kesinlikle olmaz !! :(

Merhaba kizlar 1.5 yillik ilişkin var ve aileler biliyor artik. Geçenlerde de konu acmistim erkek arkadasim tanismaya geldi ve ailem çok sevdi diye bende annesiyle 2,3 kez tlf da knstum ve bana isindigini söylemişti . ancak bi sorun var ki yani bana gore sorun değil ama onlara gore sorunmus iki aile kültür olarak farklı özellikle siyasi acidan tamamenn uç fikirlere sahip aileler . bizde basta sevgilimle tartisirdik ama sonra doğru kararin birbirimize bu konu da karismamak olduğunu ve saygi göstermek olduğuna karar verdik ve bu konulara girmedik taaki dun erkek arkadasim annesine söyleyene kadar annesi farklı uçlarda olduğumuzu duyunca kesinlikle olmaz demiş ve sonra erkek arkadasimla tartistik bana bunun sorun olcagini soledi bende biz bunlari konuşup kapattik artik sorun yoktu annen boyle deyince sen hemen sorun olur demeye basladin dedim sürekli bana senin dusuncen yanlis tamam ailene öyle dusunsun ama karim olacak kişi bu sekil düşünmesini istemiyorum eğer bi yerde kendi düşüncelerini savunursan sana hakkimi helal etmem fln dedi bende senin ailenin yaninda asla bu konulara girmem onlari kirmam sende benim ailemn yaninda öyle davranirsin ama onun dişinda bana bunu düşünme savunma diyemezsin dedim.. Beni en çok üzen de sizin bu fikirlere sahip oldugunuzu öğrendiğim anda bitirmeliydim i zaman hata yaptim çünkü seni çok seviyordum hala seviyorum ama yanlis anlama bu hatali bi baslangicti dedi :((( dun akşam msj attim seni çok seviyorum bunu bil sana karsi belki hata belki dogruyum bilmiyorum ama otur karar ver ben en basta nasilsam oyleyim seninle anlastik nazi konularda ama simdi sen bana olmaz degiseceksin diyorsun bizim anlaşmaya vardigimiz bisey yüzünden senle tekrar tartismicam en basta ne konustuysak o ii.geceler by yazdim o da sadece by dedi bgn de hic aramadi .. Ben yanlış miyim kizlar böle davranmasi normal mi ? Annesi tanimadigi biri hakkında kuşkulu olabilir ama beni tanimadan böyle davranması bence yanlis ayrıca önce sevdim diyip sonra bunları duyunca kesinlikle olmaz demesi beni sarsti

Bizimde evliliğimizde ailelerimiz kendimiz fikirlerimiz herşeyimiz zıttı. Halada denk sayılmaz.
Ama bazı yönlerden ben ona bazı yönlerden o bana saygı duyuyo tartışcağımızı bildiğimiz konularıda konuşmuyoruz.
Ailesi ile samimiyim, laf soksalarda incitmezler bende onları incitmediğimi düşünüyorum.
Saygı duymayı bilen insanlar için sorun yaşanmaz ama saygı duymayı bilmiyolarsa bence sende uzatma çok fazla.
Sürdürmenin anlamı olmaz, zevkler ayrı olunca oluyo ama fikirlerde farklıyken sürekli çatışırsınız.
Ben eşimi sağdan sola geçirdim, adam yakında komunist olucak benim yüzümden. Mutlumuyum evet, o mutlumu evet. :9:
Bir de bugün annesinin ağzına bakıyorsa yarın evliliğinde çocuk büyütmende sünnetinde mevlütünde herşeyine karışırlar.
Ağzını açıpda tek kelime edip seni savunmaz.

vallahi canım bende saygı duymuyorum.ve onları insanlık sıfatına koymuyorum bile....muhattap olduğum kişide kimmiş ya pkk yanlısı....yaratık bunlarrrr

bazıları saygı duyuyormuş konu sahibinin siyasi düşüncesine ona da pesss yaniii !!! ben hiç de saygı duyamayacağım, hiç de hümanist davranamayacağım bdp ye oy verenler hayvanımsılardır. hayvanlara hakaret etmek istemiyorum o yüzden hayvanımsı diyorum!!!

Sizinle ayni seviyeye düşüp ayni şekilde terbiyesizlesmiyecegim

İlk başta konuşup birbirinin alanına saygı duyduktan sonra sırf annesi olmaz dedi diye kendi fikrini sana empoze etmeye, seni değiştirmeye çalışıyorsa demek ki saygı duymuyormuş. Bence doğru bir şekilde konuşmuşsun ama bunu sevgilin anlayamamış.
Birinin eşi olmak demek hayat yolunda birlikte yürüyeceğin kişi demek ama bu düşünce bazında da ona tabi olmak zorundasın demek değil. Maalesef erkekler karım ben ne dersem onu yapmalı benim istediğim şekilde hareket etmeli, düşünmeli diye düşünüp hep karşıdan ödün bekliyorlar. Saygı duyma konusunda sorun var bence. Ha karşılıklı saygı varsa bir ilişki yürütülebilir.

Son düzenleme:
Annesi simdi yumusar ama evlenince isler degisir. Bu aag sol olayindan cok farkli bisey. Sonucta torunlarinin annesi olacaksin. Kesinlikle kabul edeceklerini sanmiyorum. Bu hep gundemde olacak bir sey. Bu arada ben de sevgilinizin ailesini destekliyorum. Bu siyasi gorus farkliligindan cok farkli bir sey. Bence simdi ki anlasmaya bakmayin. Ilerisini dusunun. Evlenince sevgilinde dahil herkes cark eder.

samsung

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke terbiyesiz olsaydın da katil yandaşı olmayaydın...
Ağlattın be işyerinde!
Hep aramızdasınız işte,kurtulamıyoruz bir türlü!!!

Ben bdp ye oy veriyorum diyeyse tüm bu konusmalar evet hep aranizdayiz hep olcaz siz farklı goruyorsaniz bende burada normal dille kibarlikla anlatmayacam ben terbiyesizde olmam katil yandasi da olmam merak etmeyin

Ben bdp ye oy veriyorum diyeyse tüm bu konusmalar evet hep aranizdayiz hep olcaz siz farklı goruyorsaniz bende burada normal dille kibarlikla anlatmayacam ben terbiyesizde olmam katil yandasi da olmam merak etmeyin

Farklılığımızın kaynağı ne acaba?
Vatanımdaki şehitlerin kanını akıtanı savunanları nasıl ve kim kabul edebilir?
Tabii ki kendi yandaşları!

Farklılığımızın kaynağı ne acaba?
Vatanımdaki şehitlerin kanını akıtanı savunanları nasıl ve kim kabul edebilir?
Tabii ki kendi yandaşları!
Ben onu mu savunuyorum diyorum ben de tabiki üzülüyorum ölen HER insana uzulurum ben siz hic merak etmeyin allah un yarattigi her kul ayni degerderdir benim için dili rengi bayragi fikri fark etmiyor. Ama siz laf carpitmayi o kadar iyi beceriyorsunuzki yetisemiyorum ama sig insanları bi kez daha görmek beni üzdü onca ölene onca olaya rağmen kimse ders alamamis ne yazik

Ben onu mu savunuyorum diyorum ben de tabiki üzülüyorum ölen HER insana uzulurum ben siz hic merak etmeyin allah un yarattigi her kul ayni degerderdir benim için dili rengi bayragi fikri fark etmiyor. Ama siz laf carpitmayi o kadar iyi beceriyorsunuzki yetisemiyorum ama sig insanları bi kez daha görmek beni üzdü onca ölene onca olaya rağmen kimse ders alamamis ne yazik

Ders almasi gerekenler biz olmadigimiz icindir.... ilimli yorum yapmistim ama tavriniz o kadar itici ki insan dayanamiyor. Ulkemizi bolmeye calisanlara kucak acacak degiliz bu tepkileri almayi hesaplamis olmaniz lazimdi tarafinizi soylerken.

samsung

Sen merak etme tatlımmm bu vatanı kimse bölemez o yüzden senin ve aileni oylarıyla hiçte birşey olmaz.Neyse beddua etmek istemiyorum ama inşallah birçokk şehidimizin anası gibi birgün yüreğiniz yanarda o zaman neyin ne olduğunu anlarsınız. :47:

Ders almasi gerekenler biz olmadigimiz icindir.... ilimli yorum yapmistim ama tavriniz o kadar itici ki insan dayanamiyor. Ulkemizi bolmeye calisanlara kucak acacak degiliz bu tepkileri almayi hesaplamis olmaniz lazimdi tarafinizi soylerken.

samsung

Ben tartışmaya girmek istemedim ama okumussunuzdur burdakilerin konusmasi beni de sinir etti (bazilarinin) ben başka konuya çözüm ariyordum asla tartismak değildi niyetim ben tarafimi söylerken bu tepkiyi beklemedik acikcasi neden cekineyim demokrasi varsa saygi duyulur yoksa hic konuşmaya girmeme gerek yok belki sözle bilmiyorum oturup konuşulur en azından kirici olmadiginiz belli ben Türkiye de eksiksiz düpedüz oy vercegin içindeki vekillerin nur nimet olduğu bi parti bilmiyorum elbette bdp içinde kotu niyetli vardır ama hangi partide yokki sözüm size değil lafa gelince kardeş kardeş yasayalim ama kistirabilsen parçalayak şekilde davranirsan sonuç farklı olur ben tabiki herkesin kardeşçe yasamasi yanliyim dediğim gibi ölenlere sevinmem asla oturup şehitler için agladigimi bile bilirim lise de dergiye şehitler için siir yazmisligim var ben duyarli davranabilirim hakaret etmeden insanca konusabilirim ama insanlık sifatini insana yakistirmayan insanlar var ki onlar önce kendilerine batirsinlar iğneyi .

cevabın muhatabı değilim ama yazmadan edemeyeceğim.
Şu yazdıklarınızdan belli ki neden, niçin o partiye oy verdiğinizi kendiniz dahi biliyorsunuz.
Rica ederim vicdan sahibiyseniz eğer nedenlerinizi gözden geçirip bir kez daha düşünün.
Ben hayatımda hiç kürt, alevi v.s. ayrım yapmadım.
Evime kürt arkadaşımda girer alevisi de..
Kapı komşum kürttür asla onalrı yadırgamam, eleştirmem, ama bilsem ki biri bdp yi destekliyor bakışlarım değişir, düşüncelerim değişir
kinlenirim, yüreğim acır, giden şehitler gelir aklıma, aylarca yüzünü görmeden güç bela sesini duyarak yolunu beklediğim eşim gelir..
bir oğlum olursa nasıl asker ederim diye düşünürüm.
Bu parti sempatizanları sayesinde ayakta kalıyor ve bu partiyi desteklyenlerin çoğu nedenini bilmeden oy veriyor.
Sanıyorlar ki haklarını savunacak, bilmiyorlar akan kanların sebebi bu adamlar.
Yazacak çok şey var ama dimağım tükendi, dilim bağlandı.
Allah sizi hidayete çıkarsın, doğruya çevirsin.

cevabın muhatabı değilim ama yazmadan edemeyeceğim.
Şu yazdıklarınızdan belli ki neden, niçin o partiye oy verdiğinizi kendiniz dahi biliyorsunuz.
Rica ederim vicdan sahibiyseniz eğer nedenlerinizi gözden geçirip bir kez daha düşünün.
Ben hayatımda hiç kürt, alevi v.s. ayrım yapmadım.
Evime kürt arkadaşımda girer alevisi de..
Kapı komşum kürttür asla onalrı yadırgamam, eleştirmem, ama bilsem ki biri bdp yi destekliyor bakışlarım değişir, düşüncelerim değişir
kinlenirim, yüreğim acır, giden şehitler gelir aklıma, aylarca yüzünü görmeden güç bela sesini duyarak yolunu beklediğim eşim gelir..
bir oğlum olursa nasıl asker ederim diye düşünürüm.
Bu parti sempatizanları sayesinde ayakta kalıyor ve bu partiyi desteklyenlerin çoğu nedenini bilmeden oy veriyor.
Sanıyorlar ki haklarını savunacak, bilmiyorlar akan kanların sebebi bu adamlar.
Yazacak çok şey var ama dimağım tükendi, dilim bağlandı.
Allah sizi hidayete çıkarsın, doğruya çevirsin.

Amin..cümlemizi

Başta konuyu okuduğumda bunu sağ-sol tartışması sanmıştım. Zira sevgilim ve ben de farklıyız bu konuda. Daha önce hiç cevap yazmamıştım ama çok elim gitmişti. Yapmayın sağ-sol tartışmasından ilişki mi biter, annesi de ne gaddarmış diyecek oldum. İyi ki yazmamışım. Tanımadığım halde o anneden özür diliyorum şuanda binlerce kez... Daha fazla yazmak istemiyorum. Panoma bakın ve de anlayın usul usul size ulaşan laflarımı...

Ben tartışmaya girmek istemedim ama okumussunuzdur burdakilerin konusmasi beni de sinir etti (bazilarinin) ben başka konuya çözüm ariyordum asla tartismak değildi niyetim ben tarafimi söylerken bu tepkiyi beklemedik acikcasi neden cekineyim demokrasi varsa saygi duyulur yoksa hic konuşmaya girmeme gerek yok belki sözle bilmiyorum oturup konuşulur en azından kirici olmadiginiz belli ben Türkiye de eksiksiz düpedüz oy vercegin içindeki vekillerin nur nimet olduğu bi parti bilmiyorum elbette bdp içinde kotu niyetli vardır ama hangi partide yokki sözüm size değil lafa gelince kardeş kardeş yasayalim ama kistirabilsen parçalayak şekilde davranirsan sonuç farklı olur ben tabiki herkesin kardeşçe yasamasi yanliyim dediğim gibi ölenlere sevinmem asla oturup şehitler için agladigimi bile bilirim lise de dergiye şehitler için siir yazmisligim var ben duyarli davranabilirim hakaret etmeden insanca konusabilirim ama insanlık sifatini insana yakistirmayan insanlar var ki onlar önce kendilerine batirsinlar iğneyi .

Şehitler için ağlarken hala onların kanını akıtan, ocaklarına kor düşüren yaratıkların nasıl destekçisi olursunuz anlamıyorum.
Kültürlü ve akıllı biri olduğunuzu ancak sadece aile yönlendirmesiyle böyle davrandığınızı düşünüyorum.

Merhaba kizlar 1.5 yillik ilişkin var ve aileler biliyor artik. Geçenlerde de konu acmistim erkek arkadasim tanismaya geldi ve ailem çok sevdi diye bende annesiyle 2,3 kez tlf da knstum ve bana isindigini söylemişti . ancak bi sorun var ki yani bana gore sorun değil ama onlara gore sorunmus iki aile kültür olarak farklı özellikle siyasi acidan tamamenn uç fikirlere sahip aileler . bizde basta sevgilimle tartisirdik ama sonra doğru kararin birbirimize bu konu da karismamak olduğunu ve saygi göstermek olduğuna karar verdik ve bu konulara girmedik taaki dun erkek arkadasim annesine söyleyene kadar annesi farklı uçlarda olduğumuzu duyunca kesinlikle olmaz demiş ve sonra erkek arkadasimla tartistik bana bunun sorun olcagini soledi bende biz bunlari konuşup kapattik artik sorun yoktu annen boyle deyince sen hemen sorun olur demeye basladin dedim sürekli bana senin dusuncen yanlis tamam ailene öyle dusunsun ama karim olacak kişi bu sekil düşünmesini istemiyorum eğer bi yerde kendi düşüncelerini savunursan sana hakkimi helal etmem fln dedi bende senin ailenin yaninda asla bu konulara girmem onlari kirmam sende benim ailemn yaninda öyle davranirsin ama onun dişinda bana bunu düşünme savunma diyemezsin dedim.. Beni en çok üzen de sizin bu fikirlere sahip oldugunuzu öğrendiğim anda bitirmeliydim i zaman hata yaptim çünkü seni çok seviyordum hala seviyorum ama yanlis anlama bu hatali bi baslangicti dedi :((( dun akşam msj attim seni çok seviyorum bunu bil sana karsi belki hata belki dogruyum bilmiyorum ama otur karar ver ben en basta nasilsam oyleyim seninle anlastik nazi konularda ama simdi sen bana olmaz degiseceksin diyorsun bizim anlaşmaya vardigimiz bisey yüzünden senle tekrar tartismicam en basta ne konustuysak o ii.geceler by yazdim o da sadece by dedi bgn de hic aramadi .. Ben yanlış miyim kizlar böle davranmasi normal mi ? Annesi tanimadigi biri hakkında kuşkulu olabilir ama beni tanimadan böyle davranması bence yanlis ayrıca önce sevdim diyip sonra bunları duyunca kesinlikle olmaz demesi beni sarsti

arkadaşım yaşadıklarına üzüldüm, bunu yaşayan bir tek sen değil.
ama yol yakınken dön derim kendinden taviz vermemiş ve en doğrusunu yapmışsın.
bir arkadaşta yazmış nasıl olsa evlenince değiştiririm diye düşünüyordur çokta doğru söylemiş.
Ben evlenmedim, böyle bir durumu bizzat yaşamadım ama çok yakınımın başına geldi ve çok içindeydim olayın.
Tabiki herşey de fikirleriniz ortak olmayacak ama özellikle şu günlerde siyasi karşıtlıkların ne boyutlarda olduğunu hepimiz görüyoruz ve her yerde konuşuyoruz. Böyle bir konuyu hayatımızın ortasındayken sen ömrünü beraber geçireceğin kişiyle düşüncelerini hiç bir zaman paylaşamayacak mısın? Örneğin bir arkadaş ortamında bu konu konuşulduğunda ikinizde sessiz kalıp birbirinizi kırmamak için fikir beyan etmeyecek misiniz?
Evet ikiniz de birbirinizi çok seviyorsunuz ama bence bu siyaset konusu çokta hafife alınıp tamam hiç konuşmayız denebilecek bir konu değil ve bu kadar net cevap veren bir annenin kesinlikle fikrini değiştiremezsin.

Back