• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Konu sahibi ısrarla dönüp dolaşıp "mesleği gereği üstüne mal alamaz" demese böyle bir ithamda bulunmazdim inan.T.C vatandaşı herkesin hakkıdır mülk sahibi olmak.Harcama kalemleri desen ayrı bir handikap.Konu sahibinin ise dönüp dolaştığı ; ailesinde ki herkes yiyor ben mi göze batıyorum!!

Kesinlikle haklisiniz. Az cok biliyorum bu isleri. Yurt disindan gelen postalarda yuksek degerli urunler oluyor. Haliyle gumrukten gecmiyor. Disaridan degnekci denen adamlardan ayarlayip para yedirdiginizde gunlerce gumrukte surunen mal 1 saat icerisinde gumrukten geciyor ve adresinize sevk işlemleri başliyor. Araci olan adam Gumruk memuru ile bolusuyor bu parayi. Bu yaptigi hem kanunen suç, hem de dinizmizce haram..

Kesinlikle haklisiniz. Az cok biliyorum bu isleri. Yurt disindan gelen postalarda yuksek degerli urunler oluyor. Haliyle gumrukten gecmiyor. Disaridan degnekci denen adamlardan ayarlayip para yedirdiginizde gunlerce gumrukte surunen mal 1 saat icerisinde gumrukten geciyor ve adresinize sevk işlemleri başliyor. Araci olan adam Gumruk memuru ile bolusuyor bu parayi. Bu yaptigi hem kanunen suç, hem de dinizmizce haram..
Nedense bu tür mesajlardan sonra da konu sahibinin nick değişmiş profil fotosu kalkmış?

Herkese merhaba

Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.

Bence iş bulup çalışmak en iyisi gibi duruyor, eşin haksız sen onun hayat arkadasisin sana bakmak zorunda sende akşama kadar onun evinin temizliğini ,cçamaşırini,ütüsünü vs vs yapıyorsun

Eşiniz ne kadar seviyesizmiş siZin adınıza çok üzüldüm, bir daha size böyle şeyler söylerse bakamaıyorsan almasaydın diyin bence

Eşimin benim savunmama ihtiyacı yok. Gümrük günümüzde sıkça denetlenen bir kurum oldu artık ve özellikle fetö soruşturması kapsamında çalışan her memurun soy ağacına kadar herşeyi araştırıldı. Eşim bir hata yapsa çoktan açığa alınmış olurdu. Eşimin maaşı da 6000 bin küsür merak edenler için. Arabayı babasının raporu sayesinde aldık evi de mal paylaşımından payına düşen ile. Sizleri bunları açıklamak zorunda bırakmanız çok acımasızca. Ben sizinle derdimi paylaştım siz eşimin şahit olmadığınız bende söylemediğim halde günah işlediğine o kadar eminsiniz ki? Bana mesaj atan bile var bununla. Derdi mi paylaştım azalsın diye ama bazılarınız eşimin yıllarca okuyup, hakkıyla geldiği mevkiyi bile sorgular oldunuz. O kadar pişman oldum ki paylaştığıma. Nickimi değiştirmesem de fotom kalsaydı da bunlarla bir yere varamazdınız bunu bile farklı yerlere bağlamışsınız? Şuan eşime karşı bir utanç duydum. O kimsenin hakkına girerek bugünlere gelmemiş, emeğinin bu denli küçümsenmesin haketmiyor. Onu buna maruz bıraktığım için vicdanen rahatsız oldum. Bilseydi çok üzülürdü...

Bazı konularda çok üzerinize gelinmiş. Eşinizin maaşı, ailesine ettiği yardım vs beni ilgilendirmiyor. Ne olursa olsun size söylediği laflar çok ağır. Size laf söyleyene kadar ailesini sırtından atsın. Yaptığı hamallıktan başka bir şey değil.

Ama sizin yine de çalışmanız gerektiğini düşünüyorum. Zor şeyler yaşamışsınız, şimdi rahat edeyim diyorsunuz belki ama emin olun evde olmak size iyi gelmeyecek. Çalışıp gücünüzün farkına varmanız, hayata karışmanız lazım. Sonra o adamı ister boşayın ister hizaya getirin sizin bileceğiniz iş.

Ayrıca eltinize arka çıkmanızı çok takdir ettim. "Siz kadın hakları savunucusu musunuz" diyenler olmuş hayret ettim. Yol ortasında dayak yiyen, bıçaklanan kadınlar "Biz kadın hakları savunucusu muyuz? Bize ne!" diyenler yüzünden ortalık yerde rahatça öldürülebiliyorlar demek ki.
Kediye tekme atanı göreyim "Ben hayvan hakları savunucusu muyum?", çocuk kaçıranı göreyim "Ben çocuk hakları savunucusu muyum?". Bu nasıl mantık?

Eşimin benim savunmama ihtiyacı yok. Gümrük günümüzde sıkça denetlenen bir kurum oldu artık ve özellikle fetö soruşturması kapsamında çalışan her memurun soy ağacına kadar herşeyi araştırıldı. Eşim bir hata yapsa çoktan açığa alınmış olurdu. Eşimin maaşı da 6000 bin küsür merak edenler için. Arabayı babasının raporu sayesinde aldık evi de mal paylaşımından payına düşen ile. Sizleri bunları açıklamak zorunda bırakmanız çok acımasızca. Ben sizinle derdimi paylaştım siz eşimin şahit olmadığınız bende söylemediğim halde günah işlediğine o kadar eminsiniz ki? Bana mesaj atan bile var bununla. Derdi mi paylaştım azalsın diye ama bazılarınız eşimin yıllarca okuyup, hakkıyla geldiği mevkiyi bile sorgular oldunuz. O kadar pişman oldum ki paylaştığıma. Nickimi değiştirmesem de fotom kalsaydı da bunlarla bir yere varamazdınız bunu bile farklı yerlere bağlamışsınız? Şuan eşime karşı bir utanç duydum. O kimsenin hakkına girerek bugünlere gelmemiş, emeğinin bu denli küçümsenmesin haketmiyor. Onu buna maruz bıraktığım için vicdanen rahatsız oldum. Bilseydi çok üzülürdü...

Sizde basta esinizden sikayetciydiniz simdi esinizi savunur mu oldunuz? Madem memnunsunuz laflari yemeye devam edin alan memnun satan memnun nasilsa. Konunuzu da kapattirin.

Kazuletbagyan veya nvmgdr :KK64:tüm konun zaten eşinin maddi gelirinin iyi olmasi ,çalışmak zorunda olmaman ama eşinin senin çalışmanı istemesi üzerine.Rakam rakam kime ne gönderdiğini konunda belirten sensin.Rakamlari toplayinca esin ne kadar kazaniyir ki ? diye sorulmasindan dogali yok.. Ama hâlâ esinin mesleginden dolayı nasıl mal sahibi olamadigi konusu kapalı kutu? :işsiz:Esin aile mirasından kendisine kalan ile ev,babasının vergi indirimi ile araba sahibi olmuş .Bunlara sahip olurken kendi içlerinde aldıkları kararı sen bilemeyebilirsin.Annesi payını senin eşine mi verdi de şimdi kredisine destek oluyor bilmeyebilirsin.Bahsi geçen arabayı ailede başka bir üye de alabilirdi ama esin aldığı için kendini kardeşine borçlu hissediyor olabilir.(Sonucta 100 binlik arabada 40 bin karı olmuştur.)Yani ailesi sayesinde eve arabaya sahip olmus bir adamın kime ne kadar verdiğine bu kadar odaklanma derim.Esinin hakkına girmiş gibi hissediyorsan maddi konuları düşünmeyi bırak sana davranışlarına odaklan.Sana hakaret eden,ayrilirsam "kötü yola düşersin diyen",hamile kaldığında "senden çocuk istemiyorum" diyerek kürtaja zorlayan ve yaptirtan bir esin var.Bir de " çalışırsam kadinligimi yaşayamam,benim hayallerim var,sistemin kölesi olamam " diyen yirmili yaslarin başında 1.5 yıllık evli olan sen varsın.Otur düşün neyi yanlış yapıyorum diye,karar ver.Bu evliligi de hayati da yasayacak olan sensin.....Ama sonunda "aslında eşim çok iyi birisidir ama bu günlerde işte gerilmiş ondan böyle şeyetmis e bağlama" lütfen

Son düzenleme:
Bir kadının çalışması kendisi için iyi birşey. Ama eşinizin söylediği laflar fazla ağır.
Çalışmak zorunda değilsiniz. Bu lafları duyacağıma girer 1600 tl bile alabileceğim bir yere girerdim.

Kazuletbagyan veya nvmgdr :KK64:tüm konun zaten eşinin maddi gelirinin iyi olmasi ,çalışmak zorunda olmaman ama eşinin senin çalışmanı istemesi üzerine.Rakam rakam kime ne gönderdiğini konunda belirten sensin.Rakamlari toplayinca esin ne kadar kazaniyir ki ? diye sorulmasindan dogali yok.. Ama hâlâ esinin mesleginden dolayı nasıl mal sahibi olamadigi konusu kapalı kutu? :işsiz:Esin aile mirasından kendisine kalan ile ev,babasının vergi indirimi ile araba sahibi olmuş .Bunlara sahip olurken kendi içlerinde aldıkları kararı sen bilemeyebilirsin.Annesi payını senin eşine mi verdi de şimdi kredisine destek oluyor bilmeyebilirsin.Bahsi geçen arabayı ailede başka bir üye de alabilirdi ama esin aldığı için kendini kardeşine borçlu hissediyor olabilir.(Sonucta 100 binlik arabada 40 bin karı olmuştur.)Yani ailesi sayesinde eve arabaya sahip olmus bir adamın kime ne kadar verdiğine bu kadar odaklanma derim.Esinin hakkına girmiş gibi hissediyorsan maddi konuları düşünmeyi bırak sana davranışlarına odaklan.Sana hakaret eden,ayrilirsam "kötü yola düşersin diyen",hamile kaldığında "senden çocuk istemiyorum" diyerek kürtaja zorlayan ve yaptirtan bir esin var.Bir de " çalışırsam kadinligimi yaşayamam,benim hayallerim var,sistemin kölesi olamam " diyen yirmili yaslarin başında 1.5 yıllık evli olan sen varsın.Otur düşün neyi yanlış yapıyorum diye,karar ver.Bu evliligi de hayati da yasayacak olan sensin.....Ama sonunda "aslında eşim çok iyi birisidir ama bu günlerde işte gerilmiş ondan böyle şeyetmis e bağlama" lütfen
Tüm yorumları okuyamadım
Gerçekten hamile kaldığında istemiyorum deyip bebeği mi aldırtmış adam
Allahım ya boşarım çok net! O bebeği aldırmam ama o adamı boşarım

Eşi tecavüze uğradığını biliyorsa, bilinç altında bu durumu kabullenemediği açığa çıkıyor.

Aldattığından şüphelenmesi, kötü yola düşersin demesi vs.

Hangi aklı başında erkek karısına bunları söyler ki?

Çalışmıyorum eşimin maddi geliri iyi hem benm aileme hem kendi ailesine yardım edebiliyoruz şükür ki yeri geliyor biz 3 hafta pazara çıkmıyoruz evde ne varsa onunla idare ediyoruz bazen ben konuşuyorum artık borçlar bitmeli diye ama olmuyor sanırım 3 ev kredisi bir araba kredi bağlar SSK ödemeleri derken yine de ailelerimize belli etmemeye çalışıyoruz bazen ailesine bizde yokken alır götürürüz bunu sorun etmem
Amma velakin bana şu lafları etse gider fabrikada çalışır yinede kendimi ezdirmezdim.
Şuanda kendi aileme alınan ev için yaklaşık 70 milyar borçla girdik eşimin üzerine çekildi kredi eşim elden mütahide ödeyecek ailem krediyi ben bu yüzden işe girmeyi teklif ettiğimde hallederiz biraz sıkarız demesi hoş ama kendimi ezik hissetmiyorum Allah nasip ederse de seneye ailesine ev yapacağız he bu arada eve birşey alırken en ufak abur cuburu bile düşündüğüm vakit olur evet kazanıyor evet yeri geliyor para da atabiliyor ama kendi işi olduğu için bence de içeride para bırakması gerektiğini düşünüyorum bu yüzden bana dese ki şuan değil zoruma gitmezdi açıkcası genciz şuan da yaptıklarımızla kalacağız büyük ihtimal
Aileye olan yardımları ben gözümde çok da büyütmüyorum kendim çalışsaidim de aileme yardımcı olurdum sağolsun bana gerek bırakmadı evlat olarak yapmamız gerektiğini düşünüyorum sende bence ailesine kredi ödediğini kavgalarında dile getirmemelisin
Anlaması için eşinin de bence işe girip çalışabilirsin oda ne kdr yorulduğunu anlayıp pes edecektir

Eşi tecavüze uğradığını biliyorsa, bilinç altında bu durumu kabullenemediği açığa çıkıyor.

Aldattığından şüphelenmesi, kötü yola düşersin demesi vs.

Hangi aklı başında erkek karısına bunları söyler ki?
Eşi konu sahibinin yasadigi travmayı biliyor bilmiyor inan fikrim yok...tek gördüğüm adamın aklı başında birisi olmadığı ...konu sahibinin ise tum ömrünü bunları duyarak ,yaşayarak geçirmek için fazla genç olduğu.

Eşi konu sahibinin yasadigi travmayı biliyor bilmiyor inan fikrim yok...tek gördüğüm adamın aklı başında birisi olmadığı ...konu sahibinin ise tum ömrünü bunları duyarak ,yaşayarak geçirmek için fazla genç olduğu.
Bunun için psikoljik destek almaya devam edip güçlenmesi lazım.
Ya da evlilik devam etsin istiyorsa eşli terapi almaları çözüm gibi geliyor bana.
Değil mi K Kazuletbagyan ?

konuyu eşini şikayet etmek için açtın, şimdi kıymetli oldu savunmaya geçtin, eşine krşı utanç duydun.sen dön evine bu kıymetli adamı üzme sensiz bırakma. arada olur öyle aşağılamalar çok ta takılma :işsiz:

Nedense bu tür mesajlardan sonra da konu sahibinin nick değişmiş profil fotosu kalkmış?
Hayır tecavüz mevzusundan sonra kaldırdı
Aslında anlatmamakta bile o kadar hakli ki
O mevzudan sonra fotoğrafı kaldırdığını göremeyip direkt kocasının usulsuzluklerini kızcağıza kitlemissiniz
Yazık gerçekten

paramı yiyorsun ne demek yahu
ben yutamazdım bu kadar lafı
vasıfsız değilsin sağlık personelisin ve evet çalışma şartları çok ağır hele özelde

Back