Kedi Sahiplenmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aleenn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dar ve kapalı alanları sevmiyorlar. Dedim ya çocuk gibiler. Şartlar yeterince müsait değilse mutsuz olurlar. Ve bunu anlatmakta beden dili kullanıyorlar tıpkı kedimin koltuğa işemesi gibi.

Stresten hasta olabiliyorlar. Yer müsait değilse dediğiniz gibi olmaz yani. Oğlum çok hareketli bu sebepten ev de onun kıracağı şeyleri koymam, mobilya köşesi, pencere, balkon güvenlikli çünkü zarar görebilir.

Kedide yine aynı şekilde. Mesela tüller uzundu onları çıkarıp kısa saten güneşlik yaptık. Doğasında var yani tırmalamak. Tırmalama tahtası var ama illa o tüllere zıplanacak bu sebepten evi onlara uygun yapıyorsunuz. Balkon mesela çocuk filesi vardı değiştirip kedi filesi yaptırdık. Yine kalın olunca hem oğlum, hem kediler korunuyor.

Aslında bize çok güzel dersler veriyorlar. Ben zaten kalabalık sevmem evim sadedir ama bir tık daha sadeleşti.

Çocuklar ve hayvanlar bize aslında çok eşyanın gerek olmadığını, sağlıklı beslenmemizin, aile bireylerine vakit ayırmamızın, sevgi, sabır ve ilginin bu hayatta fazlası ile yetebileceğini anlatıyor.

Ama mesela haftanın altı günü gün boyu çalışan insanlar da var. Benim iki üç gün boşluğum da oluyor. Hiç arkadaşım olmadığı için de genelde bir iki merkezi gezip hemen eve geliyorum.
Ben haftanın 5 günü çalışıyorum etkinlik yoksa. Etkinlik varsa akşam, hafta sonum dahil oluyor, bazen şehir dışı oluyor. Eşim de göreve gidiyor çok kez Ama ev de illa ki çocuklar var, küçüğün bakıcısı var.

Dedim ya 1 hafta-10 gün kadar çok yoğundum. Kedi oğlum işeyerek tepki verdi çocuklar temizleyemez, bakıcıya temizle diyemezdim tuvaletini.

Çocuk ve evcil hayvan varsa yorgunluk dinlemezler. Hatta umurlarında bile değil eşimin uyuması lazım bir çok kez ama yok illa oynayacak yoksa pati atma, kafasına oturma, üzerinde zıplama her türlü komik tacize maruz kalıyor

4 kedi annesiyim.ikisi 5 diğer ikisi 4 yaşında hepsi kısır... Anlatıldığı kadar zor değil... günlük tuvalet temizliği şart... suları temiz olacak mama taze ve üst segment kaliteli olacak... bizde sayı çok olduğu için illaki tüy oluyor ama sorun değil temizliyorum.( dyson ve kurutma sağolsun)iç &dış prazitlerini kendim yapıyorum. Evimin bereketi kedilerim... kızlarım çok merhametli büyüyor. Onları hep aileden biliyoruz bi yere gitsek deli gibi özlüyoruz.Nereye gitsek aklımız hep evimizde hele ilk kedimiz çok büyük aşk gerçekten... ama çok iyi karar verin zira gerçekten evcil sahibi olmak doğurmadan evlat sahibi olmak demek...

Ya aslında apartta değil de evde olsaydım karar sürecim daha kolay olurdu. Şimdi hayvanın özgürce hareket edeceği bir alan bile yok. Bu beni düşündürüyor.

Kedi = büyümeyen bir bebektir.
Tuvaletini muhakkak günlük temizlemelisin, mama ve suyu fazlaca koyarsan sıkıntı yaşamazsın evde de çok rahat yetecek kadar yiyecek ve su olduktan sonra birkaç gün yalnız kalabilir. Uzun ayrılıklarda tuvalet kabını ikiye çıkarman lazım çünkü kap kirli ise tuvaletini oraya yapmak istemeyebilir. Ve poposunu silmen gerekmez sürekli yalanarak kendini temizliyor zaten.
Tırnaklarını düzenli kesmelisin yoksa eşyalara atlarken zıplarken zarar verir kastım perde, deri mobilyalar falan.
Tüy illaki döküyor mutfak salon bir ise o sıkıntı diğer türlü kapatırsın kapıyı girmez.
Birde o da bir can sevilmek ilgilenilmek ister eve gelip direk uyuyorsanız hiç sahiplenmeyin bence.
Ayrıca yetişkin kedilerin senede 2 kez aşısı olur rutin karma ve kuduz. Güncel ücreti 1550 tl tek aşı. Ortalama 3 ayda bir iç dış parazit yapılmalı o da 600 tl civarı.
Kısırlaştırmak istersen ekstra para en az 5000 tl kadar.
Mamaları ucuz sayılmaz ama ortalama 2700 e 10 kg lık kaliteli mama alıp en az 5-6 ay rahat edebilirsin.
Kumda toplu alımda uyguna gelir.
Mama kabı ve tuvaletini belirli aralıklarla yıkaman gerek.
Arada da taraman lazım ki ölü tüyler eve yayılmasın.
Kısacası can yoldaşı olur ama sorumluluğu büyük iyi düşünün maddi manevi külfeti ağır.

benmde 2.5 yasinda kedim var ve eşimle benim cocugum gibi.yani psikolojisine kadar takip ediyoruz surekli.ustune titreriz.bence siz almayin cunku yerlesik hayatiniz yok gibi bir de arabaniz yoksa hayvana eziyet .tatillerde ne yapacaksiniz kum kabi ve kedi pusetiyle sicakta felan surekli tasinir gibi hareket etmeniz lazim.otobuslerde olmaz hayvanlari goruyorum fenalik geciriyorlar .bence yerlesik hayatiniz olsun genis bir eviniz olsun oyle dusunun kedi.hayvanlara insan gibi iyi bakamayacaksaniz asla almayin

Ya aslında apartta değil de evde olsaydım karar sürecim daha kolay olurdu. Şimdi hayvanın özgürce hareket edeceği bir alan bile yok. Bu beni düşündürüyor.
1 gunden fazla kedi yalniz birakilmaz her acidan dusunursek.mama ve suyunu vermekle is bitmiyor cunku.yani onu dusunun 2 gun bile tatile gitmek isterseni kedinizide goturmek zorundasiniz.yok arkadasjma aileme birakirim diyorsaniz sacma cunku omur boyu sizle yasayacak kedi.sıkıldım birakayim olmaz bir kedi ortalama 13 14 sene yasar.ona gore yapin planinizi.arabanizin olmasi sart mesela.yazin klimada gitmek zorunda bir hayvan biryere.ev kedileri disari sartlarina aliskin olmuyor

bence siz almayin sartlarinizi uygun gormedim ben.hem kediyede yazik.vebal almayin derim ben

Bereket getirdiğini ben de duymuştum.
Ama apart çok küçük, ben nöbet usulü çalışıyorum. Buradaki yorumları da okuyunca kediye haksızlık olurmuş gibime geliyor.

Emin misiniz çok yalnız kalsa bile beni aramayacağına?

Anlıyorum isteğinizi ama apartlarda kedi serbest mi bilmiyorum. Bence pek uygun olmaz gibi ama

Emin misiniz çok yalnız kalsa bile beni aramayacağına?
Ben kedimi evde maksimum bir gün yalnız bırakabiliyorum. Bütün oyuncaklarını çıkartıyorum. Zaten otomatik mama ve su kabımız ve kameramız var. Bir sorun yaşamadık hiç. Bir günü geçtiği zamanlar da oldu. Tatile gittiğimizde beş gün anahtarı anneme bıraktık. Annem geldi günde 15-20 dakika oynadı. Çok küçükse bırakmayın tabi ama benim kedim bir buçuk yaşında bize eskisi kadar bağımlı değil. Canı isterse geliyor. Siz kaç gün yalnız bırakacaksınız?

Bir kedim var. Bir şekilde edinmiştik.
Yükümlülüğü çok fazla: tuvalet temizliğiydi, kokusuydu, mamasıydı, tüyüydü, tırnakla eşyaya zarar vermesiydi, yok yalnız kalmasın falan da filan da.
Daha bunun veterineri var, tırnağı var, evin düzeni var, var oğlu var.
Karşılığında üç-beş sevgi için değmez kesinlikle.
Bahçeli bir ev olsa, böcek haşerat peşinde koşsa, o da yok. Yani bir şeye de lazım değil.

Uyku düzenim demişsin, tek oda içinde, o da senin özelinde bir sorun.
Tatile gitsen, kedi ne olacak...

Kedi; hayvandır, insan değildir, evlat hiç değildir.
Can sıkıntını alabilir belki, çünkü artık başka şeylere canın sıkılacak..

Anlıyorum isteğinizi ama apartlarda kedi serbest mi bilmiyorum. Bence pek uygun olmaz gibi ama
Apart sahibine sordum, sıkıntı olmaz dedi zaten pek deri eşyası yok. Aslında pek bir eşyası da yok. Ses olursa şikayet olursa o zaman sıkıntı olabilirmiş.

Anladım. Sizinkinin cinsi ne?
Yalnız kalması yirmi dört nöbetim oluyor işte. Nöbete git geri dön 27-28 saat boş kalıyor apart diyelim.
Mesela nöbetten geldim biraz oynadım, mamasını verdim, kumunu değiştirdim diyelim uyumama izin verir mi?

Benim kedim british. Bazı geceler mışıl mışıl uyuyor. Bazı geceler delirip asla uyutmuyor. Ben uyku saatinden önce bir saat kadar onu oynatıp yoruyorum. Öyle olunca ben uyuduğumda yorgun oluyor ve uyuyor.

Apart sahibine sordum, sıkıntı olmaz dedi zaten pek deri eşyası yok. Aslında pek bir eşyası da yok. Ses olursa şikayet olursa o zaman sıkıntı olabilirmiş.
Şikayet olursa evet sıkıntı yaşatırlar,hayvana da size de yazık. Ben olsam hiç girişmezdim buna. Kendi eviniz olsa kimse karışamazdı.

4 yildir bir kedinin ailecek kölesiyiz, eve getirmeden önce 2 yetiskin ve 2 cocuk olarak maaile alerji testi yaptirdik ki sonradan saglik sorunu nedeniyle kedinin alistigi düzeni bozmamak icin. ne yazik ki insanlar evcilleri bakmayi beceremedigi zaman kolayca verilebilcek yada atilacak birsey gibi görüyor ama kesinlikle böyle degil. bir ruhlari var ve tipki insanlar gibi baglaniyorlar. kedi bile olsalar !

yurtdisinda yasayan insanlar olarak aileyi ikiye bölüyoruz izin zamanlarinda. cocuklardan biri benimle digeri babayla 2 hafta dönüsümlü olarak izne gidiyor ve kediyi evde kesinlikle yanliz birakmiyoruz ! sebebi ise su: her kedi farklidir ve bizimkisi ben markete gitsem bile arkamdan dakikalarca agliyor.

4 kisi olarak hepimiz cokca vakit gecirmemize ve oynamamiza ragmen cani istedigi zaman birimizi uyandirip yine oynamayi talep edebiliyor bu da cok dogal birsey. düsünsenize bizim bos vakitlerimizi gecirmek icin yapacak bir sürü seyimiz varken , kedilerin sadece insanlari oluyor. sonucta alip bir eve kapatiyoruz ve eglendirmek bizim görevimiz haline geliyor.

ev temizligi konusuna gelince kedi yani bu tüylü bir canli , ayni bizler gibi tüy döküyorlar. ne kadar kaliteli mama verseniz , vitamin takviyesi yapsaniz da sonuc degismiyor. yasayan her canli tüy kaybeder :) evde her gün swifferle mutlaka yer temizligi yapilir gün asiri elektrik süpürgesi acilir.

kedinin fiziksel bakimina gelince bizde durum su. Tarcin tuvaleti geldigi zaman gider tuvaletinin önünde bagirmaya baslar , ta ki biri basina gidip bekleyene kadar bagirmaya devam eder ve biri geldiginde gidip kakasini yapar. poposunu kendisi asla temizlemez. islak mendille biz siliyoruz. tuvaletini hergün temizliyoruz zaten buda cok normal . yorgun olman umurlarinda degil inan bana , temizlemezsen her an bir protestoya bagli olarak yatagina , mutfak tezgahina yada dusuna iseyebilir , kaka yapabilir v.s

tabii ki rutin kontrolleri ve asilari var , Türkiye kadar olmasa da veteriner ücretleri bir yük aile bütcesine . Türkiye'de gercekten pahali oldugunu düsünüyorum bu arada , kisirlastirma ücretleri , asi ücretleri v.s korkunc !

buraya kadar yazdiklarim göze alman gereken seylerdi , artik eglenceli kisma gelebiliriz :)

dünyada büyülü bir sey varsa bunlar kesinlikle evciller. kedi , köpek v.s hc fark etmez , stresli ve boktan bir günü yaptiklari bir sebeklikle aydinliga kavusturmalari , üzgün oldugunda gelip seni teselli etmeleri , seninle temas kurmalari essiz birsey.

tüm bunlardan sonra toplamak gerekirse biz aile olarak ne kadar essiz ve büyülü birsey olsa da Tarcin'dan sonra bir daha evcil almayi düsünmüyoruz. bu kadar baglandigimiz , fedakarlik yaptigimiz , zaman ve nakit harcadigimiz aile üyesinin bizden önce hayatini kaybedecegini bilmek kalplerimizi simdiden kiriyor . düsüncesi bile gözlerimin dolmasina sebep oluyor. bu yüzden Tarcin bizim ilk ve son evcilimiz. umarim yazdiklarimla secim yapmanda yardimci olabilmisimdir . olabildigince tarafsiz olmaya calistim :)

Bi tekir bi cins olmaak uzere iki kedim var . Bakımları uğraş istiyor veterineri mamalari temizlikleri vs bence zor esim hallediyo sagolsun. Sanirim studyo dairede kaliyosunuz ve kumu mama kaplari yattiginiz yerde olacak ki bu ne kadar temizleseniz de koku yapar ama koku hassasiyetiniz yoksa sorun yasamayabilrsiniz . Ben de hassasiyet oldugu icin bi odami kedilerimize verdik esimle tuvaleti vs orda ama genelde orda kalmayi cok sevmiyorlar evde gezmyi ve petek yaninda kivrilip uyuyolar eviin buyuk kucuk olmasini sorun etmezler benim evimde cok buyuk degil.Eve cok mutluluk veriyolar ama her seyi ince ayrintisina kadar dusunup oyle alin cunku cok buyuk sorumluluk esim olmasa tek basima bu sorumlulugu alabilir miydim bilemiyorum ama iyi ki evimizdeler cok ama cok tatlilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…