- 2 Ağustos 2013
- 4.104
- 3.878
- 448
benim her görüşmem içimden bşylerin gitmesi demek kültür olarak ahlak olarak sevgi saygı olarak aklınıza gelebilecek herşey ama herşey farklılıklarla dolu bir döndü içerisindeyiz ben gamsız insanda değilim bu yaşıma kadar biri sana zarar mı veriyor çıkartırdım hayatımdan atardım şimdi insanları olduğu gibi kabul edeyim dedim olmuyor zarar veriyorsa ben onu her görüdğümde sinirlerim yıpranıyorsa niye oldğu gibi kabul et mantığını devam ettireyim ben bir daha dünyaya gelmeyeceğim bir daha dünü yaşamayacağım neden kimin için katlanayım arkamda durmayan ölmemi isteyen koca için mitedirgin olmakta sonuna kadar haklısınız..
Keşke keşke çalışma şartları daha elverişli olsa kadınlar çocuklarıyla daha çok zaman geçirse.
Çalışmayın, desem yine o çocuk babaannesini görecek. Neticede 'başkası' diyorsunuz ama gerçekte öyle değil.
Kanından o evlat.
Çocuk olunca evlilik çok başka boyutlara taşınıyor, ve çocuk için ister istemez daha çok gel-git oluyor.
Çalışmasan da o çocuğu ayda 1 götüremezsin ki, bu da sorun olucak ilerde.
Evli çiftler sürekli aile ile dipdibe olacaksa, neden evleniyor bu gençler anlayamıyorum.
Yaşayarak herşeyi tecrübe ediyorsun.
Ben tecrübe ettim. Herşey 4*4 lük olmuyor.
Çalışmayan anne olduğum da; her sabah kahkahalar içinde mi uyanacağım çocuğumun yanında. Hayır.
20 aylık oğlum ve çalışan bir anneyim.
ve bolca dua ediyorum. hayırlı bir anne-baba olabilmek için......
bilyrm dediğiniz herşeyi düşünyrm ama evladımı bana düşman edecekler o çocuk beni bilmeyecekKızlar, bebeği babaannesine baktırmayıp bakıcı tutması hoş değil bence. Torunu o eminim canından daha çok sevecektir.
Ben şahsen yapmazdım. Bakıcı ile hiç mi sorun olmayacak, çat diye iş bırakırsa bi sabah?.. kv nin kapısını mı çalacak..
İşten izin mi alacak.
Konu sahibi, üzgünüm ama insan insana her zaman muhtaç. Bundan sonra aldığın kararları 'anne' sıfatıyla alacaksın. Evladın için anne olmak kolay değil.
Oturup güzellikle konuşmayı deneyin.
Kabul etmezse, 'oğlun daha çok kazanırsa, bende oturup çocuğuma bakarım' dersin.
bundan sonraki süreç dediğiniz gibi ilerleyecek bakalım ben bu kadar kırılmış yıpranmışken üstüne devamın getirip hayatımın en güzel dönemlerini evladımın ilk adımın konuşmasını onlara armağan edemem.
ben evlenirken de kimseyi dinlemedim ev alırken de dinlemedim iş bulurken okul seçerken bölüm seçerken hiç kimseden fikir almadım korkmadım şimdi düşünüyorum nedne şimdi korkuyorum evladım için neden bir karar alamıyorum
ve cevabını buluyorum güvenimi kıran eşim biliyrm ki bakıcıda bir sıkıntı çıksın ilk işi çocuğu alıp bana dava açmak
davasında değilim çocuğum çünkü eşimde onu görüyrm yapar
ben çok yaşadım o cinnet anını bilyrm ben o durumlarımı minik yavruma izletememsana tek tavsiyem asla baktırma ilişkiler öle bi raddeye geliyorki cinnet geçirmemek için insan kendini zor tutuyor bakıcı ayarlayın eşinizide ikna edin ben kızımı aileme baktırdım resmen burnumdan geldi size dost nasihatı benden
niye çocuğa gece gündüz mü bakacaklar.hem merak etme çocuk anneyi bilir.evet bakar biliyrm sorun o değil sorun o çocuğu bana düşman ederler ve onlarla her görüşmem benim için
sinir krizi demek çünkü ben aç gözlülüğe fırsatçılığa gelemiyorum tmm çocuğun için katlan diyrsunuz tamam katlanayım vereyim ama o çocuk beni bilmeyecek bana düşman edecekler çünkü görüyrm onu çocuk beni anne bilse bana uzak etmeseler yapar farz edelim bakıcıya verdim öle de düşünyrm ama çocuk beni bilmez izin vermezler bilyrm
biliyrm çünkü kadın sanki kendi doğurmuş gibi davranacak şimdiden tüm çocukları annemiz bilir tecrübeli diye geziyorlarAh içinin ısınmadığı insanlara çocuğunu emanet edemeyeceksin Zaten çünkü senin kuralların Olacak belli uymayacaklar ?
Mesela sen süt sağarsın bırakırsın, anne sütü ile beslensin istersin, kv bu çocuk aç der mama verir.. Sen 3 aylıkken filan çocuğa ek gıda verilmesini istemezsin kv ben şu kadar çocuk büyüttüm der çocuğa ek gıda verir.. sen misal tv izlemesini istemezsin tv hep açık olur Ne olacak biz de çocuk büyüttük derler.. sen şeker çikolata bisküvi yemesini istemezsin yedirirler ne olacak abartma derler, çocuk hareketlenmeye başlar koltuktan vs düşer deli olursun neden dikkat etmiyorlar diye.. çocuk yürümeye başlar kafasını oraya buraya vurur belki balkona çıkar pencere açar tehlike atlatır deli olursun neden dikkat etmiyorlar diye, çocuk bu düşe kalka derler abartma derler gelin bizi beğenmiyor derler
Sen bu açılardan düşündün mü hiç? Bakıcı kafasına göre hareket edemez kurallarına uyar yoksa kovulur ama çocuğa bakan babaanne vs kişiler kafasına göre takılır o benim de kanım ben bilmiyor muyum derler
ben öyle olacağını sanmıyorum çünkü benim hayatımdaki herşeyi oğlullarına ait görüyrlarniye çocuğa gece gündüz mü bakacaklar.hem merak etme çocuk anneyi bilir.
ayrıca çocuklar bakıcıya da anne diyorlar.
biliyrm çünkü kadın sanki kendi doğurmuş gibi davranacak şimdiden tüm çocukları annemiz bilir tecrübeli diye geziyorlar
gözümle gördüm torunu ek gıdada tıkandı çocuğun kulaklarından tutup havaya kaldırdı neymiş boğazından geçermiş adananın ağustos sıcağında klimasız serin yerde çocuğu tutacaklarına zemin katta 50 derecede çocuğu uyutmaya çalışyrlardı komşular şikayete gelyrlardı bu çocuğa bakmyr musunuz devamlı ağlıyor diye o çocuk klima yüzü görene kadar yani 2 yaşına kadar ağladı hergün sabah akşam düşünün bu kadın tecrübeli
şimdiye kadar allah rızası için sustum o üzülmesin diye sustum ama artık fedakarlık bittiNe arabası yahu? Saçmalık. Arabaya para vereceğine bakıcıya versin. Asla aldırmayın. Sizi çok pasif gördüm. Bulun bir bakıcı. Arabayı da aldırmayın.
inşallah iyi bakıcı bulursam üstesinden gelirim eğer onlara verirsem dediklerimi yaşarsamSiz de benim gibi çok evhamlasınız sizin benim gibi insanlar bakıcı ile de anlaşamaz mecbur kendiniz bakacaksınız ben çalışmayı bıraktım kızım 15 aylık ikinci de yolda inşallah
Siz Doğum yapana kadar dayanabildiğiniz kadar çalışın Ve az çok demeden birikim yapmaya çalışın
Evet bebek masraflı ama indirim takip edip hiçbir şeyi direkt gidip almayın ebebek joker gibi mağazalarda sürekli büyük indirimler kampanyalar oluyor takip edin
Aynen size katılıyorum, senin ikinci çocuğun mu canım, daha önce sordum ama cevap yazdın mı göremedim. Gerçekten kaynana kayınbabayla çocuk konularında asla anlaşma sağlanmıyor. Ben oğluma kendim bakıp büyüttüğüm halde, ayda bir kayınbabama ne zaman gitsek mutlaka oğlum konusunda birşey bulup müdahale edip sinirlerimi zıplatıyorlar, ordan gelince 1 hafta hasta oluyom, bıktım valla onlardanAh içinin ısınmadığı insanlara çocuğunu emanet edemeyeceksin Zaten çünkü senin kuralların Olacak belli uymayacaklar ?
Mesela sen süt sağarsın bırakırsın, anne sütü ile beslensin istersin, kv bu çocuk aç der mama verir.. Sen 3 aylıkken filan çocuğa ek gıda verilmesini istemezsin kv ben şu kadar çocuk büyüttüm der çocuğa ek gıda verir.. sen misal tv izlemesini istemezsin tv hep açık olur Ne olacak biz de çocuk büyüttük derler.. sen şeker çikolata bisküvi yemesini istemezsin yedirirler ne olacak abartma derler, çocuk hareketlenmeye başlar koltuktan vs düşer deli olursun neden dikkat etmiyorlar diye.. çocuk yürümeye başlar kafasını oraya buraya vurur belki balkona çıkar pencere açar tehlike atlatır deli olursun neden dikkat etmiyorlar diye, çocuk bu düşe kalka derler abartma derler gelin bizi beğenmiyor derler
Sen bu açılardan düşündün mü hiç? Bakıcı kafasına göre hareket edemez kurallarına uyar yoksa kovulur ama çocuğa bakan babaanne vs kişiler kafasına göre takılır o benim de kanım ben bilmiyor muyum derler
yok açmam zaten işlerini bilyrlar kendileri de hiç dile getirmedilerHadi üzme artık tatlı canınıdaha 11 haftalıksın düşünecek çok zamanın var her şeyi
Şakın kv gile çocuğa siz bakarsınız deme bu muhabbetleri açmayın sonra vazgeçerseniz problem olur
Aynen size katılıyorum, senin ikinci çocuğun mu canım, daha önce sordum ama cevap yazdın mı göremedim. Gerçekten kaynana kayınbabayla çocuk konularında asla anlaşma sağlanmıyor. Ben oğluma kendim bakıp büyüttüğüm halde, ayda bir kayınbabama ne zaman gitsek mutlaka oğlum konusunda birşey bulup müdahale edip sinirlerimi zıplatıyorlar, ordan gelince 1 hafta hasta oluyom, bıktım valla onlardan
yok açmam zaten işlerini bilyrlar kendileri de hiç dile getirmediler
üzülmek istrmyrm çünkü bebeğime haksızlık yapmak istemyrm onun belli belirsiz hareketlerini hissedince
saatlerce ağlamak istyrm onu nasıl vereyim diye
belki bakamayız derler bilemiyorum en son torununa bakarken bakmam artık çocuk demişti
şimdi işler değişti mi çıkar gözetip atlarlar mı bilyrm bence çıkar ağır basar
ilk çocuk ve dört yıl bekledim tüp bebekle oldu temmuzdan beri zorlu ağrılı bir süreçtiAynen size katılıyorum, senin ikinci çocuğun mu canım, daha önce sordum ama cevap yazdın mı göremedim. Gerçekten kaynana kayınbabayla çocuk konularında asla anlaşma sağlanmıyor. Ben oğluma kendim bakıp büyüttüğüm halde, ayda bir kayınbabama ne zaman gitsek mutlaka oğlum konusunda birşey bulup müdahale edip sinirlerimi zıplatıyorlar, ordan gelince 1 hafta hasta oluyom, bıktım valla onlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?