanısına nerden vardınız?
onlar çalışıp para kazandığı için kv ve kp in onlara daha farklı davrandığını düşünüyor ve sürekli aileyi ilgilendiren konularda atıyorum Merve gelemeyecek yada yapamayacaksa tabi o çalışıyor ya falan gibisine laf söylüyor, birazda kocası sanırım ona bütün gün evde hiç bişey yapmıyor d
Konuyu bize emelden nefret ettirmek için mi açtın ? Ayşe haksız bu kadar basit diğer konular bizi ilgilendirmiyor ama bu konuda bariz haksız emelin ev hanımı olması vs bunlar sizi ilgilendirmez. Arabayı ayşelerden ucuzamı almışlar ayşeler zarara mı girmiş ? Emelin kardeşi altın verdi üst model araba alındı diye diğer eltiler ortasından çatlamışlar bence. Çok istemiyorsa ona satmasaydı dillendirmeseydi. O zaman ayşeler arsanın yarısını emelin üstüne yapsın arabada ortak kullanılsın. Ben olsam arkadamdan kuzenlerime kadar dedikodu yapan birine araba falan vermezdim.
kim kimin kuzenlerine kadar laf yapmış? arkadan konuşan emel bu hikayede

Asla objektif değilsiniz, Emel haksiz kötü densiz diye yazmışsınız da yazmışsınız.
Hadsiz Emel arabayı üzerine almış, almış Emel üzerine arabayı, ezberledik artık mesela.
yahu bu bizim uydurduğumuz bişey değil kuzenim 1 senelik evli ve emelle her bir araya geldiğinde emelin söylediği şey benim üzerime bi mal yok ev eşimin üstüne araba şirketin üstüne diğer kardeş merveye yapmış arabayı ali ayşeye yapmış bana bişey yok. bunları duysanız siz ne dersiniz şimdi bile Ahmet arabayı alıp şirket üstüne yapacaktı sonra emelin kardeşi demiş borsayı bozmayacaksan ben borç altın vereyim ama bir şartla ablama yap diye

onlar çalışıp para kazandığı için kv ve kp in onlara daha farklı davrandığını düşünüyor ve sürekli aileyi ilgilendiren konularda atıyorum Merve gelemeyecek yada yapamayacaksa tabi o çalışıyor ya falan gibisine laf söylüyor, birazda kocası sanırım ona bütün gün evde hiç bişey yapmıyorsun diye sitem ediyor çalış diyor hatta kendi şirketinde çalışsın diye işler öneriyor ama o yapmıyor. kendi iç problemleri ama bu çalışma çalışmama mevzunu hep dillendiriyormuş
Birinin çalışmasını kıskanmak için çok geçersiz maddeler ama siz bilirsiniz ...
Bana kalırsa çalışmadığı halde arabanın emelin üstüne yapılması diğer eltileri biraz germiş gibi ...

yahu bu bizim uydurduğumuz bişey değil kuzenim 1 senelik evli ve emelle her bir araya geldiğinde emelin söylediği şey benim üzerime bi mal yok ev eşimin üstüne araba şirketin üstüne diğer kardeş merveye yapmış arabayı ali ayşeye yapmış bana bişey yok. bunları duysanız siz ne dersiniz şimdi bile Ahmet arabayı alıp şirket üstüne yapacaktı sonra emelin kardeşi demiş borsayı bozmayacaksan ben borç altın vereyim ama bir şartla ablama yap diye
bu durum zaten ahmetinde gönlünden geçen bişey değil çünkü karısının huyunu biliyor

Bunda ne var bu kadar büyütecek anlamadım? İnsan bunca yıllık evliliğinde kendi üzerine bir şey olsun istemez mi? Durumları da gayet iyi. Bunu neden heves ya da dilek diye almıyorsunuz da cart diye kıskançlık etiketi yapıştırıyorsunuz? Kadın ev hanımı, belki kendini güvende hissedecek böyle?
Ayrıca borç olarak parayı kardeşim veriyorsa bi zahmet benim üstüme olsun

Birinin çalışmasını kıskanmak için çok geçersiz maddeler ama siz bilirsiniz ...
Bana kalırsa çalışmadığı halde arabanın emelin üstüne yapılması diğer eltileri biraz germiş gibi ...
bunu oluşturan emel olduğu için Ayşe böyle düşünüyor mesela Merve için sürekli bu ne biçim doktor böyle doktor mu olur, geçen sene Ahmet hasta olmuş memlekette emelde gitmemiş tabi, mervede ordaymış çok ilgilenememiş acile gitmişler, emelde demiş bu ne biçim doktor ben doktor olsam orda serumu alır sana evde takardım maske taktırırdım seni acillere göndermezdim vs

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X