• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Bilmiyorum. Bu evliliği herkesin dediği
Gibi para için yapmadım. Ve çok zor oldu bu yuvayı kurmak. Şuan bütün hayatımı anlatasım var . Bu benim ilk yenilgim değil. Tecavüz gibi birşeyi tek başına atlatmış bir insanım. Kimsenin dediği gibi laf yemiyorum. Sadece yorgunum, 22 yaşındayım ama yaşanmışlığım çok fazla. Korkuyorum niye kimse bunu anlamak istemiyor ki
Bende bu mesajına takıldım. Tecavuze mi uğradın? Kocan mı yaptı sana bu kötülüğü

sanırım yapılan yorumlardan sonra paylaşmak istemediğim bir konu. Öyle ki bağırmadın sende istemişsindir diyecek hemcinslerimiz var.
Ben bılmek ısterim sensin yanında olacak kadınlarda vardır burda. Ama bana tecavuz sonrası yapılan zorakı evlılık gibi geldı bu. Umarım kocan degıldır bunu yapan umarım evlenmek zorunda kalmadın

Ben bılmek ısterim sensin yanında olacak kadınlarda vardır burda. Ama bana tecavuz sonrası yapılan zorakı evlılık gibi geldı bu. Umarım kocan degıldır bunu yapan umarım evlenmek zorunda kalmadın
Çok hassas bir konu ve ben bu konu da ki en ufak bir imaya dahi tahammül edecek gibi değilim. Evliliğim zora ki değil de ama ne yalnız kalabilecek gücü neden yeniden başlama gücünü kendim de bulabildim. Alışkanlığın ve başka insanları tanımaya dahi bulamadığım enerjimi emek verdim kaç yıl sonu evlilik olsun diye girdiğim bir yol. Belki kaçış belki kurtuluş. Ama kırık dökük ...

sanırım yapılan yorumlardan sonra paylaşmak istemediğim bir konu. Öyle ki bağırmadın sende istemişsindir diyecek hemcinslerimiz var.
İnanın bu yazdıklarınıza çok çok üzüldüm.
Ben fevri hallerinizin, eltinizi hararetle savunmanızın altında bu travmanın yattığını düşünüyorum. Hem evliliğiniz hem kişisel psikolojik sağlığınız için terapi almayı düşünmez misiniz? Size daha iyi nasıl yardımcı olabilirim?

İnanın bu yazdıklarınıza çok çok üzüldüm.
Ben fevri hallerinizin, eltinizi hararetle savunmanızın altında bu travmanın yattığını düşünüyorum. Hem evliliğiniz hem kişisel psikolojik sağlığınız için terapi almayı düşünmez misiniz? Size daha iyi nasıl yardımcı olabilirim?
Bir süre terapiye gittim aslında ama sonra bıraktım. Teşekkür ederim beni anladığınız için

Ben sadece ilk sayfayı okudum ve cok üzüldüm.
Erkek eşine bakmakla yükümlüdür. Bu nasil bi adam boyle
Benim atolyem var. Internet uzerinden satis gerceklestiriyorum. Siparise dayali calistigim icin canim isterse siparis aliyorum istemezse almiyorum ve kendime vakit ayiriyorum.. Ben calistigim halde nişanlim her ay bana minimum 2500 tl harclik veriyor. Ve bir kere bile bu parayi ne yapiyorsun diye sormadi.

Senin kocan sana bakmaktan aciz resmen. Sanki sen evde yan gelip yatiyorsun. Erkek 10 saat calisiyorsa kadin 24 saat calisiyor.

Al karsina konuş. Olmuyorsa da devam etme. Elinde meslegin var bir an dusunme ve ayril bu insandan. Kendine bu adami reva gorme lutfen.

Bir süre terapiye gittim aslında ama sonra bıraktım. Teşekkür ederim beni anladığınız için
Bence bir müddet daha terapiye devam etmeniz size iyi gelecek. Tüm konuyu yorumlamam gerekirse eşiniz aslında kötü biri değil, sadece iletişim problemi yaşıyorsunuz. Birbirinize biraz zaman verin, kafanızı dinleyin, ben çözeceğinize inanıyorum.
Sorununuzdan bağımsız olarak da, aslında çalışmak size iyi gelecektir diye düşünüyorum. Hem ekonomik bağımsızlığınız olur hem üreten bir kadın olarak kendinizi güçlü hissedersiniz.
Kendi mesleğinizi evlilikle birlikte yürütmekte zorlanacağınızı düşünüyorsanız alternatif iş kollarını araştırabilirsiniz.
Çalışmak, üretmek ve etrafına faydalı olmak iyidir diyorum ben. Bir düşünün olur mu?

Yerinde olsam önce ise başlar sonra adamı sutlatrdim. Paramı yiyorsun diyen birine güvenip yaşlılığında kadar hayatimi onunla surdurmem. Dünyanın kırk turlu halı var. Hasta falan olsan yatalak olsan kapının önüne koyar boylesi insanı.

Ben hemen işe başlar bir yandan da boşanma davamla ilgilenirdim . Söylediği şeyler çok çirkin .."paramı yiyorsun "ne demek ?" bi işe yaramiyorsun "ne demek ? Cüzdan birliği yapmak için mi evlendi bu adam seninle ? Büyük kirilirdim ben ..

Çok seviyorsan ve bosanamam dersen ,gir bir işe çalış .o bir günlük tatil çok iyi gelir eşine ..evliliğiniz kurtulur .çünkü adam paranı istiyor ,seni değil ..dediğim gibi olmasaydı ailesine ayrı ayrı ödediği krediyi kenara atar (en azından birini) , seni de bu kadar yipratmazdi

Canım bir kişinin mesleği gereği kendi üstüne ev araba alamaması ,kardeşinin üstüne alması o mülkün parasını karşılayacak bir maaş almamasındandir.Gumruk muhafaza,muayene memurlukları rüşvet ile en çok karşılaşılan memurluk alanlarıdır.Adam müsteşar değil,memur sonuçta..8000 TL alıyor olsun,yine konu sahibinin bahsettiği harcama kalemlerini karşılayamaz.

Aklimdan gecenleri yazmissiniz. Resmi maasi tas catlasin 4500-5000 TL dir. Evi var, arabasi var. Annesinin ev kredisini oduyor ve kardesine veriyor sadece bunlarin toplami 3000 tl civarinda. Uzerine Kendi evini gecindiriyor. Arkadaşa da 1500 tl veriyor.. Bunların hepsini kendi maasiyla yapmasi mumkun degil.. Adamin istanbul"dan gitmek istememesinin de sebebi bu demek ki. Istanbul'da kimin eli kimin cebinde belli degil.. Buyuk sehir gelen milyonlarca posta var. Demek ki gumrukten geçmeyecek seyi gecirtip bunlardan gelen parayla yolunu buluyor.. Kucuk bir il e giderse muslugun suyu keilecek tabi. Rusvet yiyen insandan ne hayir gelir ki zaten. Vay canina...

Aklimdan gecenleri yazmissiniz. Resmi maasi tas catlasin 4500-5000 TL dir. Evi var, arabasi var. Annesinin ev kredisini oduyor ve kardesine veriyor sadece bunlarin toplami 3000 tl civarinda. Uzerine Kendi evini gecindiriyor. Arkadaşa da 1500 tl veriyor.. Bunların hepsini kendi maasiyla yapmasi mumkun degil.. Adamin istanbul"dan gitmek istememesinin de sebebi bu demek ki. Istanbul'da kimin eli kimin cebinde belli degil.. Buyuk sehir gelen milyonlarca posta var. Demek ki gumrukten geçmeyecek seyi gecirtip bunlardan gelen parayla yolunu buluyor.. Kucuk bir il e giderse muslugun suyu keilecek tabi. Rusvet yiyen insandan ne hayir gelir ki zaten. Vay canina...
Konu sahibi ısrarla dönüp dolaşıp "mesleği gereği üstüne mal alamaz" demese böyle bir ithamda bulunmazdim inan.T.C vatandaşı herkesin hakkıdır mülk sahibi olmak.Harcama kalemleri desen ayrı bir handikap.Konu sahibinin ise dönüp dolaştığı ; ailesinde ki herkes yiyor ben mi göze batıyorum!!

Ben yapamam sartlar agir demeyi birakin bence Sonucta yasiniz genctir heralde Insan gençlikte zorluk da ceker zor sartlarda calisir da.. Hem calisinca ev isleri icin maasinla bayan da tutarsin en azindan temizlikle ugrasmazsin

Back