Kedi Sahiplenmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aleenn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aşı konusunda kuduz aşısını tarım ve orman bakanlığı yapıyor onun bir masrafı olmaz karma aşı için yıllık bütçe ayırmanız gerekir. Hastalanmadigi sürece masraflı değiller

Kaka yapıp yanlışlıkla üzerine basıp halıda evde gezer . Evde kusar

Kedi mamaları pahalandı proplan mesela bizim kedi ayda 1000 tl sadece mama yiyor. Kum da 200-300 tl gidiyor malt yiyor vitamin 300 filan öyle gidiyordur

Yaa ne kadar güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim.
Aslında dağıtabilecekleri bir alan yok maalesef. Apartta hiç kaldınız mı bilmiyorum, yatak dolap zar zor sığıyor zaten. Aslında dağıtabileceği alanın bile olmaması biraz dediğim gibi hayvana haksızlık olur gibime geldi.
Yani iyi mama iyi kum konusunda masraftan kaçınmam ama mesela bazen ben de çok sık nöbete gidiyorum bakımı ilgisi aksarsa yine bu da hayvana haksızlık olur. Yani ekstra aç bırakıp işte veterineri falan aksatıp kötü muamele yapmam ama elimde olmayan sebepler var.
Yine de karşılıksız sevgi çok cezbedici görünüyor.
Papağana yazık günah falan olmadı. Bir akrabamızındı ve çocukları ona kötü davranıyordu. Oyuncak, cansız muamelesi yapıyorlardı. Uçarken duvardan duvara çarpmasına neden olmuşlardı hayvan mutsuz ve hastaydı. Annem bakabilecek durumda değildi. Ben de onlardan aldım çalıştığım şehre getirdim burada veterinere götürdüm. Hayvan evrim geçirdi geldiğinde sesi soluğu çıkmıyordu can geldi gibi oldu. Ama dediğim gibi nöbetten çıkıp nöbete gittiğim bir dönemdi ve aşırı konuşmaya başlamıştı asla uyumama izin vermiyordu. Evi büyük olan arkadaşıma verdim o da çok iyi bakıyor.

Nöbetin var titizsin ev küçük bunlar zaten sahiplenmemen için yeterli sebepler bende aynı senin gibiydim bir zamanlar sağlık çalışanıyım nöbetlerim var başka bir arkadaştan kedi aldım ertesi günü geri verdim kumu pisleniyor temizlenmesi lazım kedi ilgi istiyor vermeyince bağırıyor uzaktan seviyorum

Anlıyorum sizi kırılmadım teşekkür ederim.

Kedi mamaları pahalandı proplan mesela bizim kedi ayda 1000 tl sadece mama yiyor. Kum da 200-300 tl gidiyor malt yiyor vitamin 300 filan öyle gidiyordur
Yani zaten biz de bir markete gidip yarım sepet bir şey alınca bin lira tutuyor çok yüksek bir mevla değil ama kakasına basması kötü tabi ki.

Bir de daha az tüy döksün istiyorsanız kaliteli mama vereceksiniz ben Hills tuna balıklı veriyorum. Yaş mama hills okyanus balıklı veriyordum, şimdi gimcat balıklı olana geçtim. Multivitamin olarak vetriline ve gimcat kullanıyorum. Malt görevi görüyorlar aynı zamanda. Çok tüy dökmüyorlar bu sayede. İllaki dökülüyor ama en aza iniyor. Bir de bir cihazları var onla tarıyorum olan tüyü komple çekiyor zaten. Dün cins kedinin poposunu traşladım kakası tuye yapışmıyor.

Eklentiler

• 1000075044.jpg
    145 KB · Görüntüleme: 19
Bizimki insansız yapamıyor. Cins değil, sokaktan. Ama kedi de bir canlı olduğu için emek istiyor. Bir eşya gibi değil yani.

Bana pek hazırsınız gibi gelmedi.

İyi de kedinin sustuğunu mu düşünüyorsunuz ? Oda susmayabilir herşeyi geçtim papağan kafeste kedi dışarda uyumak için kapınızı kapatsanız kapıda bağırır kapıyı tırmalar vs vs . Sinirlenecek bir şey yok olanı söylüyorum ben her hayvan ev değiştirdiği zaman mutlaka yazık oluyordur ne hissettiğini iç sesini bilemezsiniz . Kediyi alın deneyin

Yani zaten biz de bir markete gidip yarım sepet bir şey alınca bin lira tutuyor çok yüksek bir mevla değil ama kakasına basması kötü tabi ki.
Siz sahiplenin kediyi

Yok siz yapamazsınız boşa kendi sinirinizi bozmayın hayvanın da günahına girmeyin

Yine de karşılıksız sevgi çok cezbedici görünüyor.
Siz nöbetten nöbete eve gelip karşılıksız sevgi tadacaksınız diye o hayvanın tüm gün evde yalnız ve kapalı olarak sevgi ve ilgi beklemesine gönlünüz razı olacaksa sahiplenin.

Siz nöbetten nöbete eve gelip karşılıksız sevgi tadacaksınız diye o hayvanın tüm gün evde yalnız ve kapalı olarak sevgi ve ilgi beklemesine gönlünüz razı olacaksa sahiplenin.
İyi de karşılıksız sevgi değil ki bu . Kediyle ilgilenme evde yanlız kalsın vs vs eee kedi seni sever bi bağ hisseder mi ?

İyi de karşılıksız sevgi değil ki bu . Kediyle ilgilenme evde yanlız kalsın vs vs eee kedi seni sever bi bağ hisseder mi ?
Kedi konu sahibinden başka kimseyi görmeyeceği için gördüğünde üstüne atlar büyük ihtimalle. Yani onu sevebilir.

Kedi çok sevilir ama bunu uzun vadede düşünmeniz gerekir, bakım sorumlulukları bir yana bir gün aparttan taşınırsanız ne olacak mesela, aile evine dönerseniz aileniz kabullenir mi siz evde yokken bakımına ortak olur mu, en az 15 yıllık bir yaşam şekli bu çok ciddi bir iş. Siz daha kendinize yerleşik bir hayat kurmamışken bir can sorumluluğu almayın o yüzden ilk mesajımda şartlarınız uygun değil diye yazdım.

Kedi konu sahibinden başka kimseyi görmeyeceği için gördüğünde üstüne atlar büyük ihtimalle. Yani onu sevebilir.
Evde çok sıkılıyorlar bence yanlız kaldıkları zaman ve tüy dökümü artıp beslenme azalıyor . Bizim evde bunu gözlemledim bende

Evde çok sıkılıyorlar bence yanlız kaldıkları zaman ve tüy dökümü artıp beslenme azalıyor . Bizim evde bunu gözlemledim bende
Karşılıksız sevgi tatmak derken kediyle oynayıp oyalanmayı kastettim aslında
Nöbette olduğu zamanlar, işte olduğu zamanlar vs hayvan yapayalnız bekleyecek

Yani bu şehirde daha kalmam gerekiyor zorunlu süreyi tamamlamadım. Ailem Ege 'de oranın hizmet puanı yüksek oluyor muhtemelen zorunlu süreden sonra oraya hemen de gidemem. Ama buradan sonra eşyalı ev tuttuğumda mesela ev sahibi kabul eder mi etmez mi onu bilmiyorum o konuda haklısınız. Hani koltuğu falan tırmalıyor ev sahibi eşyalara zarar verir istemem de diyebilir.

Karşılıksız sevgi tatmak derken kediyle oynayıp oyalanmayı kastettim aslında
Nöbette olduğu zamanlar, işte olduğu zamanlar vs hayvan yapayalnız bekleyecek
Ama mesela haftanın altı günü gün boyu çalışan insanlar da var. Benim iki üç gün boşluğum da oluyor. Hiç arkadaşım olmadığı için de genelde bir iki merkezi gezip hemen eve geliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…