Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Ben şuan çalışıyorum ama kendim istediğim için yapabildiğim için. Bir gün çalışamayacağımı söylediğimde eşim bana böyle söyleyecekse ayrılır çalışır kendime bakmaya devam ederim. Bir de onun temizliği, ütüsü, yemeği sorumluluklarını üstlenmem. Bu erkeklerde bir acayip oldu. Kimse paramı yemesin ama her şey dört dörtlük olsun. OLDU

sizin adınıza çok üzüldüm. düşüncelerinizde haklısınız.elbette zor şartlarda çalışıp evlilğini devam ettirenler vardır ama evlilik ne kadar denir bilmiyorum. öncelikli olarak eşinizin sözleri çok ağır siz çalışırken kaza geçirip bakıma muhtaç duruma da gelebilirdiniz Allah korusun o zaman ne yapacaktı kapıya mı koyacaktı. Vefasız bir eş.TÜm yazılanları okumadım umarım çocuğunuz yoktur. bize yazması kolay gelebilir ama bence boşanın.

Paradan çok daha büyük sorunlarınız var sizin. Eşiniz sizi sevmiyor ve yük olarak görüyor.
Hemen yapamazsınız ama kendinize bir hayat planı yapın. İşe girin, para biriktirin. Kendinize bir hayat kurun.
Görünen o ki siz ayrılmasanız bile bu adam sizi bırakacak çünkü.

Belki başka gelir kaynakları vardır bilmiyorum, ben de anlamadım tam olarak. Maaşlar ne civarda onu da tam bilmiyorum gerçi.

Konu sahibi burada pek çok kişi söylemiş zaten aslında boşanmak bir çözüm olabilir sizin için çünkü eşinizin söylemleri çok korkunç. Eğer mesleğiniz çok yorucu olacaksa farklı bir işe girmeyi deneyebilirsiniz. Ama çalışıp, birikim yapıp bu adamdan kendinizi kurtarmalısınız bence. Yaşınız ilerlediğinde hiçbir yerden başlayamayacaksınız, eliniz kolunuz tamamen bağlanacak çünkü.

Boşanınca nafaka vermek zorunda kalacak diye öyle diyordur o.

Kusura bakmayın, kendinizi eksik hissetmekte sonuna kadar haklısınız. Elinizde mesleğiniz var ne güzel okumuşsunuz hangi akla hizmet eşiniz iyi maaş alıyor diye işten ayrılırsınız . Anladım iş yerinizde sorunlarınız varmış fakat oradan ayrılıp başka bir iş yerine başlasaydınız. Kaldı ki size bunca hakareti söyleyen bir adamın verdiği parayı da almayın lütfen. Gidin kendi ayaklarınız üzerinde durup mesleğinizi icra ederin. Madem ki size bu sözleri sarf ediyor. Görsün bakalım saatlerce çalışan bayanla evlilik nasılmış. Temizlikçi tutun yardımcı tutun gerekirse ama kendi paranızı kazanıp bu lafları işitmeyin.

Çocuk düşünmüyorum. Oda istemiyormuş

Kaç yaşındasın ? Kaç yıllık evlisin ? Ben bu vazgeçmişlik ? Bi silkelen kendine gel, güneş her gün yeniden doğuyor görmüyor musun?
Kurtul o adamdan.. Ortada dert, sıkıntı yokken böyle konuşan adam, yarın dar gününde kötü gününde yanında olur mu sanıyorsun?? Tamam evlilik bir ortaklık, kadın çalışır çalışmaz bu eşlerin ortak kararıyla olur ama böyle söylenmez.. nasıl konuşturabiliyorsun bu şekilde ? Cevap vermek yetmez haddini bildirmelisin..

İnsan çalışabilir, çalışmayabilir, kendine uygun bir şey bulamayabilir vs... ancak paramı yiyorsun diyen bir adamı yanımda koca diye tutmam bu kadar net

Cidden çok kırıcı. Evlenmeseymiş o zaman. Allah kolaylık versin. Bir çıkış yolu göstersin.

Ben bana vermiyor yada verdiği yetmiyor demiyorum ki zaten. Yüzüme vuruyor, paramı yiyorsun, çalışmıyorsun, dilin 3 metre ama vasıfsızsın, donanımlı değilsin, ne işe yararsın diyor” diyorum

Susmuyorum, söylüyorum ama o zaman da benden bıktığını, dilimin 3 metre olduğunu, benden utandığını ve saygısız bir insan olduğumu söylüyor

Evet sevdiğini söylüyor ama bence de hepsi sadece doğmasını istemediği için şaşırdığımız bebeğin vicdan yükü. İnsanın gidecek bir ailesi olmayınca kendine bile ağır geliyor kendisi.

Verdiğim destekle ne yapacak biliyor musunuz? Memleketinde bir iş kurup başına kardeşini geçirip bütün tapuları da onun üzerine yapacak.

Bazı mesajlar için kaç sayfa geriye gittim. Aklınızı başınıza devşirin ! Bu adamdan eş olmaz ! Baba olmaz ! Ölmüş olsa hakkın olanı alamayacak şekilde dımdızlak kalırsın ortada. Bütün kazancını variyetini tapularını ailesine endekslemiş . Sende başının çaresine bak diyor adam. Bu adam kendinden vazgeçmiş sana ne hayrı olsun. Çok sinirlendim yaa !!

Kıyamam sana ya nasıl da güzel ailene arkadaşına anlatır gibi içtenlikle anlatmışsın..
Eğer eşin müslüman bir erkekse bu düşüncesini bir an önce değiştirsin gaflete düşmüş olmalı aç oku ona islamda kadının haklarını senin onun üzerinde çok hakkın var sakın üzülme sen hatalı değilsin
Etik olarakta haklısın eş eşe bakar hele ki güçlü olan zayıfa bakar yani erkek kadına dünyanın düzeni bu
Bunun tam tersi de mümkün burada bile kocası çalışmayan eve bakan bir sürü hanım var kocası hastadır güçsüzdür psikolojik olarak zordadır iş bulamıyordur kadın ne yapar eşine sahip çıkar onu kırmadan yükü omuzlanır evi geçindirir
Erkeklerimize ne oluyor böyle...
Nacizane tavsiyem işe gir birikimini yap...yolunu çiz ...
Tabi önce al karşına etik,dini,kültürel konuş düzelmesini iste baktın olmuyor...Sen bilirsin umarım hatasından döner birkaç yayın okut ona lütfen severek evlenmişsin dilim varmıyor ayrıl demeye çabala her açıdan düşüncelerini insanileştir eşinin

tüm yorumları okudum, konu gerçekse ben şok. bu nedir yahu? adamın yapmadığı kalmamış. çocuk aldırtmış, her türlü baskı, hakaret var, kendi ailesinin kredisini falan geçtim de bu düpedüz zorbalık... kendi ailen de sana destek olmuyor manevi olarak... konu gerçekse türk filminden beter.

183 ü arayın. destek olabilirler. geçici yer temin edebilirler. daha kolay boşanırsınız

Belki başka gelir kaynakları vardır bilmiyorum, ben de anlamadım tam olarak. Maaşlar ne civarda onu da tam bilmiyorum gerçi.
Canım bir kişinin mesleği gereği kendi üstüne ev araba alamaması ,kardeşinin üstüne alması o mülkün parasını karşılayacak bir maaş almamasındandir.Gumruk muhafaza,muayene memurlukları rüşvet ile en çok karşılaşılan memurluk alanlarıdır.Adam müsteşar değil,memur sonuçta..8000 TL alıyor olsun,yine konu sahibinin bahsettiği harcama kalemlerini karşılayamaz.

Bu ayıyı hangi dağdan indirip medeni kanunda koca vasfına soktun merak ettim?

Hadi şimdi sağlıklısın. Biz nasıl yürütüyorsak sen de yürüt deriz de ya ileride zor bir hamilelik ve doğum olur da çalışamazsan?

Ya hasta olursan yardıma ihtiyacın olur da çalışamazsan. O zaman neler duyacağını tahmin edebiliyor musun?
Haftasına kapı dışarı bile eder bu hayvan seni.

Onun evlilikten anladığı kadın çalışsın hem eve hem işe yetişsin, yemeğim çayım hazır olsun, yatağımı doldursun tatmin etsin, çocuk doğursun soyum devam etsin.

Sene 2018. Artık bu iğrenç zihniyetin devam etmesine izin vermeyin.

aaa olabilir valla. çalış demesinin sebebi bile o olabilir.neyse günahını almayalım kimsenin tabiki belki farklı yerden gelirleri de vardır ama normalde bana da üzerine mülk alamamak tuhaf geldi. gelirin 2000 lira olsa aylık giderinle taksitinle o parayı aşmıyorsan sorun yok. ama gelir 2000 gider 5000 ise tabi sorarlar adama onu nasıl aldın diye! hele ki memurlar da daha bile titiz incelerler.

İşte ben bahsettiğiniz şeyi yazmak istememiştim açıkçası. Adamın davranışları oldukça itici zaten, şaşırmam gerçi.

Yahu kusura bakmayın ama bu nasil bi düşünce tarzı ? Oturup koca parası yemekle mi kadin olunuyor ? Eşinizin ettiği laflar yenilir yutulur değil ve siz hala calismamak icin bahane ariyorsunuz. Bal gibide tembellik yapıyorsunuz işte. Evi cocugu bahane etmeyin boşuna. Çalışan kadının evi pırıl pırıl olmak zorunda değil. Yemekleri dört dörtlük olmak zorunda değil. Çalış diyen adam beklentisini ona göre düşürecek. Hatta belki zamanla eşiniz işi birakmanizi isteyecek cünkü onunda rahatı bozulacak. Bu kadar lafın üstüne ben olsam 1 kuruş isteyemem. Eşiniz sonuna kadar haksız ama sizede hakli demeye dilim varmiyor. Düşünce yapınız bana çok ters. Kadın hayatın içinde olmalı. Kendini kocasına mahkum etmemeli. Heleki elinde mesleği olan bir kadın bu kadar aciz durmamali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…