Bakıcı canım bnm planım buydu esimse ailesi çok ustelemiyrdu ben bakıcı dedikçe çünkü nasıl olsa çocuk olmuyor uzatmiyordu şimdi bakıcı dyrm dediği ısrarla ailem ama artık onun ne dediğinin bir önemi kalmadı bn karar verdim ya bakıcı ya da bn bakacağım bn evlenmeden onlara çocuk vermem dyrdumBen soruma cevap alabilirmiyim. BEBEĞİ yapmayı düşünüyorken kime baktıracaktın Kendinmi işten ayrılacaktın annen babanmı bakacaktı. Normalde insanlar çocuk yaparken sonrasını düşünüyorlar. Bir düşüncen planın vardıda tutmadımı ?
Suanda hiç önemi yok dagitmayacak eşek gbi bakacak bakmak zor mu gelecek çıkar gider bn herseye hazırım onunla evlenirken dünyayı karşıma aldım bozmak içinde aynı gücüm var halen kimse için kendime bu kötülüğü yapmayacağım ne es dediğim adam için ne de çocuğum önce sen önce senmis maalesef sn iyi olursan hersey iyi çiçek açar kuşlar oter dünya döner güneş doğar DN kotuysen hergunun gece geç anladım geço zaman maddi durum biraz daha duzelseydi oyle yapip kendiniz bakardiniz
Konunuzun başlığı kendimi düşünüp haksızlık çocuğuma haksızlık yapıyormuyum olunca biz yazdık fikrimizi ama siz kendi fikrinizi savunuyorsunuz sürekli ozaman kendiniz bakınBenim hakkımda oglumuzu kandirdi parasının peşine düştü oglumuza büyü yaptı deyip etrafa akrabalara biz istemiyoruz ama babası istemediğimiz halde verdi. Oğulları askere gitti evi eşyayı tek başıma yaptım birgün yanımda olmadılar eşime çok baskı yaptılar yüzüğü at bırak diye şimdi bu insanlara dede sefkati diye çocuğumu vermem o dünyaya gelmesin diye çok cirpindilar şimdi onlara hediye gbi nasıl vereyim çocuk için dyrsnz hasta olmuş tükenmiş sağlıksız bir anne çocuğuma verexeksem bna düşman bir çocuk goreceksem aç kalırım o günleri görmemek için sonuna kadar kendim bakarim
Daha 11 haftalik hamileyken çocuk yuzunden birbirinize dustuyseniz cocuk dogunca ne olur kestiremiyorum. Ustelik bir de tüp bebek. Hani kazara hamile kalsaniz anlarim ... Tüp bebek yapmadan evvel milyon kez düşünmeniz lazımdı kim bakacak diyeSu anda tek sorun çocuğum farkndayim bnm bi de es sorunum varmış yeni gördüm .Düne kadar evimde huzurum vardı şimdi supheliyim ama eşimle iletisimimi kestim tanıyamadım dün anladım ki bn tamamen Yalnızmisim dört yıl sonra çocuk bakımı gündeme gelince adam sadece cebini düşünen ve böylece daha çok ailesiyle görüşen kendini düşünen bencil biri olduğunu gördüm
Rabbim öncelikle sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin :) hayırlı evlat etsin inşallah :) benim size diyeceğim şimdiden bu kadar düşünmeyin bu mevzuyu ,hamileliğin o kadar başındasiniz ki şimdiden stres yapmaya değmez :) ama nacizane yorumum huzurunuz kacacagina bakıcı tutun... Her bakıcı kötü olucak diye birşey yok,iyileri de vardır muhakkak :)merhaba arkadaşlar 2,5 aylık hamileyim ve çalışıyorum eşime göre çocuk doğduktan sonra ben yine işe devam edeyim çocuğuma ailesi baksın
arkadaşlar ben 4 yıllık evliyim ve evlenirken eşimin ailesinden çok çektim tek kuruşun hesabını yaptılar ve onlardan hiç birşey almadan istemeden beklemeden evimizi kurduk.
derken tüm düğün ev kurma sıkıntılarımız geçti bunlar sözde yanımızda oldular tabi yine içlerinde bana karşı oğlumuzu elimizden aldı düşünceleri vardı halen de var yanımızda olmak istemelerinin sebebi kendilerinin dedikleri elaleme karşı bir arada olalım
tabi ben çok gidip gelmedim ayda bir ama o ayda bir gitmek gelmek bile huzur kaçırmaya yetiyordu bana ters gelen tuhaf gelen davranışlar hal haraketler sözler derken kör topal sözde aile ilişkisi bugüne geldi tabi benim tüm sinir sistemim mahvoldu.
şimdi arkadaşlar kendimi geçtim yapılan yapıldı kimse arkamda durmadı sahip çıkmadı eşim dahil.
çocuğum doğduğu zaman bunlara verirsem daha çok görüşmüş olacağım ve kp. sürekli istekleri olacak
çocuk baktığı için bu şehirde hiç akrabam yok annemde gelemez hasta bakıcı deseniz güvenemiyorum
iyi bakar mı var mı etrafta yakında biri kimseyi de doğru düzgün tanımıyorum çalışmazsam bir süre işten uzaklaşmış olurum ve tekrar iş bulmam zorlaşacak kaç yıllık emeğim boşa gidecek iş bulma düzen oturtma sürecini başa saracağım.
eğer çocuğumu verirsem baksınlar diye iyi bakarlar ama ben mutsuz bir anne olacağım çocuğuma yansıtacağım.
nasıl yapacağımı bilmiyorum çocuğum için katlanmak istyrm ama ya ben daha kötü olursam çünkü beni sinirlendirseler günlerce sinirlerim yıpranıyor hasta oluyorum aklımdan dedikleri çıkmıyor bu durumu gören maalesef ki kocam yok benim bu derece kötü olduğumu etkilendiğimi gören kocam yok
tek başıma kaldım diyebilirim bildiğim bir akraba komşu olsa verirdim çocuğumu ama yok maalesef c.tesiden beri ağlıyorum eşimle bu konuda karşı karşıya geldik beni anlamıyor bugünlerim zehir oldu
arkadaşım kaç kez yadım okumadınz mı ben bakıcı dedim eşim ailem dedi ama çok direnmiyordu bakarız diyrdu arada geçiyordu tabiki doğmadan düşünelecek konular bunlar şimdi çocuk olunca iş ciddiye bindi ailem dedi e benim lafım ne oldu dedim anlamak mı istemiyor kimse bu yorumları okurken hiç mi duymadınız başta konuşulan verilen sözler tutulmaz diye adam şimdi diretiyor diyrm o zaman konuşulmadı mı ben ilk evlendiğim yıl taşındığım her yerde arada lafını ederdim dört yılda salak mıyım da hiç konu etmeyeyim bu kadar 11 haftalıkken derde düşüyorum sizce 4 yılda ne kadar düşünmüş olabilirmDaha 11 haftalik hamileyken çocuk yuzunden birbirinize dustuyseniz cocuk dogunca ne olur kestiremiyorum. Ustelik bir de tüp bebek. Hani kazara hamile kalsaniz anlarim ... Tüp bebek yapmadan evvel milyon kez düşünmeniz lazımdı kim bakacak diye
çok tşk ederim allah razı olsun ben 11. haftaya gelene kadar böyle bir tartışmamız olmadı c.tesi onları evimde öyle yamyam gibi görünce konusu oldu ben bu insanları çok görmek istemyrm dedim ve oda sert bir şekilde göreceksin mecbursun tavrında olunca çocuk bakam mevzusu çıktı ortaya ters düştük hiç mi konuşmadınız yaparken diye yorumlar var ben kaç yaşındayım 11. haftalıkken bu derde düşüyrsam elbetteki 4 yılda yana yana düşünmüşümdürRabbim öncelikle sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin :) hayırlı evlat etsin inşallah :) benim size diyeceğim şimdiden bu kadar düşünmeyin bu mevzuyu ,hamileliğin o kadar başındasiniz ki şimdiden stres yapmaya değmez :) ama nacizane yorumum huzurunuz kacacagina bakıcı tutun... Her bakıcı kötü olucak diye birşey yok,iyileri de vardır muhakkak :)
Bı müddet daha durun ortalık durulsun esinize yazık annen yaşlı kadın yormak istemiyorum diyiverin,bı de bu şekilde yaklasirsaniz ikna edersiniz :)çok tşk ederim allah razı olsun ben 11. haftaya gelene kadar böyle bir tartışmamız olmadı c.tesi onları evimde öyle yamyam gibi görünce konusu oldu ben bu insanları çok görmek istemyrm dedim ve oda sert bir şekilde göreceksin mecbursun tavrında olunca çocuk bakam mevzusu çıktı ortaya ters düştük hiç mi konuşmadınız yaparken diye yorumlar var ben kaç yaşındayım 11. haftalıkken bu derde düşüyrsam elbetteki 4 yılda yana yana düşünmüşümdür
+++++1Esiniz sizi dusunmeyip destek olmuyorsa siz de onu dusunmeyin. Alin ucretsiz izin veya isten ayrilin nasil oduyorsa ödesin borclarini. Her zaman siz fedakarlik yapmak zorunda degilsiniz ki. O cok sevdigi ailesi destek olsun borclarina. Ben cocugum 1.5 yasina gelene kadar kimseye birakmadim kendi anneme dahil. Ve simdi bakiyorum da iyi ki bırakmamisim diyorum her ani ayri guzel ve temellerini ben attım. Benim esimin ailesinde tesekkur etmek ozur dilemek yoktur mesela ama benim 2 yasindaki cocugum herseye tesekkur eder beni uzdun desem ozur diler gelir sarilir oper. Kv ye biraksaydim para kazanacagim diye simdi onlar gibi odun bir cocugum olurdu
sadece o değil kp. para ister görümcem onlarda kalıyor evli ve çocuğuda onlarda onlar bakıyor ve onlardan istemedi
benden ister zaten bakıcı da tutsam vereceğim para sorun o değil sorun aç gözlülük diğer torundan almıyorsan neden
benden istyrsun ve istekleri bitmez birini yemeğe çağırsa yapacağı yemeğin parasını benden istyr bir yere borcu var benden istyr düğüne gidecek takı parasını benden istyr yani anlamadığım bende ev geçindiyrm borç ödüyrm nerden bu rahlığı buluyr anlamyrm sanki yapmak zorundayım gibi davranıyor ihtiyaç sahibi insanlarda değilller benden daha iyiler borçları yok ev kendileriinin arabaları var emekli daha da yetinmiyor biz destek olmadık bari çocuklar kendileri ayakta dursun karışmayalım yok
o şuan hala anne babasını ilk aile gibi görüyor. Sanrıım ilk çocuğunuz. Bence bebeğini kucağına aldıktan sonra ilk öncelik siz olacaksınızinş inş allahım sen yardım et uğruna ne fedakarlıklar ettiğim can dediğim eş bile beni yalnız bıraktı
bakıcı düşünüyrdum eşimde ısrarla ailem diyrdu derken bugüne geldik tabi arada tartışması da oluyrdu
bakıcıya güvenemyrm dememin sebebi etrafımda görüdüklerim ve birine tamamdır buldum demiştim yanıldım
kv. düşündüm bir ara kafamda dolaştı baktım çocuğu düşman edecekler en önemlisi sabrım kalmamış onlara.
güveneceğim bakıcı bulursam tecrübeli veririm baktım olmuyor mecbur işten çıkarım iki seçenek kaldı benim için
ya bakıcı ya da işten çıkacağım
okuyunca hem isteyip hem hiçbir çözüme ulaşmayan birini görmeniz normal çünkü en başta isterken bu çıkmazı göreceğimi biliyordum bile bile istedim çocuğu. çıkmazdayım çünkü doğuma giderken bile kimse olmayacak yanımda belki zor doğum olacak yardıma ihtiyacım olacak kimsem olmayacak ailem annem uzakta ve kadın çok hasta tutunarak yürüyor kendine hayrı yok
en kötüsün herşeyi bırakır çocuğa bakarım dedim ama düşündükçe işi kaybedersem dönüşüm zor olacak olursa olsun diyrm artık az yer huzurlu olurum
Eğitimli bir anne ile babaannenin yetiştirdiği çocuk tabi ki aynı olmaz aynı fikirdeyim bunları hepsini düşünyrmEsiniz sizi dusunmeyip destek olmuyorsa siz de onu dusunmeyin. Alin ucretsiz izin veya isten ayrilin nasil oduyorsa ödesin borclarini. Her zaman siz fedakarlik yapmak zorunda degilsiniz ki. O cok sevdigi ailesi destek olsun borclarina. Ben cocugum 1.5 yasina gelene kadar kimseye birakmadim kendi anneme dahil. Ve simdi bakiyorum da iyi ki bırakmamisim diyorum her ani ayri guzel ve temellerini ben attım. Benim esimin ailesinde tesekkur etmek ozur dilemek yoktur mesela ama benim 2 yasindaki cocugum herseye tesekkur eder beni uzdun desem ozur diler gelir sarilir oper. Kv ye biraksaydim para kazanacagim diye simdi onlar gibi odun bir cocugum olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?