Yaa çok güzel anlatmışsınız gerçekten. Çok teşekkür ederim.4 yildir bir kedinin ailecek kölesiyiz, eve getirmeden önce 2 yetiskin ve 2 cocuk olarak maaile alerji testi yaptirdik ki sonradan saglik sorunu nedeniyle kedinin alistigi düzeni bozmamak icin. ne yazik ki insanlar evcilleri bakmayi beceremedigi zaman kolayca verilebilcek yada atilacak birsey gibi görüyor ama kesinlikle böyle degil. bir ruhlari var ve tipki insanlar gibi baglaniyorlar. kedi bile olsalar !
yurtdisinda yasayan insanlar olarak aileyi ikiye bölüyoruz izin zamanlarinda. cocuklardan biri benimle digeri babayla 2 hafta dönüsümlü olarak izne gidiyor ve kediyi evde kesinlikle yanliz birakmiyoruz ! sebebi ise su: her kedi farklidir ve bizimkisi ben markete gitsem bile arkamdan dakikalarca agliyor.
4 kisi olarak hepimiz cokca vakit gecirmemize ve oynamamiza ragmen cani istedigi zaman birimizi uyandirip yine oynamayi talep edebiliyor bu da cok dogal birsey. düsünsenize bizim bos vakitlerimizi gecirmek icin yapacak bir sürü seyimiz varken , kedilerin sadece insanlari oluyor. sonucta alip bir eve kapatiyoruz ve eglendirmek bizim görevimiz haline geliyor.
ev temizligi konusuna gelince kedi yani bu tüylü bir canli , ayni bizler gibi tüy döküyorlar. ne kadar kaliteli mama verseniz , vitamin takviyesi yapsaniz da sonuc degismiyor. yasayan her canli tüy kaybeder :) evde her gün swifferle mutlaka yer temizligi yapilir gün asiri elektrik süpürgesi acilir.
kedinin fiziksel bakimina gelince bizde durum su. Tarcin tuvaleti geldigi zaman gider tuvaletinin önünde bagirmaya baslar , ta ki biri basina gidip bekleyene kadar bagirmaya devam eder ve biri geldiginde gidip kakasini yapar. poposunu kendisi asla temizlemez. islak mendille biz siliyoruz. tuvaletini hergün temizliyoruz zaten buda cok normal . yorgun olman umurlarinda degil inan bana , temizlemezsen her an bir protestoya bagli olarak yatagina , mutfak tezgahina yada dusuna iseyebilir , kaka yapabilir v.s
tabii ki rutin kontrolleri ve asilari var , Türkiye kadar olmasa da veteriner ücretleri bir yük aile bütcesine . Türkiye'de gercekten pahali oldugunu düsünüyorum bu arada , kisirlastirma ücretleri , asi ücretleri v.s korkunc !
buraya kadar yazdiklarim göze alman gereken seylerdi , artik eglenceli kisma gelebiliriz :)
dünyada büyülü bir sey varsa bunlar kesinlikle evciller. kedi , köpek v.s hc fark etmez , stresli ve boktan bir günü yaptiklari bir sebeklikle aydinliga kavusturmalari , üzgün oldugunda gelip seni teselli etmeleri , seninle temas kurmalari essiz birsey.
tüm bunlardan sonra toplamak gerekirse biz aile olarak ne kadar essiz ve büyülü birsey olsa da Tarcin'dan sonra bir daha evcil almayi düsünmüyoruz. bu kadar baglandigimiz , fedakarlik yaptigimiz , zaman ve nakit harcadigimiz aile üyesinin bizden önce hayatini kaybedecegini bilmek kalplerimizi simdiden kiriyor . düsüncesi bile gözlerimin dolmasina sebep oluyor. bu yüzden Tarcin bizim ilk ve son evcilimiz. umarim yazdiklarimla secim yapmanda yardimci olabilmisimdir . olabildigince tarafsiz olmaya calistim :)
Ben bu şehirde kendime uygun arkadaş bulamadım. Önceden çok sosyal bir insandım. Ama bu şehirle ve bu şehrin insanları ile olamadım bir türlü. Üstüne bir de çok depresif, takıntılı bir insanım. Kendimi üzecek, demoralize edecek bir şey mutlaka bulurum. Bu açıdan beni duygusal anlamda bu kadar iyi tutacak minik bir canın varlığı beni çok mutlu eder. Ama mesela yirmi dört usulü çalışıyorum ve dönünce de çok yorgun çok kötü oluyorum biraz oyalanıp sonra uyuyorum. Üstüne apartta kalıyorum. Yani hayvana haksızlık gibi geliyor bu açıdan da. Ben iyi olacağım diye böyle yalnız ve dar bir alanda kalması vebal gibi. Bir de uyurken uyandırılmaktan nefret ederim. Nöbete gideceğim zaman uykusuz asla çalışamam. Hani mesai olsa biraz idare edip eve dönüyorsun ama nöbete uykusuz gider yirmi dört saat uykusuz kalırsam üstüne Allah korusun hastalara yanlış bir şey yaparım. Kediye de sen ses çıkartma ben uyuyorum deme durumu yok. Hadi elime eldiven koyup ıslak mendille sileyim arkasını ama diğer bir sürü şey var.