• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynım ve eltim

Empati kurarak düşünmeye çalıştım, bence kaynın haklı. Belki o kadar sert çıkışmamalıydı ama sonradan kaç kere arayıp sormuşlar.
Bence o kadar uzatacak kadar problem yok aranızda.
Millet ne kavgalar ediyor ama yine barışıyorlar, çünkü siz artık bir ailesiniz, hayatınızın her evresinde karşılaşacaksınız.
Nereye kadar küs kalmayı düşünüyorsunuz?
Bence problem çok basit, ölüsüne gitmem denecek kadar ciddi bir durum yok ortada...

beni baştan beri istemediler arkadaşım.. eşimle en ufak tartışmamızda bırak onu sana kız oğlan kız buluruz ayrıl ondan demeler daha neler neler anlatsam hepsi ayrı bir hikaye gidip gelmeyincede ben soğuk gelin alıngan gelin oluyordum çocuklarıda kuzen beni sever o istiyordu yenge gönder gelsinler diye ben az çok sorun olacağını tahmin ediyordum aslında bazı arkadaşlar çocukları kapıdan alıp gitmeme laf etmişler yukarıda çıksam bu sefer her akşam ailece burdalar diyecekti çıkmadım ukala oldum çocukları göndermesem sen çocuklarını uzak tutuyorsun diyolar göndriyorum kovuluyorlar en iyisi görüşmemek diye düşünüyorum en baştan aramız soğudu bir kere ben ağzımla bu saatten sonra kuş tutsamda yaranamıyorum bunu çok denedim her şerde bir hayır var derler ya bu vesileyle eşimide susturmuş oldum bana artık baskı yapmıyor sen bilirsin diyor inanın kafam okadar rahatki hep iğne üstünde oturuyordum yengesine abisine koz vermeyim diye böyle daha mutluyum arkadaşlar empati kurmaya çalışmışsınız ya kuramazsınız yaşadığımı bilemezsiniz çok etkilendim resmen adam yıllarca biriktirdiklerini kustu yüzüme eltimin sinsi gülümsemesini gördüm bir sus bile demedi sadece dinledi:2::2::2::2:

Ailemin hepsinin ellerinden öpesim geldi.Dayım yeri gelir,önceden çalışmadım diye gece yarısına kadar ders calıstırırdı.Başka bir kuzenim neredeyse her gün bizdeydi,kendi evinde çalışmazdı.Kim müsaitse babam,ben çalıştırırdık.başka bir dayımın evinde kaldık neredeyse tüm kuzenler sırayla,dersane için.Kimse de gözünün üstünde kasın var demedi.Bu insanların hepsi öğretmendi ayrıca.Ama tabii burada insanların davranısları önemli,kalış süresi 2 ayı gececek gibiyse bir kuzenimizin annesi gitti ev tuttu cocuguyla kaldı.Tamamen yıkmadı yani kimsenin üstüne.Kimse kimseyi kullanmadı,annelerimiz hep çok geçe kalmayın işiniz bitince gelin diye tembih ederlerdi.Kimse kimseden bıkmadı.
Ne demekmiş kuzene parayla ders çalıştırmak,7 kat yabancıdan para almıyoruz.Madem para karşılığı çalıştırılıyormuş çocuklarınız arıza çıkarmaya hakları yoktu.Yine de ben çocuklarınızın hepsini yollamanızı doğru bulmadım.1.sınıf cocugu evine cıkıversin onun da mı yardıma ihtiyacı var?Onlar işi ticarete dökmüş ama siz de çok rahat davranmışsınız.Ders alan çocugunuz saatli giderdi,madem özel derse dönmüş olay,diğeri evde kalırdı.Kimse hergün çocuklarınıza bakmaya mecbur değil ki istemediklerini farketmişsiniz.karşılıklı olarak hatalı davranmışsınız,eltiniz acık acık demiş erken gel cay içelim diye,yani sizin cocukları yollayıp ugramamanızı saygısızlık olarak degerlendirmiş bir arkadasın dediği gibi,bence de dogru.Uğrayıp gönlünü alsaydınız kadının,kendini enayi gibi hissetmiştir,hem cocuklarınıza sahip çıksın hem de siz yüzünü bile görmeyin kadının.Ben de sinir oluyorum,görevimmiş gibi çocuklarını vakitli vakitsiz,uygun muyum değil miyim diye sormadan ders için kapıma yollayıp sonra karşılaştığımızda bir teşekkür bile etmeyen komşularıma.
Bu arada öğretmenleri saçma sapan sınıflandıran yorumcuya da çok şaşırdım.Hiç mi iyi öğretmenle karşılaşmadınız,hepsi mi paragöz,hepsi mi çıkarcı idi?Kişi kendinden bilirmiş işi diyorum..Yok planları bozulursa delirirlermiş sinirlenirlermiş.Öğretmenler de gayet sizin benim gibi normal insanlardır :)
Madem bu kadar sorunluymuş ilişkileriniz,ilk fırsatta herkesin eteklerindeki taşlar dökülmüş, baştan ne yapıp edip yollamayacaktınız.Herkesin akrabalık ilişkileri aynı değil,insanların niyetleri de aynı değil.

Oncelikle calisan biri olarak cocuklarinizi aksam odev yaptirsin diye calisan ogretmen kayniniza niye gonderiyorsunuz anlayamadim. Her calisan kisi evine gelince kafayi bosaltip dinlenmek ister, heleki meslegiyle ilgili bir isi asla yapmak istemez. Dusuncesizlik sizin bu yaptiginiz ne zoru var dinlenecegi yerde sizin cocuklariniza odev yaptirsin.

Onlarda ne gaddarlarmis yemek dahi vermemisler cocuklariniza. Bu onlarin insanligi ve yarin birgun hesabi sorulur. Cocuktan nimet kiskanan ne uzar ne kisalir.

Ama ben yine size mana buluyorum siz nasil asagilatirsiniz cocuklarinizi boyle insanlara. Nasil baskalarinin odev yaptirmasini beklersiniz. Nasil emanet ederde yemek vermelerini umarsiniz. Nasil ac birakirsiniz cocuklarinizi kafam almiyor.

Asssla kimseye tamah etmeyin ve cocuklarinizi emanet etmeyin. Ogrencidende olsa uygun bir fiyata tutun bir ozel hoca cocuklarin odevini yaptirsin. Yemeklerini gun evvel hazirlayin gerekirse ozel hoca bile isitip yedirir onlara. Yapmayin ya ezdirmeyin kuzularinizi uc kurusluk insanlara. Bakin sevilmediklerini anlamis ve etkilenmisler. Bence onlari kimseye tamah etmeden yasamayi ogretin.

Bir öğretmen olarak aynen katılıyorum sözlerinize.Bütün gün gürültü dinleyen ,sınıfta 40 çocukla başetmeye çalışan birinin(ki artık devir değişti şimdiki çocukları 40dak.sınıfta tutmak çok zor) gözü akşamları da çocuk görmek istemiyor.Ben ilk yıllarımda masada çatal kaşık sesine tahammül edemiyordum o derece.Masa başı işi değil ki bu.Zihniniz yoruluyor evde boşaltmak istiyorsunuz.Kendi çocuğundan kaçan arkadaşlarım var benim kaldıki her akşam yeğenlere bakmak(!)
İnsanların limitlerini zorlamışsınız sonunda size patlamışlar.İki taraf içinde hoş değil yaşananlar.

Kaynın haklı diyenler çoğunlukta bu da toplumumuzun geldiği/getirildiği yerin açık bir örneği.Bence bu vesileyle koyduğunuz mesafeyi koruyun ve eşinizin abisinin üzerine geçirdiği malları geri isteyin.Kardeşine kredi için kefil olurken mallarını üzerine geçirmesinden belli.Ben kardeşlerime seve seve kefil olurum.Ödeyemeyecek duruma düşerse bir aile bireyi el birliğiyle kurtarılır zaten.Aile budur.Bunun dışında kalana biz elalem diyoruz.Allah gecinden versin de siz öldükten sonra mallarınızı çocuklarınıza vereceğini söylüyorsa sizden sonra öleceğini nerden biliyor.Protokol mü imzalamış.Bu konuda hata eşinizde ağırlığını koysun alsın mallarını geri.Kendi eşini çoluk çocuğunu düşünmeli önce.Bir tabak yemeği sakınan adam sanıyor musunuz ki malı mülkü geri versin.Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım.Zor bir aileye düşmüşsünüz

çok teşekkür ederim beni anladığınız için inanın kendimle çelişkiye düştüm benmi çok safım insanlarmı çok acımasız yaptığınız yorumada aynen katılıyorum

kimseye gönderme canım çocuklarını...psikolojileri bozulmasın..

üniversite öğrencisi kızlar filan var, onlarla anlaşsan.. akşamları onlar çalıştırsa çocukları...

ya da bir kadın tut hem çocuklarla ilgilensin hem de yemeği yapsın.. yazık günah çocuklara

Back