Pael im bozma moralini... Daha önce de söylediğim gibi, senin vücudun toparlanma ve duraklama dönemindedir. Vücudunda sarkma problemleri olduğunu belirtmiştin. Eskiden bu kadar çok su içiyormuydun ki? Vücudundaki suların tamamını da attığında en az 2-3 kilo farkeder bunuda hesaba katman lazım :) Şimdi her zamankinden çok su içiyoruz birkaç gün eski düzen gibi su içmediğini düşünürsen zaten kilo kaybı olduğunu görürsün canım. Tabi bunu yapma, sadece düşün ve moralini bozma diye söylüyorum.
Aynı dönemleri bende yaşıycam ve buna hazırlıklıyım. Kilom fazla olduğundan dolayı hepsi şimdi tıkır tıkır gidiyor. Senin kilona düştüğümde, bana da aynıları olacak.
Araştırmalarıma göre bu duraklama dönemi 2 ay, hatta 3 ay bile sürebiliyormuş. Yine biliyorum ve farkındayım ki bu duraklama dönemi çok sıkıntılı bir dönem... Tek çaresi sabır ve aynı istikrar ile yine diyet düzenine, spor düzenine vazgeçmeden devam etmek. En azından tesellin var canım yediklerine dikkat ederek, hergün vazgeçmeden spor yaparak vücudun sıkılaştı. Bu hallerinden sende inanılmaz mutlusun. Sana nacizane bir tavsiyem olacak... İstersen tartını sakla ve uzun bir dönem tartılma belki 1 ay kadar. Aynı şekilde diyetine ve egzersizlerine devam et. Verdiğimiz onca emeğin karşılığını mutlaka alırız tatlım :)
Duraklama dönemlerinde her zamanki yediklerimizi değiştirip, daha farklı şeylerle beslenmekte işe yarıyormuş. Yani yaptığımız diyet menülerinde değişiklik gibi. Birde duraklama dönemlerinde tavsiye edilen şeylerden birisi de, yaptığımız sporu değiştirmek. Daha hareketli daha farklı bir spor yapmak. Mesela spor olarak sadece günde 1 saat tempolu yürüyorsak, bunu değiştirip Yarım saat koşup, Yarım saat tempolu yürümek gibi...
Yada evde 1 saat egzersiz yapıyorsak, bunun yerine yaklaşık 3000 kere ip atlamak... gibi... Hayal gücünü kullan Pael im :) Sıkma canını... Eminim bende senin kilona düştüğümde aynı sıkıntıyı yaşıycam :) Birlikte üstesinden geleceğiz inşallah her türlü sıkıntının...