- 9 Temmuz 2021
- 5.351
- 5.185
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Bakın ben tam satılmazsa kapımda istemiyorum huzur kalmadı dedım. Adam masayı terk ettı. Sonra eşime x yarın arabayı getır dedı. Vala otursa söylerdım. Anası babası zaten susturma derdınde benıAblacim bu lari buraya cok guzel yaziyorsunda kv ko ve kaynina niye demiyorsun ?
Sen bu arabaya para mi kattinda yarin getir diye emir veriyorsun diyivereydin ?
İcine kac kez venzin koydun gaz koydun diyivereydin.buraya gelip bu kadar guzel dert anlatip gercek hayatta niye pasif agresig takiliyorsunuz anlamiyorum .satin arabayi ,sende soyle kp yaninda kaynim para koymadi biz koyduk biz konusucaz diyin .kaskoyu maskoyu ortak odeyin.
Yok ev düşüncem şuan gercekten yok. Ben ileride paylarını verırız üstüne alırsın dıyordum. İstesem şimdi ev için derdim. Çünkü 600 e satılsa gene az cok kredıyle ev alınırBence en başından beri arabayı satar evimiz için kullanırız diye düşündü..bunun mümlün olmayacağını yeni görüyor.. farkında olmadığı bu aile onun eşiyle ortak ev sahibi olmasına da izin vermez.
Ödemeyin tabi ki. İsteyen ödesin kullansın. Ödemiyorlarsa araba boş boş yatsın kapının önünde daha iyi. Bu ne ya!Evet evet.Ben sıgorta ödeyecegım. Gelmıs laf yapıyor. Ödesın o zaman. Napayım sıgorta falan ödemeyeyım mı? 2 bucuk hafta sonra trafıge cıkamayacak yoksa.
Ama eşine tamamını vermezler ki!! Kaza ile bu ay vergisini verseler satıldığında onun bile farkını isteyecekler .Arabanın parası ikiye bölünse üç yüzbin tl..Ev fiyatlarının uçtuğunun farkındasındır eminim ki öyle kredi çekip üstünü tamamlayacak durumda değil.Yok ev düşüncem şuan gercekten yok. Ben ileride paylarını verırız üstüne alırsın dıyordum. İstesem şimdi ev için derdim. Çünkü 600 e satılsa gene az cok kredıyle ev alınır
Valla ben üçü beşi bilmem. Ticaret kanununa göre araba kimin üstüneyse hak onundur. Adil olan da para verenin hak sahibi olmasıdır. 1 kuruş para vermeyen, araba kendi üstüne olmayan kaynın nereden hakkı oluyormuş? Babası sanki tarla miras bıraktı da eşit paylaşacaklar. Peh. Babası kendi payını ister öbür oğluna versin isterse Kemal Sunal gibi balkona çıkıp paraları saçsın orası kimseyi ilgilendirmez. Ama burada hak sahibi olmayan bir kişi varsa o da kayın kişisi.araba engelli arabası.babanne engelli diye çok ucuza vergi indirimli alındı.ama babanne arabanın yüzünü görmedi.yıllardır bu araba itiş kakış paylaşılamıyor.bu kaçıncı konu valla saymayı unuttum.araba o kardeşin de hakkı hiç kusura bakmasın konu sahibi.hatta en az hakkı olan da kendisi.
mOrtak malmış. Yahu delı mısınız satın paylassınlar kurtulun
Ortak mal ama her seyını sız ödüyorsunuz
Yok artık binmem ve ödemem. Eşime lütfen bana ısrar etme dıyecegım. Bu sene az daha biriktirip, seneye kredi çekeyim dıyorum. Yada hıc almam araçÖdemeyin tabi ki. İsteyen ödesin kullansın. Ödemiyorlarsa araba boş boş yatsın kapının önünde daha iyi. Bu ne ya!
Ödesin o zaman yıllık masraflarını dunkofAdam satılmasın diyor.
m
İşte benım gönlümde ev falan yok. Zaten bu araba parasına ev alınsa, o da burnumdan gelir.İşte kaynım zaten satılmasın kafasında. Bende kullanmayacağım. Şuan kesin fesat, fettan dıyordur.Ama eşine tamamını vermezler ki!! Kaza ile bu ay vergisini verseler satıldığında onun bile farkını isteyecekler .Arabanın parası ikiye bölünse üç yüzbin tl..Ev fiyatlarının uçtuğunun farkındasındır eminim ki öyle kredi çekip üstünü tamamlayacak durumda değil.
Evet. İşte 1tl katmadı. Ki masada kalsaydı ben 1tl katmadın, senın degıl derdim. Kalktı gitti.Babası karışmam diyor.Valla ben üçü beşi bilmem. Ticaret kanununa göre araba kimin üstüneyse hak onundur. Adil olan da para verenin hak sahibi olmasıdır. 1 kuruş para vermeyen, araba kendi üstüne olmayan kaynın nereden hakkı oluyormuş? Babası sanki tarla miras bıraktı da eşit paylaşacaklar. Peh. Babası kendi payını ister öbür oğluna versin isterse Kemal Sunal gibi balkona çıkıp paraları saçsın orası kimseyi ilgilendirmez. Ama burada hak sahibi olmayan bir kişi varsa o da kayın kişisi.
Kocan sag olsun o yaptırırEvet. İşte 1tl katmadı. Ki masada kalsaydı ben 1tl katmadın, senın degıl derdim. Kalktı gitti.Babası karışmam diyor.
Ya bu adam önceki aracı çarptı. Bunu da çarparsa ne olcak.
Adam çalışmıyor. Benzın gaz alacak parası yok.Ben ama binmeyecegim artık.Eşime de ver onlara, biz haftaıcı zaten çalışıyoruz,kullanmıyoruz.onlar hep evde dedım.Eşim bakarız diyor. Vermezse kullanmam. Binmem. Seneye kredi çekelim dedim eşime. Çünkü eşimin parasıyla araç alsam, ondada hak görürlerÖdesin o zaman yıllık masraflarını dunkof
İşte benım gönlümde ev falan yok. Zaten bu araba parasına ev alınsa, o da burnumdan gelir.İşte kaynım zaten satılmasın kafasında. Bende kullanmayacağım. Şuan kesin fesat, fettan dıyordur.
O kadar kocamdan da çıkmaz. Asgari ücret alıyor.Kocan sag olsun o yaptırır
Kv ve kp bence şöyle düşünüyor. Kaynımın mimar sevgılı sı var. Kızın yazlık ev araba hersey var. Arkadaş cevresı de öyle. Şimdi kv bahane ile istedıgınde kaynım kullanıyor. Bence kıza yaranmak için. Çünkü kaynım çalışmıyor. Kız evlenmek istıyor.Valla bazı insanlara yaranmak zordur. Siz bilezikleri, altınları her şeyi verin, arabanin tüm masraflarını yapın gene fesat olacaksınız. Kv,kp bilmiyorum ama kayın fazla uyanık.
Arabanın degerını dusurdukten sonraO kadar kocamdan da çıkmaz. Asgari ücret alıyor.
Yok fazla para ıstemıyorum. Aslında ben iki seçenek sundum. Ya ben binmem, kapı önünde istemiyorum, sızde kalsın. Ya da satılsın. Böyle dedıgımde masayı terk ettı. Pıyasası maksimum 600.Kaynım en az 700 diyor.Netten baktı eşim kaskoya falan.Yani şirkete sormadık biz.500binlik arabaya 18bin kasko cikmaz ya. Sigorta sirketleri ile mi anlastiniz? Araba kaza mı yaptı? Ayrica kasko icin bilezik bozulmaz. Ancak kasko yokken kaza yapilirsa sıkıntı olur. Kayin ailenizle konusup kaskoyu ucretini yari yariya bolusun sonucta satilana kadar araba kullanilacak . Araba 550ye satilsa size yarisini bile verseler düşük model 2.el baska bir araba alabilirsiniz. Esim daha fazla odedi bize daha fazla pay versinler diye tartismayin artik, kesinlikle vermezler.
Umarım. Ben artık binmem. Ben ayrı araç almaya kararlıyım. Eger yarı yarıya satılırsa bile ben o 300 ü kasaya atacagım. Kvlere onun parası duruyor. Kendı maaşıma araç alacagım dıyecegım. Çünkü kaynımın araç almaya nıyetı yok. Gene bızden araç istenecek.Arabanın degerını dusurdukten sonra
Satmaya yektenır zaten