• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi Sahiplenmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aleenn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
4 yildir bir kedinin ailecek kölesiyiz, eve getirmeden önce 2 yetiskin ve 2 cocuk olarak maaile alerji testi yaptirdik ki sonradan saglik sorunu nedeniyle kedinin alistigi düzeni bozmamak icin. ne yazik ki insanlar evcilleri bakmayi beceremedigi zaman kolayca verilebilcek yada atilacak birsey gibi görüyor ama kesinlikle böyle degil. bir ruhlari var ve tipki insanlar gibi baglaniyorlar. kedi bile olsalar !

yurtdisinda yasayan insanlar olarak aileyi ikiye bölüyoruz izin zamanlarinda. cocuklardan biri benimle digeri babayla 2 hafta dönüsümlü olarak izne gidiyor ve kediyi evde kesinlikle yanliz birakmiyoruz ! sebebi ise su: her kedi farklidir ve bizimkisi ben markete gitsem bile arkamdan dakikalarca agliyor.

4 kisi olarak hepimiz cokca vakit gecirmemize ve oynamamiza ragmen cani istedigi zaman birimizi uyandirip yine oynamayi talep edebiliyor bu da cok dogal birsey. düsünsenize bizim bos vakitlerimizi gecirmek icin yapacak bir sürü seyimiz varken , kedilerin sadece insanlari oluyor. sonucta alip bir eve kapatiyoruz ve eglendirmek bizim görevimiz haline geliyor.

ev temizligi konusuna gelince kedi yani bu tüylü bir canli , ayni bizler gibi tüy döküyorlar. ne kadar kaliteli mama verseniz , vitamin takviyesi yapsaniz da sonuc degismiyor. yasayan her canli tüy kaybeder :) evde her gün swifferle mutlaka yer temizligi yapilir gün asiri elektrik süpürgesi acilir.

kedinin fiziksel bakimina gelince bizde durum su. Tarcin tuvaleti geldigi zaman gider tuvaletinin önünde bagirmaya baslar , ta ki biri basina gidip bekleyene kadar bagirmaya devam eder ve biri geldiginde gidip kakasini yapar. poposunu kendisi asla temizlemez. islak mendille biz siliyoruz. tuvaletini hergün temizliyoruz zaten buda cok normal . yorgun olman umurlarinda degil inan bana , temizlemezsen her an bir protestoya bagli olarak yatagina , mutfak tezgahina yada dusuna iseyebilir , kaka yapabilir v.s

tabii ki rutin kontrolleri ve asilari var , Türkiye kadar olmasa da veteriner ücretleri bir yük aile bütcesine . Türkiye'de gercekten pahali oldugunu düsünüyorum bu arada , kisirlastirma ücretleri , asi ücretleri v.s korkunc !

buraya kadar yazdiklarim göze alman gereken seylerdi , artik eglenceli kisma gelebiliriz :)

dünyada büyülü bir sey varsa bunlar kesinlikle evciller. kedi , köpek v.s hc fark etmez , stresli ve boktan bir günü yaptiklari bir sebeklikle aydinliga kavusturmalari , üzgün oldugunda gelip seni teselli etmeleri , seninle temas kurmalari essiz birsey.

tüm bunlardan sonra toplamak gerekirse biz aile olarak ne kadar essiz ve büyülü birsey olsa da Tarcin'dan sonra bir daha evcil almayi düsünmüyoruz. bu kadar baglandigimiz , fedakarlik yaptigimiz , zaman ve nakit harcadigimiz aile üyesinin bizden önce hayatini kaybedecegini bilmek kalplerimizi simdiden kiriyor . düsüncesi bile gözlerimin dolmasina sebep oluyor. bu yüzden Tarcin bizim ilk ve son evcilimiz. umarim yazdiklarimla secim yapmanda yardimci olabilmisimdir . olabildigince tarafsiz olmaya calistim :)
Yaa çok güzel anlatmışsınız gerçekten. Çok teşekkür ederim.
Ben bu şehirde kendime uygun arkadaş bulamadım. Önceden çok sosyal bir insandım. Ama bu şehirle ve bu şehrin insanları ile olamadım bir türlü. Üstüne bir de çok depresif, takıntılı bir insanım. Kendimi üzecek, demoralize edecek bir şey mutlaka bulurum. Bu açıdan beni duygusal anlamda bu kadar iyi tutacak minik bir canın varlığı beni çok mutlu eder. Ama mesela yirmi dört usulü çalışıyorum ve dönünce de çok yorgun çok kötü oluyorum biraz oyalanıp sonra uyuyorum. Üstüne apartta kalıyorum. Yani hayvana haksızlık gibi geliyor bu açıdan da. Ben iyi olacağım diye böyle yalnız ve dar bir alanda kalması vebal gibi. Bir de uyurken uyandırılmaktan nefret ederim. Nöbete gideceğim zaman uykusuz asla çalışamam. Hani mesai olsa biraz idare edip eve dönüyorsun ama nöbete uykusuz gider yirmi dört saat uykusuz kalırsam üstüne Allah korusun hastalara yanlış bir şey yaparım. Kediye de sen ses çıkartma ben uyuyorum deme durumu yok. Hadi elime eldiven koyup ıslak mendille sileyim arkasını ama diğer bir sürü şey var.

Aşı konusunda kuduz aşısını tarım ve orman bakanlığı yapıyor onun bir masrafı olmaz karma aşı için yıllık bütçe ayırmanız gerekir. Hastalanmadigi sürece masraflı değiller
Aylık masrafı ne kadar oluyor mesela

Bi tekir bi cins olmaak uzere iki kedim var . Bakımları uğraş istiyor veterineri mamalari temizlikleri vs bence zor esim hallediyo sagolsun. Sanirim studyo dairede kaliyosunuz ve kumu mama kaplari yattiginiz yerde olacak ki bu ne kadar temizleseniz de koku yapar ama koku hassasiyetiniz yoksa sorun yasamayabilrsiniz . Ben de hassasiyet oldugu icin bi odami kedilerimize verdik esimle tuvaleti vs orda ama genelde orda kalmayi cok sevmiyorlar evde gezmyi ve petek yaninda kivrilip uyuyolar eviin buyuk kucuk olmasini sorun etmezler benim evimde cok buyuk degil.Eve cok mutluluk veriyolar ama her seyi ince ayrintisina kadar dusunup oyle alin cunku cok buyuk sorumluluk esim olmasa tek basima bu sorumlulugu alabilir miydim bilemiyorum ama iyi ki evimizdeler cok ama cok tatlilar
Evet stüdyo ama çok çok küçük. Yani oynama alanları hiç olmaz bunu sorun etmezler mi?
Gerçekten dediğim ve dediğiniz gibi çok büyük sorumluluk çocuğun gibi olacak ve asla da yetişkin bir çocuk davranış olgunluğuna bile erişemeyecek. Beni uykusuz bırakırsa yanlış bir tepki verirsem bu sefer Allah 'ın dilsiz kulları çok vicdan azabı çekerim.

Cins kedim icin konusuyorum surekli uyur kendini gelir sevdirir cok az bi yuruyus yapar gider uyur yine . Sizin yaninizda tabi ki mutlu olurlar her kedi sahiplelenen kisinin evi buyuk olmak zorunda degil ama dedgiim gibi tuvaleti kokuyor surekli koku sıkmaniz gerekir uyudugunuz yerde de pek sağlıklı olmayabilir.Mutfaginiz da sanirim american mutfak kılı tüyü vs bulasicak alerjiniz olabilir . Tüm bunları göz önüne alarak karar verin bence ömürlük bir karar sonucta. Ve haklisiniz bebek gibiler

İyi de kedinin sustuğunu mu düşünüyorsunuz ? Oda susmayabilir herşeyi geçtim papağan kafeste kedi dışarda uyumak için kapınızı kapatsanız kapıda bağırır kapıyı tırmalar vs vs . Sinirlenecek bir şey yok olanı söylüyorum ben her hayvan ev değiştirdiği zaman mutlaka yazık oluyordur ne hissettiğini iç sesini bilemezsiniz . Kediyi alın deneyin
Verecek kişi çok uysal uyumlu demişti bunları sorduğumda. Anlayan biri ile de konuştum cins kediler özellikle yedinci aydan sonra yetişkinlik evresine girdiği için daha sakin uysal oluyor çok da uyurlar mama su kumda aksama olmazsa sıkıntı yaşamazsın demişti. Ama sonuçta robot değil bir günü diğerini de tutmayabilir. Yani uykusuz kalıp nöbete gidersem üstüne yirmi dört saat orada da uykusuz kalırsam Allah korusun hastalara yanlış bir şey yapabilirim. Hayvan da daha geniş bir yerde yaşamayı hak ediyor.

Merhabalar,
Memurum ve apartta kalıyorum. Bulunduğum ilde hiç arkadaşım yok sosyal hayatım eğlence hayatım sıfır yani. Bu aralar iş yerinde de sürekli bir problem yaşıyorum ve canım çok sıkılıyor aşırı depresif bir havam var. Geçen kardeşim ile konuşurken bir kedi sahiplensen seninle arkadaş olur gibi bir fikir doğdu. Bir tanıdık da doğum yaptı ve bebeğin alerjisi olduğu için cins kedisini sahiplendirmek istiyor. Aslında ilk atandığım zamanlardan beri bunu istiyordum. Ama nasıl desem kedi ya da herhangi bir evcil hayvanı sahiplenmek bana gebelik süreci yaşamadan çocuğunun olması gibi büyük ve önemli bir olay gibi geliyor bu yüzden hiç cesaret edemedim. Kaldığım apartta aşırı aşırı küçük 1+0 zaten. Şimdi hayvanı bu kadar küçük bir yere getirmek haksızlık gibi olur mu bilemedim. Anneme soruyorum kediye ayıp olur mu diye gülüyor. Ben yirmi dört nöbetlerine gidiyorum mama su falan koysam yirmi dört saat tek başına yapabilir mi ya da ben gelip gün boyu uyuyorum benim uyumama izin verir mi? Onun dışında birtakım titizlik takıntım var. Annem tuvaletini yaptıktan sonra hayvanın arkasını senin silmen lazım, kumunu temizlemen lazım, orası çok küçük koku da olur, mutlaka üstüne başına yiyeceklere tüy gelir sen bunlara gelemezsin diyor. Yani bilemiyorum şimdi aldım denedim olmadı gibi bir şey de olmaz dediğim gibi çocuğunun olması gibi bir şey. Hayvan benimle anlaşır mı anlaşmaz mı sever mi sevmez mi çok iyi şartlarım yok uyum sağlar mı onları da düşünüyorum. Yani geçen bir haber gördüm birisi cins kedisini tüm eşyaları ile parka bırakmış ve hayvan kutusundan çıkmaya bile cesaret edemeyip soğuktan ölmüş. Oturup ona ağladım. Bakımını falan beceremezsem hayvana bir şey olursa ömür boyu vicdan azabı çekerim. O yüzden şimdi bu kararı nasıl verebilirim neleri düşünmem gerekiyor?
3,5 senedir kedi annesiyim. her kedi, farklıdır. kimi sokulgan, kimi tam tersi mesafeli. yani beklentinizi, ona göre ayarların derim.
cins kediler, genelde daha çabuk hastalanıyor, mama yani bakımı da daha maliyetli. bunları da maliyet olarak düşünün derim tekrar.
mesela benim tekir kedim, sürekli alerjik yarası olan ve hem emek hem de maliyet olarak gerçekten 3 kedi gibi. bebek gibi bakıyorum yıllardır, çok seviyorum canımdan can ama büyük sorumluluk, özellikle maddi anlamda da.

ha evde bir hayvan beslemek, cidden insana zaman unutturan, insana şefkat duygusu ile de iyi gelen bir şey. kalbinizdeki iyiliği çıkarıyor. ama ne kadar zamanınız var, ne kadar sabrınız var bunlar çok önemli. hasta olduğunuzda, psikolojiniz bozuk olduğunda da aynı insan olabilecek misiniz, sorumluluk ağır gelecek mi, ve asla bırakmayacak şekilde sahiplenebilecek misiniz. bunları sorun kendinize.

yoksa bir kutuda da yaşıyor bu can, tabi ki hakkı değil ama demek istediğim evin büyüklüğü , küçüklüğü önemli değil bir anlamda. ama tabi kumu, maması bir boş oda da dursa tabi ki her anlamda rahat edersiniz, siz de o da.

Cins kedim icin konusuyorum surekli uyur kendini gelir sevdirir cok az bi yuruyus yapar gider uyur yine . Sizin yaninizda tabi ki mutlu olurlar her kedi sahiplelenen kisinin evi buyuk olmak zorunda degil ama dedgiim gibi tuvaleti kokuyor surekli koku sıkmaniz gerekir uyudugunuz yerde de pek sağlıklı olmayabilir.Mutfaginiz da sanirim american mutfak kılı tüyü vs bulasicak alerjiniz olabilir . Tüm bunları göz önüne alarak karar verin bence ömürlük bir karar sonucta. Ve haklisiniz bebek gibiler
Bugün anlayan biri ile British blue point hakkında konuştuk. Bunlar cins kedi zaten sakin uysal olurlar dedi. Özellikle yedinci aydan sonra yetişkinlik evresine girdiği için çok daha uysal olurlar mama su ve kumda aksama olmazsa hiç sıkıntı yaşamazsın senden çok uyurlar zaten dedi. Ama tabi can bu robot değil bir günü diğerini de tutmayabilir.
Bir arkadaşım mesela kediyi birlikte uyumaya alıştırmıştı akşam olunca kapıyı üzerine kapatınca kapıyı tırmalamaya başlıyordu. Hani yatağı olsa geceleri için bensiz yapması gerektiğini öğretebilsem öyle eğitsem ben de öyle yapabilir miyim bilemedim.
Evet amerikan mutfak. Ancak kumunu banyoya koyabilirim uyuduğum alanda kokmaması için. Zaten anlaşmam yaza doğru bitiyor çıkabilirim de. Ama eşyalı eve gitsem ev sahibi sorun çıkartabilir eşyaya zarar verir diye. Ya da arkadaş bulup eve çıksam o kedi istemeyebilir. Bilmiyorum şartlarım müsait değil gibi ama istememe de engel olamıyorum.

Evet cins kediler uysal oluyolar. Cekingen bi kediyse yanınızda uyumayabilir küçük yataklar var onlar için alabilirsiniz. Esyalari tirmaliyolar cok fazla esya attik tirmikladiklari için ama genelde tekir kedimiz yapiyo bunu.Yalniz yasadiginiz icin isteginiz artiyo evet.2 kedimizi de esim evlenmeden once yalniz kalmamak icin bana sorup sahiplenmisti.Eve bi mutluluk veriyolar kesinlikle

Merhabalar,
Memurum ve apartta kalıyorum. Bulunduğum ilde hiç arkadaşım yok sosyal hayatım eğlence hayatım sıfır yani. Bu aralar iş yerinde de sürekli bir problem yaşıyorum ve canım çok sıkılıyor aşırı depresif bir havam var. Geçen kardeşim ile konuşurken bir kedi sahiplensen seninle arkadaş olur gibi bir fikir doğdu. Bir tanıdık da doğum yaptı ve bebeğin alerjisi olduğu için cins kedisini sahiplendirmek istiyor. Aslında ilk atandığım zamanlardan beri bunu istiyordum. Ama nasıl desem kedi ya da herhangi bir evcil hayvanı sahiplenmek bana gebelik süreci yaşamadan çocuğunun olması gibi büyük ve önemli bir olay gibi geliyor bu yüzden hiç cesaret edemedim. Kaldığım apartta aşırı aşırı küçük 1+0 zaten. Şimdi hayvanı bu kadar küçük bir yere getirmek haksızlık gibi olur mu bilemedim. Anneme soruyorum kediye ayıp olur mu diye gülüyor. Ben yirmi dört nöbetlerine gidiyorum mama su falan koysam yirmi dört saat tek başına yapabilir mi ya da ben gelip gün boyu uyuyorum benim uyumama izin verir mi? Onun dışında birtakım titizlik takıntım var. Annem tuvaletini yaptıktan sonra hayvanın arkasını senin silmen lazım, kumunu temizlemen lazım, orası çok küçük koku da olur, mutlaka üstüne başına yiyeceklere tüy gelir sen bunlara gelemezsin diyor. Yani bilemiyorum şimdi aldım denedim olmadı gibi bir şey de olmaz dediğim gibi çocuğunun olması gibi bir şey. Hayvan benimle anlaşır mı anlaşmaz mı sever mi sevmez mi çok iyi şartlarım yok uyum sağlar mı onları da düşünüyorum. Yani geçen bir haber gördüm birisi cins kedisini tüm eşyaları ile parka bırakmış ve hayvan kutusundan çıkmaya bile cesaret edemeyip soğuktan ölmüş. Oturup ona ağladım. Bakımını falan beceremezsem hayvana bir şey olursa ömür boyu vicdan azabı çekerim. O yüzden şimdi bu kararı nasıl verebilirim neleri düşünmem gerekiyor?
devam edecek olursam, uyku demişsiniz.

kucukken cok hareketlı olurlar, hoplar zıplar bırseyler devrılır. buyudugunde de benzer durumlar olur ama daha az yasanır ama en onemlısı gelıp sızınle uyumak ısteyebılır mesela bu sıze uyar mı ? uykusuz asabi olur musunuz, gergın ve hayvana karsı ıstemsız bır ofkenız olur mu, yanı ınsanlar cocuklarına sınırlenıyor benzer durum hayvanlar ıcın de gecerlı. ozellıkle pskolojınız ıyı olmadıgı bır donemde.

Merhabalar,

buarada cins kediler daha sakin ve uysaldır. ama yine de bazı kedilerde, koltuk tül tırmalama cıcek koparma bile olur. kediler cok temızdır ama sız takıntılı temızsenız, cok zor. cunku kumu ılla dokulur, eee zaten tuyu dokulur. mamanın bazen kokusu olur, bazen kumun bıle kokusu olur. onu bırakın, kumu duzenlı temızleyeceksınız kaka gormek, kumun kokusu falan, yanı ozetle buyuk emek ve sabırdır. dunyanın en guzel varlıkları. ama herkesın yapabılecegı bır sey degıl, bır hayvanı sahıplenmek ve onun aslında bır bebekten bıle daha caresız ve bakıma ve her zaman ve her yasta bu durumda olacagını bılmek.

bir can bir candır diyip, kurtarmanızı cok ısterım ama evde huzursuz olup onu da huzursuz etmek, ama en kotusu ıkı gun sonra yıne bırakacaksanız dıye bu kadar net yazıyorum. kardesımde 11 aylık bir köpekcik var daha 2 ay olmadı. cok mutlu cok huzurlu ama gel gorun ki 11 ev degıstırmıs nerdeyse bu surecte. yazık gunah yani.

devam edecek olursam, uyku demişsiniz.

kucukken cok hareketlı olurlar, hoplar zıplar bırseyler devrılır. buyudugunde de benzer durumlar olur ama daha az yasanır ama en onemlısı gelıp sızınle uyumak ısteyebılır mesela bu sıze uyar mı ? uykusuz asabi olur musunuz, gergın ve hayvana karsı ıstemsız bır ofkenız olur mu, yanı ınsanlar cocuklarına sınırlenıyor benzer durum hayvanlar ıcın de gecerlı. ozellıkle pskolojınız ıyı olmadıgı bır donemde.
Uyku benim için en büyük problem. Diğer mesajlarda da yazmıştım. Uykusuz kalıp nöbete gidersem orada da yirmi dört saat uyuyamayacağım için bu benim için kırk sekiz saatten fazla uykusuzluk demek ki buna tahammül edemem zaten Allah korusun hastalara yanlış bir şey yaparım o da büyük sıkıntı olur. Nöbetten çıkınca da uyumam lazım. Yani uyku titizlikten de önce. Yani yanlış bir tepki verir hayvana Allahın dilsiz kulları çok vicdanen rahatsız olurum.
Bugün anlayan biri ile British blue point hakkında konuştuk. Bunlar cins kedi zaten sakin uysal olurlar dedi. Özellikle yedinci aydan sonra yetişkinlik evresine girdiği için çok daha uysal olurlar mama su ve kumda aksama olmazsa hiç sıkıntı yaşamazsın senden çok uyurlar zaten dedi. Ama tabi can bu robot değil bir günü diğerini de tutmayabilir.
Bir arkadaşım mesela kediyi birlikte uyumaya alıştırmıştı akşam olunca kapıyı üzerine kapatınca kapıyı tırmalamaya başlıyordu. Hani yatağı olsa geceleri için bensiz yapması gerektiğini öğretebilsem öyle eğitsem ben de öyle yapabilir miyim bilemedim.
buarada cins kediler daha sakin ve uysaldır. ama yine de bazı kedilerde, koltuk tül tırmalama cıcek koparma bile olur. kediler cok temızdır ama sız takıntılı temızsenız, cok zor. cunku kumu ılla dokulur, eee zaten tuyu dokulur. mamanın bazen kokusu olur, bazen kumun bıle kokusu olur. onu bırakın, kumu duzenlı temızleyeceksınız kaka gormek, kumun kokusu falan, yanı ozetle buyuk emek ve sabırdır. dunyanın en guzel varlıkları. ama herkesın yapabılecegı bır sey degıl, bır hayvanı sahıplenmek ve onun aslında bır bebekten bıle daha caresız ve bakıma ve her zaman ve her yasta bu durumda olacagını bılmek.

bir can bir candır diyip, kurtarmanızı cok ısterım ama evde huzursuz olup onu da huzursuz etmek, ama en kotusu ıkı gun sonra yıne bırakacaksanız dıye bu kadar net yazıyorum. kardesımde 11 aylık bir köpekcik var daha 2 ay olmadı. cok mutlu cok huzurlu ama gel gorun ki 11 ev degıstırmıs nerdeyse bu surecte. yazık gunah yani.
Yani normalde çok titizim. O kısımları ben de bilmiyorum. Elime eldiven koyup temizleyebilirim herhalde. Islak mendille falan kedinin arkasını da silebilirim hani etrafa sürmesin etraf kirlenmesin diye. Ama hep yanında olmayacağım ki kendini kirli bırakıp her tarafa sürerse nasıl yatacağım onları ben de bilmiyorum

Merhabalar,
Kedi alacaksanız sakın kedinin poposunu silmeyin he arkasını senin silmen lazım lafından öyle bir durum çıkardım :D belki arkasını toparlamak anlamındadır diye umuyorum :D
Tüy döker kum döker 1+0 ise ev mutfakta sehpada rafta vs birsey bırakırsanız yere atar kırar vs.. Hayatınızı ona göre düzenlemeniz gerekecek. Nöbetler 24 saatten uzunn sürmüyorsa hiç sorun olmaz ben kedilerime tek öğün yemek veriyorum mesela. Bazen tatile gidiyoruz 2-3günde bir biri uğrayıp bol mama bırakıyor kontrol ediyor. Sorun olmuyor. Düzenli kum temizlerseniz hergün sabah aksam gibi. Asla koku olmaz... Psikolojik olarak sizi rahatlatacağına yuzde yuz eminim ama temizlik hastasıyım cok titizim diyorsanız ters de tepebilir. Bence cok titiz insanlar hayvan bakamaz bakmamalı azıcık kafa rahatlığı lazım. Neticede bu hayvan tezgaha cıkıyor koltukları tırmalıyor tüy döküyor.. Dökmüyor diyen de yalan söyler. Bunlara razı olup sahiplenmek lazım. İnsan sevince gözü görmüyor. Ama ne olursa olsun ben gunde 2 kere evi süpürüyorum genelde tüyler çok etrafa dağılmasın diye 🤷🏻‍♀️ 2 kedi annesiyim bu arada. Bir de eviniz 1+0 olduğu için kedi teli yaptırmanız lazım camlarınıza yoksa evi havalandıramazsınız

Kedi alacaksanız sakın kedinin poposunu silmeyin he arkasını senin silmen lazım lafından öyle bir durum çıkardım :D belki arkasını toparlamak anlamındadır diye umuyorum :D
Tüy döker kum döker 1+0 ise ev mutfakta sehpada rafta vs birsey bırakırsanız yere atar kırar vs.. Hayatınızı ona göre düzenlemeniz gerekecek. Nöbetler 24 saatten uzunn sürmüyorsa hiç sorun olmaz ben kedilerime tek öğün yemek veriyorum mesela. Bazen tatile gidiyoruz 2-3günde bir biri uğrayıp bol mama bırakıyor kontrol ediyor. Sorun olmuyor. Düzenli kum temizlerseniz hergün sabah aksam gibi. Asla koku olmaz... Psikolojik olarak sizi rahatlatacağına yuzde yuz eminim ama temizlik hastasıyım cok titizim diyorsanız ters de tepebilir. Bence cok titiz insanlar hayvan bakamaz bakmamalı azıcık kafa rahatlığı lazım. Neticede bu hayvan tezgaha cıkıyor koltukları tırmalıyor tüy döküyor.. Dökmüyor diyen de yalan söyler. Bunlara razı olup sahiplenmek lazım. İnsan sevince gözü görmüyor. Ama ne olursa olsun ben gunde 2 kere evi süpürüyorum genelde tüyler çok etrafa dağılmasın diye 🤷🏻‍♀️ 2 kedi annesiyim bu arada. Bir de eviniz 1+0 olduğu için kedi teli yaptırmanız lazım camlarınıza yoksa evi havalandıramazsınız
Yoo poposunu silmekten bahsediyoruz 😅😅

Verecek kişi çok uysal uyumlu demişti bunları sorduğumda. Anlayan biri ile de konuştum cins kediler özellikle yedinci aydan sonra yetişkinlik evresine girdiği için daha sakin uysal oluyor çok da uyurlar mama su kumda aksama olmazsa sıkıntı yaşamazsın demişti. Ama sonuçta robot değil bir günü diğerini de tutmayabilir. Yani uykusuz kalıp nöbete gidersem üstüne yirmi dört saat orada da uykusuz kalırsam Allah korusun hastalara yanlış bir şey yapabilirim. Hayvan da daha geniş bir yerde yaşamayı hak ediyor.
Evet bak o doğru yetişkinlik evresi olayı bakışları bile değişiyor . Siz nöbet dönüşü o çok sıkılmış olacak size saracak vs . Bu benim oğlum bakın 😍 eskiden oğlum koşar oynarken kedi de onunla oynar koşardı . Şimdi ise bu deli ne yapıyor diye bakıyor iç sesini duyuyorum artık bakışlarından .

Eklentiler

• 194C2F65-9405-4EE4-AB1A-6CF7F03C04B5.jpeg
    194C2F65-9405-4EE4-AB1A-6CF7F03C04B5.jpeg
    239,2 KB · Görüntüleme: 10
Merhaba benim 1 kedi oğlum var 1 papağanımız var var . Birde tabi ki 5 yaşında oğlum . Eve gelen her canlı bir çocuk bunu unutmayın . Kedi 5 Mayıs 2024 te eve geldi papağan 19 Mayıs 2023. Kedimin obezite sorunu var maalesef ki hiç doymuyor ve zorlanıyoruz bu olay yüzünden günde 4 kere mama veriyorum gramla oda ama tabi duygusal açlığı var evde anne mama diye geziyor . Tuvaletini kapatamıyor kaka açık kalıyor genelde her gün taranıyor . Hergün vitaminleri veriliyor Bazen popodan kaka paspasına düşüyor . Kedini az yalıyor . Bu aralar tüy dökümü var yoğun bunun sebebi duygusal anlamda sürekli aç mama onu doyurmuyor fazla yese aşırı kg alıyor şuan bile 5.350 gram oldu Buda sıkıntı Hergün evi süpürüyorum yatak üstleri koltuklar vs tuvaleti Hergün temizleniyor kum. 2 ayda bir aşısı var . Ama ilk zamanlar çok sık aşısı oluyor bilginiz olsun. Eylül ayında kısırlaştı . Çok güzel hayvan bize çok iyi geliyor ama zor bilginiz olsun. Alıp başkasına vermeye çalışmayın sonra
Merhaba diyet yaptırıyor musunuz bu yavrucağa ay obezite hiç iyi değil kedişler için 😿

Merhaba diyet yaptırıyor musunuz bu yavrucağa ay obezite hiç iyi değil kedişler için 😿
Evet maalesef ve çok üzülüyorum gerçekten gramla mama veriyorum her öğün 15 gram ama alıyor benim oğlum . Sürekli aç çocuğum sürekli anne mama anne mama böyle diyor peşimde. Hayatı nasıl geçecek böyle ben anlamıyorum 3 aylıkken diyete başladı

kediden pek arkadaş olmuyor ya 😁 genelde işini yaptirip gidiyor.
Cani isterse sevdirir istemezse sevdirmez, duştan yada wc den cikana kadar başımızda bekliyo onun dışında göremiyoruz bile surekli dolabin tepesinde uyuyo.
Arada alıp mıncırayim diyosun o seni minciriyi falan 😁
Kedi güzel hayvan ama aradiginiz ev arkadaşı olabilirmi bilemedim.
Daha çok kendinize efendi sahiplenmiş oluyorsunuz

Kesinlikle almayın. Hayvanları çok severim bir çok hayvana baktım anneniz biraz abartmış arkasını silmeye vs gerek olmuyor ama apartta bakamazsınız. Daha önce apartta kaldım ve genelde apartlar yatak Dolap masa sandalyenin zor sığdığı yerler oluyor ve kumu muhakkak koku yapacaktır etrafta fazlasıyla tüy olacaktır hayvanın atlayıp zıplayacagi bir alan bile olmayacak. Bu arada apartta kısa bir süre için kediyle de yaşadım yapılabilecek bir şey değil eve çıktığınız zaman düşünün. Birde ilk kediniz olacağı ve kararsız olduğunuz için aranızda bağ oluşması açısından yavru kedi sahiplenmeyi tercih edin ama aparttan çıkmadan asla almayın
o beni kedi, nereye koysan yaşar uyuyacak yeri olsun yeter ki avlanma saatlerinde deli deli oraya buraya koşar onune cikarsam dayak atar nasiplenirim baskada göremiyoruz zaten

Evet bak o doğru yetişkinlik evresi olayı bakışları bile değişiyor . Siz nöbet dönüşü o çok sıkılmış olacak size saracak vs . Bu benim oğlum bakın 😍 eskiden oğlum koşar oynarken kedi de onunla oynar koşardı . Şimdi ise bu deli ne yapıyor diye bakıyor iç sesini duyuyorum artık bakışlarından .
Yaa sizin oğlunuz çok tatlı 🥰
O zaman ben uyudukça o da mı bir yerde uyur
Anlayan bir abiye sordum bunlar senden çok uyur dedi.

kediden pek arkadaş olmuyor ya 😁 genelde işini yaptirip gidiyor.
Cani isterse sevdirir istemezse sevdirmez, duştan yada wc den cikana kadar başımızda bekliyo onun dışında göremiyoruz bile surekli dolabin tepesinde uyuyo.
Arada alıp mıncırayim diyosun o seni minciriyi falan 😁
Kedi güzel hayvan ama aradiginiz ev arkadaşı olabilirmi bilemedim.
Daha çok kendinize efendi sahiplenmiş oluyorsunuz
Ben uyurken o da elleşmeyip dolap tepesinde uyur mu yani

Back