• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynım ve eltim

esra510

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
437
6
96
Diğer
aslında birkaç ay oldu yaşadığım olay ozaman çok düşündüm yazayımmı yazmayımmı diye ama işin içinden çıkamıyorum artık paranoyak yaptılar beni eşimin abisi öğretmen benim 2 oğlum var akşamdan akşama ders yapsın diye kuzenleriyle amcada öğretmen ya 2 saatliğine oraya gidiyorlardı 6 gibi bırakıp 8 gibi alıyordum çocukları bir kaç gün gittiler amca mırın kırın yaptı ben eşime göndermeyelim deeim eşim sen yanlış anlıyorsun dedi.neyse gene gitti çocuklar 17 yaşında liseye giden kız kuzen var oğluma demişki ben çalıştırırım kardeşini baana haftalık verin büyük oğlum kabul etmiş bu arada eşimde bende çok yoğun çalışıyoruz kendi işimiz olduğu içinde çalışma saatlerimiz çok uzun ve düzensiz oğlum benle yapmıyor inat ediyor ama amcasının evinde biraz korku birazda kızın ilgisiyle yapıyor bir kaç hafta böyle gitti çocukları 8 gibi eve getiriyorum anne çok açız yemek verhemen diyorlar oğlum amcanda yemiyormusunuz diye soruyorum yok anne onlar yemiyor diyorlar .bir gün oğlum yüzü asık geldi eve ne oldu oğlum dedim anne biz yemeğe oturmayalım diye mutfağa teker teker gidip yiyorlar dedi bu arada çocuklar 4 de çıkıyorlar evlerdede baya mesafe var eşim 2 kere git gel olmasın diye 5 .6 .gibi bırakıyor haliyle acıkıyor çocuklar neyse akşamları aracımızla ben gidiyorum almaya evlerine girmiyorum kapıdan alıyorum eltim laf ediyormuş çocuklara annen yeminmi etti niye çıkmıyor diye sen çocuklarıma tahammül etmiyorsun benide zaten sevmez birde ben gitsem kaynımı şişirir her akşam burdalar diye neyse bu beni aradı gündüzden niye gelmiyorsun gel bu akşam oturalım çay içelim diye çok ısrar etti bende tamam dedim akşam oldu gittim çocuklar içerde ders yapıyor neyse kalktım çocuklar kapıya çıktı eltimde kucağında bebek bizi yolcu ediyor bebeğin parmağı kapıya sıkıştı kaynım başladı bağırmaya ne oldu o çocuk niye ağlıyor eltim hiç bir şey demiyor kaynım başladı bağırmaya bu eve kimse gelmeyecek elalemin çocukları gelsin yesin içsin oh be birde ders yapsın benim çocuğumun parmağı sıkışsın ben kimseyi istemiyorum vs vs. daha bir sürü hakaret eltimde hiç sus konuşma demiyor ben kendimi zor tutuyorum çocuklar daha fazla etkilenmesin diye neyse eve gittim çocukları bıraktım eşimin yanına gittim ama nasıl ağlıyorum eşim bana moral veriyor ertesi gün eltim arıyor yok abin size demedi yok hatırlamıyor bile vs ben dedimki artık yeter benim öyle abim çocuklarımın öyle amcası yok ne ölüme neölünüze artık ben gelmem çocuklarımıda göndermem zaten düğünümede gelmemişlerdi 15 yıldır ne yaşattılarsa hepsini kustum .ben gelecem sinirlisin yüz yüze konuşacaz ertesi gün geldi düğününe annen için gelmedik dün akşamki olaydada küçük kaynıma sinirlenmiş abin senden çıkardı sen gelmesende biz gelecez galan filan kocaman adam senden özürmü dilesin gibi konuşmalar aradan 3 ay geçti kaynanamın senei devriye mevlütü vardır ailece çok önem verirler eşime dedim ben gitmiyeceğim onlarla aynı ortamda bulunmam eşimde sen bilirsin dedi gitmedim 15 günde bir kadınlar toplanır hoca hanımın evinde sohbet yapılır 3 eltimde gider oraya da gitmiyorum hoca arıyor niye gelmiyorsun işleri bahane ediyorum heralde eltim birşeyler anlattı kadın sıkıştırıp duruyor ben gene anlatmadım yaptıkları saygısızlığı en son geçen hafta arıyorlat tl den açmadım eşimi arıyor eşim açtı xxxesra kazamı yaptı 1 ay önce küçük bir kaza yapmıştım eşimde evet ama mühim birşey yok diyor görüyormusum biz aileyiz başkalarındanmı duyacağız böylemi olacak diye doldurmalar eşimde önemli birşey yok deyip kapattı akşam üzeri işyerini açıyor ben o olduğunu bilmeden açtım esra böyle olmaz millete karşı ayıp yarın mevlüt var gel elalem soruyor işleri bahane ettim vaktim yok gelemem dedim yok bu dünyalık düşünme ölüm var gibi ahkamlar kesti ölüm varsa beni yıllarca niye ezdiniz üzdünüz diyemedim kapatım tlf şimdi ben mi suçluyum kızlar nasıl davranmalıyım biraz uzun oldu ama yorumlarınızı bekliyorum

Madem istemiyorlar ne diye gönderiyorsunuz cocuklarınızı?
İstemedikleri de bu kadar acıkken yani..

çocuklarını her gün her gün göndermeseydin iyiydi ama kaynının yaptığı da densizlik. rahatsız oluyorlarsa kibarca söyleyebilirlerdi. böyle seviyesiz seviyesiz bağırıp çağırmalar falan ki sana yapması abes yapıyosa da kardeşine yapsın sen ne kadar da olsa yabancısın.

ben olsam daha görüşmem kim ne derse desin, çünkü bir gidersin iki gidersin bi bakarsınız gene samimiyet oluşmuş ardından bi saçmalık daha gelir. madem yıllardır süregelen şikayetin var bırak inceldiği yerden kopsun.

Oncelikle calisan biri olarak cocuklarinizi aksam odev yaptirsin diye calisan ogretmen kayniniza niye gonderiyorsunuz anlayamadim. Her calisan kisi evine gelince kafayi bosaltip dinlenmek ister, heleki meslegiyle ilgili bir isi asla yapmak istemez. Dusuncesizlik sizin bu yaptiginiz ne zoru var dinlenecegi yerde sizin cocuklariniza odev yaptirsin.

Onlarda ne gaddarlarmis yemek dahi vermemisler cocuklariniza. Bu onlarin insanligi ve yarin birgun hesabi sorulur. Cocuktan nimet kiskanan ne uzar ne kisalir.

Ama ben yine size mana buluyorum siz nasil asagilatirsiniz cocuklarinizi boyle insanlara. Nasil baskalarinin odev yaptirmasini beklersiniz. Nasil emanet ederde yemek vermelerini umarsiniz. Nasil ac birakirsiniz cocuklarinizi kafam almiyor.

Asssla kimseye tamah etmeyin ve cocuklarinizi emanet etmeyin. Ogrencidende olsa uygun bir fiyata tutun bir ozel hoca cocuklarin odevini yaptirsin. Yemeklerini gun evvel hazirlayin gerekirse ozel hoca bile isitip yedirir onlara. Yapmayin ya ezdirmeyin kuzularinizi uc kurusluk insanlara. Bakin sevilmediklerini anlamis ve etkilenmisler. Bence onlari kimseye tamah etmeden yasamayi ogretin.

arkadaşlar anlamamış galiba haftalık veriyorsunuz değilmi 17 yaşındaki kıza paralı çalıştırıyor yani?

Oncelikle calisan biri olarak cocuklarinizi aksam odev yaptirsin diye calisan ogretmen kayniniza niye gonderiyorsunuz anlayamadim. Her calisan kisi evine gelince kafayi bosaltip dinlenmek ister, heleki meslegiyle ilgili bir isi asla yapmak istemez. Dusuncesizlik sizin bu yaptiginiz ne zoru var dinlenecegi yerde sizin cocuklariniza odev yaptirsin.

Onlarda ne gaddarlarmis yemek dahi vermemisler cocuklariniza. Bu onlarin insanligi ve yarin birgun hesabi sorulur. Cocuktan nimet kiskanan ne uzar ne kisalir.

Ama ben yine size mana buluyorum siz nasil asagilatirsiniz cocuklarinizi boyle insanlara. Nasil baskalarinin odev yaptirmasini beklersiniz. Nasil emanet ederde yemek vermelerini umarsiniz. Nasil ac birakirsiniz cocuklarinizi kafam almiyor.

Asssla kimseye tamah etmeyin ve cocuklarinizi emanet etmeyin. Ogrencidende olsa uygun bir fiyata tutun bir ozel hoca cocuklarin odevini yaptirsin. Yemeklerini gun evvel hazirlayin gerekirse ozel hoca bile isitip yedirir onlara. Yapmayin ya ezdirmeyin kuzularinizi uc kurusluk insanlara. Bakin sevilmediklerini anlamis ve etkilenmisler. Bence onlari kimseye tamah etmeden yasamayi ogretin.

Bende bunu kastedmistim zaten hergün okulda bogaz patlatıyordur, birde aksam ders calıstır yegen bile olsa zor olur bence, ben böyle tahmin ediyorum. Onun' da hakkı dinlenmek bu yüzden kaynına kızmadım ama tavırları, üslubunu cok cok yanlıs buldum, istemiyorsa da o sekilde söylememeliydi hele ki, yemek vermemelerine diyecek söz bile bulamıyorum dediginiz gibi, cok gaddarca bir davranıs.. :ssz:

her akşam mı gidiyor çocuklar amcaya?
her akşam ise biraz ağır gelmiş olabilir..
yemek konusuna gelince çocuklarınızı önce doyurup sonra ders için gönderseniz..
hem siz üzülmezsiniz,hem karşı tarafa böyle bir görev yüklememiş olursunuz..

kendi işinizse ,çocuklara vakit ayırmak kolay olmaz mı?
siz vakit ayırmazsanız çocuklara başkası hiç umursamaz..

Ay benimde basıma geldi bir tanıdığımızın evine bayanın eşi ısrar etmiş esime gelmiyorsunuz diye bende yok falan gitmeyelim dedikce esime gel ayıp olur gidelim dedi..aldım cocuğumu gittim eve girdim ayağı kalkmadı kadın hamileydi zaten kalksın istemem nese 1 saat zor durdum cocuğum hususlarında çıktım esim kaldı..nese sonra duydumki hamile kadının evine öle cat kapı gelinmez daha misafirliğin ne olduğunu bilmiyorlar davet etmedim üstüne demesinmi..olurmusun oldurumusun esime dedim bir daha dedik hatır gönül hiç birşeye gitmem sen demesinmi ısrar ediyor diye sen beni cocuğumu bu duruma nasil sokarsın..önce terbiyenin ne olduğunu misafirin ne olduğunu bilmeyen birinin evine..yazık sana bıraktığım nasibin hepsine..bizde öyledir..yanlışiyim cat kapı bile gelsem senin hamile olduğunu biliyorum senin kusurunumu görücem aynı seyleri bende yasadım yapamazsın edemezsin.

Simdi senin yerinde olsam babamin oğlu olsa umrunda değil kimse benim cocuğumu böyle rencide edemez..göndermem olur biter yogumu çalışıyorum kendimi yorarım yarım saat yine ilgilenirim cocuğumda...

Ay benimde basıma geldi bir tanıdığımızın evine bayanın eşi ısrar etmiş esime gelmiyorsunuz diye bende yok falan gitmeyelim dedikce esime gel ayıp olur gidelim dedi..aldım cocuğumu gittim eve girdim ayağı kalkmadı kadın hamileydi zaten kalksın istemem nese 1 saat zor durdum cocuğum hususlarında çıktım esim kaldı..nese sonra duydumki hamile kadının evine öle cat kapı gelinmez daha misafirliğin ne olduğunu bilmiyorlar davet etmedim üstüne demesinmi..olurmusun oldurumusun esime dedim bir daha dedik hatır gönül hiç birşeye gitmem sen demesinmi ısrar ediyor diye sen beni cocuğumu bu duruma nasil sokarsın..önce terbiyenin ne olduğunu misafirin ne olduğunu bilmeyen birinin evine..yazık sana bıraktığım nasibin hepsine..bizde öyledir..yanlışiyim cat kapı bile gelsem senin hamile olduğunu biliyorum senin kusurunumu görücem aynı seyleri bende yasadım yapamazsın edemezsin.

Simdi senin yerinde olsam babamin oğlu olsa umrunda değil kimse benim cocuğumu böyle rencide edemez..göndermem olur biter yogumu çalışıyorum kendimi yorarım yarım saat yine ilgilenirim cocuğumda...

arkadaşlar eşim abisine çok düşkün ona asla toz kondurmaz ben anlattığım zamanda sen yanlış anlıyorsun derdi çocuk anlatıncada o amcanınz siz yanlış anlıyorsunuz derdi en son bizi kovdurdu rahat etti şimdide görüşmüyorum çocuklarıda göndermiyorum diye eşimi dolduruyorlar ben akrabalık bilimiyormuşum uzatıyormuşum diye

çocuklarını her gün her gün göndermeseydin iyiydi ama kaynının yaptığı da densizlik. rahatsız oluyorlarsa kibarca söyleyebilirlerdi. böyle seviyesiz seviyesiz bağırıp çağırmalar falan ki sana yapması abes yapıyosa da kardeşine yapsın sen ne kadar da olsa yabancısın.

ben olsam daha görüşmem kim ne derse desin, çünkü bir gidersin iki gidersin bi bakarsınız gene samimiyet oluşmuş ardından bi saçmalık daha gelir. madem yıllardır süregelen şikayetin var bırak inceldiği yerden kopsun.

yalnız 2 hafta gittiler kuzenide haftalık 100 tl istiyordu eşim bunuda kabul etti özel hoca tutalım madem dedim kabul etmedi en son böyle oldu eşime hak diyecem ama olan çocuklarla bana oldu

arkadaşım ilk günlerde gidişata bir bakıcaktın..
sizde de eksik yapılan şeyler var..

gidip gelmek,çocukların yemek içmek durumları sorun oluyorsa,
maden kuzene de para verdiniz ,50 daha verin,kuzen o saatlerde sizin evinize gelseydi..
çocukların düzeni kaçmazdı..
çocuklar aç açına aldıkları dersten de bişey anlamıyacaklar ,
akşam yemeğini yiyene kadar en erken 21.00 olmuştur saat..

elti de el kızı,teyze değil hala değil ,senin çocuklarına yemek vermek,her akşam ağırlamak güç gelecektir..

diğer aile konularınız için bişey diyemem..gidip gitmemek size kalmış..

kaynınızın yaptığı kabalık belki ama inanın gün içinde ders anlatan biri için akşam eve gelen konu komşu akraba o kadar zor ki.yaşamadan bilemezsiniz. gerçekten insan kabalaşabiliyor. yani adeta zihin patlaması yaptırıyor o bir iki saat. bence hoşgörün. zaten onlarda alttan almış aramış sormuş.

Ya insanlar ne kadar kötü .
Ben böyle bişey görmedim hayatımda.
Gittiği amca evi ya.
Sanki düşman evine gitmiş gibi konuşmuş herkes.
Allah benim yengemden razı olsun.
Annemden sonra amcamın eşini tanırım.
Bu bir insanlık ya.
Burda ki çoğu bayanların düşünce şekli beni çok şaşırtıyor.
Herkes kötü , herkes bir yaşam derdine düşmüş.
Neymiş sizde hata varmışmışmış ...
Ya ben ailemde hiç böyle şeyler görmedim. Amcamın çocukları hep bizde , biz hep onlarlaydık.
Ben yandım 15 gün hastanede yattım yanımda yengem kaldı 6 yaşındaydım , yengem kalsın diye ağlamıştım hep.
Annem evde 5 çocuğa baktı.
Abim hastalandı ( amcamın oğlu) annem 1 ay onunla hastane de neler yaşadı. Yengem evde 4 çocuğa bakmış ( Ben doğmamışım o zaman )
Sofraya 2 tabak koyunca mı yengeye yük binecekmiş.
Amca 2 kalem oynatınca mı illallah edecek.
Allah çocuklarınızı kimsenin eline düşürmesin hanfendi.
2 tabak koymayıp ayrı ayrı mutfakta yiyecek yüreğe sahiplerse onların insanlığından da şüphe ederim.

Gittiği amca evi ya.
Bu bir insanlık ya.
Ya ben ailemde hiç böyle şeyler görmedim. Amcamın çocukları hep bizde , biz hep onlarlaydık.
Ben yandım 15 gün hastanede yattım yanımda yengem kaldı 6 yaşındaydım , yengem kalsın diye ağlamıştım hep.
Abim hastalandı ( amcamın oğlu) annem 1 ay onunla hastane de neler yaşadı. Yengem evde 4 çocuğa bakmış ( Ben doğmamışım o zaman )
2 tabak koymayıp ayrı ayrı mutfakta yiyecek yüreğe sahiplerse onların insanlığından da şüphe ederim.

eskiyle şimdiyi kıyaslamak ne kadar doğru. siz şimdi nelere tahammül ediyorsunuz nelere edemiyorsunuz onunla bu durumu kıyaslayın. eskiyle yeniyi değil. eskiden çamaşırda elde yıkanırdı meyveler sebzelerde doğaldı. bir girersek oraya çıkamayız. öğretmenlik yapmadıysanız kafa yorgunluğunu da pek bilemezsiniz.

yemek olayı başka tabi. bence yolda tanımadığın insana bile yediğin verilecek birşeyse teklif edilmeli. yediğini saklayana sinir olurum. biri yer biri bakar sözü gibi. ama anlayışda karşılıklı olmalı. bazen insanlar düşüncesiz olabiliyor çok. karşıdakine sürekli yük oluncada böyle patlamalar yaşanabiliyor

Gittiği amca evi ya.
Bu bir insanlık ya.

biz de teyzemlerle karşı evlerdeydik çocukken sizin ev bizim ev yoktu hiç. uzak akraba olsa insan anlar bu gürltü patırtıyı ama amca evi ya.bilmiyorum hergün ders anlatmak gerçekten çok sıkıcı yorucu zihin bunaltıcı ben öğretmenlik yapmadım ama baya bir ders çalıştırdım.ama evden böyle kapı dışarı gibi kovulmak hakka sığmaz ya.
güzel olan şöyle olabilirdi,haftada 3 gün giderlerdi amcaevine. hem onların kendilerine ait aile zamanı olurdu.hem de sizin canınız bu konu yüzünden sıkılmamış olurdu.
üzmeyin kendinizi.

canım yanı kımse hoslanmaz kı ,hergun hergun gelınmesınden .
yanı bır olur ıkı olur da,hergun hergun de gıdılmez gercekten .
ben de hoslanmam sahsen .
kaynınız ve eltınızın de ozel ıslerı olabılır degıl mı ?
her gunu sızın cocuklarınıza ayırmak zorunda degıller kı ?
sızın dusunmenız lazım bunları.
eger sız de dusunmuyorsanız adamcagız patlamıstır yanı .
kımse sızın cocugunuza ogretmenlık yapmak ,ya da karnını doyurmak zorunda degıl .
onun annesı sızsınız .cocugunuzun karnını da tabıkı de sız doyuracaksınız .
adam zaten ,cocugunuzun hergun gelmesınden rahatsız oldugunu yemek bıle vermeyerek bellı etmıs .
ama sız anlamamıssınız .adam da ne yapsın acık acık soylemıs .
tamam hos degıl ama ,sızın dusunmenız lazımdı.
cok yakınınız da olsa mecbur degıl .
aksı durum olsa zaten ,kımse cocugu ıcın bakıcı tutmaz .
zamanı olmayan kadınların ,kımı kımsesı olmadıgı ıcın mı bakıcıya cocuk emanet edıyorlar sanıyorsunuz ?

Son düzenleme:
eskiyle şimdiyi kıyaslamak ne kadar doğru. siz şimdi nelere tahammül ediyorsunuz nelere edemiyorsunuz onunla bu durumu kıyaslayın. eskiyle yeniyi değil. eskiden çamaşırda elde yıkanırdı meyveler sebzelerde doğaldı. bir girersek oraya çıkamayız. öğretmenlik yapmadıysanız kafa yorgunluğunu da pek bilemezsiniz.

İnsanlığın eskisi yenisi mi olurmuş.
Bu yorumu ne yandan okusam anlam veremedim ve kusura bakmayın komiğime gitti.
Ayrıca vazgeçin şu anlayıştan birinin düşüncesini çürütmek için o değilseniz anlamazsınız , bu değilseniz anlamazsınız.
İnsanız nihayetinde anlarız herşeyden .
Bıktım burada bazı arkadaşların şu değilsen bilemezsin tarzı cümleler kurmasından.
Yapmayın lütfen arkadaşlar.
Böyle düşünce çürütmeye çalışmayın.

Back