Kendime eşimin sırtında bir kambur gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Kimsenin iftirasına maruz kalmadan ve aileme bile gerek duymadan en az zararla nasıl kendi ayaklarımın üstünde dururum ona bakıyorum. Çek git kapıyı demekle bir yere gidemiyorsun gidecek yerin yok ise
Önce iş bul çalış iş yerindeki düzenine bi bak sonra al karşına aileni konuş ayrılabilir miyim değil ayrılacağım de çalışıyorum paramı kazanıyorum evinizde istemezseniz ben ev tutacağım de izin istemiyorsun ailenden farkındaysan yapacağım de

ataerkil yapıda eşi çalıştırmamak, evinin kadını olmasını istemek, çocuklarına evde annelik yapmasını istemek te vardır yalnız...Bu nasıl ataerkil yapı?

şartları ortaya koyun gece gunduz mesaili iş var yemek yapamıcam, yeri gelecek kadınlık gorevlerimi yapamıcam, cocuk olursa bakıcı bakacak gece nöbette olucam ama para getiricem razı mısın deyin..Ben razıyım yeter ki para getir diyorsa işe girin ve boşanın

merhaba K Kazuletbagyan

konunu okuyunca çaresizliğini derinden hissettim.

Durma o adamın yanında inan hak etmiyor seni. Ben de kadının çalışmasından yanayım ve yıllardır çalışıp yalnız yaşayan bir kadınım. yaşın kaç bilmiyorum ama ben 30 yaşıma kadar ünv hayatım dahil ailemden maddi destek görmedim.

Öz güvenin yerinde olsun sakın kendini eksik hissetme. evet istanbulda lojman olmadan zor ama şehir değiştir.
Kuzenim medipol de hemşireydi dediğin gibi uzun ve yorucu çalışma saatleri vs yıprandı şimdi özel bi şirkette çalışıyor evde yatan hastalara bakıyor. altında aracı bi çok bölgeyi geziyor ama bekar. yani sen bu adamı başından bi yolla öncelikle seni aldıysa maddi olarak da ihtiyacını karşılamak zo run da...

Antalya bölgesi düşünmezmisin ? burda bir çok otelin kendi bünyesinde anlaşmalı olduğu hastane ile çalışan hemşiresi var hepsi de sabit çalışır 9:00 - 17:00 arası bi araştır derim hem hayat şartları bi istanbula göre daha ucuz aldığın maaş ile rahat rahat geçinirsin inan yardımcı olmak isterim.

İnsanın ailesi ardında kapı gibi durmayınca hep kolu kanadı kırık hissediyor ama inan öyle değil. Asıl güzel olan birey olarak dimdik ayakta durabilmek..

lütfen önce güçlü ol. Sen o adama muhtaç değilsin o sana muhtaç.
Dilediği zaman dm den yazabilirsin... Yanında seni tanımasa da birileri mutlaka olur ve olacaktır.

Ayrıca bu adamı boşayınca da bi güzel nafaka bağlattır kendine ki o kıyamadığı paracıklarına ciğeri yansın biraz.. o evin arabanın da yarısı senin canım evliyken alındıysa o mallar. Elinden geleni ardına koyma. Hadsiz herif

eşinizin tutumuna söyleyecek söz bulamıyorum. çalışıp çalışmamak tercih meselesi yanlış anlamayın size saygı duyuyorum evliliğini yürütmek için uğraşıyorsunuz ama bana biri bu lafları etse önce işe girerdim evi düşünmezdim. gerekirse yardımcı tutardım. evliliğiniz çok sağlam temelli gelmedi bana en azından köşede birikmişiniz ve tutanacak bir dalınız olur. çalışmazsanız ve evliliğiniz biterse sizin için çok daha sıkıntılı günler başlar.

adam aseni sevmiyorsa niye bunlari katlaniyorsun ki...
boşanmiş kadinlara kötü gözle bakacagini mi düşünüyorsun.
burda boşanmiş hele çocuklu olup da ne güçlü kadinlar var..
sende çocuk yok böle şeyler sakin düşünme.. güçlü olmalisin..

Ben eşek gibi çalışıyorum sen oturduğun yerden yiyorsun !! Para bir yerde elbette önemlidir ama bu kadar basitleşip alçaltacak kadar inanın değerli değildir .. Yediğim lokmaların sayıldığından şüphe ederim ! Bu kadar hırsa doyumsuzluğa yazık . Kusuruma bakmayın ..

Sizce bir erkeğin karısına bu üslupta konuşması doğru mu sanki ticaret ilişkisi gibi sanki üniversite de eve çıkmışında iş arkadaşına çalış artık yeter seni idare ettiğim der gibi
Evlilik bu mu ya benim arkadaşımın ailesi kocasını hiç istemedi evlenicekseniz tek kuruş vermeyiz dedi çocuk düğünü yaptı altınını takti eşyaları tamamiyle kendi aldı düzdü ve kız çalışmıyor ama hala ağzından çıkacak söze bakıyor mutlu musun diyor yani demem o ki siz eşinizin sizi sevdiğine emin mısınız eskiler ne der bilirsin belki
Kadının sevmesinden çok erkeğin kadını sevmesi çok önemlidir çünkü erkek sevmezse asla değer vermiyor o iş yürümüyor bence siz kpss çalışın başka bir yere atanın o da ailesine bakmaya devam etsin sen evini barkini ayırmışın evlenmişin bir yuva kurmuşun kardeşine para ayır annene ayir evlerini bile al ama karın iki kuruş harcayınca çalışsana artık de
Midem kasildi

Lütfen sorumu yanlış anlamayın, eşiniz müslüman mı? Eğer öyleyse ona size eşşek gibi bakmak zorunda olduğunu ve inandığı dine göre kadının çalışmak gibi bir yükümlüğünün olmadığını hatırlatın. Annesi ve kardeşi çalışıp kendi kredisini ödesin önce de o evdeki karısına adam gibi bakmayı öğrensin. Eşinizin söylediği şeyler kabul edilir gibi değil yazıklar olsun ona. Bir kadını bolluk içinde çaresiz hissettirmek ne demek ya? Lütfen boyun eğmeyin eksik ya da yük gibi hissetmeyin. Siz ona Allah ın emanetisiniz nasıl böyle bir hıyanet içine düşebilir. Ne yazıkki okumak yetmiyor işte ... Kendiniz için gönlünüze sinen bir iş bulun bir kuruşta vermeyin ne ona ne eve. Biriktirin kenarda kafanızı bozarsa da çekin gidin kapıyı.

bu konuya denk gelip okuduğum için çok üzüldüm ya. Verdiğiniz örnek tüy ürpertici
Artık bi çok erkek bu anlamda çok acımasız,hem çalışıp para kazanılmasını hem evde tüm işlerin halledilmesini bekliyorlar,kadın hemcinslerimize karşı o kadar büyük bi haksızlık yapılıyor ki aslında,eşi çalışmayan erkek memurların çalışan kadın memur arkadaşlarımıza karşı inanılmaz bi hazımsızlıkları fesatlıkları var mesela,birebir çoğu zaman maruz kalınıyor bu duruma.

eşin tabiri çok yanlış ve çok ayıp..bence bir an önce iş bulun. ekonomik özgürlüğünüz olsun. dedikleri gibi bir de kadın tutun temizlik için. yemek yetişirseniz yaparsınız, yorgunsanız boşverin. eşiniz bu durumu bir de görsün. robot sanıyorlar bizi. hem istiyor çalış, eve katkı koy. tamam diyorsun ama yemek de temizlik de ütü de eksiksiz olacak. yok canım! kendileri işten gelir yayılır koltuğa, çalışan kadın doğruuu mutfağa! yok öyle adaletsizlik. tamam çalışın bence de, kadınlar mümkünse çalışmalı. ama 3 gün sonra o eksik bu eksik derse vurursunuz yüzüne sizde!

Vay vay, kadının düşmanı kadın derler demekki Allah iyi insanlarla karşılaştırsın cinsiyetle ilgisi yok. Is yerinde şükür ki denk gelmedim boyle düşüncelere sanırım ondan yadırgadım. Çalışan çalışır çalışmayan çalışmaz. Ben demiyorum ki bir erkek karısının çalışmasını isteyemez. Hayat sartlari zor erkekler bu konuda destek bekleyebilir, bu yönde isteği olabilir. Ama herşeyi istemenin bir adabı bir üslubu bir yolu vardır.

Adam resmen psikolojik şiddet uyguluyor size. O nasıl sözler yahu. Bosanirsaniz da gayet güzel meseleginizi yapar kafaniza göre yaşarsınız. Bu öküzü çekmek için mi geldiniz hayata? Bosanin ve kendi ayaklarınız üzerinde durun lütfen . Adam tam bir ..... . Boşluğu siz doldurun ben doldurursam çok fena olacak. Kiz kardesine annesine yardım etsin karısının yediği bir lokma zoruna gitsin. Adam hayat arkadaşı değil , hizmetçi ariyormuş resmen kendine.

Okudukca sinirlendim bende lise mezunu olarak atandım. Atanamazsın diye bişey yok. Otur adam akıllı çalış hem kpss hemde üni oku lisans tamamla yaşın küçük kendin de güzelsin baştan başlayabilirsin. Ailen istemiyor diye sen bu adamı ömür boyu çekmek zorunda değilsin lütfen ayrıl ve lisans yap. Hem çalış hem oku ben öyle yaptım. Sonra da devlete atan inan bana çok daha iyilerini bulacaksın. Böyle omurgasız bi adamı çekmek zorunda değilsin!

kesinlikle bu anlamda cinsiyetin önemi yok,konu tamamen kişinin hazımsızlığı. Kesinlikle haklısınız ama bu kadar eşinin çalışmasını isteyen bi erkek o eş çalışmaya başlayınca ev işlerine yarı yarıya katılım sağlamıyor mesela,bu konuda da çalışmak istemeyen kadınları anlamama yol açıyor,kendisine hiçbir yardımı olmuyorsa kadın neden sürünsün ki? Velhasıl ev hanımı kadınların yetiştirdiği paşaların çalışan eşleri olarak arada ezilen bi kadın nesiliyiz bence,bi sonraki döneme yani kuşağa umarım herşey değişir.

Gümrük muayene memuru diye okumuştum bir mesajında konu sahibinin.
Gümrük muayene memurunun maaşı 10.000 TL olmadığı için kendi üstüne ev alamıyor dur!!Şaka filan mı bu? Adam ailesine ayda 3000 gönderiyor,arabasi var ,evi var...bu evi gecindirip kredi ödüyor...bu kızın eline 1500 TL cep harçlığı (maaşım 4000 ken böyle bir harcligim yok) veriyor!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…