kesinlikle olmaz !! :(

"Sevdiklerinizle siyaset yapmayın. Siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam eder. Siz dostlarınızı yitirirsiniz.."

- Aristoteles -

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
sizi olduğunuz gibi kabul etmeyecekse nasıl mutlu olacaksınız? hem de ilk önce bu konu hakkında anlaşıp sonra annesinin lafına göre olmaz diye tutturuyorsa... anlamıyorum bu erkekleri bazen :ssz:

ben olsam hiç düşünmeden ayrılırdım..
annesinin fikriyatına göre hareket eden bir erkekten koca olmaz.
kaldı ki siyasi konularda herkes aynı fikirde olmalı diye bir kural mı var? veya ayrı görüşlerdeki kişiler evlenemez mi?
bir de aileyi siyaset açısından değerlendirmesi çok komik olmuş kayınvalide adayının.
böyle insanlar herşeyi güllük gülistanlık sanıyor demek ki..
siyaset yüzünden yeri geliyor aile fertleri bile anlaşamıyor.
herkes konuşacağı yeri ve duracağı yeri bildikten sonra problem olmaz.
sizi olduğu gibi kabul etmesi gerekirdi, hem karşınızdaki istiyor diye siyasi fikrinizi değirtirmeniz çok saçma olur inanın..
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama her ne olursa olsun bireyin fikrine saygı duyulmalı diye düşünüyorum..

sizi olduğunuz gibi kabul etmeyecekse nasıl mutlu olacaksınız? hem de ilk önce bu konu hakkında anlaşıp sonra annesinin lafına göre olmaz diye tutturuyorsa... anlamıyorum bu erkekleri bazen :ssz:
Bende anlamadim gitti
ben olsam hiç düşünmeden ayrılırdım..
annesinin fikriyatına göre hareket eden bir erkekten koca olmaz.
kaldı ki siyasi konularda herkes aynı fikirde olmalı diye bir kural mı var? veya ayrı görüşlerdeki kişiler evlenemez mi?
bir de aileyi siyaset açısından değerlendirmesi çok komik olmuş kayınvalide adayının.
böyle insanlar herşeyi güllük gülistanlık sanıyor demek ki..
siyaset yüzünden yeri geliyor aile fertleri bile anlaşamıyor.
herkes konuşacağı yeri ve duracağı yeri bildikten sonra problem olmaz.
sizi olduğu gibi kabul etmesi gerekirdi, hem karşınızdaki istiyor diye siyasi fikrinizi değirtirmeniz çok saçma olur inanın..
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama her ne olursa olsun bireyin fikrine saygı duyulmalı diye düşünüyorum..
Ben fikrimden vazgeçmem tamam esler birbirine karisabilir ama bu tur konularda değil benlik sorun kalmadi biz konuştuk anlastik simdi o ailesini iknaya ugrasiyor hayirlisi olsun diyrm
"Sevdiklerinizle siyaset yapmayın. Siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam eder. Siz dostlarınızı yitirirsiniz.."

- Aristoteles -

Çok güzel sozmuz oldukça da mantikli

Sevgilinle aranı düzeltmene sevindim canım senin lafına gelmesi güzel başta blöf yaptı galiba her neyse sana kolay gelsin ailesi ve ailenle arada kalmazsın umarım hayırlısı olsun hakkında

Arada kalmayi hic bir zaman istemem su anda arada olan erkek arkadasim ama benim yapabilcegim bise yok biz iyiyiz simdii aynen cabim hayirlisi

Erkek arkadaşınızın tutarsız bir tavrı var.bu soru işareti yaratıyor. Benim eşim alevi ben Sünni. 9 yıldır birlikteyiz 6 yıldır evli hiç bu yüzden kavga etmedik.ne aile ne de biz.bastan annemler karşı çıktı ama sonra kabullendiler. Ama sizinki daha basit bir konu hiç bu şekilde gundeme gelmemeliydi.ayrica daha önce 1 kaç arkadaş da ifade etmiş annesinin sözünü dinleyerek size tavır alan erkek bence tehlikeli sorun yaratır. Işın şu yanı da varki sen kendimi ezdirmem diyorsun ama şimdi den ezilmeye hazirmissin gibi geldi bana.hakkinda hayırlısı olsun

Siyasi goruslerinizi cidden cok merak ettim soyleseniz olmaz mi :(

aynen ben de merak ettim. biri sağcı biri solcu ama kimm??
Çok merak ettiyseniz söyleyeyim benim gizlim saklim hic olmuyor zaten bizim aile bdp ye veriyor oylarini onlarinki MHP ye veriyor diyoki siz bdp dişinda bi partiye verseydiniz sorun olmazdi ama direk o partiye verdiğiniz için sorun acik acik yazmaz istedim ya ama ne yapayom yani ailemin düşüncesi bu ben saygi duyuyorum her görüşe her fikire
Millet din farki mezhep farki olduğu halde sorun yapmiyor

Çok merak ettiyseniz söyleyeyim benim gizlim saklim hic olmuyor zaten bizim aile bdp ye veriyor oylarini onlarinki MHP ye veriyor diyoki siz bdp dişinda bi partiye verseydiniz sorun olmazdi ama direk o partiye verdiğiniz için sorun acik acik yazmaz istedim ya ama ne yapayom yani ailemin düşüncesi bu ben saygi duyuyorum her görüşe her fikire

Anlamiyorum yani benim ailem hoşgörüyle karsiladi kişiliğine vakti ama demek herkesin kriteri başka oluyor

canım bdp ve mhp tam birbirine zıt görüşlerde. peki sen de mi ailenle aynı görüştesin??

bdp yi mi destekliyorsunuz erkek arkadaşınıza hak verdim şimdi daha çok yazardım ama yeni ceza aldım konuşmayım daha fazla.. uzun lafın kısası bence de ayrılmanız hayırlı:51: olmuş

Örnek olarak ben ve nişanlımı gösterebilirim. Bizde siyasi olarak tamamen farklıyız. Ailelerimizde. Aslına bakılırsa benim benimsediğim beğendiğim tarafında olduğum bir parti yok. Aileminde öyle. Ama onların var. Ve bizim lanetler yağdırdığımız bir parti. Siz düşünün artık:)
Bir araya geldiğimizde bu konular açılıyor bazen gündemden dolayı vs. Ama hiç birimiz birbirimize bişey söylemiyoruz bu konularda. Herkesin görüşü kendine havasındayız.
Gerçi bu konu hakkında nişanlanmafan önce falan baya tartışıyorduk. Çünkü benim gerçekten tahammülüm yok o partiye. Ama şimdilerde ona saygı duyuyorum. Çünkü kimsenin siyasi düşüncesi beni ilgilendirmiyor. Nişanlımın bile.
Çünkü bu bir vicdan meselesi. Hatta bazen çıkar meselesi. Kimsenin tercihlerine karışmayı sevmem. O yüzden saygı duydum. Ki o da duyuyor. Sen yanlışsın demiyor. Ha ama tabi ailemin yanında bu konulardan bahsetme diyede tembihlemeyi unutmuyor :)
Ki ben hayatım boyunca nişanlım ve kendi ailem dışında kimseyle memleket meselesi konuşmadım. Karakterim bu diyelim.
Yani biraz uzun oldu ama bence sen haklısın. Ona söylediğin şey çok doğru bir dille anlatılmış.
Tamamiyle annesinden etkilenip böyle davranıyor.
"Benim için siyasi düşüncen mühim değil ben seni seviyorum partin umrumda değil seninde olmasın ailenin yanında asla bu toplara girmem dışardada rahatsızlık duyuyorsan konuşmamaya özen gösteririm ama benimde senle aynı partiden olmamı bekleme bu benim fikrim sende bana saygı duy" de

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Valla sen sagcisindir o solcu, bu bi siyasi görüş zitligidir. Ama valla gidip de o partiye oy vermek vicdan meselesi. Ben bu vicdanda olan birini cocuguma anne ya da baba yapmak istemem. Kör bıçakla dograsam hıncım gecmez anliyor musunuz? Ben iyice cildirmadan kacayim.

Sizin hic olurunuz yok. Kaldi ki bende aileme o goruste birini sokmazdim. Pkk sempatizani kisilere asla saygi duyamam. Ben aileye hak verdim. Ileride cok buyuk sorunlar yasarsiniz. Yol yakinken ayrilmaniz en mantiklisi.

Ben sizin yerinizde olsam ayrılırdım. Ailelerle tanışma faslına gelene kadar öğrenememiş mi hangi partiye oy verdiğinizi? Demek ki hayatınızı etkilemiyormuş ki birlikte olmaya devam etmişsiniz. Benim birlikte olduğum insan böyle düşünemez diyorsa en başından birlikte olmayacaktı. Kimsenin karşısındakinin görüşlerine ambargo koyma hakkı yok.

Ha ayrıca yorumlara şöyle bir baktım da bir kişinin sadece oy verdiği partiye bakarak, saygıyı hak edip etmediğine, vicdanına laf etmeniz çok sığ birşey.

tamamen zıt dusuncelerde oldugunuzu soylemissiniz,
ailelerin farklı dusunmesi sorun olabilir ancak siz karsılıklı olarak birbirinizin goruslerine saygı duyuyorsanız ya da ortayolu bulabiliyorsanız iliskinize sahip cıkın derdim.
ancak siz erkek arkadasınızla dahi surekli tartısmıssınız ilk zamanlarda... su an bu konuyu gozardı etseniz dahi ilerde cocugunuzun nasıl yetisecegi konusunda da surekli tartısabilirsiniz.

uzun bir sure beraberken tam evlilik asamasına gelindiginde boyle konusması bence karaktersizce.
hic bu iliskiyi zorlamayın, barısamaya dair adım atsa da kabul etmeyin.
ilerde size insan olarak saygı gosteren ve dusuncelerinizi de onaylayan biriyle cok daha mutlu olursunuz...

Ben sizin yerinizde olsam ayrılırdım. Ailelerle tanışma faslına gelene kadar öğrenememiş mi hangi partiye oy verdiğinizi? Demek ki hayatınızı etkilemiyormuş ki birlikte olmaya devam etmişsiniz. Benim birlikte olduğum insan böyle düşünemez diyorsa en başından birlikte olmayacaktı. Kimsenin karşısındakinin görüşlerine ambargo koyma hakkı yok.

Ha ayrıca yorumlara şöyle bir baktım da bir kişinin sadece oy verdiği partiye bakarak, saygıyı hak edip etmediğine, vicdanına laf etmeniz çok sığ birşey.
Aynen canim bizim Aramiz düzeldi o ailesini ikna etmeye calisiyor bende benim yanimda duran birini kaybetmek istemiyorum . benim dusunceme gore de saygiyi her insan hak eder saygi oy vedigin partiye gore değerini yitirmemelidir zaten o tarz yorum yapanlara yazmicam çünkü vicadnimizi partiye gore tartip vicdansizdir diyen kişiye hic birşey anlatamamki allahtan erkek arkadasim ailemi de beni de taniyor da vicdanimiz ve saygimiz konusunda sorun olmadigini biliyor
tamamen zıt dusuncelerde oldugunuzu soylemissiniz,
ailelerin farklı dusunmesi sorun olabilir ancak siz karsılıklı olarak birbirinizin goruslerine saygı duyuyorsanız ya da ortayolu bulabiliyorsanız iliskinize sahip cıkın derdim.
ancak siz erkek arkadasınızla dahi surekli tartısmıssınız ilk zamanlarda... su an bu konuyu gozardı etseniz dahi ilerde cocugunuzun nasıl yetisecegi konusunda da surekli tartısabilirsiniz.

uzun bir sure beraberken tam evlilik asamasına gelindiginde boyle konusması bence karaktersizce.
hic bu iliskiyi zorlamayın, barısamaya dair adım atsa da kabul etmeyin.
ilerde size insan olarak saygı gosteren ve dusuncelerinizi de onaylayan biriyle cok daha mutlu olursunuz...

İlk bi tartistik çünkü benim çok zoruma gitti ayriliyorum ben dedim hatta o ne ayrilmasi sacmalama ben senin yanindayim her zaman ailemi ikna etmem zaman alabilir olmazlarsa da ben seninleyim diyince geri adim attim

Sizin görüşünüze kesinlikle saygı duyuyorum bunu baştan belirteyim. Ama erkek tarafı için yazılan ve yapılan yorumlar bence çok haksız. Ortada tamamen iki uç görüş var. Bu görüş farkı siyasi ve ideolojik görüş farklılıklarından çok daha büyük ve uç noktada. Sağcı-solcu olmak değil bu. Bir tarafta sağ veya sol görüşlü bir aile var parti adı önemli değil.Ama diğer tarafta bu ülkeye bana göre(siz farklı düşünebilirsiniz) vatana ihanet eden bir parti var. Partinin savunduğu bazı görüşler doğru olabilir ancak ve ancak pkk ile iç içe olması,işbirliği yapması,Türkiyeden ayrılıp ayrı devlet kurmak isteme düşüncesi ve şehit olan binlerce insan....Daha saya saya bitiremeyiz. Belki ben de kürt olsam sizin gibi düşünürdüm bilemem.Ama bdp gibi pkknın sözcüsü bir partiye oy verirseniz ve karşı taraf da buna saygı göstermiyorsa sizin de bunu anlamanız lazım.
Düşünsenize düğün yaptınız ve erkeğin akrabaları komşuları sizin bdpli olduğunuzu öğrendi. O erkeğe veya ailesine 'pkkdan gelin mi aldınız?' veya benzeri bir şey söyleseler siz o ailenin nasıl bir duygu yaşayacağını düşünebiliyor musunuz.Burda sorun olan kürt olmanız değil bdpli olmanız. Aynı aileye siz alevi kızı mı aldınız ya da siz solcu kız mı aldınız gibi sorular ve söylemlerde bulunmayla çok farklı bir durum bu. Ya da erkek arkadaşınız her gece sizinle beraberken bir şehit haberi geldiğinde sizin bdp ve dolaylı olarak pkkya destek verdiğinizi bile bile içi nasıl rahat edecek,laf söz etmeden nasıl duracak.
Ben bu olayda işinizin çok zor olduğunu düşünüyorum. Erkek tarafını tamamen haklı görüyorum.Ve sana da bir tavsiyede bulunayım arkadaşım. mhpli bir sevgilin var ve sen ve ailen bdpli olmanıza rağmen sana sahip çıkıyor bu sebeple ailesine karşı geliyorsa o adamın her zaman yanında ol. Çünkü bunun savunulacak ikna edilecek bir tarafı yok ailesine karşı.Sana bile karışmaması yada senle evlenmek istemesi seni ne kadar sevdiğinin göstergesidir.

Back