Ailemin hepsinin ellerinden öpesim geldi.Dayım yeri gelir,önceden çalışmadım diye gece yarısına kadar ders calıstırırdı.Başka bir kuzenim neredeyse her gün bizdeydi,kendi evinde çalışmazdı.Kim müsaitse babam,ben çalıştırırdık.başka bir dayımın evinde kaldık neredeyse tüm kuzenler sırayla,dersane için.Kimse de gözünün üstünde kasın var demedi.Bu insanların hepsi öğretmendi ayrıca.Ama tabii burada insanların davranısları önemli,kalış süresi 2 ayı gececek gibiyse bir kuzenimizin annesi gitti ev tuttu cocuguyla kaldı.Tamamen yıkmadı yani kimsenin üstüne.Kimse kimseyi kullanmadı,annelerimiz hep çok geçe kalmayın işiniz bitince gelin diye tembih ederlerdi.Kimse kimseden bıkmadı.
Ne demekmiş kuzene parayla ders çalıştırmak,7 kat yabancıdan para almıyoruz.Madem para karşılığı çalıştırılıyormuş çocuklarınız arıza çıkarmaya hakları yoktu.Yine de ben çocuklarınızın hepsini yollamanızı doğru bulmadım.1.sınıf cocugu evine cıkıversin onun da mı yardıma ihtiyacı var?Onlar işi ticarete dökmüş ama siz de çok rahat davranmışsınız.Ders alan çocugunuz saatli giderdi,madem özel derse dönmüş olay,diğeri evde kalırdı.Kimse hergün çocuklarınıza bakmaya mecbur değil ki istemediklerini farketmişsiniz.karşılıklı olarak hatalı davranmışsınız,eltiniz acık acık demiş erken gel cay içelim diye,yani sizin cocukları yollayıp ugramamanızı saygısızlık olarak degerlendirmiş bir arkadasın dediği gibi,bence de dogru.Uğrayıp gönlünü alsaydınız kadının,kendini enayi gibi hissetmiştir,hem cocuklarınıza sahip çıksın hem de siz yüzünü bile görmeyin kadının.Ben de sinir oluyorum,görevimmiş gibi çocuklarını vakitli vakitsiz,uygun muyum değil miyim diye sormadan ders için kapıma yollayıp sonra karşılaştığımızda bir teşekkür bile etmeyen komşularıma.
Bu arada öğretmenleri saçma sapan sınıflandıran yorumcuya da çok şaşırdım.Hiç mi iyi öğretmenle karşılaşmadınız,hepsi mi paragöz,hepsi mi çıkarcı idi?Kişi kendinden bilirmiş işi diyorum..Yok planları bozulursa delirirlermiş sinirlenirlermiş.Öğretmenler de gayet sizin benim gibi normal insanlardır :)
Madem bu kadar sorunluymuş ilişkileriniz,ilk fırsatta herkesin eteklerindeki taşlar dökülmüş, baştan ne yapıp edip yollamayacaktınız.Herkesin akrabalık ilişkileri aynı değil,insanların niyetleri de aynı değil.