- 29 Ocak 2021
- 1.602
- 4.635
- 83
Dar ve kapalı alanları sevmiyorlar. Dedim ya çocuk gibiler. Şartlar yeterince müsait değilse mutsuz olurlar. Ve bunu anlatmakta beden dili kullanıyorlar tıpkı kedimin koltuğa işemesi gibi.Yaa ne kadar güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim.
Aslında dağıtabilecekleri bir alan yok maalesef. Apartta hiç kaldınız mı bilmiyorum, yatak dolap zar zor sığıyor zaten. Aslında dağıtabileceği alanın bile olmaması biraz dediğim gibi hayvana haksızlık olur gibime geldi.
Yani iyi mama iyi kum konusunda masraftan kaçınmam ama mesela bazen ben de çok sık nöbete gidiyorum bakımı ilgisi aksarsa yine bu da hayvana haksızlık olur. Yani ekstra aç bırakıp işte veterineri falan aksatıp kötü muamele yapmam ama elimde olmayan sebepler var.
Yine de karşılıksız sevgi çok cezbedici görünüyor.
Stresten hasta olabiliyorlar. Yer müsait değilse dediğiniz gibi olmaz yani. Oğlum çok hareketli bu sebepten ev de onun kıracağı şeyleri koymam, mobilya köşesi, pencere, balkon güvenlikli çünkü zarar görebilir.
Kedide yine aynı şekilde. Mesela tüller uzundu onları çıkarıp kısa saten güneşlik yaptık. Doğasında var yani tırmalamak. Tırmalama tahtası var ama illa o tüllere zıplanacak bu sebepten evi onlara uygun yapıyorsunuz. Balkon mesela çocuk filesi vardı değiştirip kedi filesi yaptırdık. Yine kalın olunca hem oğlum, hem kediler korunuyor.
Aslında bize çok güzel dersler veriyorlar. Ben zaten kalabalık sevmem evim sadedir ama bir tık daha sadeleşti.
Çocuklar ve hayvanlar bize aslında çok eşyanın gerek olmadığını, sağlıklı beslenmemizin, aile bireylerine vakit ayırmamızın, sevgi, sabır ve ilginin bu hayatta fazlası ile yetebileceğini anlatıyor.