- 28 Şubat 2018
- 1.277
- 4.280
- 31
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Arabayı satın siz de araba almayın. Yoksa bunlar o arabaya da çöreklenirler. Hatta o parayı da iş kuracam vs. saçma sapan sebeplerle azar azar isteye isteye kuruturlar. Lazım oldukça araba kiralarsınız mis gibi. Ne bakım derdi var ne kayınço derdi var. Arabanın parasıyla da ev peşinatı falan ödeyin eve girin ya da ne bileyim bozdurulamıycak bir şeye yatırım yapın işiniz görülsün. Yoksa o parayı puffff yaparlarPeki şimdi araba satılsa, artık almasak mı araba falan. Bilmiyorum o da eşimin parası yaa. Onda da hakkım yok. Onada laf edecekler.
Yok fazla para ıstemıyorum. Aslında ben iki seçenek sundum. Ya ben binmem, kapı önünde istemiyorum, sızde kalsın. Ya da satılsın. Böyle dedıgımde masayı terk ettı. Pıyasası maksimum 600.Kaynım en az 700 diyor.Netten baktı eşim kaskoya falan.Yani şirkete sormadık biz.
Beni düşündüren kasko yok. Kaza olursa bunlarda para yok. Eşim yaptırmak ister. Zaten şey dıyor. Anamın babamın canına bısey olmasın, araba ödenır dıyor. Ama ben sürmek istersem, para yok, yaptıramayız diyor.
Evet kaza halinde masrafı size patlar. O yuzden satılana kadar yinr sizde kalsin bence. Kayniniz satilmasin diye 700 diyor, çakal. Sigortam.net ten fiyat alabiliyorsunuz, oraya bakin istersenizBen sakin kafayla netten bakayım. Kpnin ruhsatını fotoğrafı var. Bakabılırsem eger ekran atarım size
Kv ve kp bence şöyle düşünüyor. Kaynımın mimar sevgılı sı var. Kızın yazlık ev araba hersey var. Arkadaş cevresı de öyle. Şimdi kv bahane ile istedıgınde kaynım kullanıyor. Bence kıza yaranmak için. Çünkü kaynım çalışmıyor. Kız evlenmek istıyor.
Yok ben yaranamam zaten onlara.
Evet evet. O paraya ya cok uzak yerden arsa alcam. Yada başka şehirden ev mı alsam ya. Çünkü bunlar baska araba almayacak. Para kaynıma gıdecek.Arabayı satın siz de araba almayın. Yoksa bunlar o arabaya da çöreklenirler. Hatta o parayı da iş kuracam vs. saçma sapan sebeplerle azar azar isteye isteye kuruturlar. Lazım oldukça araba kiralarsınız mis gibi. Ne bakım derdi var ne kayınço derdi var. Arabanın parasıyla da ev peşinatı falan ödeyin eve girin ya da ne bileyim bozdurulamıycak bir şeye yatırım yapın işiniz görülsün. Yoksa o parayı puffff yaparlar
Ordan galıba baktı. Bır yerden baktı hepsında bi sürü fıyat cıktı. Genelde aynı fıyatlar çıktı.Evet kaza halinde masrafı size patlar. O yuzden satılana kadar yinr sizde kalsin bence. Kayniniz satilmasin diye 700 diyor, çakal. Sigortam.net ten fiyat alabiliyorsunuz, oraya bakin isterseniz
yaa ben diyorum hakkınızı savunun sizin paranız var ne diye arsıza bedavadan veriyosunuz allahım yaa... ben sinir oldum burda hahaha bence siz çok pasif kalıyosunuz. eşiniz sen gelme demekle zaten sizi aile dısında tutuyo eşiniz onların yanına gidince belkide dolduruyolar o yüzden sürekli susuyo. kendinizi ifade edin rahatsız oldugunuzu söyleyin bi şekildeArabayı da ısterlerse komple versınler kaynıma
İster ister. Altınlar benim üstüme. Aslında var biraz altın. Ben üstüne ekledım kvler yok sanıyor.Kız neden çalışmayan biri ile evlenmek istiyor? Allah akıl fikir versin. Siz maas ve altınlarınıza sahip çıkın, bugün araba için isteyen yarın kaynınızi evlendirmsk için de ister.
Söyledım zaten. Hepsını söyledım. Sen neden böyle oldun dedı kp. Noldu sana dedi. Ben dedımki biz evlıyız, bır pazarımız var. Pazar günü bize akraba aldırıyorsunuz.yaa ben diyorum hakkınızı savunun sizin paranız var ne diye arsıza bedavadan veriyosunuz allahım yaa... ben sinir oldum burda hahaha bence siz çok pasif kalıyosunuz. eşiniz sen gelme demekle zaten sizi aile dısında tutuyo eşiniz onların yanına gidince belkide dolduruyolar o yüzden sürekli susuyo. kendinizi ifade edin rahatsız oldugunuzu söyleyin bi şekilde
kimin üzerine araba eşinizin değil mi?Bende bunu ıstıyorum. Kaynımda yüksek fiyat söylüyor.O paraya zor satılır yani.Kendısı calısmıyor bile. Benzın atacak parası yok. Sahıplenıyor bırde
Anlamadım tam ama acilen satın başkasına parayı bölün ortaklığı hemen ayrırın y da siz satın alın hakkınıSon konumu hatırlarsınız belki. Bekarken eşim ve ailesi ortak araba almış.Bu araba yüzünden sürekli kavga ediyoruz.Kv sürekli birşey çıkarıyor.Akraba gelecek al, arabayı getir götür.18bin tl kasko çıktı.4bin sigorta. Bunları geçtim.Arabanın bakımı olacak. Yaptırmadık henüz.Yaptırmazsak 30 40 bin kadar masraf çıkabilir.Ve bunlar bize kalıyor. Ben 1 ay sigortası için çalışacağım.
Bu arada kaynım araba alınırken 1 TL para katmadı.Zaten adam 5 yıldır çalışmıyor.
Bu akşam kvlere gittik.Kv ve kp eşim ve kardeşi için ikisi konuşsun, anlaşsın. Yarı parası ona yarı parası ona verilsin dedi.Kaynım yüksek miktar söyledi. Bu fiyat olmazsa satılmaz kalır dedi. Ben satılmasına üzülüyorum falan dedi.Sonra bende, bizim araba yüzünden evimizde huzurumuz kalmadı. O zaman araba burada kalsın dedim.Kaynım ayaga kalktı, masayı terk etti. Giderken eşime yarın arabayı buraya getir dedi.Sonra eşim peşinden gitti.
Kv ve kp, yok ben 2 senedir kaç kez istedim diyor.Bu ay sadece 3 kez istedi.Gaz atıp benzin atmıyorlar. Kaynım kendi arabası gibi sürüyor.Önceki araçla kaza yaptı.Bununla yaparsa büyük masraf çıkar.
Eşim bana geçen, bilezik bozdurup sigortasını bakımını yaptıralım diyor. Kv diyorki, bak bende de bilezik yok, ne olacak.Kirada mı oturcaz bir ömür dedim.Canım sıkkın.Kötü yorum yapmazsanız sevinirim. Ben kaynım ödemediği için, muattap olarak kpyi aldım.Kaynım ödemeden kendi aracı olarak görüyor.
İster ister. Altınlar benim üstüme. Aslında var biraz altın. Ben üstüne ekledım kvler yok sanıyor.
Kızın problemi var bence. Kızın ev araba falan var. Kız demişki kaynıma.Bak evlensek ev araba var. Esyalar sıfır. Senın masraf yapmana gerek yok demıs
Bu sene yüzde 30 zam gelmıs hepsıne. Gecen yıl 7 cıkmıs. Bana bu arada 4 demıstı eşim. Yanı mıktar az söyluyor eşim hep. Bana yaştan dedı eşim. Gecen yıl sıgorta 2 idi. Kasko 418bine kasko olmaz. Geçen sene diyelim kaza yaptınız o zaman %30 ya da 35 fazla alıyor diye biliyorum.
Tam tersi durum da var belli bir yıl kazasız olunca da biraz daha az çıkar fiyat.
Yaşa göre belki fazla çıkıyordur yani araba sahibine göre.
Arabanın üç yılı geçtiyse de- ki geçmiş-
yine belirli indirim oluyor.
Nasıl inandınız anlamadım. Geçen sene kaça yapılmıştı mesela?Hep siz ödediğinize göre bilirsiniz?
Haklarını verecek para yokki. Kaynım satılmasına razı degılAnlamadım tam ama acilen satın başkasına parayı bölün ortaklığı hemen ayrırın y da siz satın alın hakkını
Golf bmw filan araba sanırım 20 bin civarı kasko çıkıyor18bine kasko olmaz. Geçen sene diyelim kaza yaptınız o zaman %30 ya da 35 fazla alıyor diye biliyorum.
Tam tersi durum da var belli bir yıl kazasız olunca da biraz daha az çıkar fiyat.
Yaşa göre belki fazla çıkıyordur yani araba sahibine göre.
Arabanın üç yılı geçtiyse de- ki geçmiş-
yine belirli indirim oluyor.
Nasıl inandınız anlamadım. Geçen sene kaça yapılmıştı mesela?Hep siz ödediğinize göre bilirsiniz?
Konu sahibine bilezik bozdur derken “ne alaka” demiyorlar ama. Onu napıcaz?İyide babası ödemiş yarısını, ne demek kaynım ne alaka?
Babamın ödediği birşeyde benim söz hakkım olur.
Babam derseki sen karışma ben varım, ozaman amena. Ama dememiş, iki kardeş halletsin demişler.
Bu durumda eşinizin bekarken aldığı bir arabayı sizin bu şekilde sahiplenmenize onlarda ne alaka diyordur kesin
Yarı parasını verecek para ıkı taraftada yokkıBu işin 2 yolu var,
1- Madem kaynın arabanın fiyatını yüksek çekiyor, ona "peki o fiyat olsun ver yarı parasını arabanın tamamı senin olsun, ya da al yarı parayı araba bizim" diyebilirsiniz.
2- Arabayı satıp, parayı bölüşebilirsiniz.
Yorgan gitmeden, kavga bitmez.
O zaman siz satın alın al bu da paran diyin yeter ki ayırın ortaklığıHaklarını verecek para yokki. Kaynım satılmasına razı degıl