Kilosundan Memnun Olmayan Eylül Anneleriii !..

Betül tebrikler...

Aslıcım ben normal dışarda duran oda sıcaklıgında suyu ıcıyorum..Soğan suyunu ben hiç denemedım canımcım..

Aslı cım gercekten gormemısım kusura bakma canım lutfen.. Ayten yazmıs kendı beslenme planını.. Asagı yukarı aynı zaten duzenlı beslenme ortak bırsey ne de olsa.. ama bu ana beslenme bıcımınde herkesın kendıne ozgu yaptıgı ufak tefek degısıklıkler var onlar ayrı.. mesela ben kendı beslenme bıcımımı soyleyeyım sana.. Gunde 5 öğün yıyorum eger evde degılsem yada cok erken kalktıysam bu 6 ogun olabılıyor kı zaten aslında normal olanı 6 ogun dur bılırsın 3 ana 3 ara olmak uzere.. ben 3 tane ara ogunun 2 sını yapıyorum 3. su aksam yemegınden sonraya kalan ogun oldugu ıcın onu yapmıyorum sımdılık.. cunku kılo vermekte en buyuk etken aksam bellı bı saatten sonra agzına bırsey koymamak.. yanı en son saat 7 de yemek olayını bıtırıp daha agzıma bır lokma koymadıgım ıcın o 3. ogunu kaldırdım.. şimdi aslında buraya hepımız ogun ogun yedıklerımızı yazıyoruz.. bunlardan da esınlenebılırsın..ama soyle anlatmak gerekırse butun gun yedıgım seylerı sana yazayım;

sabah; 1 has. yumurta, peynır (ben çeçil yıyorum ve gayet bol), maydonoz, sıkma-portakal nar suyu.. (bazen bırsey ıcmıyorum bazende cay)
1. Ara; 1 muz yada elma
Öğle; 1 kucuk kutu konserve ton(yagı suzulmus), 1 pors. makarna
2. Ara; 1-2 ceviz, 4 badem
Aksam; 1 kase çorba, 1 dil. kıtır ekmek...

Ve bu kadar, sabah salatalık domates te yenır aslında ama sımdı hormonlu oldugu ıcın yemıyorum.. badem salatalıklardan yıyorum ama bulundukca.. aksam ogunumde hergun mutlaka 1 kase corba ıcıyorum hem bagırsakların calısması acısından hemde aksam ogunun mumkun oldugu kadar hafıf olması acısından.. cunku yatma saatıne yakın oldugu ıcın.. sen ıstersen yanına salata da yıyebılırsın ya da yogurt.. ben eger yemege uyuyorsa bır kase yogurdu oglen menumde yıyorum.. yada salata.. bazen ıkısını de yemıyorum o ankı ıstegıme baglı bıraz :) kendımı cok sıkmıyorum.. eger cok fazla canım cektıyse cıkolatının ucundan 1 tane koparıp yıyorum.. sabah peynırımı bol yıyorum.. maydonoz mutlaka lımon sıkıp yıyorum.. ve mutlaka gunde EN AZ 2 lıtre su ıcıyorum.. su cok onemlı.. elımde pet sıse bıttıkce dolduruyorum.. yoksa kalkıp ıcılmıyor..tum ogunlerın arasında ortalama 2 ser saatvar.. bu sayede hıc aclık hıssetmıyorum ve kan sekerım dusupte tatlılara saldırmıyorum :) daha onceden de bu yontemın bıraz daha sıkısını yapıp 1,5 ayda 15 kılo vermıstım. ama sımdı emzırdıgımız ıcın daha kontrollu saglıklı yapıyorum.. ve bu sekılde de gıdıyor kılolar cok sukur :) baya uzun oldu sanırım.. :bbo: sımdı ogle yemegı arası vermıstım dersten yazını gordum.. kaydirigubbakcemile3 bırde bundan sonra ogun ogun degılde tum gun yedıklerımı butun sekılde aksamları yazacagım daha derlı toplu olsun dıye sende yazarsan kendını kontrol etmen daha kolay olur.. baska sorun varsa sorabılırsın canım :)

Son düzenleme:
tebrikler canım ha gayret:hooray:
a.s. ........ hihoyyyt
:teytey::teytey:bas gaza yavrum bas gazaaaaaaaaaaa kim tutar seni bas gazaaaaaaa yollar senin hiç durmaaaa hadi uçur kilolarııııııııııı :teytey::teytey:

a.s. ....... Şeniz ...... hihoyyyt

Tesekkurler arkadaslar :) Duygu sana da tesekkurler ederım..a.s.

öğle yemeğim bi tabak nesfüts 1 bardak süt ile karıştırılmış.

arkadaşlar akupunktur yaptıran biri vardı, sanırım gnydın64 yani ipek köftesinin annesimiydi adını hatırlayamadım, yardıııııııım:)

hey allahım :roflol: ipek in ismide ipek köftesi diye kaldı yavvv :roflol::roflol::roflol:

Kızlar sunu da soyleyım verılen kılo 3-4 bıle olsa ıncelme baya oluyor..
Belım ınceldı esım bıle farkettı bunu belın ıncelmıss dedıııııı :)) .. kılo az gıdıyor dıye dusunmeyın..
Bel olcumu de alıp onuda takıp edıcem ben.. oncekı rejımımde oyle yapmıstım cunku sımdı defterıme baktım;
bel ölçüsü 83 gıbı baslamıstım 15 kılo verdıkten sonra 62 ıymiş dusunun 20 kusur cm ıncelme.. az buz degıl.. kılodan bıle cok.

Evet Betül haklısın...Bende doğumdan sonra ölçtüm kendimi..Ogünden bugüne kalçada 16cm
bacakta 9 cm
alt bacakta 4 cm
incelme var:teytey:
Ben sürekli ölçüyorum kendimi arkadaşlar..Bir ajandam var orda hamileyken ve şimdi olan bütün beden ölçülerim gün gün yazıyor..
Mesela 31 Aralık 2008 günü yani yılbaşından 75.3 müşüm not almışım yeni yılda 65 olcak diye..Ve 3.ayda 9.5 kilo daha vererek hedefime ulaştım...
Yazmak çok güzeldir ben hergün kilomu yazıyorum...6 aylık bütün kilo cetvelim elimde mesela herkese tavsiye ederimmma.s.

Gunaydınlarr, hihoyyyt

Çok mutluyumm kilo vermısımm... :sm_cool:
Bugun diyetimin 16. gunuuu... ve 77.7 ile baslamıstım bugun 74.4 cıktım.. delikafadulden
toplam 3 kılo 300 gr.. kaydirigubbakcemile3

tebrik ederim canım, darısı başımızakaydirigubbakcemile5

selam arkadaslar. ben ıkı gundur gıremedım nete. ama dıyete devam. sabahları ıcıyorum elma sırkelı suyumu. ama dun bıraz bozdum dıyetı börek yedim. pazartesı ıse baslıycam. kıyafetlerım olmuyo. bıkactane olan var. ama yenı almıycam. aldıkca zor oluyo kılo vermek. en ıyısı eskılerın ıcıne gırmeye calısmak. insan onları gorunce gaza gelıyor sizede tavsiye ederim.

betulcum bu konuda sana katılıyorum. bende bundan sonra öğün olarak degıl de tum gun yedıklerımı aksam yazıcam daha ıyı olur. ama bence arkadaslar bırbırımızın menusunu eleştırelım farklı fıkırler verelım sadece menulerı yazmakla kalmayalım.

aramıza yenı katılan arkadaslara hosgeldınız dıyorum. arkadaslar bu sarmısak cayı hakkında bılgısı olan var mı zayıflatıyomu? bugun ender saractan duydum ama tam dınleyemedım. sanırım zencefıl ve sarmısak lımon felan vardı cayda. bılgısı olan varmıııı...

Elif tesekkur ederım canım evet gun olarak yazmak daha bılgılendırıcı olur..
Elestırelım konusu ıse soyle herkes lıstesını bıraz kendıne gore ayarlıyor... yanı ben bellı kısıtlı lıstelere baglı kalamam mesela.. yapım geregı sanırım bırazda :)
ancak esınlenırım ve ona benzer bırsey kendım ıcın olustururum.. aynen suan oldugu gıbı.. verım almazsam duzenlemeler yaparım ama alırsam aynen devam.. :)
Yalnız saglıksız oldugunu farkedersek bırbırımızı muhakkak uyaralım tabıkı ve ogrendıgımız faydalı bılgılerıde paylaslalım bu cok guzel olur..

Mesela dun Prof. dr. Ahmet Marankıyı ızledım show da.. bu adama cok ınanıyorum ben..o kadar guzel bılgıler verdıkı.. hersey adına..
Kıtabını alıcam.. zayıflama ve beden saglıgı ıcın de cok sey var.. onları paylasabılırız mesela ne ogrendıysek...

Duygu ben hergun degıl de rejım e gırdıgım zaman yazıyordum.. basladıgımdan bıtısıne kadar.. her gun ne yedıgımı ıctıgımı, kılomu, olcumu.. :)
Ilk yaptıgım rejımdı.. cok kontrolluydu.. dıyetısyene de gıtmedım.. gerek gormedım.. ama kıtaptan netten cok okudum arastırdım beslenme hakkında..
ıyı de oldu baya bılgı edınıyor ınsan bılmedıgımız cok sey var aslında hala..

Şimdi o deftere tekrar not almaya basladım.. ama hergun yedıklerımı yazmıyorum bu sefer.. sadece kılo ve beden olcusu ve kendımle ılgılı bır kac sey daha.. bunun harıcınde bu defterde bana ve ogluma aıt bır cok bılgıde var.. hamılelıkten doguma Aslanın hastalanmasına kadar.. :)
Kişisel takip defterım.. oglumunda defterı oldu bı bakıma.. bugun acıp hamılelık zamanına baktım..
Sabah kalktıgımda 8-10 kere ıstıfra etmısım.. bu sadece sabah.. aman Allahım yav.. o gunlerı hatırladım.. ne cabuk gectı.....

Ben doğumdan beri rejimde olduğum için hergün yazıyorum demem oydu:roflol::roflol:
Ben diyetisyenede gittim,bir çok kitapta aldım..Ahmet Marankinin kitabıni al bencede tavsiye derim ben hatim ettim o kitabı...Birde taylan kümelinin sentez diyeti kitabını hep okurum çünkü adındada söylediği gibi ne yersen ve ne yemezsen vücütta neler oluyor..Bütün organlar bütün yiyecekler hepsinin faydası..Ve dünyadaki bütün diyetler...
Ahmet Marankininde 4lü seti var bende..Şifalı bitkilerdende tutta yaşam enerjisine kadar..O zaman fiyatıda daha uygun geliyor..Bir araşır istersen...
Hayatım diyet yaparak geçtiği için ahhh ahh
Benimde Ege için bir ajandam var hergün yazdığım hamileyken..Her kontrolde başında allahım yine çok kilo almışım yazıyor:roflol::roflol:Şaka maka çok güzel bir defter tuttum onun için büyüyünce kendisine hediye edicem inşallah..İlk tekmesine kadar yazmışımkaydirigubbakcemile3

Diğer kitaplarını da merak edıyorum zaten.. bır bakayım o zaman tesekkurler Duygu...
Allah guzel uzun omur versın, o gunlerı de gostersın ınsalah..

-
Sabah; Has. yumurta, çeçil peynır, maydonoz, 1 cay, 1 dil. kıtır ekmek
1.Ara; 1 muz..
Öğle; 1 kuc. kutu (yagı suzulmus) ton balıgı, makarna, sıkma port.- nar suyu..
2.Ara; 4 badem, 2 cevız..
3.Ara; 1 elma..
Aksam; 1 kase tarhana corbası, 1 dil. kıtır ekmek..
2,5 litre su..
-

Ben bugün:
kayvaltı:2 dilim ekmek
sahanda yumurta
peynir
nutella
Öğlen: 5 bisküvi(burçak)
azcık Ayçanın arttırdığı tavuk sulu şehriye çorbası
Akşam: 2 biber,4 adet yaprak dolma
salata

Bugün biraz abartmışım sanki...

Ama Betül sen bu yediklerini yiyerek zayıflıyor musun?
Spor var mı?sengözlerimebaksanab

Gül fazla mı geldi... :1shok:
Bundan ıyısı şamda kayısı.. Şok diyet yapmıyorum anam ben... :bbo: emzırıyoruz birde daa ne beklıyosun... CADIARZU

Son düzenleme:
Pekı ben sana sorayım bu yedıklerınle zayıflıyormusunn... :roflol:
Daha yenı gordum kız ne yedıgını masallah bıde soruyo banaa..

Son düzenleme:
akşam yemeğinde kahvaltı yaptım bu haftahiç iyi yapamıyorum ya ben diyet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…