• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Uzun zamandır giriş yapmıyordum ama dayanamadım konuyu okuyunca...Yahu bu evlilik zaten yürümüyor ki adam resmen sırtında yük olarak görüyor sizi fuzuli harcama yapmamanıza rağmen...siz de diyorsunuz ki işe girsem bu evlilik yürümez...kardeşine anasına gelince(hadi anası neyse de) onlar yük değil, başının tacı..bari işe girip şunun dırdırından kurtulun...ben olsam şimdiye gurur yapıp 50 kere işe grmiştim uzak bir yere de gitsem...bu adamın yüzünü ne kadar az görseniz o kadar iyi, hatta direkt tekmeyi de basardım...ev işleri de ortak olur ikiniz çalıştığınız için...yine beğenmiyorsa kapı orda! Niye kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz ki...ben de işten ayrılalı 3 ay oldu eşim daha dinlen boşver diyor ama uzakta bile olsa fellik fellik iş arıyorum kendime yediremeyip...siz de bahaneleri bırakıp bir an önce bir iş bulmaya ve kendi ayaklarınız üzerinde durmaya bakın...kazandığınızı da kendinize harcayın bu adama 1 kuruş vermeyin!

Ben eşim cimri,bana para vermiyor demedim hiç. Ben çok tutumluyum da demiyorum hatta bunu hiç demiyorum asla tutumlu değilim. Ama evimiz,arabamız varken ve hele ki eşim herkese bu kadar verirken neden ben tutumlu olayım onu anlamıyorum?
Tartışma şurdan çıktı. Kardeşi şuan askerde ve evlilikleri 2 çocuğa rağmen çok kötü. Çünkü karısına ve çocuklarına gerek sözlü gerek fiziksel şiddet uygulayan bir insan. En son karısını saçından tutup kapının önüne koymuş ve bize de bunu çocukları bırakıp tatile gitti diye anlattılar. Biz bayram için gittiğimiz de eltim bunları anlattı kimse de sesini çıkarmadı. Bende çıldırdım. Çünkü işin aslını bilmediğim için eltimi çocuklarını 1 ay boyunca bıraktığı için kınamıştım. Gerçekler ortaya çıkınca kaynanama seninde kızın var nasıl vicdanın el veriyor bu zulmüne dedim. Ben birşey dersem bana da vurur dedi. Bende eşime sen nasıl abisin niye bir dur demiyorsun dedim oda sen karışma, diyorum ama dinlemiyor falan dedi. Bende kaynanamın yanında senin oğlun insan evladı değil dedim. Karısına,çocuğuna zulüm ediyor sizde sessiz kalıyorsunuz size de birşey demiyorum dedim. Eşim de haddini bil annemin yanında düzgün konuş dedi. Bu olay sonrasında da ben ona kardeşin hem paranı yiyor hemde senin saymıyor dedim die bana “eşşek gibi çalışıyorum sende yiyorsun, milleti eleştiriyorsun da senin ne vasfın var, ondan ne farkın var” cümlelerini sarf etti. Karısı gitsin boşansın sanane, senin evliliğin çok mu düzgün, dilin 3 metre diye uzadı gitti bu konuşma.

konunu okuyunca çaresizliğini içten hissettim ve üzüldüm açıkçası.
Allah hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın.
Eşinizdeki nasıl bir kafa,nasıl bir zihniyet adamdaki,anlamak imkansız!!!
Neden evlenmiş acaba beyfendi??
Gençliğinize ve kendinize yazık değil mi,sizden kıymetli ne olabilir??
Aileniz boşanmanızı istemiyor ama çile gibi bir yaşam sürmenizi kabulleniyor ve hiç mi düşünmüyorlar ,size üzülmüyorlar?
Öyleyse kendi başınızın çaresine bakın lütfen

Yapmanız gereken boşanıp,kendinize güzel bir hayat kurmanızı tavsiye ediyorum.

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Eşin olacak ahlaksız herifin annesi çalışıyor mu? Bir daha sana biley derse yüzüne vur bu ne biçim aile anlayışı? Eşin çalışmanı istediğini söyleyebilir ama bunun bir üslubu vardır ve zorlayamaz. Ailenden böyle mi gördün baban para kazanmayınca anneni evden mi atıyordu sokakta mı büyüdün de. Bi de mümkünse bu çirkefin mecbur kalmadıkça pek harcama parasını hatta gözün kesiyorsa boşan gitsin

Ben eşim cimri,bana para vermiyor demedim hiç. Ben çok tutumluyum da demiyorum hatta bunu hiç demiyorum asla tutumlu değilim. Ama evimiz,arabamız varken ve hele ki eşim herkese bu kadar verirken neden ben tutumlu olayım onu anlamıyorum?
Tartışma şurdan çıktı. Kardeşi şuan askerde ve evlilikleri 2 çocuğa rağmen çok kötü. Çünkü karısına ve çocuklarına gerek sözlü gerek fiziksel şiddet uygulayan bir insan. En son karısını saçından tutup kapının önüne koymuş ve bize de bunu çocukları bırakıp tatile gitti diye anlattılar. Biz bayram için gittiğimiz de eltim bunları anlattı kimse de sesini çıkarmadı. Bende çıldırdım. Çünkü işin aslını bilmediğim için eltimi çocuklarını 1 ay boyunca bıraktığı için kınamıştım. Gerçekler ortaya çıkınca kaynanama seninde kızın var nasıl vicdanın el veriyor bu zulmüne dedim. Ben birşey dersem bana da vurur dedi. Bende eşime sen nasıl abisin niye bir dur demiyorsun dedim oda sen karışma, diyorum ama dinlemiyor falan dedi. Bende kaynanamın yanında senin oğlun insan evladı değil dedim. Karısına,çocuğuna zulüm ediyor sizde sessiz kalıyorsunuz size de birşey demiyorum dedim. Eşim de haddini bil annemin yanında düzgün konuş dedi. Bu olay sonrasında da ben ona kardeşin hem paranı yiyor hemde senin saymıyor dedim die bana “eşşek gibi çalışıyorum sende yiyorsun, milleti eleştiriyorsun da senin ne vasfın var, ondan ne farkın var” cümlelerini sarf etti. Karısı gitsin boşansın sanane, senin evliliğin çok mu düzgün, dilin 3 metre diye uzadı gitti bu konuşma.
Şuan yazdığınızla ilk mesajınız arasında dağlar kadar fark var. Keşke ilk mesajınızda bunları da belirtseydiniz.

Ben eşinin paramı yiyorsun lafını durupdururken soylemediğini tahmin ettiğim için olayın detayını sordum ve doğru tahmin etmişim...Bence kv ve eşinize karşı konuşmaların hoş olmamış karışmamalıydın, kadın hakları savunucusu değilsin sonuçta...Sen öyle paranı yiyor deyince eşin de sen de yiyorsun demiş lafları ağır söylemişsin...Evi terkedecek bişey göremedim ben şahsen...Ayrıca eşinin sen evden gittiğin halde sana para göndermesini takdir ettim vicdanlı adammış, başkası olsa 5 kuruş vermez...Bence hatanın farkına var, senin kardeşin hakkında eşin bu tarz sözler etse senin de gururuna dokunurdu kardeşin ne kadar kötü olursa olsun...
Özür dile demiyorum ama daha olgun davranmalısın, başka sorunlarınız var mı bilemem ama bu konuda haksızsın..Bu devirde 1500tl harçlık veren koca yok yani.

Kendimi veya şiddet gördüğüne şahit olduğum bir insanın hakkını savunmak için “ hak savunucusu” olmama gerek yok. Bu konu da bir netleşelim. Ben onun eşiyim bana bakmakla yükümlü de demiyorum ama ahlak ve insanlık yoksunu Kardeşi bizim paramızı yiyorsa benim yediklerim kimsenin gözüne batmamalı. Ayrıca pezeevenk karısını askerdeyken kendisine atması için ısrar ettiği mahrem bir video ile tehtid edecek kadar ahlak yoksunuyken ben susup bir kenarda aman karı koca diye oturamam.

Kendimi veya şiddet gördüğüne şahit olduğum bir insanın hakkını savunmak için “ hak savunucusu” olmama gerek yok. Bu konu da bir netleşelim. Ben onun eşiyim bana bakmakla yükümlü de demiyorum ama ahlak ve insanlık yoksunu Kardeşi bizim paramızı yiyorsa benim yediklerim kimsenin gözüne batmamalı. Ayrıca pezeevenk karısını askerdeyken kendisine atması için ısrar ettiği mahrem bir video ile tehtid edecek kadar ahlak yoksunuyken ben susup bir kenarda aman karı koca diye oturamam.
Ayrıca da bu devirde 1500 tl veren koca yok derken sanırım hem çalışmayıp hemde evlerine temizlikçi,çocuklarına bakıcı tutan kadınları gözünüz görmüyor. İnsanlar maddi düzeyleri neyse hayatları ona göre şekilleniyor. Adam askeri ücretle çalışıp da bana 1500 vermiyor

Ben fikrimi söyledim, sen buraya fikir almak için açmadın mı konuyu?
İlla kocanı kötüleyip hemen boşan mı demeliydim...Oysa ben senin iyiliğine konuşmuştum ...Başta konuyu öyle bi açtın ki kocan sana para yiyorsun diyor sürekli durdurk yere gibi ama ben sorunca detaylar çıktı...
Ama şu an adamın iyiliği için boşan diyorum
Kullandığın kelimeler de forum kurallarına aykırı diye biliyorum...

İlla kocanı kötüleyip hemen boşan mı demeliydim...Oysa ben senin iyiliğine konuşmuştum ...Başta konuyu öyle bi açtın ki kocan sana para yiyorsun diyor sürekli durdurk yere gibi ama ben sorunca detaylar çıktı...
Bende size cevap verdim,size hakaret etmedim. Ama bir kadının başka bir kadının gördüğü zulüme karşı “karışma, kaşın hakları savunucusu değilsin” demesi inanılmaz üzücü. Size verdiğim cevap sizi rahatsız ediyor diye bir anda kocamın iyiliğini istemeniz de çok manidar.

Ayrıca ben kocamı kötülemiyorum, mevzuyu anlatabildiğim kadarı ile anlatmaya çalışıyorum. Amaç kötülemek olsa taraflı anlatırım.
ca b

Burdaki bazı arkadaşlar ben o sözleri duysam direkt iş bulurdum demiş. Sizce sorun iş bulmak mı o sözler mi? Konu sahibinin zaten bir mesleği var,olmayadabilirdi. Ayrıca ataerkil bir aileden geliyor demişsiniz. Ataerkil olan aile tiplerinden başlıca kadının çalışmasına karşı çıkılıyor benim gözlemlediğim. Ben açıkçası hemcinslerimin böyle aşağılandığını görünce çok üzülüyorum. Nasıl bir taviz veriliyor bir erkeklere. Bir erkek size bunları söylemeye nasıl hak görebiliyor anlamıyorum. Neden yani? Durumu var demişsiniz. Olmasa da siz çalışmadan bir erkek her zaman eşine sahip çıkmalı değil mi? Herkes milyarlar almıyor bu ülkede,asgari ücretle,iki üç çocukla yaşayanlar var. Git iş bul,yük oluyosun tarzı cidden başka bir boyut. Klasik ben boşan demeye getirmiyorum asla yanlış anlamayın. Ama deyin ki kendinize, ben bu adama nasıl bir taviz verdim benim kişisel alanıma saygısızlık ediyor? Ailesine yaptığı para yardımı elbette bir külfettir ama yapabilir bana abes gelmedi,muhtemelen o yüzden para sıkıntısında. Ama bu sıkıntı sadece size yansıtılıyor,eşine,hayat arkadaşına.. Bence sıkıntı en son size yanstılmalı.. Her neyse umarım bu hakaretleri işitmeyi kendinize hak görmeyip,bir başkaldırırsınız..

Çalışınca bu evliliğin yürüyeceğine inanıyor musun? Evli ama anne ve kızkardeşine bütçe ayıran eşi üzerine yük gelen bir adama ne kadar adam denir bilemiyorum. Eşinin yaklaşımı fazlasıyla rahatsız edici, bunun karşılığı çalışıp kendini daha fazla yormaktan ziyade adamı boşayıp yoluna devam etmek olmalı. Vasıfsız olan sen değilsin koca olmayı becerememiş eşin

Konu sahibi, siz gayet haklısınız. Kocanız bu lafları edemez size. Çünkü tüm ailesine para gönderiyormuş, sizin verdiğinin lafını kesinlikle edemez. Ben sizin yerinizde olsam bir işe girer para biriktirir sonra da boşanırım.

Abisi değil erkek kardeşi. 23 yaşında 2 çocuk babası. Atanamayan bir ablası var arada ona da destek oluyor birde İstanbul’da evli ama eşi çalışmayan bir ablası var her gittiğimiz de 100-200 ona da veriyor. Annesi, eltim ve görümcem aynı evde yaşıyor o evin kredisini ödeyip annesine de 500-1000 arası veriyor
Ahahahahaaahhahah :) olay daha da vahim çıktı iyi mi

Bende size cevap verdim,size hakaret etmedim. Ama bir kadının başka bir kadının gördüğü zulüme karşı “karışma, kaşın hakları savunucusu değilsin” demesi inanılmaz üzücü. Size verdiğim cevap sizi rahatsız ediyor diye bir anda kocamın iyiliğini istemeniz de çok manidar.
Bence biraz sakin olun, herkes kendi bilgisi ve tecrübesi dahilinde size yardımcı olmaya çalışıyor.
Size yorum yapan bu arkadaşımız ( kendisi ile tanışmıyorum) kendi bakış açısıyla fikrini söylemiş , bunda kızacak, atarlanacak bir şey yok. Sizi hem eşiniz ve kayınvaldenizle olan tartışmada hem burdaki yorumlarınızda biraz fevri gördüm.
Eltinizi arka alıp savunmanız elbette güzel bir şey ama bunu kayınvaldenize çıkışarak yapmanız, eşinize dik sözlerle kardeşini kötülemeniz sanki eşinizi tetiklemiş.
Her doğru her yerde söylenmez diye bir laf vardır. Konuşurken ortam, zemin, muhatabımızla ilişkimiz ve muhatabımızın algı düzeyini hesaba katmalıyız. Umarım sorununuz suhuletle çözülür.

Bence biraz sakin olun, herkes kendi bilgisi ve tecrübesi dahilinde size yardımcı olmaya çalışıyor.
Size yorum yapan bu arkadaşımız ( kendisi ile tanışmıyorum) kendi bakış açısıyla fikrini söylemiş , bunda kızacak, atarlanacak bir şey yok. Sizi hem eşiniz ve kayınvaldenizle olan tartışmada hem burdaki yorumlarınızda biraz fevri gördüm.
Eltinizi arka alıp savunmanız elbette güzel bir şey ama bunu kayınvaldenize çıkışarak yapmanız, eşinize dik sözlerle kardeşini kötülemeniz sanki eşinizi tetiklemiş.
Her doğru her yerde söylenmez diye bir laf vardır. Konuşurken ortam, zemin, muhatabımızla ilişkimiz ve muhatabımızın algı düzeyini hesaba katmalıyız. Umarım sorununuz suhuletle çözülür.
Evet sanırım fevri olmam beni haksız konuma düşürüyor. Ama eşimin kardeşi o kadar çirkin bir insan ki zerre tahammülüm yok. Hele eşimin ve annesinin biz birşey diyince bize de vurur diyip kenara çekilmesi. O zaman biz birşey diyiniz bizden de korkup sussunlar. Ama olay bize gelince diller pabuç kadar.

Back