Kaynım ve eltim

kaynana ve eltiler hakkındaki genel yargılarınızı biliyordum ama öğretmenler hakkında da böyle genellemeler yapabildiğinize göre ne diyim bilemedim.taviz vermek bizi deli etmez Ema hanım,herkesin hayatı hakkında da sizin gibi kesin yargılara varmayız kolayca!yukarıda bahsettiğiniz kesim bir öğretmen grubu değilde obsesif davranışlar gösteren,takıntılı ve değişiklik karşısında deliren bir terapi grubu sanki..ilginç gerçekten..

Konuyu açan arkadaşım,kaynınızın son çıkışı tabii ki çok yanlış ama çocuklarınıza ders çalıştırmak istemediklerini zaten çeşitli şekillerde belli etmişler.siz fark etmişsiniz ama eşiniz anlamamakta direnmiş ve sonuç bu olmuş..adam zaten bütün gün öğrencilerle iç içe,6-7 saat ders anlatıyor bir de evde 2-3 saat aynı şeyi yapmak gerçekten zordur.bence onları da anlamaya çalışın.

Son düzenleme:
burdaki ayırım bana ve çocuklarıma diye düşünüyorum kaynım yedi yabancının çocuklarına ders veriyor hemde bedava bize gelince istenmiyor yorgun okuyor ya bide bizde amca babayarısıdır biz öyle gördük kendi öz yeğenine elalemin çocuğu diye gören bir zihniyet var onların çocuklarıda her hafta sonu bende kalıyordu 3 ü birden ben etraflarında pervane oluyordum bırak yemek saklamayı zorla yediriyordum çocuklar amca çocuğu değilde kardeş gibi büyüsünler istiyordum ama tek taraflıymış bu ve 15 yıllık evliliğim boyunca 15kere gitmemişizdir bir bu olayda 10 gün gidildi birde diğer eltilerim ve çocukları hep ordadırlar birinin annesi yabancı 3 ayda bir yurt dışına gider eltim 15 gün evinde bakar çocuklarına diğer eltimde çalışıyor diye çocuklarına bakar işyerinde yardım eder bu ayırım bir tek bana diye düşünüyorum zaten evindede bütün eltileriminçocuklarının resimleri vardır boy boy her yere asar bir tek benim çocuklarımın yoktur büyük oğlumunnda dikkatini çekmiştir bu ..neyse iyikide böyle oldu eşimde anladı ailesinin gerçek yüzünü

o parasız ders verdiği çocukların babası müdür,doktor çocuklarıdır kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez dedim ya programlı ve planlı!

bu kadar yoğunlukları varken kaldıramamış olabilir insanlar.
amca tabii ki baba yarısıdır.
ama bence sabırları zorlanmış insanların.
benim çocuklarımda kaynımda kuzenleriyle çok güzel ders çalışırlar,orda yemek seçmezler,
bende o zaman hergün kaynıma göndereyim çocukları ,ödevlerini yapıp yemeklerini yesinler,bende yan gelip yatayım.
çok saçma düşünce tarzınız.
belki hafta sonu yarım gün olsa neyse diyeceğim,hafta içi insanlar yorgun argın işten gelmişler,evde ki çocukların sesine tahammül etmek zor oluyor, neden birde sizin çocuklarınızla ilgilensinler.
kaldı ki sizin tavırlarınıza da sinirlenmiş olabilirler,çocuklar 4 te okuldan çıkıyor saat 6 da oraya götürüyorsunuz ama yemeklerini de orda yemek yemelerini bekliyorsunuz.bu yaklaşımınıza kim olsa sinirlenir.

Arkadaşa niçin yükleniyorsunuz anlamadım.Yabancıya değil amcalarına gönderiyor çocukları.Siz kardeşlerinizin çocuklarına ders çalıştırmaz mısınız.Ya da anne babaları işten geç saaatte çıkıyor olsalar sizin kardeşlerinizi çocukları annesi işten gelene kadar okuldan sonra sizin evinizde bekleyemez mi.KAldı ki kuzenine haftada 100tl veriyormuş.Ayda 400tl eder.Profesyonel birinden özel ders aldırılabilir bu paraya 17 yaşındaki kıza vermişsiniz bu parayı.Sizin çocuklarınız yemesin diye tek tek mutfağa gidip yemek nasıl bişeydir.Sözleyecek söz bulamıyorum.

amcamlarla altlı üstlü oturuyorduk.amca çocuklarıyla kardeş gibi büyüdük.her anımız beraberdi.babama baba derler babamın tepesinde gezerlerdi.her soframızda bulunurlardı.ama nedense bizim yukarı çıkıp böyle davranmamıza fırsat verilmiyordu.amcam bize soğuktu.yengem mesafeliydi ama çocuklar hep bizdeydi.annemin kaş çatmasına bile babam izin vermezdi.ama zamanla amcamla babamın arası açıldı.çocuklar da bizden uzaklaştı.sadece küçük bize karşı daha yumuşaktı.zmanala ara düzelsede o sıcaklık olmadı.hala rüyalarıma girerler.acaba onlarda beni rüyalarında görüşüyor mu diye düşünürüm.

eskiden bende tarielansar gibi düşünürdüm ama artık farklı düşünüyorum.ne olursa olsun çocuklşarımı kimseye göndermem.zorlansamda derslerini kendim yaptırmalıyım.hele ki karınlarını sürekli amcasıda olsa orada doyurmalarını istemem.illa çocuğuma birisi ders gösterecekse kendi evimde göstermesini isterim.ne olursa,kim olursa olsun hergün çocuklarımın dışarıda olmasını kabul edemem

Her akşam ders için gitmeleri biraz sıkıntı olmuş galiba. Ama kızları para alıyormuş. Sıkıntı ise açıkça söylemeleri gerekirdi.

Amca dediğin yiğeninin yediklerini kıskanır mı ya Ben sokaktaki insana ev açar yemeğimi paylaşırım. İki çocuğun yediğinden ne olacak? Gizli gizli yemeler falan çok ayıp.

Yine de siz çocukların aç kaldığını görünce evinizde karınlarını doyurup yollamalıydınız. Hem kuzenlerini evinize çağırsaydınız haftada bir iki gün bu kadar mesele olmazdı diye düşünüyorum.

biraz empati kursanız hergün hergün gidilirmi sizde çalışan birisiymişsiniz evde rahat etmenin ne demek olduğunu bilirsiniz hem işte ders anlat hem eve gel ders anlat sıkıcı bi olay adam yatıp dinlenmek ister belki dışarı çıkmak ister abartmışsınız siz biraz bence madem öyle özel hoca tutun çocuklarınıza

yani kusura bakmayın da istenmediğiniz yere ne diye illa gönderiyosunuz çocuğunuzu?

anlamanız için demek ki böyle olması gerekiyormuş...

demekki hergüzel adetimiz gibi akrabalık komşuluk ilişkileride eskide kaldı yapılan yorumlardan bunu anlıyorum nerdeyse amcayı tebrik edercesine yorum yazmış bazı arkadaşlar pes diyorum nasrettin hoca gibi bende hırsızın hiçmi suçu yok diyeceğim ayrıca çocuklara fazladan harçlık veriyordum sakın yemek yemeyin orda masaya çağırsalar bile tokum deyin diye taktir edersinizki 1 e giden çocuğum küçük tembihlesemde anlamıyor ve ben hiç bir zaman isteyerek göndermedim çocuklarımı anlatamıyorum galiba eşimin emri vakileriyle oldu eşim için önce allah sonra abisi gelir bende şimdi ona diyorumki sen yaşarken çocukların el oldu yarın öbürgün ölürsen ne olacak bu arada eşim malının yarısını abisinin üzerine yapmıştı kredi çekerken kefil oldu diye krediler ödendi halen onun üzerinde abisine okadar güveniyorki almıyor beyefendi buda ayrı bir konu oda zaten vermem diyor ileride çocuklara o bırakacakmış bir kap yemeği kıskananadam benim malımı o çocuklarıma bırakacakmış neyse dert çok okuyanada yazanlarada çok teşekkür ederim siz siz olun çocuklarınızı kimseye bırakmayın akrabada olsa demekki öyle bir devire geldik kimsenin kimseye 2 saat bile tahammülü kalmamış amcalık halalıkta eskide kalmış vay beeee

demekki hergüzel adetimiz gibi akrabalık komşuluk ilişkileride eskide kaldı yapılan yorumlardan bunu anlıyorum nerdeyse amcayı tebrik edercesine yorum yazmış bazı arkadaşlar pes diyorum nasrettin hoca gibi bende hırsızın hiçmi suçu yok diyeceğim ayrıca çocuklara fazladan harçlık veriyordum sakın yemek yemeyin orda masaya çağırsalar bile tokum deyin diye taktir edersinizki 1 e giden çocuğum küçük tembihlesemde anlamıyor ve ben hiç bir zaman isteyerek göndermedim çocuklarımı anlatamıyorum galiba eşimin emri vakileriyle oldu eşim için önce allah sonra abisi gelir bende şimdi ona diyorumki sen yaşarken çocukların el oldu yarın öbürgün ölürsen ne olacak bu arada eşim malının yarısını abisinin üzerine yapmıştı kredi çekerken kefil oldu diye krediler ödendi halen onun üzerinde abisine okadar güveniyorki almıyor beyefendi buda ayrı bir konu oda zaten vermem diyor ileride çocuklara o bırakacakmış bir kap yemeği kıskananadam benim malımı o çocuklarıma bırakacakmış neyse dert çok okuyanada yazanlarada çok teşekkür ederim siz siz olun çocuklarınızı kimseye bırakmayın akrabada olsa demekki öyle bir devire geldik kimsenin kimseye 2 saat bile tahammülü kalmamış amcalık halalıkta eskide kalmış vay beeee

siz göndermekten yana değilmişsiniz zaten ama eşiniz hatalı burda.
kardeş çocukları da olsa hergün hergün göndermeniz yanlış geldi bana...
ama eltiniz kısmen iyi niyetli davranmış bu konuda önceki meselelerinizi bilemem tabi ama belki onlar yüzünden siz biraz sert çıkmışsınız, ne ölünüze ne dirinize diyerek...

1. İstediği kadar yakın olsun, herşeyin fazlası zarar. Her akşam çocuk gönderirseniz olacağı buydu.. Kimse hoşlanmaz böyle birşeyden.

2. İnsanların özel hayatları var, belki plan yapacaklardı? Belki rahat edemiyorlardı her gün olduğu için?

3. Çocuğunuzu yollamayı biliyorsunuz da, alırken tenezzül bile edip yukarıya çıkmıyorsunuz!! Saygısızlık bana kalırsa. Ben olsam bana yapılsa derim ki ohh ne güzel bakıcı gibi kalsın, dersini yaptıralım, anası yüzümü görmeden aşşağıdan alıp gitsin! YANLIŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

4. Kaynınızın yaptığı yanlış, ancak ben kasti dediğini sanmıyorum. Parmağı sıkıştığı için çocuğunun çatmak istemiş..

5. Eltiniz sonrasında zaten aramış, çocuk gibi uzatmanıza rağmen ayağınıza kadar gelmiş daha ne yapsın?!!!

6. Kaza yaptığını başkalarından duyuyorum demesi DOLDURUŞ DEĞİL.. SİTEM.. HAKLI..!! Çünkü gerçekten insan eltisinin kaza yaptığını el yabancıdan öğreniyorsa sorun vardır.. Hatta ve hatta bundan sitem etmesini dolduruş diye düşünmeniz şaşırtıcı!

7. Çocukları yemesin diye sürekli tembihlediğiniz için olmasın o yemek sorunu?? Belki çağırıyorlardı, çocuklarınız yemiyor diye (baskınızdan ötürü) alınmışlardır. Aç ise, karın gurultusunu duyup, sizin tembih ettiğinizi anlamışlardır belki?!

bunlara rağmen ben bir art niyet görmedim eltide.. Hala arayıp ele güne olmaz böyle sen de gel diyorsa pozitif bir insan izlenimi yarattı bende. Bence siz eskilerde kalmış hırs yapmışsınız.... Düğüne gelmedi falan nedir.. 15 sene öncesinin lafını yapıyorsunuz hala.. Çocukların abarttığını ve yanlış anladığını düşünüyorum yemek konusunda.... bence objektif olun!! Taraflı yazsanız da bakın haksız görüldüğünüz de oldu...

benım bakışım biraz farklı amca hakikaten dengesiz yeğenden yemek kıskanması başlı başına bir olay ama onun öğretmenliğiyle sizin çocuğunuza ders anlatmak istememesinin ne alakası var?

siz evinizde 1çocuğunuza ödev yaptıramazken, bazen ona tahammül edemezken

1 öğretmen gunde 6 saat en az 300 öğrenciye ders anlatır boğazını patlatır ve sureklı ayakta ders anlatır bacakları varis olur ama herkese bu iş nekadar basit geliyor?gelsin evde de anlatırversin ne olcak canım diye basite indirgiyorsunuz...

öğretmenlik profesyonel iştir yani kimseye parasız birşey anlatmazsın öğretmezsin şimdi siz tutup adamın iş yaşamında sosyal yaşamında kendisine fayda sağlayacak insanların çocuklarına bedava ders anlatıyor diye o adamı yargılayamazsınız...

konuya bakarsak hakikaten kötü bir amca ve sizi ayırmışlar ama eşiniz kör belki bu vesileyle gözü açılır...
ayrıca 400 tlye kendinize hoca tutup özel ders aldırabilirsiniz yani bu miktar az bi miktar değil...
siz bunu 17 yaşındaki bir öğrenciye vermişsiniz siz belki çok iyi niyetlisiniz ama karşınızdakiler aynı değil maalesef...
bende küçük kuzenime piyano öğretiyorum para almadan..bunu ben istediğim için yapıyorum...kişiden kişiye değişir yani...

Calıstırılır elbette ama calıstıran kisi isterse..
Simdi amca ama gördügünüz gibi istemiyor ki cesitli yollardan belli etmis ha, dogru bir davranıs mı? Asla!
Eger bana hergün agır geliyor, daha seyreklestirsek ya da yogunum ilgilenemeyecegim demesi daha yerinde olurdu.
Ben hep bu yüzden derim, kardes bile olsa bir yere kadar oluyormus demek ki..

arkadaşlar benim anlatmak istediğimde buydu zaten hani zor olutor yardımcı olamam vs. dense eşşek değilim göndermem zaten çocuklarımı birde 1 saat geç kalsalar eşimi arardılar nerdeler niye gelmiyolar diye ben bunu anlatamıyorum galiba bana 2 li oynadılar eşime iyi rolde bana çocuklara kötü rolde ben dua ediyorumki o akşam büyük oğlum yanındaydı bütün hakaretleri oda duydu çünkü elti hazretleri abin bir şey demedi sen yanlış anladın kızınıda şahit tutmuş bende dedimki oğlumda duydu bütün söylenenleri sonra kıvırmaya başladı yani birde iftiracı olacaktım

Herkes yazilmasi gerekenleri yazmis, bende sunu belirtebilirim ki, belki bu olay esinize bir ders olur abisinin nasil birisi oldugunu anlar.
Bence amca baba yarisi degildir, laf anca baska da bir hükmü yok. Hayat da insanlar da degismedi, insanlar halen bir nefis tasiyor , teknoloji gelisir hayat standartlari yükselir düser kalkar ama nefis ölmez.

belliki esinizin kardesi ailesi sizi sevmiyor, es sevilmeyince cocuklarda sevilmiyor, arada maddi menfaat vs. de söz konusu olmus.
dilegim insallah esinizin gözleri bir an önce acilir. benim babam varini yogunu harcadi kardeslerine , onlari servet sahibi yapti, kendisinin de durumu iyi ama su an kardesleri ile arasi kötü. degil maddi manevi olarak hicbir zaman karsiligini bulamadi.

Sizde cocuklariniza sahip cikin amcalarina ezdirmeyin esinizi de dinlemeyin , eger sözünüz geciyorsa.

arkadaşım keşke her akşam çok sık olur ,hafta da 2 kez yeterli olur diye eşini ikna etseydin..
akrabalık ilişkilerinizde zedelenmezdi, çocuklarda durumdan etkilenmezdi..
erkekler hanımlar gibi ince düşünemiyorlar...

Kaynınızın tutumu zaten baslı basına bir hata!
İstemiyor olabilir, agır geliyordur, yorgun oluyor olabilir ama bunu tatlı bir dille söylemesi lazımdı.
O rahatsız olmus ama acık acık söyleyememis, cocugunun da canı yanınca patlamıs bir anda insallah esinize ders olur bu, ayrıca o mal kaynının üzerinde kalırsa sizin cok basınız agrır gibi görünüyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…