"Kilolarımız bize,dert degil"VERDİK...VErmeye DeVAM ediyoruz...

Kızlar diyete devam bugün çok yürüdüm o kadar yürüdüm ki ne kadar olduğunu bile bilmiyorum ayaklarım ağrıyo.dun gece ayaklarımın ağrısından uyuyamadim ama başka türlü olmicak vücut alisicak artık başka caresi yok.

kolay gelsin canım evet yapacak başka bişey yok alışmamız lazım geçmiş olsun

evet kızlar gelelim bana
kahvaltı
yumurta 2 dilim ekmek 5 zeytin çay bal
ara
yarım domates
öğle
patlıcan yoğurt 1 dilim ekmek
ara
kahve leblebi
akşam
1 dilim ekmek çorba
3 litre su leslie 5 mil

Aynen canım alisicaz vericez kiloları.gecen sene nasıl basardiysak bu sene de basaricaz güzel kilolar verdik ve vermeye de devam.araya bi rehavet dönemi girmişti artık o da geçti. Akşam yemeğini erken yemissin menü iyi akmek baya azaltılmış iyi olmuş bence
kolay gelsin canım evet yapacak başka bişey yok alışmamız lazım geçmiş olsun

evet kızlar gelelim bana
kahvaltı
yumurta 2 dilim ekmek 5 zeytin çay bal
ara
yarım domates
öğle
patlıcan yoğurt 1 dilim ekmek
ara
kahve leblebi
akşam
1 dilim ekmek çorba
3 litre su leslie 5 mil
menu iyi ama akşam sadece çorba eksik kalmış. kuru baklagilli salata yada et türü bişi ekleseydin daha sağlıklı olurdu gibi geldi üstelik sen hastalandın bağıklığını diriltmen lazım. napim yorum yapmadan geçemiyorum didemim. çok bilmmiş gibi olmıyım diye çekiniyorum

kızlar cümleten günaydın. kazasız bir gün dilerim. tartıya son 2 gün kaldı aman dikkat. bende aslında dün sabah 15dk bu sabah 25dk kaçtım dimçayı kenarında yürüdüm aletleri kullandım ama spordan değil gezintiden saydığımdan dün menuye eklememişim. malesef düzen oturana kadar akşam sporuna vakit yok. oğlan 1. sınıf ilgilenmeden olmuyor. onun dersleri, akşam yemeği hazırlığı, evi derle topla, sonrada yarının yemeklerini beslenmelerini hazırla saat 10 u geçmiş oluyor. ama haftada 2-3 gün yemek işini eşime yıkacağım basit bi menü seçip en azında 3 gün akşam adam gibi spor yapayım. bu gün ve yarın için plan bu malum cumaya hazırlanmalı ama kısmet bakalım akşam ola hayrola

Evet canım aynı anda gelmişiz menülerde yazıldı düzene girelim artık. Senin Karatay iyi gidiyor canım aynen devam bende bugün itibariyle başladım bakalım hayırlısı
öylemi çok sevindim ama kitabı ne olur mutlaka oku kitap çok önemli metabolizmayı anlatıyor. ayrıca madem karar verdin bu sayfayı facede takip et karataycıların sayfası çok sağlıklı bilgiler veriyor
https://www.facebook.com/ObezliktenKurtul?fref=ts
ayrıca sevgili okan ve eşinin deneyimleri örnek menuleride şurdan bakabilirsin
http://woto.com/karatay-menusu
buda bizim kaptanın karataya yeni başlayan arkadaşımıza öneri yazısı aynen kopyaladım işallah sana bi faydası dokunur öptüm çokk. sağlıkla kal
ALINTI:
"tatlım erken kahvaltı yaptığın için 3 öğün yiyebilirsin 1 de yesen 6 saat ara oluyor ve 2 saat leptin çalışmış oluyor fakat kahvaltın sağlam olmalı yumurtanı çiğ kuruyemişini peynirini zeytinini mutlaka yemelisin çiğ kuruyemiş ister fındık ister ceviz ister yer fıstığı olsun mutlaka 1 çay bardağı olacak yanında domtis salatalık biber yeşillik aklına ne gelirse yiyebilirsin ben kışın turp ve havuç yiyorum mesela sabah güzel yemişsin aslında 1 de acıkman çok normal

ekmek olmadığı sürece doyana dek yiyebilirsin sorun yok en iyisi ben kopyalayayaım

Beyniniz hazırsa ilk kahvaltıyla başlayabilirsiniz.Karatay Kahvaltısını doyana kadar yemelisiniz.Sakın fazla yersem kilo alırım diye korkmayın ve malzemeden çalan müteahhit gibi davranmayın.

Ekmeksiz doyulabileceğini ilk kez göreceksiniz. Ekmeksiz yapacağınız bu kahvaltı sizi en az 6-7 saat tok tutacak. Ama aynı kahvaltının yanında ekmek yiyecek olursanız 3-4 saat sonra mutlaka acıkacaksınız.

Tatlısız yapamayan bir kişiyseniz mutlaka kahvaltıya ilave olarak 3-4 adet günkurusu kayısı da yiyin.Bu günkurusu kayısılar sizin bütün günkü şeker ihtiyacınızı yok edecek

Kahvaltınızın yanındaşekersiz ve tatlandırıcısız olmak koşuluyla çayınızı veya yeşil çayınızı veya filtre kahvenizi veya sütünüzü doyana kadar için.

Karatay Kahvaltısının olmazsa olmazlarını mutlaka bitirmek durumundasınız. Bunlar :

2 adet yumurta, avuç içiniz kadar peynir, en az 10 adet zeytin ve 1 çay bardağı kavrulmamış kuru yemiştir. Bunların yanında isteğinize göre yeşillik, domates, biber, salatalık yiyebilirsiniz.

Kahvaltıda reçel, bal gibi tatlı yiyecekler yeme alışkanlığınız varsa onların yerine3 adet günkurusu kayısı yiyebilirsiniz. Kayısıların içine kaymak ve ceviz de koyup yiyebilirsiniz.

Kayısı yemek istemezseniz1 porsiyon glisemik indeksi yüksek olmayan taze meyve de yiyebilirsiniz.

Sonra kahvaltıdan kalkın ve dişlerinizi fırçalayın. Çünkü artık yemek yiyene kadar ağzınıza hiçbir lokma (bir adet leblebi dahi) girmemeli, sakız bile çiğnememelisiniz.

Yemeğe kadar bol bol limonlu sıcak su içinLimonun besinlerin daha geç sindirilmesine yani sizin daha geç acıkmanıza neden olacağını unutmayın.

ANA ÖĞÜN : http://woto.com/karatay-menusu

Yemekler arasından Karatay Sağlıklı Beslenme Kurallarına uygun olan birini seçin. Kullanılacak malzemelerdüşük glisemik indeksli olmalı, işlenmiş ve paketlenmiş olmamalı, mevsim sebzelerinden seçmeliyiz.

Menümüzdemutlaka proteinli besin olmalı. Proteinlerin de mutlakasağlıklı yağlarla birlikte yenilmesi gerektiğinisöylüyor Canan hanım, o nedenleyemeklerimizi tereyağı veya zeytinyağıyla pişirmeliyiz.

Kırmızı et, köy tavuğu veya balık olabilir.En azındanbaklagillerden, bitkisel protein içeren bir besin olmalı.Et, tavuk veya balık seviyorsanız işiniz çok kolay. Ana yemeğiniz bunlardan biri olabilir, tabiiızgara, haşlama, buğulama veya fırında pişirilmiş olmalı.

Yanındasebzenizi çiğ veya pişmiş olarak yiyebilirsiniz. Salata çeşitleri, zeytinyağlı sebze yemekleri arasından seçebilirsiniz. Haftada 1-2 kez bunların yanına 2-3 kaşık bulgur pilavı ekleyebilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda sağlıklı malzemelerle yapılmışbir çorba da olabilirmenünüzde. Bazı kişiler eti çok sevmeyebilirler. Böyle kişiler için Türk mutfağında çok güzeletli veya kıymalı sebze yemeklerivar. Görüldüğü gibi seçenekler çok.

Karatay Sağlıklı Beslenme Modelinde ise size kimse ölçü vermiyor, ne kadar yiyeceğinizi kendiniz belirliyorsunuz.Sağlıklı yiyeceklerden karnınız hatta gözünüz doyana kadar yiyebilirsiniz. Sadece bulgur pilavında ölçüyü kaçırmamak gerek.Herkesin cüssesine göre doyacağı porsiyon büyüklüğü değişiyor. Kilo verdikçe porsiyon büyüklükleriniz küçülüyor.

Eski alışkanlıklarınızın etkisinde kalmadan, damak tadınıza uygun sağlıklı yemeklerden oluşan öğününüzü iyice doyarak yediğinizde bu şekilde bir öğün daha yiyemeyecek durumda hissedeceksiniz. Baştan günde iki öğünle idare edemeyeceğinizi düşünseniz bile bu şekilde iki öğün yiyemeyeceğiniz sonucuna kendiliğinizden geliyorsunuz.

Eğer çalışıyor ve ana öğününüzü akşam evde yiyorsanız arada kuruyemiş, yoğurt, meyve gibi yiyeceklerden bir küçük öğün yapabilirsiniz.İş yerinizde verilen ve trans yağlarla yapılmış yemekleri kesinlikle yemeyin.Ana öğününüzü öğleden sonra yediyseniz başlangıçta gece acıkabilirsiniz, o nedenle akşam 20.00'den önce küçük bir öğün yiyebilirsiniz.

Alıntı : A. Okan Çağlar, Nurçin İzgi Çağlar : Facebook Sağlıklı Yaşıyoruz sayfası :

https://www.facebook.com/ObezliktenKurtul?fref=nf

BEN KARATAYA ÖNCE 5 ÖĞÜN SONRA 4 ÖĞÜN ŞİMDİDE 3 İLA 2,5 ÖĞÜNLE DEVAM EDİYORUM.
YAVAŞ YAVAŞ YAPMA NEDENİM İNSÜLİN DİRENCİMİ YENMEK İÇİNDİ. ZATEN ACIKMAMAYA BAŞLADIĞIM AN İYİLEŞMEYE BALADIM ŞİMDİ İLACI BIRAKTIM 2 AY OLDU. KARATAYDA KURALLARA UYGUN BESLENMENE RAĞMEN ACIKIYORSAN UYGUN ŞEYLER YİYECEKSİN ASLA AÇ KALMAK YOK.
BÜNYE KENDİLİĞİNDEN ACIKMAMAYA BAŞLAYINCA YAVAŞ YAVAŞ FAZLALIK ÖĞÜNLERİ İSTER İSTEMEZ TERK EDİYORSUN. UNUTMAYIN PEYGAMBER EFENDİMİZ BİLE SADECE 2 ÖĞÜN YİYORMUŞ VE HATTA TAŞ DEVRİ İNSANLARI BİLE

ALINTI: http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3068
OKUL ÇOCUKLARI NASIL BESLENMELİ?
Okullar açıldı, çocuklarımızın hepsine verimli ve başarılı bir ders yılı diliyoruz. Okul çocuklarının sağlıklı beslenmesi çok önemli

Kahvaltı yaptırmadan çocuklarınızı okula göndermeyin!
Yapılan son araştırmalarda kahvaltı eden çocukların, kahvaltı yapmadan okula giden çocuklara göre daha başarılı oldukları belirlenmiş. Son günlerde birçok gazetede bu konuyla ilgili yazılar yayınlandı. Hepsinin genelde başlığı benzerdi ve çocuklar kahvaltı yapmalıydı. Ancak nasıl kahvaltı yapmaları konusundaki uzman önerilerini okuyunca çok üzüldük ve o öğütlere uyulursa çocuklarımızın obez ve potansiyel şeker hastası olacaklarını düşünüyoruz.
Sağlıklı kahvaltı nasıl olmalı?
Büyüme çağındaki çocukların kahvaltısı mutlaka protein ağırlıklı olmalı, yumurta ve peynir içermeli. Süt, ayran, yoğurt da olabilir kahvaltıda. Kahvaltı tereyağı ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağ içermeli. Yeşil veya siyah zeytin olmalı. Bunların yanında kavrulmamış fındık, badem, fıstık veya ceviz verilebilir. Mevsimine göre domates, salatalık, biber, havuç, turp gibi sebzeler de çiğ olarak kahvaltıya eklenmeli.Bir adet taze mevsim meyvesi veya birkaç adet kuru meyve de verebiliriz.

Yumurtayı çeşitli şekillerde yapabilirsiniz
Yumurta çocuğunuzun damak zevkine göre rafadan veya kayısı kıvamında haşlanmış olabilir. Eğer yumurtayı bu şekilde sevmiyorsa tereyağında peynirli omlet yapabilirsiniz, böylece peyniri, yumurtayı ve yağı birarada almış olur. Zeytin yemeye de çocuklarımızı alıştırmalıyız. Zeytin dünyanın en yararlı meyvesidir diyor Prof. Dr. Canan Karatay. Bunların yanında biraz kuru yemiş çok iyi olur. Üstüne de meyve veya kuru meyvesini yerse sağlıklı bir kahvaltı yapmış olur. İçecek olarak süt, ayran veya su olabilir. Çocuğunuz süt sevmiyorsa hiç üzülmeyin. Prof. Dr. Ahmet Aydın'a göre çocuklara anne sütünden başka süt verilmemeli. Süt ürünleri, yani peynir, yoğurt ve kefirin sütten daha yararlı besinler olduğu söyleniyor. Ayrıca çocuklarımıza doktorumuza danışarak Omega 3 ve D Vitamini takviyesi de vermeliyiz.

Kahvaltıda neler olmamalı?
Kahvaltıda neler olmaması gerektiğine de değinmek gerekir. Tam buğday, çavdar, evde yapılmış vb. ekmeğin her türü, simit, poğaça, kek, bisküvi gibi unlu ürünler, şeker içeren bal, pekmez, reçel gibi gıdalar ve meyve suyu kesinlikle olmamalıdır. Son yıllarda hiperaktivite ve dikkat eksikliği teşhisi konulan çocukların sayısında artış var. Tahıllarda bulunan glüten maddesinin beyin üzerindeki tahrip edici etkilerini Grain Brain kitabında anlatan nörolog Dr. David Perlmutter, çocuklarda glütensiz beslenmenin bu hastalığı tedavi etmede önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca şeker içeren besinlerin de bu hastalığı arttırdığı çocuk psikiyatristleri tarafından söyleniyor. Çocuklarımıza sağlıklı bir içecek verdiğimizi düşünerek taze meyve suyu sıkmaya hiç gerek yok, meyve suyu yerine meyve yedirmeliyiz. Prof. Dr.Canan Karatay meyve suyunun şekerli sudan ibaret olduğunu, meyvenin bütün halde ve mevsiminde yenmesi gerektiğini söylüyor.

Beslenme çantalarında neler olmalı?
Çocuklarımızın beslenme çantalarına koyacağımız yiyecekler de çok önemli. Kahvaltıda olduğu gibi unlu, şekerli besinler olmamalı. Kavrulmamış kuru yemişler, kuru meyveler, taze meyveler olabilir. Unsuz ve şekersiz kurabiye ve kek tariflerine www.karataymenusu.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Beslenme çantası örnekleri
Beslenme çantası için birkaç örnek vermek isteriz,
Örnek 1: 3 parça muzlu pancake,
1 çay bardağı dolusu ceviz, 1 adet mandalina, süt.
Örnek 2: 4 adet lorlu tuzlu kurabiye, 1 çay bardağı dolusu fındık ve kuru üzüm, ev yoğurdundan ayran, 1 elma.
Örnek 3: Peynirli omlet, 1 adet yerli muz, süt veya ayran.
Örnek 4: 4 adet lorlu tatlı kurabiye, 1 çay bardağı badem, 1 mandalina, süt.
Örnek 5: 1 dilim Karatay keki, 1 çay bardağı dolusu kavrulmamış yer fıstığı, 1 elma, süt.

Sağlıklı örnekleri çoğaltmak mümkündür. Sizler eminiz ki yaratıcılığınızı ve becerilerinizi kullanarak birçok alternatif geliştireceksiniz.

Çocuklarımıza öğüt vermek yerine örnek olmalıyız
Sonuç olarak,
çocuklarımızın evde sağlıklı bir kahvaltı yaparak yanında sağlıklı yiyecekleriyle okula gitmesini sağlayabiliriz. Ancak okul kantinlerinde sağlıksız yiyeceklere maruz kalacak. Bu konuda iki önerimiz var; okul kantinlerinde sağlıksız yiyeceklerin satılmasını önlemek için elimizden gelenleri yapalım ve çocuklarımızı sağlıksız yiyeceklerle ilgili bilinçlendirerek bunlardan uzak durmalarını temin edelim. Tabii bunları yaparken önce kendimiz sağlıklı beslenerek çocuğumuza iyi örnek olmalıyız. Biz ne kadar sözlerimizle doğruları söylesek de yaptıklarımızı görmeleri daha eğiticidir.

Herkese selam
menum
Kalkınca keten tohumu öğütüp yuttum ve bir br kefir ictim
Kahvalti ;Tereyaginda yumurta lorla
Biraz kasar peynir
6 zeytin
2 kaşık avakado
Yeşillik domates bol sızma zeytinyağı ile
1 su bardağı ceviz çiğ badem karışımı
Öğlen ; yarmali tarhana çorba az yoğurt kiymali patlican
Akşam ;etli mantar sote az yarmali tarhana salata turp ve havuç soganla
Spor sabah 25 dk yurume ve aletler
öğle 40 dk yurume
Aksam 45 dk yurume
Takviyeler; q enzim q 10
Ve Omega 3

günaydın kızlar dün leslie ile 3 mil yaptım birazda pilates yapıyım dedim bikaç harekette yıkıldım bacaklarım tutmuyo oturup kalkarken çok zorlanıyorum gerçekten bu pilates çok zor kardio olanı ama alışana kadar alıştıktan sonra kolay

bugünde leslie ile bisiklet denicem sporu kahvaltıdan sonra yapıyorum pazartesinden itibaren inşallah akşamları yapıcam
ozaman daha iyi etki ediyo ama 6dan sonra bişey yemiyorum malum hormon salgılanması için gündüz beceremiyorum bari akşam beceriyim dedim

süper bi menü senin gibi beslenebilsem keşke çokda yürümüşsün dün 1 kilo gitmiştir

evet ben o yüzden yurumede yapsam sonuna plates esneme bacak birazda lesli ekliyorum 15-20dk o yuzden zorlanmıyorum. bırakıp başlayınca zor oluyordur muhtemelen.

tebrik ederim bana göre sende iyi bir karatay aday adayısın eninde sonunda aklın mantığın karataycı olacak göreceksin didem. ama menu göremedim yazmamışsın bekliyorum hadi.
seçil cim nasıl gidiyor karataya başlamıştın alıştınmı gülüm tecrübeni paylaş bakalım sende didemide karataycı yapalım.

süper bi menü senin gibi beslenebilsem keşke çokda yürümüşsün dün 1 kilo gitmiştir
işallah yarın tartı yüzüme güler. bu günde dünki tarz da spora devam.ama akşam açıkçası lesli yapasım var yurume az lesli çok arkasına plates ve mekik eklerim. sabah 35dk yurudum bakalım

seçil ve hanife cim salıdan beri mesaj yazmamışsınız hadi gelin kızlar. topiğin oynak başı olayım bari napim sizi toplamam lazım artık kaç kişiyiz şurda
nesli
hanife
seçil
didem
4 kişiyiz. gönüllü adayım hadi oynak başı ilan ettim kendimi kabulmü.toparlanmak için ha gayret.
hergün 1 mesaj şart menu paylaşımı şart haydaaaaaaaa bire kızlar

menüm dünkinin aynısıydı yazmadım onun için sebze yemeklerini genelde kendime pişiriyorum eşim sevmiyo bitene kadar ben yiyorum
günlük sebzenle beraber kaliteli protein ve kaliteli sağlıklı yağlardan da tüketmeyi unutma. proteinsiz ve sağlıklı yağsız yağlar erimiyor tecrübeyle de sabit cancazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…