Kedi siz uyurken öyle sessiz sakin uyuyabilir de, gecede 10 kere sizi uyandırabilir de. Bir şeyleri düşürür tırmalar üstünüze çıkar gelip tam kafanızda bağırmaya başlar. Uyandırmaz diye sakın düşünmeyin, zaten herhangi bir şeyi yapmaz diye düşünmeyin. 5 sene hiç yapmadıgı bir şeyi birdenbire yapabilir.
Benim kedilerin kendi odaları ve balkonları var, evde bütün odalar açık onlar gelip benimle yatakta yatar genelde. Dolabın üstüne zıplar, dolaptan yatağa zıplar, kediye kızamazsın anlamaz zaten hiç büyümeyen masum bir bebektir kediler.
Alanınız dar kesinlikle, bazen çıldırıp koşmak istiyorlar ama yine de çok sıkıntı olmaz. Fakat mutfak açık. Bu gerçekten sıkıntı. Her şeyin içine girecek o tüyler, 4 yıl açık mutfaklı evde yaşadım kedilerle, tezgah üstünde poşette ekmek bile bırakamıyorsun. Sütü peyniri kaç kere deldiler daha dolaba kaldıramadan, sürekli dikkatli olmak gerekiyor. Bu ille yemeği yer, patisini sokar falan diye değil kendisine zarar verir diye de önemli. Benim bir tanesi kahvaltıdan sonra tezgahta kalan bütün zeytin çekirdeklerini yutmuştu ameliyat olacaktı neredeyse. Mutfak kapısı olan eve geçince anladım nasıl eziyet çektiğimi
Nöbette yalnız kalmak çok sıkıntı olmaz kedi için ama onu da düşünmek lazım. Ben günde 9 saat evde yalnız kalıyor diye yanına arkadaş aldım 2 kedi oldular. Minnacık ömrü var onu da böyle beni bekleyerek geçirmesini istemedim, gerçi çok da umrunda değilim sanırım.
Kıl tüy evet sorun oluyor. Mesela kıyafetlerden tüyleri temizlemek için kurutma makinesi çok iyi oluyor bence kesin gerekli siz alsanız koyabilecek mısınız aparta...
Ben yalnız oldugum bir şehirde kücük bir apartta kalıyor olsam oğlum yanımda olsun isterdim. Onun sıcaklıgı, sarılıp yanımda yatması her şeye değer benim için. Ancak herkes kedisini bu kadar sevmeyebilir.
Bu arada popo silme diye bir şey yok. Oğlum kısa tüylü hiç poposunda kaka görmedim. Kızım uzun tüylü beceriksiz biraz bazen tüylerine yapılmış kaka sallanarak dolaşıyor evde, onun da popo tüylerini kısaltıyorum temizliğini yapabilsin diye. Sorun olmuyor.
Lütfen alırsanız da cins kedi sessiz sakin oluyor sürekli uyuyor tüy dökmüyor gibi söylentilere pek inanmayın. Hiçbiri olmuyor. Ben kedilerden korkan ve tecrübesiz biriydim bunlara inandım ilk başta cins olsun dedik, evet uyuyor ama uyanıkken de aşırı yaramaz bir çocuk, eve çişini de yaptıgı oluyor, yataga bir çişini yaptıgında bir dünya iş çikiyor, sıvı geçirmez alez kullanıyorum yataklarda , nereye ne zaman çiş yapmak isteyeceği hiç belli olmaz. Aşırı tüy döküyor, malt yemiyor çim yemiyor sık sık poşet kağıt yabancı madde ne bulursa yiyor, ortada plastik en ufak bir şey bırakamıyorum yuttuğu tüyleri ile birlikte koltuklara kusuyor. Ben onun hizmetçisiyim önemli değil hiç gocunmadan onun mutluluğu sağlığı için uğraşıyorum.
Bunların birçoğunu yaşamayı göze alıyorsanız bir daha düşünün. Ya da geçici yuvalık yapın. Deneyin kendinizi.